Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) flash- válasza vszti (#1650) üzenetére


flash-
veterán

az lesz mindenképpen, meg doki, csak addig is rákérdeztem vajon van e tippetek

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#1652) icecave


icecave
nagyúr

Tovább görgetve az itt leírt dolgokat, ahogy ajánlottátok, el is mentem pajzsmirigy értkekre, minden rendben, aztóa megnézték mégegyzer a pajzsmirigyem, totálisan rendben van, a "specialista" meg, aki szerint be van gyulladva, egyszerűen tévedett (lehet úgy volt vele, hogy ha már kifizettet 45 ezret egy vizsgálatért, nehogymár azt mondja,hogy minden oké...).

Szóval minden rendben, az összes T-s érték, anti TPO, minden. Volt hisztamin intolerancia vizsgálat is, az is negatív.

Még annyit tettem, hogy mivel a Lyme kórra nagyon jellemző tüneteim vannak, és annó csak egy sima szerológiai vizsgálat volt, elmentem egy Lyme specialistához, aki azt mondta, minden leletem megnézve, hogy ez tuti hogy az. Persze csináltattunk egy alap western blot-ot, ami negatív lett, viszont - és itt jön a durva rész - a sokkal drágább de jóval érzékenyebb Dualdur pedig pozitív lett, azaz, ahogy a doki is mondta, lyme kóros vagyok. Ugye, nem emlékszem, mikor volt kullancsom, de hiztos,hogy már évek óta, és a sok-sok panasz szépen jött sorban...
A lényeg, hogy megvan a dolog, mostmár a gyúgyulásra kell koncentrálni, ami jelen esetben hoszan tartó spéci antibiotikum kúrával egyelő.

(#1653) vszti válasza icecave (#1652) üzenetére


vszti
újonc

Le tudod írni hogy ott az Istenhegyi úton mit írnak fel lymera és hány napig tart a kúra?

(#1654) icecave válasza vszti (#1653) üzenetére


icecave
nagyúr

Ha megjön az eredmény a társfertőzésekre, akkor még változni fog, egyébként 50 napos kúra van rá, 3 különböző antibiotikummal, variációban. Pl. amit minden nap kell szedni, az a Doxycyclin, a harmadik héttől pedig heti 3 napon jön hozzá még kettő, Zitrocin és Klion.

[ Szerkesztve ]

(#1655) inf3rno válasza icecave (#1652) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na ez nagyon jó, akkor a dual dur már tényleg létezik. Hol csináltattad? Mennyibe került? Én is már régóta meg akarom nézetni, mert Lymehoz hasonló tüneteim vannak évtizedek óta, a sima vér teszt meg negatív lett, de az alig ér valamit.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1656) icecave válasza inf3rno (#1655) üzenetére


icecave
nagyúr

Egyelőre csak orvosi ajánlásra csinálják meg, és csak Lyme-ra 39.500, ha kellenek a táérsfertőzések is (ugye a lyme 'ritkán jár egyedül"), mint bebézia, stb. akkor összesen együtt 70 ezer forint. Rohadt sok egy vérvizsgálatért, de legalább ez már pontos eléggé, nekem is a Western blot Borrelia vizsgálat nem mutatott semmit, a Dualdur meg kimutatta az igazságot.
Így, hogy végre tudom, miért szenvedtem évekig, teljesen megérte. Nyilván még előtte megy brutál antibiotikum kúra, de már tudom, hogy mi okozta a gondjaim és ez mindennél megnyugtatóbb érzés.

[ Szerkesztve ]

(#1657) inf3rno válasza icecave (#1656) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja nem olcsó, de állandóan fáradt vagyok, fáj a hátam, fájnak az ízületeim, és izomrángásaim vannak. Én is zsákutcába jutottam, úgyhogy tennék még egy próbát vele. Azt viszont rühellem, hogy orvosokat kell győzködnöm azért, hogy egy sima vértesztet megcsináltathassak saját zsebből.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1659) fojtviki válasza böng ész ő (#1658) üzenetére


fojtviki
senior tag

Nem 100% hogy jol emlekszem, de ugy remlik a xanax-nak ertagito hatasa is van. Mamanak irtak fel anno szedulesre. Akkor mondta nekem az orvos. Bar nem tudom, hogy ez miatt van e hatassal pl a szemnyomasra.

(#1660) vszti válasza fojtviki (#1659) üzenetére


vszti
újonc

Xanaxnak nincs ertagito hatása, illetve szedulesre sem jó. Relaxáló, nyugtató hatása van, látásjavításra sem használatos.

(#1661) vszti válasza inf3rno (#1657) üzenetére


vszti
újonc

Lyme kórt rettentö nehéz bizonyítani. Magyarországon az ízületi panaszokat okozó törzs nem nagyon fordul elő, ha valami előfordul az a neuroborreliosis de az is nagyon ritka. Az említett klinikán mindenki pozitív teszttel távozik. Szeretném még hozzátenni hogy szakmai körökben jelenleg a dualdur nem elfogadott, nincs rá evidencia, a western blotra van egyelőre. A terápia pedig maximum 40 nap előírás szerint ami doxyciclin monoterápia, esetleg kiegészíthető ceftriaxonnal.
Ha az antibiotikum kúrát követően nem gyógyulnak meg a tünetek akkor kijelenthető hogy a betegnek nem lyme kórja van.
Érdemes konzultálni infektológussal ilyen esetekben, hogy a diagnózis tényleg megállja e a helyét.

(#1663) icecave válasza vszti (#1661) üzenetére


icecave
nagyúr

Amit a klinikán csináltak Western blot az negatív lett. A dualdur-t meg nem a klinika csinálja.
Az én tüneteimmel nincs okom kételkedni a dualdur hitelességében.
Persze, remélem, jobb lesz az antibiotikum kúra után, az az 50 nap nem lesz piskóta, főleg a második fele, az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#1664) inf3rno válasza vszti (#1661) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pont azért támogatta az EU a dualdur forgalomba kerülését, mert a többi teszt semmit nem ér kb. Elég szomorú, hogy ezek után "nem elfogadott", bár ez gondolom csak egy vélemény.

Buliban hasznos! =]

(#1665) fojtviki válasza vszti (#1660) üzenetére


fojtviki
senior tag

Szia. Ha nem gond akkor kerdeznek is. Ugye a fentebb leirt dolgok vannak a paromnak. Sajnos a fogak meg nincsennek kihuzva, mert most normalis fogaszatot nagyon nehez talalni. Budapesten sikerult jovohet hetfore. Most ugymond tunetmentes az allapot, borkiutesek /orvos szerint ergyulladas szeru/ elhalvanyodtak illetve sok helyen el is tuntek. Azt tudni kell, hogy parom vernyomasra es gyors szivveresre gyogyszert szed 20 eves kora ota. Tanydon 80mg es talliton volt, de ez utobbi igazabol soha nem volt jo, altalaban 100 koruli a pulzus. A korabbi izuleti panaszra kapott arcoxia-t. No miutan elkezdte szedni a vernyomas egybol 170/120 180/120. A per ertek neki soha nem ment 100 fole ezelott. Most kapott Nebibeta-t amivel a pulzus 80-90 kozt van, szoval az ugymond hasznal. Tanydon melle most amlodipin sandoz van, de a vernyomas nem akar igazan helyreallni. Most ilyen 150/110 140/105 kozt van. Nincs valami modernebb/ jobb meg ha dragabb is? Vagy ez nem igy mukodik, es ki kell tapasztalni neki mi a megfelelo? Koszonom :R

(#1666) citkar válasza fojtviki (#1665) üzenetére


citkar
addikt

A vérnyomásával a kezelő(házi?)orvosával érdemes konzultálni. A Tanydonból napi 160 mg, az amlodpinből napi 10 mg szedhető szükség esetén.

(#1667) vszti válasza fojtviki (#1665) üzenetére


vszti
újonc

Rettentő sokféle vérnyomáscsökkentő van. Első körben ace gátlóval vagy arbvel (tanydon is ez) kezdünk, ez az alapterápia. Na és akkor ezen felül nagyon sok gyógyszercsoport van amiből lehet válogatni. Alapvetően a vérnyomásbeállítás háziorvosi kompetencia, tehát az alapellátásban meg kell tudni oldani. Ha nem lehet megoldani akkor jön a további kivizsgálás, mert lehet hogy úgynevezett szekunder hypertonia szóba jön, ez azt jelenti hogy egyéb betegség (vese, endokrin, egyéb okok miatt) miatt alakul ki. Leggyakoribb a primer hypertonia, ami az életmód vagy hajlam miatt alakul ki. Azt tanácsolnám, hogy naponta 3x mérjen vérnyomást, ezt vezesse és ez alapján háziorvossal beszéljék át a terápiát

(#1668) fojtviki válasza vszti (#1667) üzenetére


fojtviki
senior tag

Koszi mindkettotoknek :R Kiprobaltuk, hogy reggel is es este is vesz be tanydon-t meg amlodipin-t. Most jo a vernyomas. Valamelyik nap mar 124/83 volt neki. 20 kilot fogyott eddig, szoval az sem hatrany Voltunk Pesten fogaszaton, itt Szolnokon lehetetlen volt idopontot kerni Februar kozepe elott. Nos osszesen 7 fogat kell huzni :((( Felul 5 fog iszonyatosan gyulladt, nem lehet oket megmenteni, alul pedig 2, amiket mar eltavolitottak 4 napja. Mondta a doktorno, hogy meg oruljon is, hogy "csak" ilyen tunetekkel ezt meguszta. 2016-ban volt utoljara fogaszaton. Akkor is direkt egy jonevu fogaszatra ment a Vaci utra, de nem birtak elerzesteleniteni gyokerkezelesnel, akkor mondta, hogy soha tobbet fogaszat :DDD Itt meg 2 injekciotol ugy elzsibbat, hogy beszelni alig tudott:)

(#1669) Herczi


Herczi
senior tag

Sziasztok!
Adminisztrációs jellegű kérdésem lenne kíváncsiságból. Éves orvosi alkalmassági miatt nagylabort kell végeznem. Ezt Pesten megcsinálja nekünk a központ, de mivel nem akarom éhgyomorral tölteni az egész délelőttöm mire felérek Pestre, ezért helyben megszoktam csinálni és viszem a leletet.

Ehhez kérek beutalót a háziorvostól, utána átballagok a laborba, leveszik a vért, max 1 óra alatt végzek mindenestül. Volt ez így az elmúlt 10 évben.

Most emailben írtam az orvosomnak (személyesen a COVID óta megközelíthetetlen eleve), hogy kéne a beutaló, éves orvosi miatt, de közölte hogy kérjem az alkalmasságit végző orvostól. Ok, nem gond amúgy, csak kíváncsi vagyok mi változott most, vagy eddig is csak az alkalmasságit végző orvos adhatta volna a beutalót?

(#1670) citkar válasza Herczi (#1669) üzenetére


citkar
addikt

Tulajdonképpen, minden vizsgálat, ami a munkahelyedhez kell, ahhoz csak az üzemorvos adhat ki beutalót. Sok magyar cég ezt nem akarja tudomásul venni és a háziorvoshoz küldi az alkalmazottait, szabálytalanul.
Felmerül a kérdés, hogy eddig, miért csinálta meg a háziorvos: egy laborra ő is adhat beutalót, független a munkahelyedtől, ha szükségesnek véli (a munkahelyedtől függetlenül). Most valószínűleg egyéb, a szokásos munkáján felül jelentkező elfoglaltságok miatt nem akart belefolyni: intézi a sok COVID panaszos beteget, szűr, szűrést kér, ezeket adminisztrálja (számtalan új helyre), olt influenza ellen, olt COVID ellen, januárra előírtak szerint a munkaidőn felül egy péntek-szombati oltási akciónapot kell tartania, talán ezt szervezi.

(#1671) #72806656


#72806656
törölt tag

Sziasztok,
Edesanyamnak a terd hatso felen a hajlatban van valami duzzanat. Mar holnap ota kinozza. Volt rontgenen, de Feb. Elejere kapott idopontot a velemenyezesre. Addig porcepito es valamilyen tapaszt irtak fel. Valaki Ra tudna nezni a ket kepre, mi lehet a Gond illetve surgos e? Koszonom elore is! :R
[kép]

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#1672) citkar válasza #72806656 (#1671) üzenetére


citkar
addikt

A RTG véleményezésén nem írtak valamit?
Bennem Baker-ciszta merül fel a panaszai alapján, de ortopédust érdemes felkeresni. Addig szerintem jótékony még pl ha Flector krémet ken az érintett területre, illetve por alakban szájon át is szedheti.

(#1673) #72806656 válasza citkar (#1672) üzenetére


#72806656
törölt tag

Emailben kuldtek at illetve vissza Kell mennie majd. Lehet hogy kuldenek velemenyezest, de nem biztos. 2x2 hetes gyogyszeres kezelesen mar tul van, most kapott tapaszt. Akkor kep alapjan nincs Nagy baj? Kopas vagy porclevalas?

(#1674) citkar válasza #72806656 (#1673) üzenetére


citkar
addikt

Szerintem drasztikus kopás nem látható, porcleválás vizsgálatára a RTG nem alkalmas.

(#1675) #72806656 válasza citkar (#1674) üzenetére


#72806656
törölt tag

Koszonom! :R

(#1676) citkar válasza #72806656 (#1675) üzenetére


citkar
addikt

De nem ez a szakterületem a radiológus véleményé felülírja az enyémet.

(#1677) vszti válasza #72806656 (#1675) üzenetére


vszti
újonc

Ultrahang el tudná dönteni, de panaszok alapján szerintem is baker cysta. Addig is Jegelés, fájdalomcsillapítás és felpolcolás, esetleg helyileg ható krémmel párakötés (pl flektor, Diclac krém. Ezzel nappal kenni, éjszakára pedig a párakötés: krém, arra vizes ruha, arra valamilyen zacskó és mindezt befáslizni)

(#1678) fojtviki


fojtviki
senior tag

Sziasztok. Na most magam problemajarol kerdeznek :O Tehat dec 28.-a korul kezdodott a megfazasos tunet. 31.-en volt egy pozitiv covid tesztem. 5 napig 37.5-38-5 kozt volt a lazam. Laz mar nincs viszont jott valami gyomor problema. Na 3 napig nem tudtam enni, akarmit csinaltam kihanytam. Parom hozott patikabol ilyen joghurt szeru taplalek kiegeszito vagy mi. Abbol sikerult is 3-at meginni tegnap, sokkal jobban is voltam, meg kis huslevest is sikerult enni. Viszont mara ha jarklok akkor jon a kohoges es tudofajdalom a melkasomnal. Fekvo helyzetben nincs ez egyelore. Felek, hogy tudogyulladas ne legyen :( A szolnoki Hetenyi Geza korhaztol oszinten szolva felek. A kerdes az, hogy van itthon egy adag Dalacin. Probalkozzak meg vele esetleg? :O

(#1679) citkar válasza fojtviki (#1678) üzenetére


citkar
addikt

Szerintem simán COVID-os vagy. Száraz köhögés gyötör?

(#1680) fojtviki válasza citkar (#1679) üzenetére


fojtviki
senior tag

Koszi. Kozben mar a korhazban vagyok. :O Meg a vereredmenyre varok, a mentoben negativ volt a teszt. Viszont 83 volt a szaturacio, de mire beertunk mar 96 lett. Most epp infuziot kapok a konyokomnel, ennyit tudok egyelore, fekszek egy ures szobaban

(#1681) #72806656 válasza vszti (#1677) üzenetére


#72806656
törölt tag

Koszonom neked is! Kozben megjott a velemeny is. Porckopast irtak Ra.

(#1682) fojtviki válasza citkar (#1679) üzenetére


fojtviki
senior tag

Szia. No vegulis ketoldali tudogyulladas. Elvileg covid mar nincs. Allitolag muloban volt mar a gyulladas, csak maradt heg a tudomon. 7-10 napig elvileg bent kell maradjak. Majd alakul remelem :R

(#1683) citkar válasza fojtviki (#1682) üzenetére


citkar
addikt

Reméljük hamar rendeződik, jobbulást!

(#1684) fojtviki válasza citkar (#1683) üzenetére


fojtviki
senior tag

Koszonom. Jobban vagyok jelenleg sokkal. Most tornaztunk. 93 volt a szaturacio es nem esett be terhelesre sem :R

(#1685) bubuska10


bubuska10
senior tag

Üdv!
Kb. egy hete be van dugulva a bal fülem, ezalatt az összes létező házilag kivitelezhető gyógymódot próbáltam már gyertyázástól olajig, fülpucolótól porszívóig :DDD (még egy fecskendőt is rendeltem amivel pumpáltam bele a langyos vizet), de sajna semmi javulás, totál beállt. Tuti h nem süketültem meg, hanem a fülzsír miatt van (már előtte is rakoncátlankodott miatta a fülem).
A háziorvosunk elvileg nem rendel a héten, de szerintem ő is csak beutalót adna. Helyzetemet most az is megnehezíti, hogy megszűnt az egészségbiztosításom (ezt most hagyjuk, h miért). Mi tévő legyek? Elég kellemetlen érzés. Mennyiért mosnak fület? Ezt sehol nem sikerült még kideríteni. :D
Előre is köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#1686) citkar


citkar
addikt

Fül orr gégészt kell felkeresned, ha van a közeledben magán fül orr gégész, ott érdeklődj, ha nincs akkor szakrendelőben, de ők vagy belefolynak egy nem biztosított ellátásba, vagy nem (nem sürgős, nem kötelességük).

(#1687) robita válasza bubuska10 (#1685) üzenetére


robita
csendes tag

Valahogy így kezdődött nekem is, covid miatt nehezen tudtam eljutni orovshoz és lett belőle tinnitus. Mindenképp ajánlott minél hamarabb orvoshoz menni, akár magánba is, ha elkezd zúgni akkor Szigony utca. Házi praktikákat így visszatekintve én mellőzném.

Ha elűzöd az összes démont, az angyalok is tovaszállnak. _No SMS, No Viber_

(#1688) #76500480


#76500480
törölt tag

Valaki járt már így? Gyalogolni/futni alig lehet a fájdalomtól a csípőben. Lesugarzik a fenekbe… Az érdekes, hogy felfelé lepcsozesnel, emelkedőn szunik a fajdalom. Lejtőn meg rosszabb. Fekvés, ülés, állás egy helyben tünetmentes…egy lábon állás megy, WC-re leülés is simán…inkább felig hajlított dereknal ami a statikus testmozgást illeti, jelentkeznek a tunetek Ez valami izom lehet(körte képű vagy feszítő) vagy inkább ín/ízületi vápa, porc?

[ Szerkesztve ]

(#1689) inf3rno válasza #76500480 (#1688) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én izomra tippelek. Ha az ízület fájna, akkor nem hiszem, hogy ennyire testhelyzet, mozgás irány, stb. befolyásolná.

Feküdj oldalt, és próbálj csípő körzést csinálni hátulról előre, hátha abból többet megtudsz. Mármint úgy értve, hogy a lábaddal körözöl. :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1690) #76500480 válasza inf3rno (#1689) üzenetére


#76500480
törölt tag

Megjött a lesúlytó eredmény. Egyik oldalon minimális labrum szakadás 2mm cisztával(csípő). Sacroiliacalis ízületi mentén ödéma. Hat én az utóbbira tippelek hogy keresztcsont-csípő ízület miatt vannak a tünetek. Labrum szakadás nagyon sok sportolónál kialakul és eszre sem veszik… :U Különben izom, combfej, porcfelszinek épek, ízületi folyadék sincs.

Köszi a segítséget.

(#1691) inf3rno válasza #76500480 (#1690) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Húha. Hát jobbulást!

Buliban hasznos! =]

(#1692) mzso


mzso
veterán

Helló!

Ilyennel mit kell kezdeni? Nem kaptam sok utasítást, csak hogy "vigyem be az ÁNTSZ-be".

-Jól meg kell pakolni, vagy csak egy kanálnyi kell?
-Egyből kell vinni, vagy állhat amennyit sikerül?
-Amúgy ki kell tölteni az adatokat, hogy ne veszítsék el?

A vizsgálat "bact. tenyésztés" lenne.
(a szivacs körben csak esztétikai okokból van? Nem tudom akkor miért nem fehér a külső fiola.)

(#1693) citkar válasza mzso (#1692) üzenetére


citkar
addikt

Feltételezem széklet tenyésztését kérték. Nem kell nagyon megpakolni, nem kell azonnal bevinni (de sok napot ne álljon). Rá kell írni a kérőre a mintavétel napját, ha nem jeleztek volna, látom nem mondtak el mindent.
Nem tudom hol laksz, lakhely függő, hogy hova és hogyan kell eljuttatni. Budapesten (Pesti oldalon és környékén) a Megyeri úti ANTSZ-be vihetik, vagy postázhatják. Személyes leadásnál csak a mintát adó személy, vagy más, meghatalmazással adhatja le, postán bárki küldheti a kakit :D

[ Szerkesztve ]

(#1694) mzso válasza citkar (#1693) üzenetére


mzso
veterán

Kösz.
Nekem a miskolci a releváns. Nem tudom van a postázás. Lehet inkább beviszem.
Már csak egyértelmű nyitvatartásról nem tudok. (Talán ez az.)

(#1695) citkar válasza mzso (#1694) üzenetére


citkar
addikt

Egy telefont megér elereszteni előtte a pontosítás végett, ne menj feleslegesen, illetve lehet megmondják postán fogadják-e, aztán eldöntöd.

(#1696) #76500480


#76500480
törölt tag

Valaki szedett eveszavarra SSRI szorongasoldot? Itt is ervenyesul, a “karos gondolatok elhesegetese”?

(#1697) DrDobos válasza #76500480 (#1696) üzenetére


DrDobos
őstag

Mire gondolsz ez alatt, csak hogy pontositsunk?

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A55 5G

(#1698) vszti válasza #76500480 (#1696) üzenetére


vszti
újonc

Ssri egy triciklikus antidepresszáns ami általában emeli a testsúlyt. Igen, alkalmazzák evészavarokban, de általában diagnosztizált anorexia- és bulimia nervosában

(#1699) mzso válasza vszti (#1698) üzenetére


mzso
veterán

Nem vagyok szakértő, de azt tudom, hogy a triciklikus egy teljesen másik kategória min az SSRI. És az SSRI-kre nem jellemző az étvágy/testsúly növelése.

(#1700) vszti válasza mzso (#1699) üzenetére


vszti
újonc

Igen tényleg osszekevertem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.