Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
A vkari nincs tuningolva azt nem is szeretném.
A hőmérséklet a szokásos mindíg nő pár fokkal egy kis fesz emelés után átlag 33°C.
Kipróbálom persze majd egy kicsit visszább véve csak egy kicsit furcsa.
A poci fsb: 300 nem is veszem feljebb mert már akkor nem bootol a windows
ram: http://kepfeltoltes.hu/view/080412/nem_k_ser_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
valamiért más érték van memóriatesztnél mint ha cpu-z-vel nézem ez mitől lehet?
vkari: http://kepfeltoltes.hu/view/080412/gpu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
anonymus89
addikt
(#4605): pontosabban nem tekerésnél hanem ha megfogom az ablakot és gyorsan mozgatom akkor meg filmindításnál.
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
295-re felhúzva és semmi feszt nem adtam egyiknek sem amit írtál akkor az everest stabilitástesztje 8 perc után hibát észlelt és leállt.
300-on kikapcsoltam a transaction boostert mad windows betöltés után leállta az ati catalist meg a wgatry olyan címszó alatt, hogy hibát észlelt és leállt.
Ezután adtam +0,1-et a vcore-nak a pll-nek és levettem 100mhz-re a pcie-t most nem állt le egyik progi sem. -
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Nos majdnem mindent leírok hátha jól jön:
PCIE frequency: 101 mhz
Dram frequency: 967 mhz
Dram timing control: Auto
Transaction Booster: Auto
Clock overcharging: Auto
Cpu voltage: 1.3875V
Cpu voltage damper: Auto
Cpu Pll Voltage: 1.50V
Dram Voltage: 2.10v
Fsb Termination Voltage: 1.30V
North Bridge: 1.40V
Kb ennyi van amiket állítottam 298 a plafon de ott tesztnél újraindul 295-nél meg hébe-hóba úgyhogy inkább maradtam a 290 stabilnál. -
anonymus89
addikt
?????
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Nos megérdeklődtem a vdroppot a p5k-s topicban és ez nem meglepő a p5kc lapnál.
Azt mondták, hogy szinte mindenkinek előfordul ekkora, így javaslatukra kapcsoltam be a cpu voltage dampert, amivel javulást értem el.
De nem is ez a lényeg hanem továbbra is érdeklődnék, hogy mit javasolsz még beállításként a nagyobb és persze stabil sebesség eléréséhez.
Hivatkozva a (#4573), (#4577)-es hozzászólásokra. -
anonymus89
addikt
itt a folytatása ami lemaradt: pic=4134&st=540
-
anonymus89
addikt
-
anonymus89
addikt
Esetleg valaki más tudna segíteni?
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Thx!
úgy néz ki 295-nél megadja magát adtam még +0.1-et a vcore-nak meg a ramoknak is valamint a fsb voltagenak. A biosban a Vcore: 1.39 de terhelésre eléggé visszaesik vagy enm is olyan sok?
itt a link róla: http://kepfeltoltes.hu/view/080403/j__kis_vdrop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tudnál valamit javasolni, hogy miket állítsak még? -
anonymus89
addikt
Skacok valaki válaszolna?
Köszi! -
anonymus89
addikt
Hi All!
Aki rendelkezik p4 631-essel érdeklődnék, hogy ha tuningolta meddig sikerült elmenni csak tudjam mire számítsak? -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Meddig lehet elmenni proci fesz emelésnél? -
anonymus89
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
De szerintem az nem baj ha a prcoi még a C1E és Eist kikapcsolása mellett is takarékosabbra veszi magát annak nincs semmi hátulütője.
A tetszés szerint úgy állítod magadnak ahogy akarod.
Először próbáld ki, hogy meddig bírja feszemelés nélkül az fsb-t és ha már nem indul vagy nem tölt a windows akkor adjál kakaót a Cpu Voltage-nek mondjuk: +0,1-t vagy még a ramoknak is ugyanennyit.
+ még ajánlom a prohardveres tesztnél a biosos beállításokat: http://prohardver.hu/teszt/tizenket_p35-os_alaplap_tesztje/asus.html
pl.: Clock overcharging: Auton
- Transaction Booster: Auto -
anonymus89
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nos nem vagyok nagy tuningos csak tippeket adok mert hasonló konfigom van mint neked csak nekem p5kc-vel.
1. de ilyen, hogy fsb trap to voltage nekem nincs "szerintem azt hadd úgy ahogy van. "
2. A C1E-t hagyd kikapcsolva továbbra is.
3. Szerintem az xp takarékos funkcióját ne vedd le mert ha már húzod szerintem az nem tesz jót neki. Meg próbáld ki ha húzod bios alól akkor az xp-ben az alsuite progival "gondolom, hogy neked is van" nem engedi ő sem az energiatakarékosság beállítását.
4. A 3.2 Ghz-t azt 16-os szorzóval kapja, ha jól tudom akkor "az eist engerigatakarékossági funkció" csökkenti a szorzót így lassabban megy nekem is így van a szorzót leviszi 12x-re.
Egyáltalán mivel szoktad nézni az fsb-t xp alatt?Jó lenne ha leírnád hogy pontosan miket is állítgatsz be bios alatt mikor húzod a géped!!!
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Áhhhh megint elírtam nem 1.19 hanem mint a kép is mutatja terhelésnél kb. 1.3 az alsó határ de akkor ha emelek a cpu voltage-en akkor nem lesz sok???
vagy kb. mennyi a sok amikor már nagyon melegszik?
most 1.38-on van.
hát pontosan nem tudom most megmondani mert Debrecenben vagyok de ha jól emlékszem akkor a C1E support: kikapcsolva erre az egyre emlékszek.
Az utolsó mondatod alatt mit értesz??? -
anonymus89
addikt
válasz
Daemon09
üzenetére
Bocsi akkor rosszul fogalmaztam inkább inkább kicsit visszaveszettem az fsb-ből csak hogy
menjen.
Most ennyin megy: http://kepfeltoltes.hu/080330/proci_now_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Már egyszer emeltem vcore voltage-t de most utólag nem.
Próbáltam 300-as fsb-n de annál már be sem töltöt a windows így visszavettem 295-re viszont itt meg egy nagyobb terhelés után újraindult a gép és furcsa módon mikor beléptem a biosba a ramokat az égbe emelte mert effektív kb 1120 -on mentek.
Azt visszavettem 845 körülre viszont a memóriának adtam +0.1-et így most megy 1.9-en.
Pcie: 101 mhz
Transaction Booster: Auto
Clock Overcharging: Auto
Cpu Pll Voltage: + 0.1
Cpu Voltage: 1.38-on megy de terhelve a kép szerint csak annyi, általában pedig: 1.19-1.30 között mozog.
Fsb Voltage: +0,1
A prohardveres tesztből is vettem értékeket: http://prohardver.hu/teszt/tizenket_p35-os_alaplap_tesztje/asus.html -
anonymus89
addikt
Ha tuning után már nem tölt be a windows akkor mit javasoltok, hogy mit tegyek?
Van még valami remény nagyobb sebesség elérésére biztonságosan, hogy működjön is??
?????? -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
esetleg ide benézhetsz a témába vágó: http://prohardver.hu/tema/setfsb/hsz_1-50.html
-
anonymus89
addikt
Szerintetek melyek a jó ár/érték arányú prochűtők a Cooler Master Hyper TX2 mellett?
Maximum 10k-ig mit javasoltok? -
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Mit értesz a "háklis" alatt, hogy valamelyik alkatrész nem tetszene neki?
A gyári hűtő van rajta és pl. ha játszok akkor max 43 C a hőmérséklet de pl. tegnap ráengedtem az everestnek a rendszer stabilitástesztjét és akkor 10 perc után felugrott 54 C-ra. Gondolkoztam rajata, hogy veszek egy hűtőt de nem szeretnék rászánni 8-nál többet.
A voksom a Cooler Master Hyper TX2-re esett.Érdekelne másnak a javaslata is?
-
anonymus89
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
Ok és esetleg rendszerteszthez melyiket ajánlod mert olvasgatva 3 kering a 3dmark az orthos meg a prime azt hiszem?
És érdemes venni egy jobb hűtőt rá? Nem mondom hogy annyira melegszik mert ez a széria volt az utoljára kiadott a D0-s steppinges, meg szerintem sose fog egyfolytában 100%-on menni. Tétlen vagyok???????? -
anonymus89
addikt
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ez a konfigom asus alaplap: p5kc proci: p4 631 ramok: 2x1gb pqi 800mhz azt szeretném hogy a ramjaim ne 400mhz-n menjenek. ja most 4ghz-n megy és eddig adtam egy kis feszt a procinak is meg a ramoknak is a pcie 101 mhz-en megy.
+ még olvastam a p35-s alaplapok tesztjében, hogy ezeket érdemes még beállítgatni ami a tesztben van: http://prohardver.hu/teszt/tizenket_p35-os_alaplap_tesztje/asus.html
Gondolom az aránnyal van a baj de nem tudom hogy mennyire állítsam ha autóra állítom akkor is 400-on megy és ha 800 mhz-re szintúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- OLED TV topic
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- sziku69: Szólánc.
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi