Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) #20844032 válasza this is life (#990) üzenetére


#20844032
törölt tag

Áh, az én öreg szívem már nem bírja az ilyen izgalmakat. Inkább ugrok ernyő nélkül gépből, az sokkal nyugisabb :DD

(#1002) this is life válasza #20844032 (#1001) üzenetére


this is life
Ármester

Hat azert nalam nem lehetsz sokkal idosebb :DDD amugy igazad van még az is megnyugtatobb ha egy 40 meteres szakadekba 60 meter hosszu kotellel ugrik az ember :DDD . Ha az szamit az en kinai csodam is hasonloan nyugodt perceket okozott mint neked a conflex cucca...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1003) eliksz válasza svgyula (#999) üzenetére


eliksz
csendes tag

'Március 8-tól megint "akciós" lesz az overmax SteelCore 10+ a madaras tescoban 59990.-
A bőrtok külön 3490.-
Érdekes számomra ez a kereskedelem az egyik cég leveszi a polcról a másik meg "drágábban" akciózza'

Miután tegnap már félretettem az ártatlanság vélelmét, és általában a jóhiszeműséget, nem esik nehezemre azzal epéskedni, hogy elég OS10+ került vissza a forgalmazóhoz ahhoz, hogy madaraséknál legyen elegendő mennyiség egy "akcióhoz".

(#1004) csabika0001 válasza eliksz (#1003) üzenetére


csabika0001
senior tag

:DD :DD

(#1005) eliksz válasza #20844032 (#988) üzenetére


eliksz
csendes tag

"Én azt javaslom, akinek ilyen gondja van, keresse azt a marketinges srácot, aki a facebookon is kitette az emailcímét. Én beszéltem vele, ő két lábbal a földön jár, talán nála a legesélyesebb célt érni."

Beszéltem Boldizsárral - fentebb meg is írtam -, tényleg nem tiltakozott az elállás miatt, de a megvásárolt termék karakterisztikáit ellenőrző vásárlók de facto lehülyézése nem a két lábbal a földön járó marketinges profilját rajzolja elém.

(#1006) eliksz válasza rabbitfriend (#987) üzenetére


eliksz
csendes tag

"Amennyiben ezek a válaszok sem elégitik ki kérdéseiket, és elégedetlenek a termék sebességével, hozzák vissza nagykerünkbe , de kérjük mellözzék a termék jogtalan pocskondiázását , ál problémákkal való mocskolódást!"

Hihetetlen - bár itt Abszurdisztánban tkp. természetes -, hogy heves elnézéskérés helyett ilyenkor még a kereskedő játssza a sértődöttet.

OFF
És ez csak egy hangyapattanásnyi kereskedő - mit várhatunk a kerláncoktól, neaggyisten a politikusoktól? Tudom, azt, amit kapunk is.
ON

Egyébként amikor baromira védte a termék megsemmisült becsületét, Boldizsárnak megemlítettem, hogy ha vesz egy 1600-as Toyotát (jórészt azért azt választva, mert 1600-as), és arról kiderül, hogy az 1.6-os motor gyárilag 1000-es teljesítményére van fojtva, akkor nem volna túlzottan kíváncsi a kereskedő álláspontjára, egyéb típusokkal kapcsolatos méréseire, csupán aláhúzná, hogy át van verve.
Nem tűnt úgy, mintha nem értené, szóval a folyamatos, ártatlan szemű pislogás színjáték.

(#1007) #20844032 válasza eliksz (#1005) üzenetére


#20844032
törölt tag

Lehet. A mi beszélgetésünk egészen más stílusban zajlott - lehet részben ezért is - ott és akkor ilyen fel sem merült. Bár lehet, hogy ehhez hozzájárult, hogy nemsokkal ezt megelőzően küldtem neki levelet, aláírással, titulussal, beosztással, telszámmal, stb. (médiacég ügyvezetője vagyok többek közt). Másfél perces beszélgetésünk alatt nem alakítottam ki róla pontos személyiségprofilt, de ezt megelőzően, és ezt követően nála csak jóval nehezebb emberekkel sikerült beszélnem tőlük.

(#1008) leone510es2


leone510es2
csendes tag

Na de most akkor kiderült már hogy mit lehet tenni az ügy érdekében? Mármint például én még november 23-án vettem a Conflex-től és már kicsit engem is idegesít a dolog, hogy nem teljesen azt kaptam, amit rendeltem, vagyis akkor még van lehetőségem arra hogy visszakérjem a pénzem? Vagy már nem? Volt olyan aki mostanában visszavitte ezzel az indokkal hogy nem azt tudja a tab ami rá van írva? Ha én most ezzel az indokkal bemegyek hozzájuk akkor vissza kell adniuk a pénzem vagy futni kell pár kört előre?

(#1009) eliksz válasza leone510es2 (#1008) üzenetére


eliksz
csendes tag

"... médiacég ügyvezetője vagyok..."

A kutyafáját, hogy ez nem jutott eszembe: gründolok magamnak egy médiacéget a minőségbiztosítási problémák zökkenőmentes rendezésére. ;)

(#1010) eliksz válasza leone510es2 (#1008) üzenetére


eliksz
csendes tag

Nem mérvadó, de ha már kérdezed...

Szóval amikor tisztáztuk Boldizsárral, hogy kölcsönösen respektáljuk egymás álláspontját (amellett, hogy ő hivatalból le se szarja az enyémet, és én az átbillentett vásárló bázisán állok hasonlóképen az övéhez), megkérdezte, hogy mikor vettem, és a két héttel korábbi időpontba belenyugodott, de megállni nem tudta, hogy elmondja, hogy mert van olyan vásárló, akinek két hónapig semmi baja, és most megjelenik -- hiába, ezekkel a vásárlókkal csak a baj van, igyekszem is a környezetemben mindenkit meggyőzni, hogy vásárlással ne zaklassa ezt a céget.

(#1011) rabbitfriend válasza leone510es2 (#1008) üzenetére


rabbitfriend
tag

Sajnos vidékről nehezebb lesz. Egy út van. Telón keresed Boldizsárt. Elmondod, hogy mennyire népszerűsítetted a terméket...külön topicot nyitottál...ha nem, beviszed fogyasztóvédőkhöz!! Egy kis presszió. Erre ne kerüljön sor persze...de ha ezt szóba kell hoznod mégis, készülékedet árát visszautalják. Határozott, de békés hangnemet üss meg! 4 hónapos a készüléked?? Garanciális? Nálad is "szar" a proci? Akkor hajrá!

(#1012) #20844032 válasza eliksz (#1009) üzenetére


#20844032
törölt tag

Lebeszélnélek róla, nehéz szakma ez:)

(#1013) T-bag


T-bag
tag

Tök ideges voltam mert Karácsony előtt elkapkodták az utolsó darabokat is. Úgy tűnik szerencsém volt.

(#1014) this is life válasza T-bag (#1013) üzenetére


this is life
Ármester

Waze te egy mazlista vagy :) ugy latszik vigyaz rad az orangyalod... :DDD

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1015) T-bag válasza this is life (#1014) üzenetére


T-bag
tag

:DD

(#1016) eliksz


eliksz
csendes tag

Véletlenül találtam egy ilyet: http://tesztkornyezet.web4.hu/cikk/overmax-steelcore-10-na-gyere-konkurencia

Sajátos, hogy a domainnév dacára egy tesztprogram futtatására sem volt igény, hogy még tesztebb tesztekről ne is beszéljünk.
Nagyon megvezette a doboz és a szép kijelző... és ezzel ugye nincs egyedül.

(#1017) eliksz


eliksz
csendes tag

Hááát... nem mindennapi karácsonyi ajándék.

(#1018) this is life válasza eliksz (#1016) üzenetére


this is life
Ármester

Hat eros azt az oldalt tesztelonek nevezni,inkabb csak nezzuk meg mi vana dobozra irva,kapcsoljuk ki es be es firkantsunk egy specifikacios tablat neki. A tesztkornyezet kb annyira komoly mint a rendszerigeny.hu info oldal...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1019) #79335424 válasza leone510es2 (#1008) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem értem, hogy garanciaidőn belül miért van jelentősége annak, hogy mikor vetted. A tényállás eccerű. Ez a tab meghibásodott. Azt nem tudod, hogy a működése akár egyetlen pillanatra is megfelelt -e a specifikációban megadott értékeknek, de az biztos, hogy most nem felel meg. Tehát rossz. Tessék megjavítani! Meg tudják javítani?
Lehet, hogy kinyomtatnám azt a jogszabály -idézetet, miszerint a Conflex a btk alapján vétséget követ el, ha hamis adatokkal hírdet. Aztán "véletlenül" ott felejteném az asztalukon. Csak, hogy érezzék a törődést. Az már bizonyítható, hogy akkor sem változtattak a leírt specifikáción, amikor már tudtak annak valótlanságáról. A hátrány pedig jelen esetben nevetséges, nem lehet érv. Amennyiben üzleti hátrányba kerülne a Conflex más forgalmazók szabálysértő módszerei miatt, akkor neki is lehetősége van jogi útra terelni az ügyet. Gáz ez az egész ügy. Kár volt ezt a tabot felfedezni. Ezt a merényletet itt, a fórumon (saját bevallása alapján) Nyúlkoma követte el ellenetek, de Őt már nem tudjuk megkérdezni arról, hogy most miképp vélekedik e naccerű felfedezéséről. Közben ugyanis közkívánatra kitiltották innen. Ezt csak azok miatt írom, akik akkor még nem olvasgatták ezt, vagy a MyAudio10 topikot. :)
SZERINTEM!

[ Szerkesztve ]

(#1020) rabbitfriend válasza #79335424 (#1019) üzenetére


rabbitfriend
tag

Az igazsághoz tegyük hozzá, hogy a topicot nem nyúlkoma hozta létre....De szerintem ez lényegtelen is. A lényeg, hogy átvertek minket!!! Én most Prestigio-ra váltottam....na az is csalódás. Nézd meg a topic-ját....

[ Szerkesztve ]

(#1021) #79335424 válasza rabbitfriend (#1020) üzenetére


#79335424
törölt tag

Na, így legyen ötösöm a lottón! A topiknyitással semmi gond nincs. Tök logikus lépés. Én erre és a környező posztjaira gondoltam.
Tegnap beleolvastam a Prestigio topikba, és ha a hangra gondolsz, akkor nekem úgy tűnt, hogy csak Neked van vele problémád. Tudom, hogy ez számodra nem vígasztaló helyzet, de nézd a dolgot a pozitív oldaláról, miszerint ez nem típushiba, hanem egyedi. Már ha valóban hibás a cucc, mert amit ott leírtak, az alapján nekem ez nem egyértelmű. De egy biztos. Nem kell senkit le, vagy rábeszélni vmire, ami neked épp bejön, vagy épp nem. Hidd el, a többi fórumozó elég eszes ahhoz, hogy ha kell kérdezzen, vagy döntsön. Hisz pont az ész van a világon a legigaszságosabban elosztva. Mindenki úgy érzi, neki elég jutott belőle. Egyébként azért is alakult így az előző posztom vége, mert a hozzászólásaid stílusa nagyon hasonlított Nyúlkomáéra. Nem vagytok ti véletlenül (név)rokonok? :D

(#1022) leone510es2 válasza #79335424 (#1019) üzenetére


leone510es2
csendes tag

Egyébként én is valami hasonlót gondoltam. Vagyis nehogy már azért ne kapjam vissza a pénzemet, mert az nekik nem tetszik annyira hogy csak x hónap után nyavalygok. És ha 3 hónapig ki sem bontottam a dobozából? Akkor mi van? És ha csak most jöttünk rá (itt a fórumon lévő emberkék) , hogy eddig is valószínűleg azért "akadoztak" az alkalmazások (persze sok olyan is van, amivel semmi gond), mert más a CPU órajele mint ami a dobozán van? Ennyi idő kellett ahhoz hogy ez kiderüljön. És akkor mi van? Van jogom visszakérni a pénzem vagy nincs? Ha én a garancia lejárta előtt 1 nappal akarom visszavinni akkor mi van? Semmi. Ugyanúgy van jogom elvileg hozzá, vagy nem? Ok persze az már kicsit gyanúsan köcsög viselkedés lenne, nem is terveztem ilyet. Most sem mondom, hogy tutira vissza akarom vinni nekik a tabot, csak hogy most ezek kiderültek és tudom hogy ez az oka annak, hogy olyan alkalmazások (leginkább játékok) akadoznak rajta, amiknek azért nem kellene, akkor már más a helyzet, így már különösen zavar. És szerintem meg lehet érteni hogy ha valaki inkább megszabadul tőle idő előtt, nehogy később még több dolog derüljön ki.

Szóval leginkább azért is kérdeztem rá erre, hogy mi a jelenlegi tényállás ezzel kapcsoltban. Mivel nagyon valószínű, hogy a Conflex is tisztában van vele, hogy kicsit csalán a seggünkbe ez az egész (szerintem itt a fórumot is olvassák egyébként...), biztosan van már nekik is valami betanult szöveg, amivel el tudják küldeni a kedves vásárlót, hogy márpedig ne akarjam visszakérni a pénzt, mert....akármi.

Azért kíváncsiságból lehet megérdeklődöm a Conflexnél, hogy mit szólnának ha visszakérném a pénzem, arra hivatkozva hogy engem márpedig picit átvertek, ill. nem jól tájékoztattak a termékről.

(#1023) this is life válasza rabbitfriend (#1020) üzenetére


this is life
Ármester

tudod en az átverés miatt nem mertem kínait venni, de tudom anyagilag nem mindenki teheti meg. Ezért írom mindig hogy jonak tunik de olvasson az ember ezerrel...temelem neten rendelted a prestigiot ,es igy lesz lehetoseged.elallni a veteltol...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1024) rabbitfriend válasza this is life (#1023) üzenetére


rabbitfriend
tag

sajnos nem....

(#1025) eliksz válasza this is life (#1023) üzenetére


eliksz
csendes tag

"Ezért írom mindig hogy jonak tunik de olvasson az ember ezerrel..."

Dicséretes álláspont, de sajnos ahhoz, hogy olvasni lehessen, sokaknak kell előbb csőbe húzódni, hogy megírják az olvasnivalót.
Most mi lehetünk a "más", akinek kárán az okos tanul.

(#1026) eliksz válasza leone510es2 (#1022) üzenetére


eliksz
csendes tag

Picit álmodozom...

Ha volna pizzadíler ismerősöm, aki a conflexbe szállítgat, rászánnék némi aprót, hogy a rendelt kaja harmadát nyesse le dobozolás előtt, és ha reklamálnak, bátorítsa őket azzal, hogy igenis a kért méretű kaját készítette el, de a vásárló egészségi szempontjait figyelembe véve visszavett a kiszállított mennyiségből - de kritikára semmi ok, mert ha gondolják, a lecsípett mennyiségért egy egyszerű procedúrával nyugodtan elmehetnek Romhányba, mert az megvan, és az övék, az étlapnak megfelelően. Egyébként pedig vegyék tudomásul, hogy a menzán is vámolják az adagokat.

[ Szerkesztve ]

(#1027) this is life válasza eliksz (#1025) üzenetére


this is life
Ármester

Sajnos ennis voltam beta teszter mint ti,es mivel volt lehetosegem es anyagi erom,na meg mar nem volt lelkem ahoz hogy kiserletezzek ,hatha jo tabletet veszek ,igy egy markas mellett tettem le a voksom,teny ha eleg lett volna a 7 col akkor kevesebb rafizetessel is osszejott volna a dolog. Amit a conflexrol irsz ,kaja szallitas teren en is el ironizaltam magamban,zoldseges lennek es a zsakon az lenne hogy 25 kg krumpli,de valojaban csak 16.5 kilot kapnanak arra hivatkozva hogy csak ennyir bir a zsak,azert megneznem az okoskodok orcajat...

Rabbitfriend annyira gaz a prestigio is? Vagy ott csak a hanggal van gond ?

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1028) balnan válasza geloczigeri (#970) üzenetére


balnan
csendes tag

Nagyon köszönöm. Kicsit utánaböngésztem, mert kezdő vagyok a témában.
Látom jönnek a kisfogyasztású 28nm es chipekkel:

-RK3188 (Cube)
-Snapdragon 800 (ZTE) Adreno 330 GPU
-Tegra 4

Azt nem tudom melyik a jobb család, és a Huawey valami sajáttal (Hsilicon) jön 16 core GPU val.
Aztán az Allwinner 31 a PowerVR SGX544 (8x) -el.

Csak szédülök és várok. Igazából azt sem tudom, hogy ezek egybeépítik a CPU-t a GPU-val
(mint az AMD APU), vagy külön kell figyelnem a CPU-GPU családokat ill, azt, hogy melyik melyikkel párosulhat ill. a SoC (chipset) melyikekkel hogyan van összefüggésben.

Eddig HTPC-t akartam építeni, már ki is néztem pontosan milyet (AMD A10-5700, FM2 kis lapos mini ITX stb), de ezek után meggondolom. Itt 3MP tabletek jönnek 4x2GHz CPU val stb.
Úgy tünik ha valaki nem játékmaximalista mindent el lehet felejteni a tableteken kívül.

A kompromisszum az lenne, ha a Retina tableteken lenne mini HDMI BEMENET is, mert arra ráköthetném a HTPC-t.

De olyan nincs. Miért?

(#1029) this is life válasza balnan (#1028) üzenetére


this is life
Ármester

Alwinner felejtos az a7 magok miatt,alig erosebb mint a rk3066 2 maggal, a hisilicon k3v2 eros darab a9 es magokkal,ami talan a gyengelye hogy gpu kepalkotasi eljarasa a tegraban levovel eggyezik meg igy emiatt lehetnek gondok,de eroben amugy az egyik legjobb volt amikor kijott,a tegra 3 szinten utos darab,de ide veheted az exynos negy magosat is es a tiomap 5xxx szeriat,de ott az altalad emlitett qsd cucc is, a kinai markak kozul erdemes kezdeni a rk31xx jelu socok...hdmi bemenetes tabletrol nem hallottam eddig,ahoz win8 tablet kene,de az egy vagyon sajnos...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1030) leone510es2


leone510es2
csendes tag

Na írtam az Overmax Facebook oldalára, hátha ott másképpen reagálnak, vagy nem is tudom mit vártam, na de mindegy, vicces az a lényeg :)
**********************************************
Én:
November végén vásároltam önöktől egy OV-SteelCore készüléket. Mivel nem azok a hardveres tulajdonságai (CPU órajel 1,6 GHz helyett 1 GHz) vannak amik az oldalukon és a termék dobozán van feltüntetve, ezért szeretném visszajuttatni a készüléket és visszakapni a pénzemet. Milyen lehetőségek vannak és mennyi ideig tartana ennek az ügynek az intézése?

Overmax:
Tisztelt László! Ön még az előző szériából vásárolt, erre nem vonatkozik a jelzett probléma, illetve 3 hónap után amúgy sem tartom jogosnak, hogy hirtelen rájött, hogy mégsem felel meg a termék, így nem tudok segíteni.

Én:
Az mit jelent hogy "erre nem vonatkozik a jelzett probléma"? Nem tudom miért számít az, hogy mikor jöttem rá, mikor szerintem nagyobb baj az, hogy olyan terméket adtak el, ami nem felel meg a leírt specifikációnak. A fogyasztóvédelem is biztosan így gondolná. Engem személy szerint az érdekel, hogy jogilag (!!!) van-e lehetőségem arra hogy visszakapjam a pénzem, nem pedig arra hogy Ön esetleg jogosnak tartja vagy sem.

Overmax:
Ez egy termék népszerűsítő oldal, azaz nem tudok a problémával foglalkozni. Ha gondja van a készülékkel, adja be részletes hibaleírással, és a szerviz megnézi.

**********************************************
Nagyszerű nem? :) Írtam is a szerviznek, a Boldizsár Gábort is beraktam a címlistába, nagyon várom a válaszukat. Most viszont már tényleg azon vagyok, hogy nem fogok gondolkodni, ha van lehetőségem, akkor tényleg visszakérem az árát és majd veszek később egy iPad 4-et. Vagy mittudomén.....

De abban szerintem megegyezhetünk, hogy nevetséges dolog az, hogy mivel az egyik Overmax (vagyis Conflex) kolléga "nem tartja jogosnak" a kérésemet, ezért nem intéznek semmit???? Hát ez mekkora??? :D

[ Szerkesztve ]

(#1031) this is life válasza leone510es2 (#1030) üzenetére


this is life
Ármester

Azert a samu p5110 re is lessel majd ra :)

Nagyon korrekt valaszt kaptal :Y hogy szakadna rajuk egy mazsa sz.r! Erdekes amikor elutasitani kell akkor van valasz,aztan ha nem hunyaszkodsz meg egybol nincs is kozuk hozza,amugy mond azt hogy a kezdetektol problemad volt vele,mindig is szaggatott meg ilyesmik,de az okara egy forumon most derult csak feny. Emlekeztesd oket hogy ez a fogyaszto tudatos megkarositasa es jogi utra tereled a kerdest ha szamodra nem megfeleloen kezelik a dolgot ,fogyasztovedelem,de akar rendorsegi feljelentes is lehet belole csalas miatt...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1032) rabbitfriend válasza this is life (#1027) üzenetére


rabbitfriend
tag

A hanggal van gond elsősorban. Az akksi meglepően jó. A szervízt kerestem ma telefonon, skype-on, email-ben.....visszahívást kértem...azóta is hívnak...Valszeg csak hétfőn tudom őket felkeresni...65-ért sok a készülék. Nem ér ennyit. Főleg ilyen szervízzel....Vettem egy AKG 309-es szuper érzékeny fülhallgatót...fejhallgatóm szintén ilyen, és ilyen érzékeny...az új fülessel is halk...pedig nem ordíttatom a zenét soha az mp3-on sem. törekedtem a halkabb hangzásra...ennél a tabnál nem kell... :W

(#1033) eliksz válasza leone510es2 (#1030) üzenetére


eliksz
csendes tag

Javaslom kinyomtatni az alábbi, az A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvényből származó szemelvényt, vagy az egészet (http://www.gvh.hu/domain2/files/modules/module25/5350079F73EC50C8.pdf), és azzal együtt átvenni a forgalmazóval a termék pontos specifikációját - megkérve őt arra, hogy tegye félre a saját magánvéleményét, ami egy sörözés közben ugyan fontos lehet, de a kereskedő-vásárló viszonylatában irreleváns.

Külön figyelmet érdemel:
- a 3. §(2)a), miszerint még akkor sincs bocsi, ha "csak" nem érdekli őket, hogy mi van a dobozukban,
- a 6. § (1)bf), amely szerint egyrészt az nem lehet válasz, hogy "rootold, és tudni fogja azt, amit hirdet magáról",
- és bk), amely szerint az a pultos is csőbe húzza magát, aki elkezd a tesztadatokkal maszatolni.

Ja, és hogy a jogszabályi összkép minél pikánsabb legyen, ajánlott mellétűzni a conflex OS 10+-os oldalának nyomtatását, szövegkiemelővel aláhúzva a mai napon is ott lévő hazugságot, miszerint " köszönhetően a nagyon gyors Dual Cortex A9 kétmagos processzornak, mely magonként 1,6 GHz-es órajelen üzemel".

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalma

3. § (1) Tilos a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.
(2) Tisztességtelen az a kereskedelmi gyakorlat,
a) amelynek alkalmazása során a kereskedelmi gyakorlat megvalósítója nem az ésszerűen
elvárható szintő szakismerettel, illetve nem a jóhiszemőség és tisztesség alapelvének
megfelelően elvárható gondossággal jár el (a továbbiakban: szakmai gondosság követelménye),
és
b) amely érzékelhetıen rontja azon fogyasztó lehetőségét az áruval kapcsolatos, a szükséges
információk birtokában meghozott tájékozott döntésre, akivel kapcsolatban alkalmazzák, illetve
akihez eljut, vagy aki a címzettje, és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára
készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg (a továbbiakban: a fogyasztói magatartás
torzítása), vagy erre alkalmas.
(3) A (2) bekezdés értelmében tisztességtelen különösen az a kereskedelmi gyakorlat, amely
megtévesztő (6. § és 7. §) vagy agresszív (8. §).
(...)

6. § (1) Megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely valótlan információt tartalmaz, vagy
valós tényt - figyelemmel megjelenésének valamennyi körülményére olyan módon jelenít meg,
hogy megtéveszti vagy alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztót az alábbiak közül egy
vagy több tényező tekintetében és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára
készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg, vagy erre alkalmas:
(...)
b) az áru lényeges jellemzői, így különösen
ba) kivitelezése, összetétele, műszaki jellemzői, tartozékai,
(...)
bf) alkalmazása, a használatához, fenntartásához szükséges ismeretek,
(...)
bk) tesztelése, ellenőrzöttsége vagy annak eredménye,
(...)

7. § (1) Megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely
a) - figyelembe véve valamennyi tényszerű körülményt, továbbá a kommunikáció eszközének
korlátait - az adott helyzetben a fogyasztó tájékozott ügyleti döntéséhez szükséges és ezért
jelentős információt elhallgat, elrejt, vagy azt homályos, érthetetlen, félreérthető vagy
időszerűtlen módon bocsátja rendelkezésre, vagy nem nevezi meg az adott kereskedelmi
gyakorlat kereskedelmi célját, amennyiben az a körülményekbıl nem derül ki, és
b) ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem
hozott volna meg, vagy erre alkalmas

[ Szerkesztve ]

(#1034) #20844032 válasza this is life (#1031) üzenetére


#20844032
törölt tag

Ma volt szerencsém személyes találkozásra egy nexus7-el is. Azt kell mondjam, a legdurcásabb androidos tábla, ami a kezemben volt, és az egész nagyon minőségi. Ha valaki nem ragaszkodik a 10 colhoz, annak erősen javallott. Én asszem veszek egyet a páromnak, így lefedem a teljes méretpalettát.

(#1035) this is life válasza #20844032 (#1034) üzenetére


this is life
Ármester

Nekem is volt a kezembe tetszett is ,es az ara is jo lett volna,de a merete sajna kicsi volt nekem :(( emiatt nem verzik a szivem azert mar talan jobban hogy ha 2 hettel kesobb megyek a mm be akkor van asus memopad 10.1 smart, de ami ellene szol az az uzemido,a samu ezena teren nagyon ott van,na jo a lenovo a2109 el is szemeztem a tegra miatt,de nem biztos hogy jobban jartam volna vele. A n7 amugy nagyon ott van :Y ha csak 1 collal nagyobb lett volna gondolkodas nelkul azt veszem...a samu hogy tetszik igy kb 1-1.5 het utan? Mert en meg mindig elegedett vasarlojuk vagyok...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1036) csabika0001 válasza eliksz (#1033) üzenetére


csabika0001
senior tag

Megvárom mi lesz a sajátommal. Ha gond lesz lehet kinyomom :D

(#1037) #20844032 válasza this is life (#1035) üzenetére


#20844032
törölt tag

Tökéletes arra, amire vettem. Nagyon elégedett vagyok. Viszont volt alkalmam megtapasztalni, hogy bizonyos szituációkban ez a méret nem előnyös, még ha az esetek nagytöbbségben az is. Az elmúlt néhány napot konferenciákon töltöttem, és sok órás előadások alatt nem tudtam megtenni, hogy ne levelezzek, viszont nagyon feszélyezett, hogy a fél terem látja a levelezésem (a telefonom lemerült, és az 1.nap a szállodában nem találtam olyan 230-as aljzatot, ami működött volna, itt viszont kimondottan jól jött a tab hosszú üzemideje)

(#1038) this is life válasza #20844032 (#1037) üzenetére


this is life
Ármester

Hat sajna kihuzhato tablet,telefon nincs :) de majd egyszer talan..amugy nekem is a 8 col lenne az amire fajt a fogam ,volt is kinaiban mint irtam,de az gyik volt mint a te ex tableted,es megfizetheto aron 10 colos csak ez volt a mediaban,de ha lett volna mas is akkor is ez az uzemido elcsabitott volna. Latod azert van hatranya a nagy betekintesi szognek is :DDD eljen a tn panel :C azt csak az latja akimszemben van vele...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1039) waterphone válasza this is life (#1027) üzenetére


waterphone
tag

Végül is a Spar ugyanígy akciózta a narancsot.
Spar tablet és Overmax narancs...

[ Szerkesztve ]

(#1040) #79335424 válasza this is life (#1038) üzenetére


#79335424
törölt tag

Asus Padfone 2? Nem kihúzható, hanem kivehető. Ha a konkrét példát nézzük, akkor az előadás alatt a kicsi teló, a szállodában meg tab, a billentyűzetben meg ott a plusz üzemidő. Persze ha az árát nézzük, akkor tényleg olyan, mint ha nem is létezne. :)

(#1041) #79335424 válasza #79335424 (#1040) üzenetére


#79335424
törölt tag

Update: Most olvastam a tesztjét. A plusz áramot másképp oldották meg. A 2 -höz már nincs plusz billentyűzet. Kár érte, mert sztem jó megoldás volt. Nem csak akksi volt benne, hanem plusz usb port is, ami sztem hiányzik az újból.

(#1042) geloczigeri válasza balnan (#1028) üzenetére


geloczigeri
tag

Szia!

Előrendeltem a Cube U30GT II tabletet a MeriMobiles.com-ról. Nem tudom mikor lesz nekik raktáron, a posta meg kb 2 hét lesz (Free Shipping). A fizetés PayPal-en keresztül történt.
Na kíváncsi vagyok nagyon, mit rejt majd a doboz :)

[ Szerkesztve ]

GG

(#1043) this is life válasza #79335424 (#1040) üzenetére


this is life
Ármester

Tudom jo lebbe a padfone ,de ara hmmm tobb mint horror ,szemezni szemeztem vele,de bevallom nem az en zsebemre szabtak. De mint koncepcio nagyon tetszik foleg a padfone 1 ,ha akarom telefon,ha akarom tablet ha akarom netbook bejon csak az ara nem :( :(

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1044) rabbitfriend


rabbitfriend
tag

Ha valaki eladná SteelCore készülékét, kérem jelezzen felém! 06 20 439 2908

(#1045) Forestjo


Forestjo
senior tag

Sziasztok! Ahogy nézem nagy a kontraszt a tavaly év végi első beírások és a mostaniak között. Mi ennek az oka? Minden egyes sima SteelCore csak 1 GHz-es? A +-os az már 1.6-os? Hol írtatok erről?
Köszi a segítséget.

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#1046) this is life válasza Forestjo (#1045) üzenetére


this is life
Ármester

A kontraszt abbol kifolyolag van hogy iden derult ki hogy miert is tud docceni a rendszer hasznalat kozben (leszabalyozott cpu) s akinek a tempo kell az alkalmazasok futtatasahoz ott mar elojon hogy keves a vas egy ket dolog ala... a forgalmazo meg inkorrekt modon hazudott es hazudik ma is a specifikaciot illetoen. Amugy nem lenne baj a kisebb tempo ha renszer jol van optimalizalva,de ilyenrol szo sincs ,sot ez az oka a visszafogott cpu temponak.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1047) Forestjo válasza this is life (#1046) üzenetére


Forestjo
senior tag

És nem lehet sehogy ezt szoftveresen megoldani, nem lehet belepiszkálni?
Amúgy ez mennyire bizonyított, mert olvasom, hogy van aki tagadja, van aki meg elismeri, melyik gépekre vonatkozik ez? A maiakra, vagy a +-osra már nem?

Egyáltalán érdemes újat venni belőle?

[ Szerkesztve ]

Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.

(#1048) this is life válasza Forestjo (#1047) üzenetére


this is life
Ármester

A piszkalasnak nincs lehetosege mert a kernelben van leszabalyozva a tempo,amugy meg erteleme se lenne emelni rajta,mert az tulterheli az akkumulatort, a leszabalyzas valoszinuleg azert tortent meg ,mert a hardvernek mindent erobol kell megoldani,az viszont energiaigenyes,s gondolom a gyarto reszerol ez az egeszseges kompromisszum szuletett,nem optimalizalnak jobban hanem visszafogjak az akkumulator terheleset a cpu tempo alacsonyan tartasaval. A plusz jel szerintem semmit nem jelent,az elso generacios steelcoreok rk3066 ra epultek a mostani az aml 8726 m6 (mx) hardveresen nagy elteres nincs,sot elvi eroben sem,ha van is kulomseg az az optimalizacio hianya es az ebbol fakado megoldas.

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1049) eliksz válasza Forestjo (#1047) üzenetére


eliksz
csendes tag

"Amúgy ez mennyire bizonyított, mert olvasom, hogy van aki tagadja, van aki meg elismeri"

Teljesen. A forgalmazó képviselője elismeri, csak olyan magyarázatba bugyolálja (lásd még: csúsztatás), amellyel nevetségessé teszi magát, és a megtévesztés tényét (na jó, alapos gyanúját) sem cáfolja.
Aki tagadja, az a forgalmazó 1-2 olyan alkalmazottja, aki nem tudja, vagy nem akarja elfogadni, hogy már kapituláltak, felesleges tovább robbantgatni a vonatokat.

(#1050) eliksz válasza rabbitfriend (#1044) üzenetére


eliksz
csendes tag

Mivel a XI. kerületbe még nem sikerült eljutnom, és egyébként sincs nagy humorom madarasteszkós bónnal kártalanodni, valószínűleg megkereslek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.