- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoszo75
aktív tag
Üdv.
Van egy kb 1,5 hónapos sandisk Extreme Go 64Gb USB 3.1 pendrive. Az írási sebessége miatt vettem meg ami kb mostanáig tökéletes volt átlagban a nagy méretű fájlokat 100-120 mb/sec simán írta. Na ez most drasztikusan visszaesett 4-20 mb/sec közé és így is nagyon lassan és akadozva lehet másolni rá. Esetleg valami megoldás vagy ez így kuka ahogy van? Próbáltam már helyreállítani , kötet törlés, újraformázás stb.. Semmi változás. Elvileg hibátlannak látja a gép , meg csináltam sector átvizsgálást de ott se találat hibát. Még valami tipp ? -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Ciccuka #2423 üzenetére
Szia!
Ma megérkezett a Sincerity-től rendelt ugyanezen példány. Esetleg le tudnál a tieden futtatni egy H2testw-t? Nekem valahogy nem hozza azt az eredményt, amit neked a CrystalDiskMark.
Elindul a teszt olyan kb. 57 MByte/s-el, de már olyan 8-10 GB írás után visszaesik 24 MByte/s körülire, majd lassan 22 MByte/s köré/alá. (frissen formázva exFat-ra)
Nem tudom, hogy kifogtam egy lassú példányt vagy a CrystalDiskMark eredményei ennyire nem mérvadóak.
Más pendriveom (Sandisk Extreme GO 64GB) ugyanezen a porton hasít rendesen. -
kmatalik
csendes tag
válasz
kmatalik #2301 üzenetére
Sziasztok!
Megoldottam. USB 3.0 driver probléma volt. Visszatelepítettem a legfrissebb Windows 10 USB 3.0 eXtensible Host Controller-t (1.0 Microsoft) és ezzel sokkal gyorsabb lett a pendrive. Így mondjuk a külső HDD-immel vannak gondok, amiket egy SATA QuickPort XT
USB 3.0 dokkolóban használok. Ezeket most SCSI Disk Device-ként ismeri föl a rendszer. Pár 10GB kiírása után megáll az írási folyamat és nem megy tovább. Ezért is raktam föl egy másik USB 3.0 drivert korábban.Tehát SanDisk Extreme Go 128GB:
Ugyanazon az asztali gépen, amin 113 MB/s olvasást és 32 MB/s írást hozott, most ez az eredmény, stabil írással, hullámzás nélkül:
Ez a 144 MB/s olvasás és 92 MB/s írás már rendben van.
A külső SCSI Disk device írási problémát még jó lenne megoldani, de a SanDisk Extreme Go 128GB jól működik.
Üdv,
Krisztián -
kmatalik
csendes tag
válasz
King Unique #2166 üzenetére
Sziasztok!
Ugyan már régi bejegyzésre válaszolok, de gondolom többeknek is érdekes lehet.
SanDisk Extreme Go 128GB pendrive a sinceritytől, tegnapelőtt jött meg.
El is kezdtem tesztelni H2testw-vel az asztali gépemen (HP Z400, alaplapi PCIe portba csatlakoztatott Axagon PCEU-430VL USB3.0 vezérlőkártyával, a legfrissebb Win10 Pro-val). Ezen a rendszeren eddig minden USB 3.0-s külső HDD jól működött, 100MB/s fölötti sebességgel ír stabilan.
Tehát most megvettem első USB 3.0-s pendrive-omat, formáztam NTFS-re és ez az eredmény fogadott:
Elég gyenge, ráadásul az írás még hullámzott is, sokszor 0 MB/s-re esett és több másodperc várakozás után indult csak újra. Próbálkoztam exFAT-tal is:
Nagyjából ugyanolyan rossz, de itt legalább nem volt annyira sok hullámzás, mint az NTFS-sel. Elkönyveltem, hogy hibás pendrive-ot kaptam, meg is írtam a reklamációt.De azért még átraktam egy laptopba (HP 8470p, szintén a legfrissebb Win10 Pro-val).
Ez lett az eredmény:
Nem csalás, ez ugyanaz a penrive, NTFS-re formázva. Stabil írási sebességgel, sehol egyetlen hullámzás. Megpróbáltam exFAT-tal is ugyanazon a laptopon:
Nagyjából ugyanaz, mint NTFS-sel. Stabil, gyors írás. sehol egy hullámzás.Végül megpróbáltam egy harmadik laptoppal is (HP 8460p, legfrissebb Win10 Pro-val), azon az asztali gépemhez hasonló eredmény lett, 32MB/s körüli írás, 102MB/s körüli olvasás.
Szerintetek ezt mivel lehet megmagyarázni? Ha az asztali gép USB 3.0 vezérlője simán viszi a 100MB/s fölötti írási sebességet külső HDD-ken, az ugyanabba a portba dugott SanDisk Extreme Go 128GB pendrive-ot miért nem hajtja meg olyan gyorsan?
Mit tudhat egy HP 8470p USB3.0 vezérlője, amit egy HP 8460p USB3.0 vezérlője és az Axagon PCEU-430VL USB3.0 vezérlője nem?
Üdv,
Krisztián -
A Patkány
friss újonc
Szevasztok USB-port polírozók!
Nemrég vettem egy egekig ajnározott, hipergyorsnak kikiáltott SanDisk Extreme Go 64GB USB 3.1-t, gondoltam, móka lesz majd vele a száguldás - de nem lett belőle más, mint kínos vánszorgás. Íme, egy kis sebességteszt:
Az olvasási sebesség tűrhető, azzal nincs bajom, de az írási.... Őszintén: rendkívül hitvány és szánnivaló.
Két, pontosabban három géppel is kipróbáltam, ez volt a legjobb eredmény mind közül. NTFS-re formázva még lassabb, mi több: még akadozik is...
Küldjem vissza, kihasználva a garancia nyújtotta lehetőségeket, vagy ez a típus tényleg ennyire hitvány? -
Raijin
tag
Sziasztok,
Aki azon gondolkodik, hogy vajon egy SanDisk Extreme GO USB3.1 128GB mit tud, annak álljon itt a kép.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Lemértem egy Sandisk Extreme go 64gb-os pendrivet.
Ez normális? Mitől függ, hogy láttam már nagyobb sebességű tesztet is ugyanerről. Formázáson vagy oprendszeren, vagy min múlik a dolog? Ez win 7 exFAT gyári formázás.
Üdv: Fishor
-
Emperor_
addikt
Sandisk Extreme GO USB 3.1 64 GB
Gyárilag 200/150 kéne, hogy legyen.
Ugyanebben a notiban mérve egy régebbi Sandisk Extreme még USB 3.0-as, ez nem az enyém:
-
partxxx
tag
SanDisk Extreme Go 64GB USB 3.0 (2 gépen is mérve)
csalódott vagyok, 100MB/s írást elvártam
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen videókártyát?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Horgász topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest