- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csakb
őstag
válasz
jasonka #8144 üzenetére
Szívesen, és sok sikert!
Az SLR Gear-t tudom ajánlani, ha nem ismered, ott megtalálod az eddig felmerült obikat:
Érdemes még nézegetni a pixel-peepert is. Pl. Nikon 35-135-tel készült képek (nincs sok sajnos):
A találatokat tovább lehet szűkíteni gyújtótávolságokkal, rekeszértékekkel és képmérettel. Ha van sok kép a kinézett obival, akkor viszonylag pontos képet lehet arról alkotni, hogy optikailag milyen lehet a cucc. Nekem sokat segített már.
-
csakb
őstag
BTW, van-e Nikonhoz, Canonhoz és Olympushoz olyan, jól használható adatbázis az adott rendszerre készült optikákról, amikben felhasználói vélemények gyűlnek? Pentaxhoz és Sony-hoz tudok csak ilyet.
Tudom, hogy az SLR Gear-en vannak felhasználói vélemények, de ott csak a viszonylag új motyók vannak fenn.
-
csakb
őstag
válasz
Klemice #8149 üzenetére
"nem olcsó hobbi a tükörreflexes gép"
Hát ez attól is függ, hogy mik az igényeid. Én pl. nagyon jól elvagyok a 20-30 éves manuál fixeimmel, amiket szinte fillérekért vettem. Igaz, engem nem zavar sem a manuálfókusz, sem az, hogy bizonyos obiknál plusz egy gombot meg kell nyomni a pontos fényméréshez.
De mondjuk én eleve úgy választottam vázat, hogy azzal jól tudjam használni a régi objektíveket, mert én azokra vagyok rábuzzanva.
-
csakb
őstag
válasz
jasonka #8135 üzenetére
Tamron 70-200 f/2.8? Tokina 50-135 f/2.8? Sigma 50-150 f/2.8? Ezek elég jók optikailag, de nem a 40 ezres kategóriába esnek. Vagy spórolnod kell még, vagy lejjebb adni az igényekből.
A korábban kérdezett Sigma DG APO, vagy a Tamron megfelelője viszonylag használható, olcsó alternatívák. Azokkal most mi a baj?
Vagy ott vannak Nikon budget zoomok. 55-300, 55-200, 70-300. Ezeket nem ismerem, de csodákat nyilván nem lehet várni tőlük. Viszont nem is olyan drágák.VR-t csak a Nikonokban találsz, vagy az újabb kiadású Tamron 70-300 Di VC-ben.
-
csakb
őstag
válasz
jasonka #8124 üzenetére
A DL egy elég régi, vacak, olcsó konstrukció, az APO jelzésűek lényegesen jobbak, a DG a digitális gépekre optimalizálást jelenti a gyári marketing szerint.
Az APO-kból az aranycsíkos a régebbi, a piros az újabb verzió.
A DG APO-t vedd meg, ha ez a kérdés, de előtte próbáld ki mindenképp.
-
csakb
őstag
válasz
maxika2004 #8052 üzenetére
Szia!
Itt tudsz keresni júzerfotókat specifikus obival, vagy gépekkel. Beállítottam neked a Tamron 18-200-at, és minimum 8 Mpixeles felbontást.
Van sok fotó, lehet pixelkukkolni, és majd eldöntöd, hogy neked megfelel-e. Esetleg keress rá külön a rövid és a hosszú végre, legtágabb rekeszekre. Tipikusan ilyen paramétereknél jönnek ki az obik betegségei.
Ha jól tudom, a 18-200 egész jónak számít az utazóoom kategóriában, szerintem nem vesztesz vele a kitobikhoz képest.
-
csakb
őstag
válasz
krisi047 #8027 üzenetére
Én 2000 Ft-os Soligort nem tennék az obi elé, inkább vigyáznék a frontlencsére, ha már ennyire spórolni szeretnék (egyébként ezt teszem
).
Egy barátom a legféltettebb obijához használt egy Hoya protektort. Végül behozta az árát, mert keményen odacsapta valaminek, és megrepedt a szűrő, de az obinak semmi baja nem lett. Utána vett gyorsan egy Hama UV-t. Azóta igen durva becsillanások, meg fényszóródások vannak néha a képein.
A Soligor sem lehet sokkal jobb a Hamánál, a márka egyéb termékeit ismerve.
-
csakb
őstag
válasz
deriandras59 #7966 üzenetére
"Igaz, Tamronnak az élességállítása hangos(!) állítólag, ami szintén nem sok jóval bíztat..."
És ez miben befolyásolja az optikai teljesítményt? Vagy mi nem biztat sok jóval?
-
csakb
őstag
-
csakb
őstag
válasz
krisi047 #7753 üzenetére
"Illetve nem tudja valaki esetleg, hogy..."
Itt a setupja:
http://www.flickr.com/photos/opoterser/2545298333/in/set-72157600033219132/
Harmonika + telekonverter + fordító + 2.8/28 Takumar, vagy Pentax 1.7/50. Tulajdonképpen filléres cuccok.
-
csakb
őstag
Az a baj, hogy a Nikon tükörakna-mélysége jóval nagyobb, mint a többi rendszeré, ezért az M42-es obikkal csak akkor tudsz végtelenre fókuszálni, ha az M42-es konverterben van egy plusz lencsetag. Ez kissé megnyújtja a fókuszt, és kicsit ront a képminőségen is. Az olcsóbbik, lencse nélküli konverterrel nincs végtelened, de ha csak portréra, vagy makróra használod az objektívet, akkor ez nyilván nem baj. Ebből van csipes változat is (a faterán most találtam), amivel elvileg van fókusz-visszajelzés, és fénymérés, de nem tudom, hogy tényleg működik-e.
-
csakb
őstag
válasz
Zoli bácsi #7723 üzenetére
A szűrőmenet 49 mm-es, a külső átmérője pedig 51 mm, ha olyan rányomós sapkát keresel, mint az eredeti volt (biztos nem lehet kapni). A lényeg, hogy a 49 mm-es obisapka jó lesz rá, ez fotósboltokban kapható.
-
csakb
őstag
válasz
Mr Manson #7639 üzenetére
Szinte 100%, hogy vámoltatnod kell. A végösszeg valahogy így jön ki:
VÉGÖSSZEG (Ft) = (A+B)*C*(1+D/100+E/100)+F
ahol
A = a termék ára a webshopban külföldi valutában
B = a termék szállítási díja külföldi valutában
C = a vásárlás pillanatában aktuális forint eladási árfolyam az adott valutával szemben
D = az áfa értéke százalékban (25) - 22 EUR együttes áru- PLUSZ szállítási érték felett fizetendő
E = a vám értéke százalékban - csak 150 EUR együttes áru- PLUSZ szállítási érték felett fizetendő
F = postai eljárási díj (1200)Vázakra 4,2%, obikra pedig 6,7% a vám (E) az legfrissebb információim szerint.
Nézegesd az amazon.co.uk-t, és az ebay.co.uk-t is. Néha meglepő akciók vannak Angliában, és onnan nem kell vámoltatni sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest