Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baltazár123
őstag
A magas ram árak nyilvánvalóan brutálisan lelassítják a gépcseréket. IT-s gyerekkel beszélgettem a minap erről, mert lassan eléri a csere időt a laptopom, de nem akarom cserélni. Azt mondja, hogy az lesz megint, mint pár éve, amikor laptophiány volt, hogy kisebb rammal rendelik és kitolják a gépcsere idejét. Mondjuk mondtam egy wtf-ot, mert én nem is hallottam laptop hiányról, igaz én a covid után kaptam gépet és még teszi a dolgát jól. Azt mondja lesz is parasztlázadás, mert a kint levő gépek jók, senki nem akarja cserélni, a macerát a cserével. Ha meg meghallják és ha tényleg csak 8gb-ost rendelnek jövőre, akkor majd neki kell veszekedni, hogy de kötelező a csere, nem opcionális. A zemberek majd rinyálnak a menedzsernek, ő is mehet a saját menedzseréhez, hogy boxolják le... f.sza le neki. Abban bízik, hogy kitolják a ciklust 6-7, akár 8 évre és akkor 2-3 év nyugi jön neki, csak hibásodás miatt vagy új gépet kell kiadnia.
Elgondolkodtam utána ezen, ha ez tömeges jelenség lesz és a cégek kisebb rammal és elnyújtott csere ciklussal reagálnak az emelkedő árakra, meg persze a gyártók fognak így reagálni. Nagy lesz az árkülönbség a 8 és 16 között, nade a mostani PC, laptop már elég erős, nem nyer a cserével semmit, csak macerát az ember és kevesebb ramot kap utána bele, akkor valóban lesz morgás és megpróbál mindenki keresztbe feküdni a "kötelező" / melegen ajánlott cserének. Akinek most van egy 4-5 éves laposa 16gb rammal, az mi a bánatnak cserélné le egy 8gb-osra? Otthoni gépet egyértelmű senki nem cserél. A vállalatoknak van egy csere ciklusa, de ha nagy lesz a morgás, akkor felülvizsgálják szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- Kingston FURY Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 - Gari 2033.10.21.- ig - Eladó!
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest