Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Amúgy azt, hogy jobban környezetszennyező, egészségkárosító a dízel azt általában úgy értik, hogy azonos mennyiségű elégetett üzemanyagfajta esetén? Konkrétan példával élve arra vagyok kíváncsi, hogy: szeptember óta 29k km-t tettem meg a dízel autómmal 6.4 literes átlagfogyasztással, ami 1856 liter gázolaj. Ugyanezzel az autóval de benzines motorral (528i - Honest John oldaláról szedve az átlagfogyasztást) ez 9.7-es átlag lett volna, vagyis 2813 litert evett volna meg az autó, ami durván 1000 literrel több elégetett üzemanyag. Szóval annyival károsabb a dízel, hogy még ekkora különbség esetén is a benzinessel lennék kevésbé koetschoeg?

-
lenox
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Aki szerint a dízel kipufogógáza kevéssé környezetszennyező/egészségkárosító, azt baromi nehéz komolyan venni.

Hat ezt ne nekem mondd, hanem az Economistnak, ha mar ok irtak. Bar amugy is ott kezdodik, hogy azt se tudja az emberek 99%-a, hogy a kozvetlen befecskendezesu benzinmotor ugyanugy termeli a kis reszecskeket, mint a dizel, szoval ez nem is a dizel tulajdonsaga. Meg eleve aki csak a kipufogot nezi az komolytalan.
De vajon miért vannak rá egyre szigorúbb normák, kezdtél el itt-ott kitiltani belvárosokból, miért nem terjedt el sem USA-ban, sem Japánban...
Kell ezt nekem tudnom, csak mert belinkeltem egy cikket? De amugy tippem van amelyikre van, pl. usaban az olcso benzin miatt nem terjedt el, de nekem van haverom, aki ott el, es dizel autoval jar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 3
- Házimozi belépő szinten
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 13. nap: Trine Classic Collection
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS kijelző, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garan
- HP ProBook 445 G8, 14" HD kijelző, Ryzen 5 5600U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- HP ProBook 445R G6, 14" FHD IPS kijelző, Ryzen 5 3500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- Lenovo Thinkpad P52s, 15,6" FHD IPS kijelző, i7-8650U CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, Quadro P500 VGA, W
- HP ProBook 640 G4, 14" FHD IPS kijelző, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanci
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest