Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClayMore
aktív tag
válasz parandroid #30900 üzenetére
most is a 12 jelentkező (akik már átjutottak a fejvadászokon és a saját Hr-en) közül volt aki kezdő környésznek akar annyit nettóban mint amit mi bruttóban szánunk rá.
ha a megélhetést nézem teljesen rendben van amit kértek. csak hát a túlkínálat lenyomja az árakat. a mv. nincs alkupozícióban sajnos.lehet, hogy a jelentkezők nincsenek tisztában a szakmájuk kereslet-kínálat hányadosával
[ Szerkesztve ]
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
bobsys
veterán
válasz ClayMore #30896 üzenetére
azert az csodalatos, hogy ne tudjon valamit tul jol mert lelep ahelyett, hogy legyen jo benne es majd a munkahely megtartja valahogy (munka kornyezet, fizetes akarmi)
(#30901) ClayMore: ez viszont elegge valoszinu
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
ClayMore
aktív tag
válasz FehérHolló #30904 üzenetére
ez sajnos nem rajtam múlik. ilyen a cég emberi erőforrás stratégiája. volt h 3 hónap alatt minden munkatársamat elvesztettem. a körülmények az irreális elvárások, a vezetők bánásmódja, az alacsony/átlagos fizu elhajtja az embereket innen.
a kritériumokból lemaradt:
-extrém stressztűrés
-önkontroll magas szintenha ez nincs meg akkor meg azért megy el mert ezt ami itt van normális ember nem hajlandó eltűrni ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
Viszlát
addikt
válasz ClayMore #30901 üzenetére
A piac az piac, de a munkaltatokat se kell felteni. Az utolso magyarorszagi megkeresesem valami multi volt, mar nem emlekszem a nevukre, felhivott egy hihetetlen bunko stilusu kiscsaj, 5 percig hallgattam, hogy micsoda nagyszeru ceg, majd jottek az elvarasok, 8 ev IT teruleten szerzett vezetoi tapasztalat, ITIL certificate, atyauristen szintu angol, bla bla. Egy 60 fos csapatot kene menedzselni, egy resze call center, de van helpdesk es on-site team is.
Kozoltem, hogy ez mind stimm, majd jott a szokasos kerdes, amivel engem ki lehet kergetni a vilagbol: aruljam el a fizetesigenyemet. Mondtam neki, hogy minel tobbet szeretnek, mennyit kinalnak? Ezzel elvoltunk egy darabig mire rajott, hogy tolem nem fog osszeget hallani, de aztan nagy nehezen kinyogte, hogy brutto 170. Budapesten. Persze kirohogtem, amit nagyon serelmezett, aztan megmondtam neki, hogy mennyit kerestem az utolso munkahelyemen egyszeru project leaderkent, ahol fele ennyi baromsagot sem vartak el. Azt talalta mondani, hogy hazudok, ugyhogy meg elmondtam, hogy a valsagra valo tekintettel hajlando vagyok feluton talalkozni, de lecsapta a kagylot...
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk 5 évig stratégia volt: felvenni valakit valami pozícióba, legyen valami felsőfokú jellegű végzettsége, beszéljen nyelvet, aztán adjunk neki diplomára, nyelvvizsgára meg 0-1 év munkatapasztalatra 130k bruttó kezdőt havi 10 melegétkes utalvánnyal. Lehet formálni, tanítani, nevelni. Ha véletlenül mégis lelépne, mert valami mocskos kapitalista multi többet ajánlana, akkor menjen nyugodtan, majd feladunk megint egy hirdetést, és majd jön valaki.
És jön!
És nem számít, hogy betanulni, betanítani, gyakorolni idő, pénz, meg kritikus pont, munkaerő megtartás 0. Nem adunk magas bért, nem adunk extra juttatásokat, örüljön hogy dolgozhat ebben a régióban. Ha meg nem tetszik jön helyette más. Szakemberek sosem lesznek így a cégnél, de kurvasokat spórolnak (szerintük) a bérköltségeken.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
bobsys
veterán
válasz Viszlát #30907 üzenetére
En az utolso Magyarorszagi munkahelyvaltasomnal felhivtak a cegtol, elbeszelgettunk, interju, szokasos kerdes, hogy menyire gondoltam. Elmondtam, hogy mennyi, alku nincs, munkam van ennyi penzert vagyok hajlando valtani. Megegyeztunk abban, hogy rendven van az osszeg de akkor ebbol lejon az akkor meg letezo cafeteria.Itt meg beirtam egy osszeget amit nem adtak meg, mert ok tobbre gondoltak
De sok-sok hasonlo hivast kaptam mint te.
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
parandroid
félisten
Ez sajnos nem így működik. A magyarországi (és Magyarországon működő akármilyen) cégek pillanatnyilag azért részesítik előnyben a pályakezdőket (és várnak el mégis sok éves tapasztalatot tőlük, de ez egy másik ellentmondás a rendszerben), mert nekik ki lehet szúrni a szemüket százezer forint nettó körüli pénzekkel alsó-középvezetői pozíciókban. A kritériumrendszer pedig, amit a kolléga megfogalmazott, valós: igyekeznek olyan jelöltet kiválasztani, akinek a képességei, képzettségei éppen elégségesek a feladat elvégzéséhez, és gondosan kerülik azt, hogy jobbat találjanak, mert annak még kinyílik a csipája és valami követelésfélékkel áll elő, vagy szó nélkül dobbant. A legnagyobb ludas egyébként a magyarországi HR-mentalitás, olyan szinten kurvult el ez a szakma, hogy hihetetlen, tapasztalataim szerint normális ember már nem is csinálja. Gyakorlatilag két alapvető követelményrendszer van a magyar HR-rendszerben: 1. a munkavállaló zsarolható legyen, és esélytelen arra, hogy máshol munkát találjon (erre kőkeményen megy a pszichikai hadviselés), 2. minél kevesebbet költsünk bérekre, juttatásokra (felső-közép vezetői szinttől ez a kritérium nem érvényes, csak alatta).
Szerk.: Látom Blacki közben megerősített.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz mikoljan #30911 üzenetére
Olyan, mint az egyszeri Markos-Nádas kabaréban az ifjú hölgy: imád kefélni.
p
Ps.: Én 7 évet húztam le.
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
mikoljan
tag
-
ClayMore
aktív tag
válasz concret_hp #30906 üzenetére
adott végzettséggel rendelkezőkben túlkínálat van. normális cv-t azt nem tud írni a nagy többsége.
peterkeT tökéletesen látja a helyzetet ami nálunk is van.
magyar felső vezető nélkül vagyunk már jó ideje. aki nagy nehezen anno elvállalta 500-ért (a szakmában a manager lvl 600-700-1.000 per hó) 2 hónap múlva felmondott, mert nem volt hajlandó maradni + talált mást.már ott járunk lassan, hogy majd jön vmi null km-es ember managernek fölénk (mert az kevésért is vállalja és egy darabig fogja tűrni a dolgokat) és majd tőlünk kérdezi h mit hogy hova kell
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
Az on topikból milyen kellemes munkaügyes topik lett!
2006-ig dolgoztam olyan cégnél és olyan pozicióban, hogy dolgozók felvételével is foglalkoznom kellett. Munkaadói részről teljesen korrektek voltunk, teljesíthető elvárásokkal. A környékünkön az országos átlag közel duplája a munkanélküliség.
A jelentkezők jelentős része egy pályázatot vagy önéletrajzot sem tudott megírni. Füzetből kitépett lapra rémes helyesírással kapartak valamit. Ennek ellenére szinte mindenkit behívtunk beszélgetni.
Semmi gyakorlattal, nulla szaktudással is az akkori átlagbér dupláját kérték volna fizetésnek...
A feleségemék most keresnek konkrét munkára dolgozót és egyszerűen nem találnak.
Egyrészt munkanélküliség van, másrészt nem találsz dolgozót.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Tim82
félisten
-
ClayMore
aktív tag
válasz bobsys #30915 üzenetére
belső embert nem emelnek felfelé a részlegemen, mert akkor a helyére nagyon nehéz lenne találni embert aki vállalná tartósan ezt ennyiért.
kapitány nélkül is megy a hajó, csak 100 felé. viszont kapitánnyal, de matrózok nélkül nem megy sehová
másrészt nem vállalnám a felelősséget azért a kevésért. ismerem a céget és tudom h mennyit raknának rá a fizumra. annyiért meg kinevetném őket.
elég sok potenciális probléma van amiért lehetne kukoricán térdelni pár évet.
tudom jól h egy munkatársam nincs aki bevállalná az előléptetést.szval jó kis cégnél dolgozom ez a lényeg. bocsánat h ennyi hszt generáltam ide
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz kételkedem #30916 üzenetére
Valami nagyon el lett baszarintva a humán erőforrások menedzselésénél országos szinten.
ClayMore: 500k bruttóért felső vezető? hahaha
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
kételkedem
addikt
válasz FehérHolló #30921 üzenetére
is
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
ClayMore
aktív tag
válasz FehérHolló #30921 üzenetére
kb annyit is ért a fillér .... HR pont ezért azon nyomban le is csapott rá mikor megmondta h mennyire gondolt.
2 hónapot bírt.
a cv-be behazudta h 1,5 évig nem dolgozott. amikor megkérdeztük azt mondta h házat épített a két kis mancsával. peeeersze! 60 kg-os emberke volt pihi puha kezekkel...házat épített. igen.
vszleg nem akarta megadni a korábbi munkáltatóját (vmi oknál fogva ) és kamu cég helyett ezt találta ki.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
Na ugy nez ki meglesz az alberlet amit kineztunk
-
tildy
nagyúr
válasz ClayMore #30901 üzenetére
Mondjuk ez annak is a folyomanya, hogy otthon b.sznak kiirni , hogy mennyit fizetnenek. Hat bocs, nem fogoma kisujjambol kiszopni. Itt szinte ugy kell keresni, ahol nincs kiirva, hogy mennyit fizetnenek.
Faluhelyen otthon hazaknal is ez megy. Kiirja az a haz elado, de hogy mennyiert azt mar nem. Azt varna , majd bemegyek es megkerdezem. En ugyan nem fogom, gondolom o is ugy vasarol a boltban, hogy es ez mennyibe kerul, es ez es ez, mindent kerdezget. Nem pedig latja a kiirt arat , azt eldonti az neki megfelel-e.
most, hogy 3 eve kijottem, fogalmam sincs, otthon mennyit kereshetnek. Az utso ajanlatom 200 netto volt.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
concret_hp
addikt
jajj a ház eladóval ne idegesíts.
minden 20. hirdetés kb. ilyen: körúton eladó garzonlakás X.YM huf kép nyilván nincs.
és amúgy kb. minden 20. az amire azt mondom, hogy ok, amit mindenképpen mindenki megkérdez az tényleg le van írva benne.hogy az állásoknál maradjunk, ott meg többnyire nincs leírva, hoyg mit kéne csinálni, csak hogy ők milyen tudást / tapasztalatot várnak el. és úgy mondjál be fizetés igényt, hogy azt sem tudod, hogy mit kell csinálni, mennyit kell túlórázni stb milyenek az általános munka körülmények (amit nyilván nem is tudsz meg azelőtt, hogy ott is dolgoznál persze, de azért mégis sokat számít...)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
BlacKSouL
addikt
válasz mikoljan #30911 üzenetére
Jelenleg 8 km-re lakom a munkahelyemtől. Volt közelebb, de kivették alólam a céget. Ettől csak messzebb lenne, és annyival, hogy arra már el is menne a plusz bér.
De ha Starján belvárosában tudsz céget aki hajlandó megfizetni azt amit 5 év alatt autóiparban, műszaki stratégiai beszerző területen, nyelvet folyamatosan használva, ártárgyalásokat akár egyedül is lefolytatva, technológiákat többé-kevésbé megismerve sikerült összeszednem, szólj.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
tildy
nagyúr
válasz ClayMore #30927 üzenetére
Tehat akkor 30%-al tobb? 270 korul a realis?
Allasnal meg irja ki, nem fogok talalgatni. Mindenkinek egyszerubb.
Blackie: a te peldad jol mutatja mennyire nem mobil a magyar. A fiatalok sem.
Nem tudom , te mennyire vagy onallo, vagy onallotlan, de azt latom, hogy szulokkel lako ferfit altalaban kiszolgalja az anyja, ugy kell kulon szolni, hogy bocs, mosni kene, takaritani , es egyebek, es a kaja sem csak ugy magatol teremtodik az asztalon.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ClayMore
aktív tag
már nem emlékszem h itthon mit csináltál.
azt tudom mondani h bp-en 2-3 év tapasztalattal a gépészmérnök angollal átlagos cégnél 350-400 között kap kb.
kint már nem a múzeumos portált csinálod ugye?
mobilitás: amint végzek az 1ik képzéssel ami helyhez köt már költözök is oda ahol a legtöbbet kínálják. előnyben fehérvár, győr, sopron, bp és vonzáskörzete.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz ClayMore #30931 üzenetére
Webfejleszto voltam. PHP, html, sql.
Nem a National gallery webshopjat keszitem mar. EBookokat arulunk, itt: http://beta.anobii.com.Mondjuk most mar van 5 ev php fejlesztoi tapasztalatom
-
bandus
veterán
igen, ez marhára idegesítő itthon... sokkal jobb érzés az angol hirdetéseket olvasgastni na majd egyszer!
a mostani hirdetés, amire jelentkeztem egyébként ebből a szempontból elég pontos, mindent leír, hogy mik a feladatok, mik az elvárások. az más kérdés, hpogy a pozíció nem votl sehol sem meghirdetve, lehet, hogy épp ezért. nehogymá' egy normális felhívást kitegyenek valahova
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Lortech
addikt
válasz BlacKSouL #30908 üzenetére
Ismerős. Amíg van egynéhány lelkiismeretes dolgozó (értsd: hülye vagy kiszolgáltatott), aki betanítja és pluszt is vállal a sajátján túl, hogy addig is jól menjenek a dolgok amíg beletanul a másik is, és amíg a vezetés ennek hátrányaiból nem lát semmit, illetve az emberek megtartását elősegítő plusz költséghez képest jelentős anyagi hátrányuk nem következik belőle, addig hajlamosak azt hinni, hogy mindenki fájdalommentesen pótolható, és jól csinálják, amit tesznek.
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
neduddki
nagyúr
válasz FehérHolló #30940 üzenetére
HI!
De igaz:- ) fujj randa
Te honan ismered Palko-t ize akarm ondano Palkovics processor urat?udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz FehérHolló #30942 üzenetére
HI!
nekm si fejletszthenetk ide meg falukoze egy teleportrendszer nekem elg lesz 2 szenejejs is:- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
BlacKSouL
addikt
Fél éves bónuszom 59 000 Ft.
Tudom, kussoljak, van ahol nincs is.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Tomi0703
addikt
12 12 12 12 12
szerk: masodpercet elku*tam..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #30929 üzenetére
Figyimár. Ha elmennél Győrbe / Kecskemétre / Esztergomba / Fehérvárra ugyanilyen melóra, szerintem minimum a dupláját keresnéd. Az autóipar a magyar gazdaság egészének állapotához képest még mindig prosperál, és ezt akár ki is használhatnád...
De, még ha nem autóipar lenne, hanem bármi más, akkor is lehet jól keresni egy stratégiai beszerzőnek pest környékén... Egyik haverom ugyanezt csinálja, csak más (élelmiszeripari) területen bruttó 600 + kocsi + laptop + telefon + kafetéria csomagért.
Hogyha ezt nettósítod, szerintem szép lakás jön ki belőle, még pesten is. De még ha 30-40%-kal kevesebbel számolsz is, abból is jobban élnél, mint ott fenn az örök tél birodalmában.
A példád jól szemlélteti, hogy nem vagy mobil, és annak ellenére, hogy nem becsül meg a céged, mégse teszel az ügyed érdekében semmit. Gyakorlatilag igazolod a HR-stratégiát.
Értsd meg: MAgyarország legszegényebb régiójában élsz, ahol ez a cég megteheti ezt.
Ha nem mozdulsz ki a komfort-zónádból, akkor nem lesz jobb. Az első lépést pont neked kéne megtenned, küldd el valahova az önéletrajzod, azon nem veszthetsz semmit.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #30948 üzenetére
Na vegre, nem csak en latom igy. Baromi kenyelmes lehet neki otthon, de jobb panaszkodni mindenre, mint kicsit felallni a szekbol es tenni valamit onmagaert. Remelem elobb-utobb belatja o is.
-
nagyúr
válasz ClayMore #30927 üzenetére
hát, nem tudom. az ismeretségi körömben nem nagyon volt inflációkövető béremelés az elmúlt ~4 évben.
Max. az adócsökkentésből eredő plusz, de ugye az csak bizonyos jövedelem felett volt érezhető.Bobsys: negatív infláció? azt deflációnak hívják, és japánban elég jellemző az elmúlt 20 évben. ITt egy nagyon jó cikk arról, hogy ez milyen, és miért nem jó.
Uui. amúgy, politikusainktól tudjuk, hogy a mínusz meg mínusz az plusz, "ha az elmúlt évek reálbér-csökkentéseit összeadjuk, az már reálbér-növekedés"
(tényleg így mondta a képviselő úr rotlfmao)[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs