- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Bocs, de ez így nem igaz. Az a nézési táv azt jelenti, h az átlagos szem ott még nem lát pixeleket, azaz ott látja a legtöbb részletet, de még pixeleket nem. De ettől függetlenül az ideális nézési táv az nem ez. Vagy majd ha 8k lesz az elterjedt, szerinted 20centiről kell majd nézni a 65" tvket?
Sokkal fontosabb adat nézési távnál a szög, amit kitölt a tv, amit "cinema" élményhez 40 fokra szoktak belőni. Ez mellesleg az rtingses oldalon is szerepel lejjebb, 55" 1.7m míg 65" 2m az ajánlott. Hétköznapi 30 fokra pedig elég 55"nél 2.3m 65" pedig 2.7m.
Azaz aki ezen méretek között nézi, az bőven jó helyen ül, mozizás szempontjából. Ettől függetlenül van, aki pl otthon akkor se ülne be ennyire közel ekkora tévéhez, ha pisztolyt tartanál a fejéhez. Arról new is beszéljünk, h van aki tv közben mos, takarít, fel alá járkál, pakol, telefonál, internetezik, még akár egy nagyobb cím esetén is. Bár az jellemzően nem fog oledet venni, csak ha túl sok pénze van, gondolom -
krx21
nagyúr
Ezeket a nézési távolságokat én nem az ajánlott nézési távolságnak hívnám! Ezek nem mások mint egy jó szem esetén a felbontáshoz tartozó: részlet észlelési távolságok... Nem feltétlenül kell ezen határon ülni, hisz mint írtam, vannak egyéni ergonomiai tényezők is. Nekem például a 65" 2 méterről, hosszútávon már nem volt komfortos.
A 4K kell vagy nem, jól látod, bizonyos kategória felett már nincs fullhd alternatíva...
A mozgás megjelenítést jól látod, ott nekem is elkélne egy BFI az oled-nél, de egyelőre olyan nincsen... A sony A1 ebben felejtős... -
törölt tag
Mégse tapasztalat, és te nem is tévézel azt mondod. Hiába lesz 4k, 8k 16k, akkor se ülhetsz a tévébe, ezt nem érted, csak fújod, amit másoktól láttál. De krx21 is így látja, csak te erőltetnéd ezeket másokra. Meg nem is mikronokat vizsgál az ember a tévében. Vitatkozásban nagyon kiművelt vagy, az látszik, de nem értem ezt a harcodat egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged