- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz
paizinho #13505 üzenetére
"Érdekes módon sem a GUI, sem az OMV-firstaid-s beállítás nem változtatta meg."
Gondoltam, leellenőrzöm. Még úgysem állítgattam sose manuálisan a hálózatot.Beállítottam manuálisan amit előtte a DHCP is megtett. Nem rontottam el, továbbra is elérte az internetet. A DNS szerver a router-re (192.168.0.1) mutatott. Majd a Haladó beállítások-nál (remélhetőleg te is ott) átállítottam egy nem létező címre. A resolv.conf-ban ellenőriztem, oda is bekerült. Természetesen ettől az internetelérés megszűnt.
Gondoltam a firstaid paranccsal hozom helyre SSH terminálon. Vele DHCP-re állítottam, de hosszabb várakozás után a forrás átmenetileg nem elérhető hibaüzenettel válaszolva nem hajtotta végre. Azért újraindítottam, hátha... De nem, a config fájlban sem változott meg.
Még egyszer jött a firstaid parancs, de a hibaüzenet is. Újraindítottam, de hálózatról már elérhetetlen volt a NAS, csak a direkt monitor, billentyűzettel kommunikált.
Feltételeztem, amíg nem fut le hibátlanul a hálózati beállítás addig nem fog megjavulni. Így harmadszorra is kiadtam a firstaid DHCP parancsot. Ez már a sikeresen végrehajtva üzenettel fejeződött be. Így újra lett hálózat, internet és a config fájlba is visszakerült a router címe.Tehát a lényeg - a DHCP-re állítás mindent, a resolv.conf fájlt is rendesen beállította.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Túra és kirándulás topic
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Androidos tablet topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!