Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
motorace
üzenetére
Nem érdemes. Főleg nem gyári hűtővel. Most nézem, 90nm-es és 84W-os prociról beszélünk. Ez már alapon is dög meleg lehet, és fogyaszt rendesen.
Sokkal jobban jársz (a legolcsóbb alternatívát mondom, minden pénzfüggő), hogy veszel aprón egy E21xx szériás procit, amivel nagyobb teljesítményt, több magot, kevesebb hőt, kisebb fogyasztást, ezek által halkabb gépet kapsz (arról nem is beszélve, hogy alapon elszaladgálnak 2.5-3.0giga között). 5-6K körül mennek. (Nekem E2160 van, alapon 2.7 gigát tud, nem megy 45 fok fölé, és nem hallani a gépet amiben van.)
-
Viktor77
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Most hirtelen nincs elöttem, de szerintem ott az alapórajelet, és a pillanatnyi (ami nálad a húzott) órajelet jeleníti meg.
-
Viktor77
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem csak az egyik órajel emelkedik. Nem is értem igazából, hogy jutottál erre a következtetésre. Nem lehet külön-külön húzni a két szálat, mindkettő a proci órajelén megy.
-
Viktor77
titán
válasz
kmisi99
üzenetére
Nem olyan bonyolult mint amilyennek tűnik.
Elkezded emelni az FSB-t. Ezzel együtt az órajel fog emelkedni (mivel a szorzó fix), és a memória órajele. Nem tudom milyen ramod van, bár ha jól látom, akkor 400-asak, mivel 4:5-höz járatod őket az FSB-hez képest.
Az AGP/PCI frekit tedd fixre (66/33Mhz). Ha ezt nem lehet, akkor ahogy emeled a frekit, ezek is nőni fognak, és eltűnik az integrált hang és az IDE vezérlő.
A ramosztást mindig úgy állítsd, hogy minél közelebb legyen a 400-hoz. Elméletileg látod az osztó mellett, hogy mennyin megy ha erre és erre állítod.Kezdésnek mondjuk alapfeszen feljebb lövöd az FSB-t olyan 10-tel (a szorzód 18-as, így ez 180Mhz-et jelent). Belépsz winbe és nyomsz egy óra Prime-ot. Ha rendben van, akkor emelsz 5-öt. Ha nem menne, vagy hibázna, akkor emelsz a feszen egy lépcsőfokot.
És ezt ismétled, amíg el nem éred a procid határát.
MOD: A bios reset úgy történik, hogy valahol az elem mellett van egy jumper, valami bios felirattal. Ezt kell átrakni a másik állásba, kikapcsolt táp mellett, olyan 10mp-re.
-
Viktor77
titán
válasz
kmisi99
üzenetére
Hát, én a helyedben hagynám a fenébe.
1. Prescott. Melegszik, nagyon.
2. 133(533)-as a proci. Ahogy olvasom, már a stabil 150-es fsb-hez is feszt kéne emelni, a 160-hoz meg megint. Még jobban fog melegedni.
3. A hűtő sem az igazi (finoman fogalmaztam). Nem is tuninghoz van kitalálva, főleg nem Prescotthoz. Ezzel a felfogatással meg végképp nem. -
Viktor77
titán
válasz
kmisi99
üzenetére
Én nem ijedek meg, majd te fogsz.

A proci pontosan milyen? A nálam lévő 2.4C alapfeszen megugorja a 3 gigát. Egy CPU-Z kép jó lenne.
sSpec szám, egy 5 jegyű kód, sokat elárul a prociról. Pl. az enyém: SL6WR. Sajna, ezt csak úgy tudod megnézni, ha leveszed a hűtőt, így marad a CPU-Z kép.Elméletileg nincs akadálya a 3 gigának (persze ez nagyon procifüggő, példányoként változhat), de számíts több hőre, és/vagy nagyobb ventifordulatra, nagyobb zajra.
-
Viktor77
titán
Érdekes, hogy külön kiemelik, hogy 512k-s cache-es procit fogad, mikor a 865 simán viszi a Prescott-okat is (1mb L2 cache).
Ha találsz Northwood procit, akkor 3.4-ig mindent belerakhatsz (figyelj a 200(400)-as fsb-re)(533-asokkal ne szórakozz), ha viszont csak Prescott-ot találnál, akkor marad a próba. Hűtésre is figyelj, a meglévő nem biztos, hogy elég lesz.
-
Viktor77
titán
Sokat segít az ilyen kérdéseknél, ha kitöltöd az adatlapodat a konfig résznél, vagy leírod milyen lapról van szó.
Ha jól sejtem, valami 478-as P4-es lapod van. Ebbe Prescott (1mb L2) vagy Northwood (512kb L2) magos procikat tehetsz (ez utóbbi az ajánlatos, nem fűt annyira, és nem lassabb), egészen 3.4Ghz-ig (nincs is nagyobb, ilyen lábkiosztással).
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest