Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attiss66

senior tag

válasz Qru #17519 üzenetére

A Mitsubishi ASX kesztyűtartójában lévő irattartóban(amiben benne van a magyar nyelvű használati utasítás a kocsira és a multimédialejátszóra vonatkozólag is) találtam névjegykártyákat azoktól a cégektől, akik szervizelték a kocsit 2011-től. Na én felhívtam őket :K ;] :DDD , mondtam, hogy mi a szitu és hogy ők 2011-ben 5W40 -es olajat tettek bele. Ez e a belevaló, vagy van egyéb is ami belemehet, van e jobb és rosszabb. Az 5W40-et(de az 5W30 is lehetne, de jobb az 5W40) ajánlotta. Említettem neki a 0W20-at, azt mondta az nem jó, mert nincs semmilyen előnye az 5W40-el szemben, viszont van hátránya, töltögethetem utána sürven, mivel azt a híg olajat hamar elhasználja. Két különálló(nem tudtak egymás véleményéről) szerelő ugyanazt mondta. Egy Mitsubishi ASX topikban a facebook-on írja úgyszintén egy illető, hogy 12 éve a Lancerbe é az ASX-be is ezt töltik, és a motor ellenőrzésénél hibátlan gyári értékeket mutat. Mondtam, hogy linkelje, konkrétan melyik olajra gondol. Ez volt az: Motul 8100 X-cess SAE5W-40. Ezért döntöttem az 5W40 mellett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés