Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Declare #30447 üzenetére
„Viszont ha ilyen nyugisan megyek, akkor egyszer csak rájön, és akár fél/negyed óránként jön a kis lámpácska....motor ujraindit és hiba megszünik.”
Nekem is volt hasonló nyűgöm a B vekimmel./ X1.8XE / Sárga lámpácska világít, 4500 fordulatnál letilt.
Hiba:bedöglött a vezérműtengely jeladó. /Jobb esetben „csak” a vezeték szaraxik./
Opel Vectra B 1.8 16V
[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Declare #30502 üzenetére
A vekimben nincsen” rohadmányos szervizkulcsos narancsos lampacska” csak rettegett sárga
csekkendzsin lámpa.- „plusz a szerelöm kiolvasott egy P0301 hibakodot, ami valami szikra problema.”-
A kis okosomba megnéztem a hibakódot azt írja hogy:
P0301= 1.henger égéskimaradást érzékel. A kipufogógáz visszavezetéséért felelős szelep,az EGR hibája nagyobb fogyasztást,teljesítményvesztést,alacsony fordulaton nyomatéktalan üzemet okoz(egyenetlen alapjárat),mivel hibásan nem képes a tervezett mennyiségű kipufogógáz áteresztésére,ezzel rontja a keverékképzést. Az EGR-hibáját (az esetek 95%-ban) a lerakódott korom okozza, így mindenképp érdemes a csere előtt megpróbálkozni egy tisztítással.Ha a tisztítás nem orvosolja a problémát,akkor jöhet szóba a csere,esetleg a szelep lezárása/"lefalazása".
[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz realmadrid #30831 üzenetére
Ha minden igaz,Ő az= Eneos Premium Hyper 5W-30
-
mohabá 007
aktív tag
válasz realmadrid #30831 üzenetére
Bocs .!! Tévedtem. Ugyanis az ”.. Az Eneos-nak jelenleg nincs GM Dexos 2-t teljesítő motorolaja…” Hivatalosan.
Szerintem van,csak nem hajlandó a GM-nek a horribilis licens-dijat leperkálni.Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
mohabá 007
aktív tag
válasz AMD Power #30939 üzenetére
Ami nekem van a tízből:
- Ablaktörő, kalapács alakú kicsi „ vasököl „ (oda csap ahová köll)"
- Ragasztószalag
- 26 ledes rúdalakú lámpa
Van még amit viszek magammal de a top tízben nem szerepel.
Pl: Ő a kabalám,aki minden úton elkisér. (azért jó,hogy ma már nem kell vele cicózni)[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz lafaty80 #31230 üzenetére
Nagyon közeli ismerősöm … . nem régen vett egy „faék „egyszerű sípoló ketyerét kemény 600Ft-ért.Két szál vezeték jött ki a ketyeréből.A világítás kapcsolót helyzetjelőre kapcsolta,megkereste az áramszálat,rákötötte a csipogó áramszálát.Kikapta az ajtókapcsolót,a másik szálat hozzáérintette az ajtókapcsolóba lévő valamelyik vezetékhez,a műszer sípolt.Kapcsológomb benyom,műszer elnémul. Kapcsológomb elenged, műszer sípol,világítás lekapcsol,műszer elnémul. Nem volt sok variáció,mert csak 2 szál vezeték volt a kapcsolóba kötve.(nem opel)
-
mohabá 007
aktív tag
válasz AMD Power #31275 üzenetére
Az a szánalmas hülye,aki ilyet megvesz,annak minimum van olyan autója,mint amit Te vennél. - Veszi,mert anyagilag megteheti. ( Régi OT autót nem napi nyüstölésre vesznek-tartanak a tulajok.)
A muzeális jellegű járművek tulajdonosainak célja, az ország muzeális értékeinek gyarapítása, a műszaki kultúra és értékmegőrzésMurphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Findzs #31297 üzenetére
Lényeg a szinhitelesség (jellemző gyári szin)
-(„mert már ahogy írtam is nem gyári állapotú mert pl. újrafényezett a karosszéria”)
Csak hogy ne off-oljuk a topikot.Maradjunk az opelnél,melynek tipusbetegsége a hátsó sárvédőív rohadása.Úgy döntöttem lecserélem.Hol fogok venni eredeti gyári szinrefújt hátsó sárvédőt,hogyan lehet nyomtalanul,festés nélkül a csere nyomait eltüntetni?
A cserével, a festéssel a gyári eredeti állapot nem változik,mert eredeti tipusú sárvédő,és a festék is (gyári) azonos szinű (jellemző gyári szinű),azaz szinhitelesMurphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Declare #31496 üzenetére
Ha lecseréled a hátsó dobot, - nem fogsz elérni teljesítmény növekedést, mert a gyári rendszerben akkora fojtás van, hogy a hátsó dob szinte már semmit nem számít, csak az autód hangja lesz sportosabb.
Tuningal azt akarjuk elérni, hogy a motorból minél gyorsabban és könnyebben távozzon a kipufogó gáz.Ha kipufogó rendszert akarsz tuningolni, érdemes a leömlővel kezdeni, óriási jelentőséggel bír az autód menetteljesítménye szempontjából.
Tuningnál a katalizátort ki szokták hajítani, fojtja a motort, azonban a szabályzott katalizátorokat nem lehet csak úgy leválasztani, mert megnő a fogyasztás, hisz a motor rossz adatokat kap. Érdemes a csöveket is lecserélni, megnövelni az átmérőjüket.Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz AMD Power #31577 üzenetére
Én akkor veszek ilyen autót,ha majd a függőleges giliszta át tud menni tangóharmónikába.
Az biztos,hogy ezzel a képpel nem az Én korosztályomat vették célba.
Van itt már minden,mint egy jó falusi búcsúba..[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz trassher #31639 üzenetére
Én a kereskedéseket,viszonteladókat nagyívben,messze elkerülném.Csak magánszemélytől vennék.
Erre is rátettek min:80-e Ft-ot. Cserébe a közölt adatokért felelősséget nem válalnak,vagyis büntetlenül átverhetnek.
OLX.hu?[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Gergőke88 #31652 üzenetére
Csak jelzem, hogy a trabant le/súly aránya jobb....
Trabant 1.1 615kg/40 le 15,375
A valós adat: (megsúgom)
Trabant 1.1 700kg/40le 17.5
A régi időkre való utalás szerintem a 2T-nek szólt. Ő a 615 kg.[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz mohabá 007 #31660 üzenetére
Bocs ,valahol elbénáztam
[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz diablo1984 #31655 üzenetére
-"az 1,1-es limuzin 880kg és 50 ló a használtautó szerint....."
A használtautón hirdető dilettáns, vevőt átverő kókler nepper hirdető azt mond amit akar.[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz KonzolKartel #31726 üzenetére
Ötletes,ésszerűen elhelyezett,profi módon kivitelezett szép munka.
No meg az a büszkeség,hogy valamit kigondoltam,nekem ez kell,csakazértis megcsinálom!!-
(és nem megcsináltatom!!)
Gratula.[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz KillHates #32657 üzenetére
Tételezzük fel,hogy az eladó is tisztában van az általad leírtakkal :
(A villiogó motor lámpával kapcsolatosan hívd fel az eladó figyelmét, hogy a kocsit el fogod vinni szerelőhöz miután megvetted és ha kiderül, hogy más problémája van a kocsinak, akkor vissza kell adnia a vételárat 72 órán belül. Erre törvényi kötelezettség van. )
Arra azért kíváncsi lennék,hogy a fórumozók közül ki merne garanciát válalni arra, hogy 6 hónapig hibamentes lesz az autója,azaz: nem buggyan meg pl: AGR, ABS, alapjárati motor,légtömegmérő,gyujtótrafó,lambdaszonda,vezérmű tengely jeladó,thermostat,..stb. Szerintem senki. Különösen úgy nem hogy a gépet más használja.Ezért azt mondhatja az eladó: /Én legalább is ha eladó lennék/
Most szombat délután van,az autót átvizsgálhatják, kipróbálhatják,és ha tetszik,vételi szándékuk komoly, lefoglalózhatják,de az adásvételt csak az Opel márkaszervízben elvégzett állapotfelmérés (előzetes műszaki vizsga) után lehetséges.Tehát a jövőhéten Önnel egyeztetett idöpontban.Ebben a hivatalos jegyzőkönyvben Ön tudja mit vesz meg.Tehát későbbi időpontban előforduló hibákért felelősséget nem vállalok.Adásvételi mellé egy példány csatolva lesz.Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem,hogy a km óra állás valós,semmi buhera,adásvételiben rögzítjük.[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz trassher #32677 üzenetére
Nem akarok okoskodni,segíteni szeretnék.Szerintem egyik legfontosabb dolog,hogy a vételár kifizetése előtt a nevedre kiállított eredetiség vizsga lap a kezedbe legyen.Ha minden oké lehet fizetni.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Markizmark #32688 üzenetére
(Kuplung pl 1-2-3 fokozatban nem szokott csúszni, akkor se ha kopott.)
Akkor a kopott,csúszó kuplungnak mi a tünete?Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
mohabá 007
aktív tag
Ugye ez csak " kacsa,álhír "
[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz mohabá 007 #32753 üzenetére
Bocs a bénázásért. Tehát ilyen van,lehet,előfordulhat,vagy csak vicc??
[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz tboy93 #32797 üzenetére
( a fastránk bezzeg köpködi/nyeli az olajat...-... Tudom "együtt lehet vele élni" )
Nem utántöltögetni kell.Már csak a szelepszár szimering csere is jelentősen csökkenti,megszünteti az esetleges túlzott olajfogyasztást.
Nekem semmi bajom az ECOTEC motorommal.Igaz nálam külön kategória maga a benzinmotor,és annak kenöanyaggal való ellátása.
Gondos tulaj= csak egy kis odafigyelés jó,megbízható motor,autó.Vannak fényévekkel jobb gyártók. Igen azt mi is tudjuk,hogy az opel(sose kopel)nem Ferrari,Maserati,
Lamborghini.[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Ablakos #33385 üzenetére
alig jön meleg, az is elég sokára érkezik. Szerintem ez thermosztát hiba,túl korán nyit,a motor az üzemi hőfokot sokkal lassabban éri el,a vízhőfok mutató több km-után is alig mozdul el az alapról,megnő a fogyasztás.A vekimnek is ilyen nyűgje van,de már úton van a cseredarab.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Ablakos #33390 üzenetére
Ezt én nem értem.
Kiveszed a pollenszűrőt,a füstölgő csoda mögé érve szűretlenül telibe kapod a büdös trutyit,és
akkor kapcsolnám be a belsőkeringetést.
De az is lehet,hogy valamit nagyon félreértettem.Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Ablakos #33395 üzenetére
Kezelési útmutató
Levegőkeringtető rendszer.Kapcsolja be a rendszert,ha kívülről kellemetlen szagok hatolnak be az utastérbe.A levegőkeringtető rendszer megakadályozza a külső levegő bejutását,a ventilátor bekapcsolásával az utastér levegője keringethető. Ezt lehetőleg csak rövid ideig használja,mert a zárt utastér levegője hamar elhasználódik.
Mikroszűrő. ( pollenszűrő )
A szűrő leválasztja a port, a lebegő anyagokat és a virágport a belépő külső levegőből.Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
mohabá 007
aktív tag
válasz DeFranco #33439 üzenetére
Első lépésben Én megkérném a szakit,hogy ugyan vegye már ki az elromlott szivattyút, és nézzük meg,hogy miért is van 3 [izé] helyett 1,3 [izé] Lehet hogy javítható pl:vezeték szakadás,esetleg nem megfelelő kontakt stb. Ha tényleg sz@r,jöhet a cseredarab,amúgy ,ha jól néztem,a cromax-nál kedvezménnyel is 30e az alja. 3 betűset ott nem láttam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest