Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gicz

addikt

válasz krx21 #81920 üzenetére

Nagyon sokat rágódtam előtte, hogy melyiket rendeljem, de mindenhol azt olvastam, hogy a QD a jövő, next gen, hasonló "hívószavak". Ami Egyébként szerintem is így van. Én egyébként a kalibrált képet szeretem, oylan 100-120cd max fényerővel SDR-ben. A tesztek szerint a C2 filmmaker módban szinte kalibrált, ezt Vhiktor is megerősítette már, nagoyn minimális eltérések lehetnek csak, amit csak akkor veszel észre ha mellette van egy tökéletesre kalibrált tv.

A samsung ettől gyárilag sokkal messzebb volt mint az LG, a samut mindeképp kalibráltatni kellett volna (40K) és még egy százassal drágább is volt maga a tv. Az én felhasználásomat nézve 99% SDR, és 120cd fényerő, ezt az LG is tudta röhögve 5 éve is. Szóval nekem rohadtmindegy volt, hogy HDR ben a samsung mit tud, meg hogy max fényerő kőzelében nem veszítenek saturációt a színei, mert úgysem használom ki. A samu homogenitása tökéletes volt. A c2 fényévekkel homogénebb mint a 930V volt amit váltott, a samutól elmaradt persze, és tinting is látható. Persze mindez tesztképeken. Valós tartalommal tv-zés közben, filmnézés közben nem látni egyáltalán.

A nappalink elég fényes, az egyik oldal full ablak, de nem volt zavaró a samun a polarizáló réteg hiánya, csak ha direkt rásütött a nap. Viszont az LG ha kicsivel is, de jobban fekete volt fényben, ha rásütött a nap, akkor meg sokkal jobban fekete volt az LG mint a samu. Ez persze orvosolható a redőnnyel...

A samsung szerintem jobban szólt, tisztábban, több méllyel. Nekem jobban bejött a pici táviránítója is. Az LG-n pl az a legzavaróbb, hogy nincs dedikált play/pause gomb, hanem meg kell nyomni a középsőt, előjön a lejátszó vezérlő, mégegszer megnyomod és akkor pause.

Akkor kezdtem el gondolkodni hogy csak meg kéne rendelni az LG-t is, mikor olvastam hogy egy firmware elrontotta a HDR gammát, tudom, minimálisat használom, de ha azt elrontják, elronthatnak mást is. Aztán filmnézés közben pár percenként bejött a képernyőkímélő. Na ekkor rendeltem meg az LG-t. Aztán egymás mellett az én felhasználásomba a samsungnak nem volt előnye, hiszen az LG-n ott a polár réteg, a fényerőt amit igénylek röhögve tudja, a felépítése robosztusabb, a panel nagoyn durván vékony a samuban, féltem hozzányúlni is. BTW nekem a samu, meg az LG is nyílegyenes, ez volt az elsp amit még dobozból kivétel előtt megnéztem mindkettőn, mert azonnal mentek volna vissza.

A vég konklúzióm az volt, hogy az én igényeimet tökéletesen kielégíti fényerőben szaturációban stb az LG, 100k-val olcsóbb és még a kalibrálást sem kell kifizetnem az még 40 lett volna. Nekem egy 8 éves 55EC930V-t cserélt a mi felhasználásunkkal tökéletesen beégésmentesvolt az is, 8 éves korára annyi lett vele, hogy a bal szélén pár legszélső pixel elkezdett meghalni. De ez egy full legelső generációs OLED-től 8 éves korára, az én szememben tökéletesen teljesített.

Egy dolgot bánok már csak, hogy hagytam lebeszélni magam a 77C2-ről és 65 lett :W

Új hozzászólás Aktív témák