Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lovi27

addikt

válasz paizinho #13505 üzenetére

"Érdekes módon sem a GUI, sem az OMV-firstaid-s beállítás nem változtatta meg."
    Gondoltam, leellenőrzöm. Még úgysem állítgattam sose manuálisan a hálózatot. ;]

Beállítottam manuálisan amit előtte a DHCP is megtett. Nem rontottam el, továbbra is elérte az internetet. A DNS szerver a router-re (192.168.0.1) mutatott. Majd a Haladó beállítások-nál (remélhetőleg te is ott) átállítottam egy nem létező címre. A resolv.conf-ban ellenőriztem, oda is bekerült. Természetesen ettől az internetelérés megszűnt.

Gondoltam a firstaid paranccsal hozom helyre SSH terminálon. Vele DHCP-re állítottam, de hosszabb várakozás után a forrás átmenetileg nem elérhető hibaüzenettel válaszolva nem hajtotta végre. Azért újraindítottam, hátha... De nem, a config fájlban sem változott meg.
    Még egyszer jött a firstaid parancs, de a hibaüzenet is. Újraindítottam, de hálózatról már elérhetetlen volt a NAS, csak a direkt monitor, billentyűzettel kommunikált.
    Feltételeztem, amíg nem fut le hibátlanul a hálózati beállítás addig nem fog megjavulni. Így harmadszorra is kiadtam a firstaid DHCP parancsot. Ez már a sikeresen végrehajtva üzenettel fejeződött be. Így újra lett hálózat, internet és a config fájlba is visszakerült a router címe.

Tehát a lényeg - a DHCP-re állítás mindent, a resolv.conf fájlt is rendesen beállította.

Új hozzászólás Aktív témák