Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
Zordkaszás
senior tag
Éljen Amerika!

Itt Magyarisztánban talán a szerverpark szünetmentes. Modemek?!?! Ugyan már!
Automatikus cím továbbítás? Esetleg beazonosítás telefonszám alapján? Itt? Hahaha! Talán 50 év múlva. Az is csoda, hogy a 112 (és egyéb segélhívószámok) a megyei központba futnak be... Persze a nevet és a címet már diktálni kell. -
Zordkaszás
senior tag
Van tippem...
Itt most az ilyen extra cuccokról van szó. Mert ha nem megy a telefonos riasztó és kirabolják a házat, az még elmegy. (bár így is jónéhány ügyben hagytam jóvá a hűség elengedését, mert elfelejtették tájékoztatni az előfizetőt, hogy a risztóját akár ki is kapcsolhatja...)
De itt emberéletről van szó. Még ha van mobilja valakinek akkor talán oké, bár azon is lassabb a mentőket hívni, mint ezen az automata rendszeren.
Ennyire fontos az a 3-4k HUF, amit egy új telefon előfizetésért kap az üzletkötő? Ennyit számít neki egy ember élete? Jó, nyilvánvalóan kicsi az esélye, hogy pont internet- vagy áramszünet esetén lesz rosszul valaki. Meg attól, hogy rábeszélte a VOIP-ra még nem ölte meg azt a szerencsétlen nyugdíjast, csak olyan rossz érzés. Legalábbis nekem. Lehet ezért nem vagyok VOIPos házaló ügynök? -
Zordkaszás
senior tag
Szombat esti könnyed téma: üzletkötői etika
Előfizető: idős, beteg hölgy. Telefonszámát áthordozta x szolgáltaótól olcsóbb VOIP-os előfizetésre. Üzletkötője érdeklődött, hogyan lehet elosztani a VOIP vonalat egy telefonkészülék és egy segélyhívó készülék (http://www.eletvonal24.hu/mukodes.php) között, hogy ha kell gyorsan tudjon mentőt hívni.
Az oldal GYIK rovata szerint is, telefonvonal hiba esetén, természetesen nem működik. (gyk: VOIP vonal esetén, ugye kiegészül az áramszünet és internet hiba esetével is):
„Ha a telefonvonal valamilyen okból nem működik, akkor a segélyhívó berendezés sem tud tárcsázni, így nincs mód a riasztás indítására.”
Nem a VOIP szolgáltatásokat akartam minősíteni, hanem az üzletkötőt, aki képes eladni* ilyen célra voip-ot… Csak nehogy tragédia legyen belőle!
* az eladni egy igen gyenge kifejezés. Gyakorlatilag kihasználják az idős, koruk miatt esetleg szellemileg nem éppen csúcson teljesítő embereket.
Tudnak az ilyen emberek nyugodtan aludni? Bele sem gondolnak, hogy esetleg megakadályoznak egy életmentést?
(Kis adalék: egyszer régebben beszéltem egy orvossal, akinek bizony VOIP telefonja volt. Sokadik hiba miatt hívott sokadszorra. Azzal nyitott, hogy sokadik alkalommal nem tudták elérni, eddig kb. hat idős betege halt meg, mert nem érték el, a mentő meg később ért oda...)
Aktív témák
- ÚJ ASUS TUF Gaming M4 WL Bolti ár:16k INGYEN FOXPOST
- Szinte ÚJ ASUS ROG STRIX Impact II Electro Punk Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ÚJ (Hiányos) ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ ASUS ROG Strix Impact II Wireless Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Szinte ÚJ ASUS Rog Spatha X Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest