Hirdetés
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Biztosan a többéves OLED-ezés teszi, de én jelentős különbséget látok még nappali fénynél is. Tényleg sok képrészlet elveszik még a Q90-95-ön is, mintha pausz papír lenne a kijelzőn. A színek sem természetesek az LCD-n (QLED-en), pedig sokáig szemléltem az MM-ban.
Az OLED egy szinttel magasabb kategória, még a Grundig is (ha forgalmaznák szervizháttérrel). -
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Én is aggódtam a beégés miatt ill amiket olvastam a fórumokon. De ha változatosan használod a tv-t akkor ez aligha lesz probléma. Persze ha valaki 0-24-ben rtl klubot néz akkor már lehetnek bajok, de arra meg nem kell oled. Nálunk kb egész nap megy a tv, netflix, ps4, filmek. De amikor üresjárat van akkor 5 perc után bekapcsol a képernyőkímélő. Qlednél biztos, hogy jobb képet ad, főleg ha pl ps4-nél hdr támogatott a játék.
-
blakey
titán
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
egyhuzamban elmondása alapján ne nagyon használjam 3-4 órán keresztül. - van aki 10-12 órát használja és nincs semmi gondja. Ha kikapcsolod majd másnap megint be akoor a kettő között megtörténik a panel-kompenzáció, így azért csökken a beégés veszélye. 30-as körüli OLED fény mellett nem lehet gond, persze a veszély mindig ott lebeg, de van akinek az LCD-je "égett be".
Általánosságban napi használatban, kinek mi a tapasztalata az OLED-el? - ez a topik másról sem szól, olvass bele. Az OLED tulajdonosok használják, persze van aki nagyítja, hogy a logók ne hagyjanak nyomot, stb, de a mostani OLED-ek elég jól bírják a strapát. Használni kell és kész. Ha meg "görcsös típus" vagy akkor maradj LCD vonalon.
Jellemzően azok akik nem vettek OLED-et vagy épp vennének azoknál mindig a "beégés lebeg a szemük előtt", de ha normálisan be van állítva, maximum 30%-os OLED-fénnyel akkor 2 óra intenzív meccs-nézés után sem marad nyoma semmilyen logónak, feliratnak, stb. Ha pl. játék közben kimész 5-10 percre akkor bekapcsolod a képernyővédőt, a legtöbb eszköz rendelkezik ilyen lehetőséggel, tehát másris megtörted a statikus képet. Apró dolgok amik fel sem tűnnek de mégis segítenek, hogy elkerüld azt amitől annyira tartasz. -
daneel_hu
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
"Őszintén nekem is az LG OLED felé húz a szívem, de szeretem az élénk színeket is, amit pl a Samsung tud nyújtani."
A sötét színtartományokban nem látsz majd olyan élénk színeket qled-en mint amit az oled tud. Szerintem fényerőre gondoltál.
A filmek többségében maximum 10-15%-ban világosak, kevés kivétel van.De úgyis látod majd a különbséget, ordítani fog.
-
Fisha
őstag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Szerintem így aránylag könnyű a dolgod. Sok fény lesz a boltban is, otthon is, meg tudod nézni melyik tetszik jobban. De azért játssz kicsit a beállításokkal. (Nem kockáztatok nagyot, ha azt mondom, hogy a boltban a Samsung fog jobban tetszeni. És neked, akkor lehet hogy pont otthonra is az a jobb.)
-
alaves
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Mindenképpen és csakis a B9-et javaslom. Az MM-ben menj egy kicsit oldalra néhány fokkal a Q90 előtt, kritikán aluli a betekintési szög, nemcsak oldalra, hanem fel-le is, az OLED-hez képest meg olyan mintha pausz papír lenne a kijelzőn.
Rtings-nél is egy kicsit szerintem összemossák a QLED és OLED különbségeket, mert pl. a betekintési szögnél is jóval nagyobb különbség van mint Q90:6,9 - C9:8,8 (a C9 sokkal jobb ennél, a Q90 meg sokkal rosszabb). -
chros
őstag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Abbol a 2-bol a Sony kuka, nezz ra meg a Panakra is.
-
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Mindenképpen a B9-et. Az AG8-al volt itt rossz tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában 4 év garancia
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG OLED 65 G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Kingston HyperX IMPACT 32GB DDR4 2400 MHz laptop RAM (2x16GB)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- (GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL) Inno3D GeForce iChill X3 RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor