Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Murphys2

tag

válasz wdtwrd #1174 üzenetére

Szia! Nekem is TK81-em van. Nem megy 70 fok fölé a hőmérsékletem soha sem, na jó, 2-3 óra Skyrim után már néha belekóstol a 70,5-be.

A tesztet a http://openhardwaremonitor.org/ -ról letöltött tesztprogrammal csinálom. Grafikonon is ábrázolja a hőmérsékleteket, így visszamenőleg is pontosan lehet tudni, hogy mi hány fokos volt.

Még a legújabb játékokhoz is elég a processzor (persze nem max beállításokon). Így én visszavettem a teljesítményét az AMD vision engine control centerrel. 2,2 helyett csak 1,6 MHz-t engedek neki. Így is tökéletesen fut minden. Mivel a grafikus kártyát teljesen ki tudja szolgálni (HD 6650m), felesleges feljebb tolni. A GPU játékok alatt 100%-on üzemel.

A másik meg egy laptop hűtés. Én a Cooler Master NotePal X2-t használom. Amikor a proci 2,2-n megy maxon és a hűtőt is max fordulatra álítom, 74 fok volt a legnagyobb hőmérséklet. Szerintem jól működik.

A gyári leírásban mindenhol a max 70 fok szerepel a proci üzemhőmérsékleténél, de akkor miért kapcsol a hűtés 70 fokon a maximum fordulatra? Miért nem 68 vagy 65 fokon? Ezért is gondolom, hogy a hetvenegy-két fok még nem peobléma.

Alap internetezés mellett a gép 47-50 között dolgozik nekem, mivel 50 foknál kapcsol be a hűtés. Alá csak akkor lehet menni folyamatosan, ha szoftverrel ezt az értéket átállítod. Ilyent még nem találtam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés