Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Biztosan a többéves OLED-ezés teszi, de én jelentős különbséget látok még nappali fénynél is. Tényleg sok képrészlet elveszik még a Q90-95-ön is, mintha pausz papír lenne a kijelzőn. A színek sem természetesek az LCD-n (QLED-en), pedig sokáig szemléltem az MM-ban.
Az OLED egy szinttel magasabb kategória, még a Grundig is (ha forgalmaznák szervizháttérrel). -
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Én is aggódtam a beégés miatt ill amiket olvastam a fórumokon. De ha változatosan használod a tv-t akkor ez aligha lesz probléma. Persze ha valaki 0-24-ben rtl klubot néz akkor már lehetnek bajok, de arra meg nem kell oled. Nálunk kb egész nap megy a tv, netflix, ps4, filmek. De amikor üresjárat van akkor 5 perc után bekapcsol a képernyőkímélő. Qlednél biztos, hogy jobb képet ad, főleg ha pl ps4-nél hdr támogatott a játék.
-
blakey
titán
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
egyhuzamban elmondása alapján ne nagyon használjam 3-4 órán keresztül. - van aki 10-12 órát használja és nincs semmi gondja. Ha kikapcsolod majd másnap megint be akoor a kettő között megtörténik a panel-kompenzáció, így azért csökken a beégés veszélye. 30-as körüli OLED fény mellett nem lehet gond, persze a veszély mindig ott lebeg, de van akinek az LCD-je "égett be".
Általánosságban napi használatban, kinek mi a tapasztalata az OLED-el? - ez a topik másról sem szól, olvass bele. Az OLED tulajdonosok használják, persze van aki nagyítja, hogy a logók ne hagyjanak nyomot, stb, de a mostani OLED-ek elég jól bírják a strapát. Használni kell és kész. Ha meg "görcsös típus" vagy akkor maradj LCD vonalon.
Jellemzően azok akik nem vettek OLED-et vagy épp vennének azoknál mindig a "beégés lebeg a szemük előtt", de ha normálisan be van állítva, maximum 30%-os OLED-fénnyel akkor 2 óra intenzív meccs-nézés után sem marad nyoma semmilyen logónak, feliratnak, stb. Ha pl. játék közben kimész 5-10 percre akkor bekapcsolod a képernyővédőt, a legtöbb eszköz rendelkezik ilyen lehetőséggel, tehát másris megtörted a statikus képet. Apró dolgok amik fel sem tűnnek de mégis segítenek, hogy elkerüld azt amitől annyira tartasz. -
daneel_hu
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
"Őszintén nekem is az LG OLED felé húz a szívem, de szeretem az élénk színeket is, amit pl a Samsung tud nyújtani."
A sötét színtartományokban nem látsz majd olyan élénk színeket qled-en mint amit az oled tud. Szerintem fényerőre gondoltál.
A filmek többségében maximum 10-15%-ban világosak, kevés kivétel van.De úgyis látod majd a különbséget, ordítani fog.
-
Fisha
őstag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Szerintem így aránylag könnyű a dolgod. Sok fény lesz a boltban is, otthon is, meg tudod nézni melyik tetszik jobban. De azért játssz kicsit a beállításokkal. (Nem kockáztatok nagyot, ha azt mondom, hogy a boltban a Samsung fog jobban tetszeni. És neked, akkor lehet hogy pont otthonra is az a jobb.)
-
alaves
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Mindenképpen és csakis a B9-et javaslom. Az MM-ben menj egy kicsit oldalra néhány fokkal a Q90 előtt, kritikán aluli a betekintési szög, nemcsak oldalra, hanem fel-le is, az OLED-hez képest meg olyan mintha pausz papír lenne a kijelzőn.
Rtings-nél is egy kicsit szerintem összemossák a QLED és OLED különbségeket, mert pl. a betekintési szögnél is jóval nagyobb különbség van mint Q90:6,9 - C9:8,8 (a C9 sokkal jobb ennél, a Q90 meg sokkal rosszabb). -
chros
őstag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Abbol a 2-bol a Sony kuka, nezz ra meg a Panakra is.
-
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Mindenképpen a B9-et. Az AG8-al volt itt rossz tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED / LCD TV topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor