- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Pajac: tpm.msc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila2011
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #153 üzenetére
Akkor ezt ki kell számoltatni egy épületgépésszel vagy energetikussal. De ebben a kérdésben nem sokat számít, hogy van napelem vagy nincs, mivel a rendszerhez nem nyúlnál, csak az épületburokhoz.
#154otapi
Szerintem (ha jól értelmezem az ÉKM rendeletet - szerintem jól) a napelem is primer energiába számít, csak átalakítási tényezője 1, míg a hálózati áramnak jelenleg 2,6. Én amúgy ha tanúsítanám, a fűtést hálózatinak venném, a hűtést napelemesnek. Kicsit jobban beleástam magam egy tanulmány kapcsán és ez tűnik reálisnak. -
otapi
tag
válasz
KilgoreTrout #153 üzenetére
Én ezt az idézetet úgy értelmezem, hogy
1. kiszámolod mennyi a jelenlegi primerenergia fogyasztásod. Primerenergiának számít a gáz, a vezetékes villany, de a napelem által termelt energia nem. Ezt az energetikus biztos jobban tudja mi számít ide. A te esetedben az lehet a kérdés hogy a szaldó részeként hányad részét fedezted napelemmel, hányad részét meg a vezetékes villany. Mert attól hogy az éjszakai fűtést szaldósként elszámolták, attól még primerenergia fogyott vezetékes villanyként.
2. kiszámolod hogy a tervezett felújítás után mennyi várható a primerenergia fogyasztásod a fenti szabályokkal.
3. a két érték között kell min. 30% különbség, akkor felel meg.Szóval szerintem nézd meg mennyi volt a vezetékes villanyfogyasztás, és azt a megfelelő szorzóval lehet primerenergia fogyasztásnak számítani. Az hogy ezt a mennyiséget végül a szaldó miatt nem kellett kifizetned, az elszámolási, nem energetikai kérdés. De ismétlem szerintem, mert nem vagyok sem energetikus, sem jogász.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged