Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• REDeath

őstag

válasz Agostino #4652 üzenetére

oldalt ne mtudok, de én most nyáron, suliszönetben asztalosként dolgozok, és egyik házba befészkelt egy anyuka, végignztük ahogy flnőtek a fiókák, latuk kirepülni oket a fészekbol (csinaltunk franko madárházat nekik :) ) meg azt is ahogy anyjuk folyon hordta nekik a kajat egeszen addig amig ki nem repultek.
    nem vagyok biológus, de mindenféle kis girnyót, kukacot, kis gilisztát megettek...
    ja és eleinte minidg kiestek ahogy nottek, a kis fészekbol. elsore visszatettuk oket. masodjára egy eltuntek megint, beestek egy mély résbe a fal mogé. csináltunk élvédőből kanalat és kiemeltuk oket. a réseket eltorlaszoltuk. aztan egyik nap nezzuk egy megint hianyzik. egesz nap ne mtalaljuk. (ekor csinaltunk hazat nekik)
    mikor mashova koltoztettuk oket a vadiuj hazukba, akkor hallottunk halk csipogast ami a kopogásunkra reagált. a kis buta 5-ik fióka volt az, feltúrta magát a torlaszra és beesett egy olyan helyre ahová gyakorlatilag nem lehetett beférni emberi kézel, de massal sem mert megtort a jarat 90 fokban... és szegénykém a legalján volt.
    (anyjuk egyébként nagyon szomoruan és ijedten nézte elsőre a fészek hult helyét de hamar meglelte a házat)
    tudtuk hogy kisebb bontas nelkul ott pusztul el. de mi az az egy fióka, van beloluk 4 masik, plusz orszagszerte meg tobb szazezer...
    ezt mondta volna egy gyökér, érzéketlen, bunkó tirpák. de ezt ugysem hagytuk volna, és szetkaptuk egy ora alatt a fal felso reszet annyira hogy nagy nehezen befért a hosszu kezem, és a tobbieknel idáig már joval kisebb kis csöpp fiókát sikerült rábökdösnöm a kezemre, majd kiemeltem, és beraktam a fészekbe.
    mindenki boldog volt, anyjuk is csivitelt örömébe, és mi is elégedetten folytattuk a munkát, hogy megmentettünk egy pár csöppséget.

(és más is boldogan nézte, látnotok kellett volna a nagydarab vízszerelőt, 7 kilós fuxxal a nyakába, meg betörő képével, ahogy elérzékenyült a fiókák láttán. :) )

ui: le is fotóztam őket haver telójával, de sajnos kitörölte őket :(

[Szerkesztve]

Aktív témák