Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz Viszlát #37763 üzenetére

[link]

Volt 4 évszak, a tél mindössze 3 hónapos volt, tavasszal nem volt 24-25 foknál melegebb, de legalább sütött a nap. Tavasszal soha nem volt zápor-zivatar-felhőszakadás-jégeső. Ezek nyáron voltak. Kb. 6-7 naponta 1-1. Nem minden nap kivétel nélkül. Júniusban már meleg volt, napsütés, alig bírtunk a seggünkön ülni iskolában, és kizárólag aznap esett, amikor ballagás volt. De akkor garantáltan. 12 évből 10-en.
    Júliusig is nyár volt, nem csak júli 25-től. Nem mondták be, hogy az utóbbi évtizedek legszarabb tele, meg legtöbb csapadékot hozó éve volt éppen. június végén kiszabadultam az iskolából, és 1-2 nap kivételével nagyanyáméknál voltam falun. Ott meg pláne feltűnt volna, ha odabent kellett volna b.szni a rezet a hideg és az eső miatt. De nem, kint voltam reggeltől estig a napon, a jó levegőn, melegen, gatyában. Volt 1-2 nap amikor lehűlt, meg esett folyamatosan, csendesen, szépen, illetve volt 2-3 alkalom amikor dörgős-villámlós hidegfront jött, meg volt jégeső is. De utána mindig kisütött a nap, és hosszú ideig megint nyár volt.
    A fűtést áprilisban lekapcsolták, és októberig eszébe se jutott senkinek visszakapcsoltatni. Nagyanyámnak télen (3 hónap) 1 teherautó fája fogyott el, nem 2-3 mint mostanában.
    Ha elmentünk nyaralni a Balatonra 1-2 hétre, biztosak lehettünk benne, hogy jó idő lesz. Az volt. Nem pedig 13-14 fokok és egy hetes eső júniusban is, júliusban is, mint az utóbbi 3 évben.

És akkoriban sokkal több időm lehetett volna azzal foglalkozni, most már a napomból 9 órát a munkára b.szok el, 6-7-et meg átalszom. A maradék amiben élhetném az életem, na azt qrja el a szar idő mostanában.
    Persze lehet hogy rosszul látom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés