Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dell Venue 8 Pro
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
válasz
Kickass
üzenetére
Igen, az elsö bekezdésben igazad van, mostanában egyre nagyobb divat ehhez hasonló cikkeket írni, TC-n is egyre gyakrabban vannak ilyen " megmondós " témakörben készült írások. A cikkekböl valóban legtöbbször hiányzik a konstruktív megoldás ( amire mondjuk újságíróként pont, hogy törekednie kellene szerintem is ), megint más kérdés, hogy pontosan mindenki tisztában van vele, hogy a felelös szerveknek eszük ágában sincs ebbe az irányba tendálni, talán ezért Sem törekedik senki az ötletadással. Pedig a pályákon egy átlagsebesség-méréses rendszer valóban simán megdobná a költségvetést, az embereket meg kicsit visszafogná.
Bár ez is csak a gyorshajtást fogná vissza, a leállósáv-on elözést, tolakodás, egyebeket kis eséllyel.A többi része a kommentnek nagyjából visszavezethetö arra a 3 jellemzö közül 1-1-re, amit írtam, Én is erre céloztam, hogy a közlekedési morál egyre katasztrofálisabb, és ebben nagyon sok minden belejátszik, bizonyos része az embereknek egyszerüen képtelen helyzetet kezelni, szituációkat megoldani ( márpedig a közlekedés nagy része erröl szól, hogy változó szituációkat oldasz meg sokszor ).
A jobbra tartás pedig nagyon fura, mert szerintem pl. elég sok helyen kinn van ( út feletti infó-táblákon is gyakran olvastam, út menti táblák is vannak sok helyen ), ergo ha nem is tudja, akkor is látja a kiírást.
Csak itt jön be, amit Te is írtál, és vonatkoztatható az " önzö " jelzöre, hogy
" Ehhez adódik még a magyaros fűszer, vagyishogy mindenki szent meggyőződése az ha már kifizette az autópályadíjat akkor ő azt csinál amit akar. 110-el döcög a belsőben vagy középsőben, nem segíti egy átmeneti gyorsítással a gyorsabban haladni akarókat,...", illetve az általam írt feszült/stresszest kiegészítve a komplexusossággal igaz ez:
" Másrészről ott van az indokolatlanul senkit nem kényszerítünk pl. vészfékezésre, tökmindegy ha mögöttem 210el érkezik valaki akkor se hajtok ki elé 130al csak azért hogy na majd én most jól megmutatom lassítson le a paraszt. ".De ugyanez utóbbi megvan akkor is, ha 140-el mész a belsöben, és egy lomhább autó ( lehet furgon, vagy lassabb személyautó, mindegy ) 90-100-al az utolsó pillanatban kicsapja magát eléd, mert neki " joga van elözni "... :/
Illetve nagyjából megvan ez itt Németországban is, sokan itt is gondolkozás, nézés nélkül kijönnek eléd, utazgatnak üres külsö sávnál is a középsöben, ezért is írtam, hogy ez nem hungarikum, úgy ámblokk az emberiség zusammen romlik egyre szomorúbb irányba, viszont arányaiban itt kint egyelöre ritkább, mint otthon, legalábbis amerre én eddig közlekedtem itt.

-
kmarci25
veterán
válasz
Kickass
üzenetére
A nagy részével egyetértek. Pár dolog... (Illetve kétszer ugyanaz.)
magyar vezetők nagytöbbsége nem tud autópályán közlekedni
Ehhez adódik még a magyaros fűszer, vagyishogy mindenki szent meggyőződése az ha már kifizette az autópályadíjat akkor ő azt csinál amit akar.
Felesleges önmagunkat ostorozni, így van ez a többi néppel is. Ugyanolyan arányban vannak s*ggfejek az utakon másutt is. Gyakran járok az M0-on M6 és M5 közti szakaszon 2x3 sáv, a legszélső általában üres. A belső és a középső pedig tele, és a legtöbb nem magyar rendszámú. (Ezen a szakaszon amúgy erős a tranzitforgalom.) Ja, és persze a belsőben 110-zel megyünk. Rendszeresen előzők úgy, hogy a legszélsőből 110-zel a belsőben megelőzőm a 90-nel közlekedőt, majd ismét kettős sávváltással vissza a külsőbe. (Persze kellő körültekintéssel.) Néhányan ilyenkor reagálnak és kijönnek a külsőbe, de a nagy részük bambul tovább, és lehet, hogy engem hülyéz le éppen.
Környező országokban autózva sem tapasztaltam, hogy jobb lenne a helyzet. A horvátoknál pl. még súlyosabb szerintem. Nem magyar dolog ez, bőven általános.
Illetve amit még észrevettem az az, hogy nagyon sok vezető a tükröt csak akkor nézi, ha a sérót lövi be. Iszonyatos helyzeteket tud teremteni, mikor látom, hogy nem nézi a tükröt, és még arra is nekem kell figyelnem, amit neki kéne figyelnie a saját tükrében. Párhuzamos közlekedésnél pl. nem úgy van az, hogy csak megyek mellette, mert az ő sávjában lassít vagy áll valaki. Simán áthúzza elém, majd én vigyázzak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest