Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Valószínűleg onnan, hogy a 195/65 R15 az egyik legelterjedtebb méret.
-
_seth_
veterán
válasz
mocsanisi
üzenetére
Néhány apróság:
-Ekkora kerekekkel a fogyasztás is meg fog nőni a menetdinamika pedig arányosan gyengül majd, milyen motorral van szerelve?
-Gyárilag 5,5"-os (szélesség) kerekek vannak D corsán, ha növeled az átmérőt általában nő a szélesség is ami nem 100%, hogy elfér, ha pedig olyat veszel ami ugyan befér de az ET szám nem passzol akkor az autó stabilitása romlik valamint a futómű terhelése nő.
-A fólia szép dolog de ilyen sötététben ne is gondolkodj, hamar kiszednek a rendőrök a forgalomból és gyűjtögetheted a csekkeket, rossz esetben viheted újra műszakira is akár. Valami sokkal halványabb is megfelel szerintem, az viszont, hogy hátul olyan mint a fekete műanyag elöl pedig kevésbé szintén elég vacakul néz ki, legyen egységesen halványabb az egész fóliázás. Kalkuláld bele a színezett üvegeket is, ha olyanok. Forgalomban sem előnyös az ennyire sötét.
-Kipuff is mutatós de inkább egy ferrarin vagy lambon, szerintem. Amit arra költenél inkább költsd minőségi olajra és gyári alkatrészekre amikor szükséges.
-Alufelni festése is jó dolog de ez a szín max az impreza wrc-n mutatott anno, persze lehet az egész autót kicsit versenyautóssá tenni, de lássuk be, hogy ez nem olyan egyszerű dolog még akkor sem ha egész jól sikerül a kivitelezés

Én a helyedben valami ilyen irányba próbálnék haladni: [link], az összhang szép, az elemek passzolnak egymáshoz ahogy kell, és egy komoly autó látszatát kelti.
-
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
Lámpa??? Pár napja este 9-kor kb 100 méteres látótávolságú ködben kis városunk autósai közül ketten is úgy gondolták, hogy majd elég jó lesz a többi autós fényszórója és meglátják őket, nem, hogy tompított még csak a helyzetjelző sem volt bekapcsolva. Mai napig nem értem, hogy nem veszik észre, hogy pl totál sötét a műszerfal... vagyis értem, a sofőr is totál sötét...
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Ahogy nézegettem a jobb darabok amikre érdemes b vekinél lecsapni inkább 650-től indulnak persze kérdés kinek milyen elvárásai vannak állapot-külső-felszereltség terén.
Na igen, akkoriban még tuti lehetett az f astra is. Most sem rossz választás annak akinek megfelel, ha ismert az előélet az még jobb

-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Ilyenen tanultam vezetni
Nem volt rossz autó de sajátnak nem szerettem volna igaz E kadett után nem is tűnt esélyesnek inkább már valami komolyabbat akartam venni így lett a b vectra, azóta sem bántam meg pedig bosszantott már párszor 
Előzőmből lemaradt: nekem így a két kárra fizettek a biztosítók 110-115-öt annyiból könnyedén újra lett fújva minden, sőt a B1-es fekete elemek szintén, gyári alkatrészek kerültek rá + az elején is fényszóró-hűtőrács csere is belefért.
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Igazából nincs kizárva, hogy jó vétel. Ugyanakkor az ára valóban padlón van így ez sejtet valami problémát.
F astra vs B vectra, na igen, elég óriási a különbség pláne ha az a b vectra egyben van és jól felszerelet.Nekem így nézett ki miután az elejére ráhúzta egy részeg majd egy vak oldalról végighúzta szemből:

Elsőnél annyi történt, hogy a sárvédő ív elejét megnyomta + leszakította a lökhárítót. (sőt, a lökös nem is eredeti mert annak a rögzítési pontjai elszakadtak) A második esetnél végighúzta az autót + letörte a tükröt. (Második esetnél az új ford focusban milliós kár keletkezett, a vectra ajtó elején az él úgy nyitotta fel a focust mint a konzervet).
Amikor ilyen hiba van attól még nem lesz a futóművel gond vagy egy újabb balesetnél hiba a javításból komolyabb baleset. Ha a pirosnál is ennyi volt abból nincs semmi, de ha pl tűzfaltól újra kellett építeni az már nem annyira szerencsés eset.
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Azért az megint más amikor minden elemet cserélni kell és amikor a "törés" nyomán csak festeni kell
Nekem gyári minden elem és a lökös is, fényszórót is csak azért cseréltem mert belefért a költségvetésbe 
Nem is az ilyenekkel van gond hanem amikor gazdasági totálkárosra törik és azt építi valaki újjá ami sajnos eléggé elterjedt módszer mostanában

Csak az a kérdés, hogy mennyit kell rá költeni, hátul csak szilentből van majd 20 és ezeket általában cserélni is kell. A hátsó fék is tárcsa-dobfék tehát az sem olcsó.
Amelyiken már ennyire átüt a rozsda ott nem elég házilag javítani, pontosítok: nem hosszantartó megoldás. Mindegyik vectrán ugyanolyan az a tömítés nekem mégsem rohad ott pedig kint áll szabad ég alatt, és egyik általam látott vectra küszöbe sem nézett még így ki
A hátsóívek szoktak rendre rohadni.HWSW: ezeket úgyis egyben cserélik így mind1, hogy mennyire rohad a meló és az ára ugyanaz.
Ugyanakkor mint írtam: meg kell nézni, hibaforrás van bőven mint minden autónál így ennél is.
-
_seth_
veterán
válasz
tomyoy
üzenetére
Mint B vectra tulaj írom:
-A fényszóró-hűtőrács páros cseréje általában törés után szokott előfordulni, főleg amikor az autó többi része gyári marad. Enyémen is így indult a b1-b2 átlakítás. Valahogy az eleje túl passzos, gyárilag a fényszórók felett több a hézag a motorháztetőig, itt most vagy a tető és sárvédők vannak nagyon lent de inkább a lökös van túlzottan fent és így a fényszóró-hűtőrács is. Képen a motorháztető éle is túl szép, enyémen is sokkal több a kőfelvedőrdés amin megtörik a fény.
-Jobb oldalon hiányzik a díszléc, kb 5e egy valamire való de csak kasznisnál lehet felrakatni mert házilag gyakran lejön.
-A motortér rendben van bár a leömlő feletti hővédő lemezt rendesen meghajtogatták de, hogy ennek mi oka van passz.Az ára eléggé alacsony de ettől még lehet jó vétel. Ugyanakkor az ilyen olcsóbbak futóműve, fékei, rohadása szokott a gond lenni.
harry: valószínűleg beszámított autó lehet így még akár megtörténhet, hogy annyira nem is rossz vétel de ez már csak élőben derülhet ki

-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Azért a kézifékszoknyának még városi használattal sem szokása így megkopni. B vectra ülést sem láttam még amin már ilyen hullámos lenne a szövet. A kormány mivel gumi így csak annyi látszik, hogy polírozták tenyérrel szorgosan
B vectrákban 200-220 alatt ilyen szoknyát nem láttam egyben sem, felhasználástól függetlenül.harry: a takarítás nem sokat segít az említett kopásokon. Ha pedig nekiáll valaki szoknyákat cserélni, pedálgumikat, esetleg kormányt bőrözni/cserélni az úgyis látszik egy 15 év körüli autón, hogy túlzottan új a belső persze mindig van aki próbálkozik
A linkelt autó belsején pl sokat dobnának a felsoroltak pláne egy ülés cserével együtt ami még nem is drága és könnyű jó állapotút találni belőle. Az enyémben pl 230e km van és az ülés huzata még teljesen feszes. Ami csak személyesen árul el sokat az az ülés bal széle, hogy ott mennyire kopott. Szilentek szintén árulkodnak ugyanis 200e körül elkerülhetetlenül előjönnek a nyikorgások főleg hátulról, a kerékagy búgása és az a tapasztalat, hogy ez inkább a gumi korával jár mintsem azzal, hogy város vagy autópálya. Elöregszik, kopik. -
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
tomyoy
üzenetére
Pontosítok, az nem is 300e, nekem 220 körül volt cserélve és a kézifék szoknya hibátlan volt, a váltószoknya is jóvak kevésbé volt megkopva.
Eleje: semmi sincs a helyén
A lökös vezető oldali része kilóg a a helyéről és nagyon bent van a lámpa, a motorháztető pedig a sárvédő szintje alá is belóg, a jobb oldalon pedig magasan van a motorháztető és alig ér rá a lámpára. A motorháztető legeleje a díszrács felett túl szép még ilyen képen is, ott mindig le van verve a festég, még az enyémen is meglátszik. A jobbos lámpa mintha új lenne a balos lehet valami bontott. L-es rendszám, lehet törötten hozták be németből és itt lett talpra állítva ugyanakkor a regadó miatt ez nem éri meg így annyira mégsem valószínű. De lehet azért új a rendszám mert összetörték, ki volt vonva a forgalomból majd újra forgalomba helyezve kapott új rendszámot, mindenesetre nem az a fajta autó amire a tulaj újat kér csak, hogy menőbb legyen, mivel nincs tuningolva (ami persze nem baj
). Az ajtók, csomagtér illesztése szép ott talán nincs vele gond.KonzolKartel: nekem ott akkor még lámpa sem volt. Oda kell nagyon figyelni mint ahogy a viccben is van, nem biztos, hogy balra kanyarodik ha jobbra indexel, ez az utakon nagyon is valós

Ui.: a vectrától már csak pár méterre van a leendő motorja

-
_seth_
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Sárvédő 6,5e/db, motorháztető 25, lökhárító 10, hűtő 30, zárhíd 11 (gondolom inkább zárhíd kell mint tűzfal).
+ Festés + munkadíj. Színazonos elemekkel jobban jársz ha sikerül mindenből megfelelő színűt találni.Én 2002-ben szereztem jogsit, 2006-ban vettem autót és pár hónappal a vásárlás után koccantam egyet, bevágott elém egy seat, satuzott mert kanyarodni akart, se index se semmi... na de az aszfalton ott állt a kocsim belekoccanva egy másikba, ilyenkor él a hátulról jövő a hibás még akkor is ha nem teljesen ez a szitu de mivel megállni nem tudtam időben így ez lett (kb 50e volt a károm). Azóta csak nekem okoztak kárt de többször is sajnos.
-
_seth_
veterán
válasz
tomyoy
üzenetére
Váltószoknyát elnézve ebbe bőven 300e fölötti állás lehet de a 400 sem kizárt. Bal küszöb tuti cserés, amikor a képen látható helyen is csupa rozsda akkor már a többi része csak rozsdásabb lehet
A hátsó két ív is az bár ez nem látszik teljesen jól a képen. Az elejét pedig szimplán összetörték. Amúgy ennyiért még akár tűrhető vétel is lehet bár az X16XEL még mindig egy kissé problémás darab sok esetben.
Elektromos ablakot ír előre és vannak is gombok de van tekerő kar is, érdekelne, hogy ha elektromosan megy fel akkor forog a tekerő magától?
Kiindulási alapnak amúgy jó lehet.
-
_seth_
veterán
válasz
helkis
üzenetére
1:23: az csak annyi szerintem, hogy a lerakódás szürkés színű a szelep pedig fekete alapból.
Ha örik akkor nem fog úgy menni mint eddig, eléggé észrevehető, nekem egyszer volt szeleptörés még az 1.3S kadettnél. Alig tört le egy kis darab de könnyen észre lehetett venni, hogy valami nincs rendben.
-
_seth_
veterán

Bizony, úgy néz ki pár hét és már önerőből is járóképes lesz a vectra

-
_seth_
veterán
válasz
kerteszgabi
üzenetére
Az általam eladott opel diagnosztikák kb harmadát vivarokhoz vitték el, mindnek valami gondja volt check engine lámpával és más dolgokkal, nem indulással stb... én tuti nem vennék

-
_seth_
veterán
válasz
Okuyama
üzenetére
Kárpit: a kapaszkódó gumit kell leszedni, alatta lesz egy csavar, egy másik a kis hangszóró alatt valamint még az ajtó alján is lesz 2-3 csavar, mind normál méretű csillag, a többi már csak patent amit könnyen le lehet szedni. Jah, még van egy csavar a külső tükör csavarjait takaró belső háromszög alatt is. Azt az elemet is csak ki kell pattintani.
Könyöklő: mindkét oldalán lesznek csavarok műanyag takaróelemmel eltakarva, azokat ki kell szedni valamint a kézifék és a váltó szoknyáját felhajtani, még valahol a kézifék alatt is van csavar, utána a hátsó ülés felé ki lehet húzni az egészet egyben. Rádió feletti kapcsolók: az egyes kapcsolókat simán ki lehet lapos csavarhúzóval szedni ugyanakkor a B2-es kapcsolók nem passzolnak a B1-es vectrához, bár fizikailag lehet jók bele ezt nem próbáltam még. A rádió kerete szintén csak kipattintós meló és a könyöklő berakáshoz ki is kell szedni a rádió keretét mert ott is lesz két csavar. Amúgy inkább időigényes munka mint bonyolult.
Írtam is vissza
Most látom itt, hogy papírok is vannak
Már csak az ár kérdéses 
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Tesztekben 14-17 körüli értékeket találtam ami azért egy átlag autóénál akármennyi is a súlya nagyobb. De változatlanul pusztán arra akartam célozni, hogy divat nálunk sportkocsit venni hitelre amiből pont az ilyen keveset futott autók kerülnek ki pár év alatt mert nincs pénz tankolni... akkor sem lenne a többségnek ha fele annyit enne annyira sokba van kifizetni. Persze van akinél ez nem így van de amennyi idióta van ebben az országban... Pontosan a BMW 710 esete... ha lenne 3 hengeres 1 literes de 7-es bmw akkor azt is megvennék nálunk, hogy nagy autó legyen de kis fogyasztással

-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Tapasztalt szerelő arra sem vágta rá, hogy egyértelműen az lenne az okozója. Kopott mindene ahogy 230e km után lennie kell de nem lóg semmi, nincs is válla, ettől függetlenül lehet akkora kopása együttesen az alkatrészeknek, hogy az már gondot okozzon, gondolom én bár nem értek hozzá annyira.
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Nem kizárt ez sem, ez is felmerült már nem egyszer hibaforrásként. Viszont ha szét van már bontva akkor érdekelne, hogy mi az ami 100%-ig összefügg az olajnyomással és azt cserélném. Jelenleg nem a motort felújítása lenne a cél hanem a beüzemelése. Ha rendben üzemelne akkor pár év múlva vagy felújításra kerülne vagy már úgysem lenne meg addigra az autó. Tehát ami mérés után átmegy a vizsgán és nincs vele gond azt nem cserélném. Csapágyakat nem ártana mert azt mindenhol látom, hogy előfordul mint hibaforrás ha olajnyomásról van szó. Hengerfejben is írnak sokmindent de, hogy ott is mi az ami felelős lehet az olajnyomásért azt sajnos még nem tudom. Hidrotőkéket ki lehet takarítani, ha kell akár cserélni belőle de ez sem az olajnyomással kapcsolatos alkatrész.
-
_seth_
veterán
válasz
Greyfoot
üzenetére
Szerelőnél van az autó jelenleg(eddig vártam arra, hogy majd találok egy tuti motort de meguntam, viszont nem szeretnék csak 1 emberre hagyatkozni javítás terén). Ott lett műszerrel mérve az olajnyomás. Valamint hallani is lehet és látni is az olajbetöltő nyílásnál, hogy nincs olaj azon a részen és kattognak a szelepek. A motor jelenleg teljesen darabokra lett bontva és annyit a szerelő is megállapított, hogy nem látni egy alkatrészt sem amiről ordítana, hogy annyira kopott, hogy ez okozhatja a nyomás megszűnését. Olajszivattyú csere után kb 40 km-ig jó volt, néha felvillant az olajnyomás visszajelző de el is aludt és a hangja is rendben volt, amikor ismét égett folyamatosan és a hangja is erősödni kellett le is lett állítva azonnal.
TasiA: köszi eddig is
-
_seth_
veterán
válasz
Szplöttyy
üzenetére
Sajátomba nem kell semmi, bőrkárpiton (amit nem is szeretnék) és a napfénytetőn (amit pedig nem egyszerű berakni) full extra
Kimenni ausztriába, megvenni kint egy autót, az autó papírjai + a jelenlegibe átvezetni a motorkódot + az sem tuti, hogy hibátlan lesz, sajnos arra jöttem rá, hogy amit kiszednek és úgy árulnak annak 90%-a külföldi aminek a papírjai vagy jók vagy nem, többnyire nem de ha mégis akkor a motor ára nagyon húzós. + Nem tudnám hol tárolni sem a donor autót. Egy autót már kiárultam, sokáig tartott, kevés pénz jött be sok utánajárással
Ez annak jó aki erre van szakosodva. -
_seth_
veterán
Ha ezeket cserélem mennyi az esély arra, hogy jó legyen a motor szerinted? Mi lehet ami ezeken kívül még bekavarhat? A motort atomjaira bontva nem látni számottevő kopást sehol sem, hengerek rendben vannak. Olajfogyasztása a hiba előtt 13e km alatt volt 1 liter, és benzinből is takarékos volt. A héten leülök a szakival megbeszélni a dolgot, mindenesetre teljes nagy felújításba biztosan nem fogok bele mert értelmét sem látom és anyagilag sem támogatnám viszont jövő év elejére már kell az autó, eddig elvoltam nélküle de ez is változik.
-
_seth_
veterán
Adott egy vacak motor, nincs olajnyomás amikor meg van emelve a fordulat, ha beindítom és csak jár alapjáraton akkor akár órákig sincs vele gond majd ha odalépek a gázra utána már nincs nyomás. Olajszivattyú kompletten már cserélve lett. Mi az amit egy motorgenerálnál feltétlenül el kellene végezni, hogy meg legyen mentve a motor? Már elegem van a sok papír nélküli meg aktív angol-szlovák forgalmis "eladó" vagy épp lopott motorokból és a hibátlan csak beletört egy gyertya meg hengerfejes de menthető jellegűekből... lehet feltámasztom azt ami megvan.
Milyen költsége lenne? Gondolom a blokkot érdemes felújítani ami nálam az olajnyomás probléma miatt ha jól sejtem főtengely csapágy valamint hengereket felfúrni. Ilyenkor dugattyúkat cserélnek vagy csak gyűrűket?
-
_seth_
veterán
válasz
Tomoty
üzenetére
Ismerősöm is kint van németben, az építőiparban van, házakat újítanak/alakítanak át. Neki havonta 400e fölött marad valamivel úgy, hogy lejön a két-három havi utazás és minden amire kint költ. Nem ritka a hajnaltól-késő estig meló. Eleinte hazajönni se nagyon mertek pedig a kinti főnöké jóbarátja de annak is van ugye egy főnöke.
-
_seth_
veterán
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Nem tudom itt működik-e de B vectránál igen: lebontod az ajtókárpitot, lehúzod teljesen az ablakot, lehúzod az ablakemelő motorról a csatlakozót, vársz pár percet, összedugod, felhúzod teljesen és elvileg az újonnan érzékelt max magassága így beáll a légterelőhöz. B vectra + e kadetten is működött így bár előbb-utóbb mindkettőről ledobtam a légterelőt

zolikaDB: köszi, írtam is neki!
-
_seth_
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
Mondod ezt te amikor egy értelmes sorod sincs itt a ph-n

Spancer RE: menj be pl az unixhoz és ott mondd el milyen kell neked. Azért szerencsésebb valami nagy autós boltban kilegózni mert ott több mint valószínű, hogy lesz is raktáron belőle, felírod a kódját, nevét és max nem ott veszed meg ha az ára nem megfelelő számodra.
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
"Egyrészt ólomakkunál az általánosan elfogadott töltőáram az a kapacitás tizede (vagy magasabb)." Teljesen egyetértek, azonban ez az autón kívüli töltésre igaz, figyelve a max 55 fokos hőmérsékletet, a gázkibocsátást és a töltőáram feszültségét.
Ellenben nekem pl 100 amperes generátor van az autóban, hogy ez pont mennyivel tölt nehéz kérdés, mivel ebből a 100 amperből elsőnek a fogyasztók lecsípik a magukét majd a többit fordítja töltésre, de kétlem, hogy nekem pl a gyári akkum 55 aH-s és akor 5,5 amperrel töltene. Mivel külső akku töltővel egy akku feltöltése nem teljesen hanem használható szintre is órákig tart a megfelelő azaz tizednyi áramerősséggel, ugyanakkor egy lemerült akkus autót bebikázva egy másikról majd alapjáraton hagyva is ha csak 30 percet megy így már másnap indul gond nélkül. Egyébként pedig gondolhatod, hogy nálam sem a kezdeti gyári kapacitást fogyott el két év alatt... tölti az szépen, annyi van, hogy nagyobb akkut értelemszerűen tovább tart feltöltenie ugyanakkor kis távon is a nagyobb akku arányosan nézve kevesebbet merül. Nagy akku egyetlen hátránya: súly, de ez max versenyzőknek számít valamint akkor amikor még a boltból ki kell cipelni, a másik az ára. Jah, természetesen normális minőségű akkukról beszéltem nem újonnan is hulladékokról. Az állandó kis távokon szaladálás ami valóban 1-2 km majd autó leállít, indít ismét oda pedig alapból nem érdemes valami nagy csúcs akkut berakni és nagy haszna anyagila nincs a nagyobb akkunak. A kicsi hamarabb tönkremegy, hamarabb lemerül, a nagy tovább bírja de annyival többe is kerül. Egyébként az akkumulátor gondok több mint felében bebizonyosodik, hogy az akkut max a rossz töltés teszi tönkre mivel az eredeti probléma a generátornál keresendő de egy akkut hamarabb levesz mindenki a polcról csak amikor az új akku is pár hét alatt lemerül akkor gondolkoznak, hogy lehet jobb lett volna beszaladni egy szervizbe és rámérni a töltésre vagy csak egy multimetert rákötni, és egyből kiderül ha nem elegendő a fesz.
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ugyan mihez kellene nagyobb? Én is 55-ről váltottam 72-re és amíg a cella nem ment ki benne hibátlanul működött. Trafi detektor szépen kiírta az akku töltöttségét is tized volt pontossággal és szépen töltött, tartotta a töltöttséget. Nagyobb generátor max hamarabb tölti fel de csak azért mert nagyobbra vált nem lesz olyan, hogy csak 90%-ig tölti fel. Ez pont olyan mint a ceruzaakku töltők, a töltöáram nagyságától függ a töltési idő, de nem az függ tőle, hogy mennyire tölti fel.
-
_seth_
veterán
Permium volt nekem is és 24e forintos akkunál én a két évet keveslem, jah és benzines autóról van szó. A töltés pedig kiválóan üzemel. Ráadásul pont az a cella ment ki amelyikben a kis plexi kukucskáló van így nagyon keresni sem kellett a hibát. Amikor tönkrement pont azokban a napokban járt le a garija, felhívtam a helyet ahonnan hoztam de sajnos nekik napra pontosan be kell tartani a gari időt így nem tudnak foglalkozni vele... Egyébként én is azért vettem exidet mert jókat olvastam róla.
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Mindegyik új rajta, mivel lezúzták a jobb oldaliakat és ezeket ha egyszer leszeded már nem lehet normálisan visszarakni
Igazság szerint még első alkalommal felragasztani sem. Az a baj, hogy meghajlik a fém merevítés a hátulján leszedéskor és újra kiegyenesíteni nagyon nehéz. Levételnél is vigyázni kell nehogy a fényezés megsérüljön a művelet közben. Valamilyen műanyag lappal érdemes nekiállni. -
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Ohh, ez jól esett
Főleg a vectrának 
Jó szín ez egyébként mert mostani új passatokon, pugokon is még divat a pezsgőmetál. És ha minden színre van fújva akkor egész modern autónak tűnik pláne b2-es fényszórókkal és hűtőráccsal. Amikor vettem még gyári volt a külseje: [link] itt meg tudod nézni az egyedfejlődését
Miután egy részeg levitte az autó elejét egy másik pedig a jobb oldalát így adta magát a helyzet, hogy már úgyis új elemek kellenek és festeni kell akkor legyen b2-es megjelenésű. Ha kész lesz a vectra én is visszatérek a gportalos oldalra is 
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Na igen nekem mint az kiderült főleg kényelemből volt használva, napi dolgaim elintézéséhez nem kötelező persze kényelmesebb
tekintve, hogy 20 kilométerre 1800 ft a havi bérletem és a ház előtt vesz fel és a célnál tesz le közvetlenül ez így elég verhetetlen ajánlat
Ugyanez autóval két oda-vissza távra már nem elegendő 
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Én is azt hittem.... aztán mégsem
Ha kell szerzek autót, azóta bringázok, sétálok, túrázok, amikor úgy adódik vonat/busz, sokkal nyugodtabb mióta nem autókázom
(De azért be kell vallanom már hiányzik nagyon
Ugyanakkor ha kész lesz sem fogom annyit használni mint korábban, évi 20e km nagyon sok volt, elég lesz 5 is bőven
) -
_seth_
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Na ez az
De nekem X20XEV kell, működőképes, hibátlan persze nem új ami papírozható 
Jim Tonic: régi história
Olajnyomás zéró, szétszedve nem látni hibát, valószínűleg csapágy is, olajjárat is eldugulhatott, felújítani normálisan minimum 300e, a csere olcsóbb csak találni kellene megfelelő motort ami nem annyira egyszerű. Hirdetnek sokat de vagy a telefont sem veszi fel vagy olyan háttere/állapota van a motornak, hogy az vicc.... hibátlan motor... rákérdezek, hogy mit lehet tudni róla? Nem sokat, kevés km van benne, amúgy hengerfejes vagy volt amelyikbe a gyertyákat törték bele és állt benne a föld/homok... vagy más specialitás 
-
_seth_
veterán
Azt is fel lehet programozni

fero02: még semmi, áll a dolog idő és motor hiányban, eddig egész évben volt valami program, igazán nem is értem rá keresgélni, idei cél már csak az, hogy tél előtt készen legyen, reálisan már csak ennyi fér bele. 1.6 motor annyi van, hogy utánam dobják, 1.8 is akad még, de 2.0 az kevés van olyan amit papírral adnak, 90% angliaiból kibontott de úgy, hogy nem papírozható: pl divat árulni olyan autó motort hazánkban, hogy papírt hozzá úgy gondolta a tulaj,h ogy lefénymásolja a még érvényes angol műszakit és jó lesz... na ja... a motor még üzemben van egy angliai autóban ami még csak kivonva sincs, sőt érvényes biztosítás, műszaki, forgalmi van hozzá
Na ilyenből van sok, a legtöbb meg: papír nincs na jó akkor engedek egy 10-est... kösz nem, 20-at? papír? nincs... viszhall.... Amint alakul valami majd ide is beírom 
-
_seth_
veterán
válasz
Jofi81
üzenetére
Igen, de csak korábban felprogramozott kulcsnál lehet ezt megcsinálni. Egy idegen kulcsot ha megfogsz és ezzel a módszerrel megpróbálod párosítani az autóval nem történik semmi sem. Erre való az opel tech gépe vagy az opcom amivel el lehet végezni a programozását az immonak. Ez csak arra megoldás ha lemerült az elem a távirányítóban vagy még inkább akkor jó ha ki volt véve az akku hosszabb időre az autóból és nem veszi a távirányító utasításait.
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Már nincs olyan, hogy megállapított összeget utalnak ki majd vagy javíttatod vagy nem? Nekem még csak ilyen volt anno, adtak 170-et pl és azt csináltattam belőle és ott ahol akartam, igaz szerencsére már jópár éve nem volt ilyen ügyem és mintha lett is volna terv arról, hogy ez megszűnik és csak valódi számla/szerviz ellenében fizetnek.
-
_seth_
veterán
válasz
lujó55
üzenetére
Mármint benzinnel lehet takarítani olajos alkatrészeket, pl kerékpár lánchoz nem rossz persze száradás után megolajozva.
zolikaDB: vegyesben használtam bár már benne van az e85 elektronika is de közbeszólt a motor.... Még nincs új motor de igazából most lesz időm igazán foglalkozni vele.
-
_seth_
veterán
válasz
lujó55
üzenetére
Még jobb....
Arlekim ellen beszélek ugyan de úgy általánosságban írom, hogy én annak akinek nincs biztosítása de közlekedik egy forintot nem fizetnék legyen akármekkora kára is. Érdekes elgondolás, hogy xy autós nem fizeti a biztosítást de ha baj van akkor várja mástól, hogy fizessenek neki
Sőt, ha ez kiderülne pl egy balesetnél még ha ártatlan is az illető akkor is adnék neki egy hatalmas csekket. Ugyanis ha egy ilyen autós lesz akár rosszul a volánnál vagy hibázik a másik autós várhatná, hogy bárki is kifizeti a kárát... -
_seth_
veterán
válasz
Arlekim
üzenetére
Ha nem fizeted a kötelezőt és nem is vonatod ki véglegesen akkor majd behajtják visszamenőleg... fizesd be mert úgyis be kell + ideiglenesen vonasd ki a forgalomból. Az, hogy gazdasági totálkáros lesz-e még kiderül mindenesetre papíron forgalomban lévőre is kihozhatják ezt már a biztosítóval kell intézni később és az okmányirodával. Ha javíthatónak hozzák ki akkor adnak rá x ezer forintot amit átutalnak neked vagy papiros szervizbe viszed ahol megcsinálják és ők küldik meg a biztosítónak a költségekről a számlát. Mindenesetre ilyen korú járműnél új alkatrészekből nem is tudnád megcsináltatni ugyanis nem új alkatrész árat fizetnek ki hanem új ár - avultatás... ami kortól függ és így a végén úgyis csak bontós vagy utángyártott cuccok jöhetnek szóba. (Ha valami változott mióta hasonlót intéztem akkor nem szóltam
) -
_seth_
veterán
válasz
Dyrtyho
üzenetére
Nekem kadett volt az első, rohad mindegyik. Nekem is rengeteg pénzem ment rá. Egyébként megbízható, könnyen és olcsón javítható autó de már én sem tanácsolom, hogy olyat vegyél. Inkább gyűjts akár még 1 évet is és egy F astrát. Vagy nem viccelek ha már a kadett felmerült akkor egy suzuki swift sem annyira rossz és abból 300-ért van jó is akár sedan. Olcsó, nem romlik el, elsőnek nem rossz ugyanakkor egy két légzsákos nem szétrohadt f astra elsőnek már biztonságosabb lenne.
Jah, nekem is már E kadett volt, amit nézel az még csak D kadett... még régebbi
Pláne ilyen speckót nem szabad venni, az autó fele már más opelekből épül fel... -
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Én bringát sem találok magamnak annyiért, pedig csak egy jó tartós mtb-t keresnék

Dyrtyho: amit ennyiért adnak annak szerintem tuti lesz valami komolyabb baja, egy 2-300 ezres motorgenerál pedig lehet nem pont az amit szeretnél, sem egy komplett kasznizás... Még talán 300 körül már vannak elfogadhatóak, de extrákra ne számíts.
-
_seth_
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Meglepő, hogy a 6,5J legalább miért nem fért bele. Elsőre azt hittem elírtad, hogy 6J de valóban annyi. 205-tel lesz lufisabb a gumi, 195-ös kicsivel már sportosabb megjelenésű lenne, szerintem a 205-tel a nyomást is nehetebb lesz belőni úgy, hogy ne kopjon a gumi nagyon.
Óriási különbség nincs, ha a 205 tetszik akkor olyat rakj fel

Egyébként meg ez a tuti:

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Igen... szerinted ez a bowdenes tempomatnál is működik?
Csak mert ha nincs benne a bowden akkor ott nem segít a kapcsoló, és mint korábban is írtam: b vectrákról beszélek, hogy más autónál milyen, gondolom ahol elektromos megoldású ott egyszerűbb a dolog de azt nem tudom 
-
_seth_
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Gondolom hitelátvállalásos. De ki tudja...
-
_seth_
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Magyarországon ritka a törés után korrektül javított autó.
Érthetően: rongyá törték pl az elejét egy frontális ütközésben, eredeti fémek, hegesztések, minden úgy tört ahogy egy ADAC teszten és gond nélkül kiszálltak jó esetben az utasok. Egy ilyen után soha, ismétlem soha nem lesz ugyanolyan erős az autó, hajlanak a fémek, elmozdul, vetemedik, még ha a külső illesztések stb látszólag rendben is vannak, egy hasonló ütközésnél biztos, hogy jobban összetörik az autó.Csak, hogy ne legyek elfogult: ennek ellenére mégsincs sok bizonyítottan a helytelen javításból eredő rosszabb kimenetelű baleset néha 1-2 kiderül, hogy emiatt hullott darabokra de nagyon ritka. Ugyanakkor nincs két egyforma baleset így igazság szerint ez rejtély, mivel nem tudni, hogy mi történt volna ha törésmentes lett volna az autó egy erősen javított helyett.
Az a twinport egy nagyon jó motor, nem kell félni tőle

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Le Mans Ultimate
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung kuponkunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Gran Turismo
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Helyette pénteken tolták fel a csápos emelőre ha minden igaz, nekem is akkor kellett motort találni amikor több hétre bezárt a szerelő ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most látom itt, hogy papírok is vannak