Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

nagyúr

válasz Keeperv85 #2686 üzenetére

lol mi megy itt :D

Összecsomagoltad már a boot binárist? Képzeld, nekünk sikerült kibontani is és összerakni is! Nem nekem, én csak kibontani tudtam egy teljesen másképp megírt programmal, mint ami nektek elérhető. Tudod nekem van olyan segítségem, aki szakmailag elismert, nem is egy! Van viszont egy rossz hírem: az új verzió forráskódja véletlen csak nálam van meg...

tévedsz, nekem is meg van és bárkinek odaadom ;]

• RoundRobin

aktív tag

válasz Keeperv85 #2686 üzenetére

A ramdisk nem 'script csomag', hanem, mint a neve is elárulja, egy diszk, egy lemezterület, amely a RAM-ban foglal helyet és a saját filerendszerrel bír.

A recovery nem mikrokernelen futó 'lépcső', a recovery egy linux kernel (és véletlenül sem MIKROkernel, mivel a linux nem ilyen*) amely csak azokat a komponenseket tartalmazza, amelyek ahhoz szükségesek, hogy kiszolgálja a rendszer helyreállitás igényét.

A droidboot sem 'kis program', ahogy írod, hanem bizony az is egy linux kernel.

Az 'UART módot' pedig végképp nem tudom miért keverted az összefoglalóba.

Az egész bevezető nevetséges, fölösen tárgyal olyan dolgokat, amelyek nem tartoznak ide.

A bootloadert pedig végképp nem hiszem, hogy egy olyan ember volna képes nyitni, aki azzal sincs tisztában, hogy mi is az valójában.

* A mikrokernel nem a méretétől, hanem az architektúrájától lesz mikro. A linux nem ilyen és nem is volt ilyen soha, még akkor sem, amikor csak 80 KByte volt az egész.

Új hozzászólás Aktív témák