Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenomenálisak vagytok..
-
Dilikutya
félisten
Ovis tea mellé mézes-vajas kenyér illik!
-
Agostino
addikt
Ugyan nem tea, de ovi.
Mik voltak azok a fura kis sárga tablettákat, amiket kaja elött kellett megenni, és mindig ott díszelegtek a tányérban? 3 éven át majszoltam őket, de mindig elfelejtettem megkérdezni. Most 20 éves fejjel meg úgy érzem, ideje lenne utána menni a dolognak. -
Max_Power
tag
Csak kis mennyiségben szeretnék csinálni, hogy tudjam vinni az egyetemre kulacsban, meg otthon iszogatni. Nekem ez az íz összekapcsolódik egy csomó más jó dologgal, azért szeretnék rákönni a titokra.
Köszönöm Goose-nak a receptet, ki fogom próbálni
Amúgy meg szabad kérdezni, hogy egy óvónéni hogy talált ide a Ph-ra? Birom, hogy elvileg computeres fórum, de ennek ellenére az ember összes ügyes-bajos dolgára tanácsot kap -
Lortech
addikt
Ezt most muszáj megcsinálnom, köszi.
Nálunk volt talán ilyen rántotta fílinges variáció is.
A túrót (a túró tojássárgájával, cukorral és csipet sóval összekutyulva) pedig jóképű háztartási kéksszel adták. Na az über alles volt.
(szerk: ja ez itt off, mert a teához nem tudok érdemben hozzászólni)
[Szerkesztve] -
nemtommi
senior tag
Köszönöm!!! Mióta kerestem ezt a receptet
Itt a tél, én meg rosszul vagyok a gyümölcs(ízű)teáktól.
Nem tudja valaki, miért kellett anno zöldborsófőzelékbe, meg paradicsomlevesbe annyi cukrot rakni, hogy megálljon benne a kanál? Sose tudtam megenni. -
ladybug
őstag
Sonkakrémet nálunk nem adnak. De a menzás nénik fantáziája nem ismer határokat az tuti.
Nálunk összetört párizsival összekevert pépet kentek a péksüteményre. Érdekes megoldás és ízhatás, ámde mennyire változatossá teszi a kenyérre kenhető illetve tehető szalámik és krémek listáját.
A túrós mazsola az nálunk is nagyon ment. A gyerekek nem szerették ugyan, de az óvónénik és dadusok annál inkább.Ebbe túró kell, némi margarin, tejföl és sok mazsola. Jó habosra kell kikeverni, az a lényeg.
-
Ladytron
csendes tag
Tojáskrém az frankó...nem tudod véletlenül az ovis(menzás) sonkakrém receptjét?
Az valami mennyei volt! Én nemrég csináltam itthon hasonlót de nem volt az ''igazi''.
És volt még túrókrém mazsolával,persze kenyéren! Így belegondolva kissé bizarr,de akkoriban odavoltunk érte. -
Solad
addikt
En a mai napig ilyen teat keszitek (anyam volt az ovoneni es elsajatitotta a muveszetet
)
-
Notes
senior tag
Nekem inkább azt mondjátok meg, hogy a tojáskrémes kenyér amit a napköziben adtak, hogyan készül?
-
Goose-T
veterán
Akkor fellebbentem a fátylat. Régebben nyári munkásként konyhafőnök voltam egy balatoni gyerektáborban, minden reggel ilyen teát főztünk. Az elkészítés módja: kis lábasban forralunk 2-3 liter vizet, ha felforr, beleszórunk némi Garzon teafüvet (mondjuk 3-5 dekányit). Ezt negyedkilós papírzacskós kivitelben lehet kapni sok helyen, általában hipermarketekben és élelmiszer-nagykerekben (Interfruct, Friss koktél). Jól kiáztatjuk a teát és forralunk bazi nagy fazékban 50 liter vizet. Ha az is felforr, lezárjuk és teaszűrőn keresztül beleöntjük a teakoncentrátumunkat. Ezután beízesítjük, 50 liter teához általában 2,5-3 kg cukor és 0.5-1 liter citromlé kell, ízlés szerint. 3kg cukorral és 1 liter citromlével már egészen ovis lesz a teánk. Ha igényesek akarunk lenni, pár darab igazi citromot is belekarikázhatunk.
-
regent
aktív tag
válasz
concret_hp #26 üzenetére
De az egy másik tea lenne. Ha akarsz csinálj neki másik topicot! (NEHOGY)
Itt most az original ovis tea rejtelmeit kutatjuk. Retro fíling kúl.
-
ladybug
őstag
Na, itt a PH-s óvónéni.
Az ovis tea...hm, érdekes, nálunk az oviban nem mindig ugyanolyan íze volt. Azt, hogy hogyan készítik nem nagyon tudom, mert azt a menzán főzték, és hozzánk csak éthordós autóval elhozták.
Az mindneképpen biztos, hogy gyenge teát kell készíteni (zöld vagy sárga lipton).
Egyébként nagy mennyiséget akarsz készíteni, vagy otthoni fogyasztásra lesz? -
concret_hp
addikt
éln rühellem az ilyen teának nevezett cukros löttyöket ...
tipikus magyar jellegzetesség 10 liter víz + 1 kiló cukor.
Ha raknának bele még 4-5 filter teát, már majdnem iható lenne és kb 100 huffal kerülne többe maximum. (és nem kéne bele annyi cukor. stb.) -
ReJim
őstag
ha megszerzem a receptet, akkor a topikba befér még a kakakó?
-
westlake
félisten
válasz
Thulcandra #20 üzenetére
tenlyeg.. most ugrott be, hogy a sok citromle miatt lett olyan finom
az a tea akkor is utanozhatatlan.. pedig annyira egyszeru
[Szerkesztve] -
Thulcandra
senior tag
Uhh anyám tud ilyet főzni, régebben oviban dolgozott konyhán... Nem tudom ott hogy csinálták, de amit itthon csinál...
1 szem filter feketetea, arra min. 1 liter forró víz, bele annyi citromlé, hogy világos hugysárga legyen, majd egy kupac cukor.
Magában fogyaszthatatlan, de bundáskenyérrel isteni! -
westlake
félisten
tudtommal kutya kozonseges filterbol foztek (nem a ma hasznalatos hu de finom picwick erdei gyumolcsosbol
).. mintha remlene egy olyan kep, hogy egy hatalmas ustben tobb tucat filter lett volna belelogatva..
nem hiaba.. a konyhasnenik tudtak a dolgukat...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
GombócArtúr #13 üzenetére
án már voltam óvodás, bebe
a kakakó volt a legfinomabb... de csak ha nem hiányzott belőle a cukor... (és nem a kancsó aljt búrították ki)
egyébként nyithatok ''a karalábé levest hogyan kell főzni'' című topikot? -
GombócArtúr
senior tag
bbrrr ovis tea! édes, se nem meleg, se nem hideg és édes... pedig akkor fincsi volt.
A tejeskávé is baró volt -
tildy
nagyúr
válasz
Papa-Georgo #10 üzenetére
Ott dolgozik, csak most epp babat var.
fellelesi helye off topic, es nok, nougyek
Nem akarom a lapjait kijatszani, majd elmondja o ha akarja, hogy hogyan keveredett ide.
[Szerkesztve] -
Max_Power
tag
Igen igazad van ott is árulják, és kaszálnak is vele rendesen
Sanya: Teaszörpöt (most hallottam ezt a kifejezést először) lehet valamilyen egyszerű abc-ben is beszerezni, vagy csak élelmiszer nagykerből, én még sarki közértben nem találkoztam ilyesmivel. De mindenképpen valami hasonló dolog állhat a háttérben, különben nem tudnák ennyire egységesen elkészíteni...
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Hmm...érdekes egy topic.
Amúgy én is sokat kísérleteztem, hogy otthon előállítsam, de szerintem a nagycsoportos obersturmführerem magával vitte a halálba a receptet.
[Szerkesztve] -
tgabi
tag
Nálunk az oviban még csipkebogyóteát osztogattak, nagyon finom volt -
Sipi
addikt
Rég voltam ovis, anno tutira nem volt szörp...
Egyetlen darab teafiltert (lehetőleg sárga Lipton) kell feloldani iszonyatos mennyiségű vízben (10 liter, akár több is). A kapott enyhén sárgás, ízetlen löttybe töménytelen cukrot szórsz, míg összeragad tőle a szád, majd annyi citromot (nem igazit, hanem Olympus-t), hogy a ragadós íz mellé hánytató savanykásság is járuljon.
Langymelegen, csorba zománcos bögrében tálalandó.
Sipi -
Max_Power
tag
Üdv Mindenkinek!
Keresem az úgynevezett ''ovis-tea'' receptjét, elkészítési módját. Lehet, hogy nem így hívják, de én arra a teára gondolok, amit az óvodában, általános iskolában osztogattak régebben, és MINDIG ugyanolyan jó ízű volt, kicsit édeskés, ha kiöntötted kb. mindened összeragdt tőle, de nagyon jó volt. Mostanában a Műegyetem K. épületében lévő alaksori büfében szoktam vele találkozni, ha valaki nem ismerné, ott lehet megkóstolni, meg gondolom még rengeteg helyen. Szóval tudja valaki a receptet?
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest