- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz
Yodamest #78296 üzenetére
Csak annyi hogy régebben zöldben indult el a dolby. Nem is használtam.
Most újra kipróbáltam és a dolby v.+ hdr10+ filmnél a hdr+ jelent meg.
De így akkor kipróbálom csak dolby v. cuccal. Ha akkor sem, akkor telepítem apk-ból mert a kedvenc lejátszóm volt még a dolby v. előtt.
Mintha nem olvastam volna a leírásában.
Utána nézek.Most látom Tyrone89 válaszát.
Így már nem nézek utána. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Az a baj, hogy PC-n nincs Dolby Vision lejátszás semmilyen módon. A vlc valóban lejátszik Dolby Vision-t tartalmazó fájlt, de így is csak SDR-ben fogja lejátszani ahogy az MPC-BE is, de csak akkor ha van HDR sáv is a fájlban. Ellenben ha nincs HDR sáv akkor a legnagyobb valószínűséggel lilás/kékes lesz az egész kép..ez ha jól tudom főleg profil 5 DV-nél fordul elő
-
tutis
őstag
válasz
az a baj hogy most itt kevered a dolgokat, azaz össze vannak már mosva.
a PC-ről lejátszást lassan el is lehetne felejteni egy TV-ként használt TV-nél.
Pc lejátszásnál a PC videókarijából jön a már leképzett kép, és mondjuk HDMI-vel rátolod a tv-re a képet. Ez már szerintem ódivat
A jobb tévék már normális lejátszókkal rendelkeznek, vagy lehet rájuk telepíteni (kodi, vlc stb)
itt a tv megkapja valahonnan magát a nyers file-t (HDD-ről, wifin/kábelen hálózatról, NAS-ról)
és a tv szépen elvégzi a képi megjelenítés minden részletét.. Nem kell hdmi kábel, másik szobából is megy a lejátszás, vagy elég egy külső hdd amit rádugsz... HA a tv tudja a megfelelő szabványokat, és ilyen nyers filet kap, megold mindent szépen. Nem kell hozzá se windows meg se kodek pakk meg minden finomság...
Nálam pl a tv-n van egy HDD, plusz hálózatba laptop, plusz routeren még egy HDD, és tökéletesen lejátszik mindenhonnan mindent..
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest