Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
800 dodóért egy 3080 ? igen nagyon rossz lenne szerintem .és 200 dollár csak sajnos az a 300. 2080 Ti MSRP ára 999$.
A 3070 akkor mennyi lenne? 600$? egy 3060 meg 450 ?
Remélem, hogy nem jó a belistázott dolog,de azért eléggé rossz ezt nézni a TPU oldalán, ez azért még sem a WCCf szintű oldal és eléggé ijesztő itt olvasni.ha ezt meglépik annak sajnos az lehet az oka, hoyg a nagy navi valóban 999$ lesz és a 3080 kb hozza a szintjét, majd beállítják"olcsónak" így..
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Simid
senior tag
A reder config gyanúsan a 2080Ti adatlapról lett átmásolva.
Ezeket egyáltalán nem érdemes komolyan venni, megjelenés előtt frissítgetik az éppen aktuális pletykák alapján, kiegészítve a saját fantáziájukkal. Arról lehet amúgy legjobban felismerni egy kamu leaket, ha árat közöl hónapokkal a (vélt) megjelenés előtt.Amúgy ha tényleg ez lenne, akkor olyan szar lenne?
Órajelek alapján jó 15-20%-kal lenne gyorsabb mint a 2080Ti miközben $300-ral olcsóbb lenne. -
félisten
bekerült az RTx 3080 TPU hoz. [link] vagy félrement valami vagy nem tudom.. csak PCIE 3.0, jóval alacsonyabb órajelek és 799$ ár... nagyon gáz lesz ha ez lesz az árazása és a specifikációja..
Bár se a navit se a 20xx superek árát nem találták el anno, sőt a specifikációt sem,de ha így lesz tehet egy szívességet Nvidia.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gejala
őstag
RT nélkül is új kártya kell majd nextgen játékokhoz, hogy meglegyen legalább 1440p@60. És Ampere-t biztos sokkal kevésbé fogja megviselni RT is, mint Turingot.
Pascal tulajoknak úgyis rögtön muszáj lesz váltani, mert már egy 1080 Ti is éppenhogy csak elég lesz új játékokhoz RT nélkül is. Turingból is csak 2070S-től felfelé lesz életképes a széria.Én 3070-t várom sweet spotnak a jövőre érkező játékokhoz 1440p--re, az meg RT-ben se lesz gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
A Cyberpunk első trailere 7 éves már. Én azóta nagyon várom. Ha ezt a pár évet kibírtam nekem ez a néhány hónap meg sem kottyan.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #27590 üzenetére
A környezet mondjuk adja magát RT-hez, azzal nincs gond.
Szerintem a fő probléma továbbra is az, hogy sikerül-e meggyőzni nagyobb tömegű játékost arról, hogy a valódi raytracinggel ténylegesen értéket kapnak a közelítő effektekhez képest, és megéri a perf dropot (ill. a drágább kártyát). Én nem látom, hogy ezen a téren sok minden változott volna az elmúlt 1.5 évben.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dyingsoul
veterán
Hát nem tudom milyen réjtrészing lesz a játékban, de így még egyel kevesebb érv szól az NV karik mellett. Mondjuk nem tudom miből gondolják azt, hogy ennyi pénzük lesz a játékosoknak, hacsak nem bundle-ben adják.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz Yutani #27587 üzenetére
760-ból volt Ti csak OEM kivitelben mondjuk ez is lehet +1 indok. De nekem is van otthon OEM kártyám amit bontásból vettem itt a hardveraprón. Bár lehet, hogy az OEM-eket csak egybegépekbe tették ezt már nem vágom.
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #27584 üzenetére
Gondolom mindenhol a legerősebb midrange kártyát használták.
(#27585) paprobert: kicsit pontosabb képet kapsz, ha kiveszed a lehúzós generációkat (GTX 500 és GTX 700)
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
paprobert
őstag
Elég érdekes, viszont ez csak egy nézőpont.
Olyan dolgokat nem vesz figyelembe, mint eltelt idő hossza a generációk között, a leadott teljesítmény inflációja (a játékok gépigény növekedése), generáción belüli alternatív optimum pontok, illetve a konkrét tier (itt xx60) elnevezés kiüresedése.
Mint technikai mutatószám, értelmezhető.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Dyingsoul
veterán
Egyetértek!
Nekem csak az fura a fenti táblázatban, hogy vegyesen vannak 60-as és 60Ti kártyák. Bár biztos megvan ennek az oka csak én nem tudom mi az.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
gV
őstag
talán a GTX 1660(S/Ti)-al igazságosabb lett volna a táblázat ettől függetlenül van tér a javításra az NV-nek a következő szériánál, 25-30%-ot már jónak mondanám. -
Segal
veterán
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
veterán
Semmi leak? Na mindjárt beröffentem a Photoshop-t
-
Segal
veterán
válasz Jack@l #27573 üzenetére
Adják hozzá ajándékba
Bilibe lóg a kezem"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dyingsoul
veterán
Egy valami nem szerepel a táblázatban: a koronavírus őszi visszajátszása miatti csúszás.
-
Jack@l
veterán
Sztem meg árukapcsolás lesz.
Cyberpunk 2077/Initial release date September 17, 2020[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
félisten
[NVIDIA GeForce RTX 3090 and RTX 3080 Production Timeline Revealed]
Tehát október lesz szerintem a megjelenés.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Jack@l #27569 üzenetére
Jaj. Here we go again.
A motivációja ennek valóban az volt, hogy a fejlesztők kezében egy alacsonyabb szintű hozzáférést adjanak, de a hardvernek pont emiatt másképp is kell működnie. A single shader megközelítéssel, ahogy ezt az inline raytracinget jellemzik annyit tesz, hogy más jellegű lesz az ütemezés. Nem nyelsz be egy rakás felesleges többletterhelést csak amiatt, mert a dynamic shader raytracing során egy rakás dolgot meg kell határoznod, és külön shadert indítani rá. Ettől lesz ez dynamic shader, és az inline raytracing azért single shader, mert erre már nincs szükség. De azt a munkát, amit itt elvégeztél át kell vennie a hardvernek. Ennek viszont óriási előnye van, mert kombinálhatsz különböző fázisokat a sugárkövetés során, kevesebb lehet a memória terhelése, illetve maga a teljesítmény is kiszámíthatóbb, mivel végeredményben egyetlen egy shaderből történik minden, vagyis nem szekvenciálisan indítasz több shadert, ami a GPU-n belül nagy többletterhelést eredményezne. Viszont igen, ezekkel a változásokkal más hardver is kell.Megoldható persze a kompatibilitás, mert DXR drivert is írhatsz olyan hardverre, amiben nincs is gyorsításra való célhardver. De teljesítményt csak a legújabb architektúrákon fogsz látni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jack@l
veterán
Mindenkinek, aki kíváncsi a szakmai részletekre (Motivation bekezdés jó összefoglaló)
https://devblogs.microsoft.com/directx/dxr-1-1/A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Jack@l #27567 üzenetére
Az inline raytracing alapvetően abban különbözik a dynamic shader raytracingtől, hogy az inline raytracingben nincsen bekötési tábla. Ez felelt a dynamic shader raytracingben azért, hogy a hardver végig tudja követni a teljes feladatot, kiírja a részeredményeket, arra a fejlesztők által írt külön shadereket elindítsa, és ezek megmondják a hardvernek, hogy mit hova írjon ki, és melyik shadernek mire van szüksége. Az Inline raytracingnél a hardvernek az ütemezőjét kell úgy tervezni, hogy ezekre egyáltalán ne legyen szükség, de persze leemulálhatsz egy ilyen ütemezést a shaderekre is, ezt nem tiltja meg a DXR 1.1, csak pont azért vannak azok az új hardverek az új GPU-kba, hogy ez gyors is legyen. Tehát a driver meg tudja majd csinálni, de a lényege ennek a gyorsításnak az lenne, hogy a hardver csinálja meg.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jack@l
veterán
Azt miből gndolod hogy a driver nem tudja megcsinálni 1 struktúra kiírását?
Amennyit habaltyolsz róla, tuti biztos nem lesz mégcsak szabad szemmel érzékelhető se lesz a teljesítményvesztés.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DXR 1.1 nem akadályozza meg azt, hogy ne hozz létre részadatokat a memóriában, ha az ütemező nem képes magától végigkövetni egy sugarat, csak rohadt lassú lesz. De működni működik. A Keplernél is működött a CPU-s emuláció a nagyobb bekötési szintre, csak lassú volt.
Meg alapvetően a DXR azt sem akadályozza meg, hogy ha nincs gyorsításra hardvered, akkor ne csinálhasd meg a sugárkövetést shaderből. Lásd Pascal. Csak megint nem lesz gyors.Tudtommal amelyik játék a konzolhoz készül az DXR 1.1-et használ, mert az Xbox Series X-be még nincs visszaportolva minden a DXR 1.0-ból. Tehát jelen pillanatban annyira sok választása a fejlesztőknek nincs. Vagy DXR 1.1, vagy nem csinálnak sugárkövetést konzolon. Később valószínűleg vissza lesz portolva, de a Microsoft nem sieti el, mert az inline raytracing szoftveresen is gyorsabb megoldás az Xboxnak.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Abu itt azt írják hogy nem kell hozzá új hardver. "None of these features specifically require new hardware. Existing DXR Tier 1.0 capable devices can support Tier 1.1 if the GPU vendor implements driver support." Nekem nem baj ha lassabban működik a Turingon. Lehet tudni hogy kb mikorra kezdik el kihasználni a DXR1.1-t? Mikor lesznek ebből játékok?
-
Dyingsoul
veterán
"Minden PCB kétoldalú, csak a hátoldalon többnyire csak apró SMD alkatrészek, esetleg RAM-ok voltak eddig."
Nem értek félre semmit. Gondolom láttál már VGA-t szétszedve. Szerinted miért van az, hogy a hátoldalán csak ellenállások és kondik vannak?
Nem maga a nyák lesz a drága. Az egész áramkört sokkal nehezebb megtervezni, pláne gyártani.(#27563) b. : Nem feltétlen. Ez teljesen attól függ, hogy mi kerül rá pluszban. Nyilván egy bonyolultabb áramkörben még több energia "vész el" de nem ez lesz a számottevő, hanem, hogy mi kerül rá, arról meg nem tudunk semmi konkrétat. Lehet, hogy csak +1W, lehet, hogy +60 kell neki.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #27559 üzenetére
Annyira nem értek ehhez,de elméletileg itt ha két nagyobb chip vagy GPU szökevény lesz rajt akkor ennek nagyobb teljesítményűnek is kell lennie az átlagnál?
-
Yutani
nagyúr
Szerintem GAI kollága megválaszolta neked, amit kell. Másrész most azért nincs a túloldalon memória a PCB-ken, mert egyrészt igen nagyra nőttek a PCB-k, másrészt van olyan kapacitású memória IC, amiből egy oldalon megvalósítható a kívánt mennyiség. De tényleg nem kell ennek nagy feneket keríteni, ha szükséges, megoldják a gyártók.
#tarcsad
-
stratova
veterán
Ami itt további költségnövelő tényező lenne, az legfeljebb az, ha NV interposer és HBM2 használatára kényszerülne gaming vonalon, AMD magas fogyasztású lapkáihoz hasonlóan. De ezt eddig megtartották a Tesla és Quadro számára. S jelenleg GA100 esetében is a gaming kártyáknál nagyobb GPU-hoz társul, itt NV ha kihoz egy teljes Quadrot Ampere alapon már 192 blending egység lenne a plafon.
-
Szerintem valamit félreértesz. Minden PCB kétoldalú, csak a hátoldalon többnyire csak apró SMD alkatrészek, esetleg RAM-ok voltak eddig (valamint anno az AGP-s ATI X1000 szériás kártyáknál a Rialto fordítóchip). De attól még, hogy most egy extra chip vezetékelése esetlegesen ide lesz kivezetve, magát a nyákot nem drágább gyártani. Egyedül a hűtés megoldása lehet gond, amennyiben a kártya kiterjed majd a megszokottól ellentétes irányba is, és ez kompatibilitási gondot okozhat egyes alaplapokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Yutani #27558 üzenetére
És teljesen irreleváns, hogy mikor volt utoljára kihasználva komolyabban ez a terület.
Egyáltalán nem irreleváns.
Gondolj csak bele. Az NV nyeregben van, az AMD egy ideje nem nagyon tudja beérni az NV-t, nincs igazi verseny (ezen kérlek ne akadj fenn, ez tény).
Az NV egy oldalú PCB-vel is tud akkora teljesítményt produkálni, hogy bőven nyeregben van, nincs szükség kétoldalú PCB-re. Most jön új architektúra,. új gyártástechnológia. És még emellé bevetni egy kétoldalú PCB-t? Hát milyen teljesítmény növekedére mutathat rá ez, ha ez mind igaz? Én ezért írtam azt, hogy jó ideje nem volt erre szükség. Ráadásul a két oldalú PCB a költségeket is növeli. Márpedig gbors is írta, hogy az előző generációval elégedetlen volt a piac. Most nem elég a jobb gyártástechnológia, az új arch, még kétoldalú PCB is kell? Vagy be van parázva az NV vagy:Én azt is lehetségesnek tartom amit régen is írtam. Az NV-nek simán lehet olyan terve amit elkészít de nem dob piacra, csak akkor ha a konkorencia kikényszeríti. Lehet itt is épp erről van szó. Lehet, hogy a "3090" nem is kerül bejelentésre, csak akkor, ha az Intel vagy az AMD dob valami nagyot a csúcs szegmensben. És lehet, hogy erre kell a kétoldalú PCB.
Nem szőrszálat hasogatok, írtam neked, hogy persze használják a kétoldalú PCB-t, csak a mai modern VGA-kra ez már nem jellemző. De itt most a VGA piac a téma, nem mindenféle elektroniakai kütyü. Persze, hogy nem az NV találmánya a kétoldalú PCB ilyesmit én nem is sugalltam, csak arra próbálok rávilágítani, hogy érdekes helyzet van kialakulóban, hogy ha a jelenleg ismert fejlesztések mellett még két oldalú PCB-re is szükség van.
-
Yutani
nagyúr
válasz Dyingsoul #27554 üzenetére
Teljesen feleslegesen hasogatsz szőrszálat. Nem ez lenne az első, hogy használják a hátoldalt felületszerelt alkatrészekkel, és teljesen irreleváns, hogy mikor volt utoljára kihasználva komolyabban ez a terület.
De majd Abu elmagyarázza egy cikkben, miért nem használnak a gyártók külön gyorsítót az RT-hez.
#tarcsad
-
félisten
válasz stratova #27555 üzenetére
én egy vapor kamrára tippelek, hogy azért fedett a hűtésnek az egyik része.Már ha ez a dolog egyáltalán igaz.Gondolom a coprocesszornak nem lehet túl nagy mérete a GPu hoz képest meg egyszerűbb a felépítése,bár nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az RT-nél elfeledkeztek arról, hogy a Microsoft nyomott egy hard resetet a DXR 1.1-gyel, és bevezette az inline raytracinget. Ahhoz teljesen másféle hardver kell, mint a dynamic shader raytracinghez. Persze lehet a memóriába mentegetni az adatokat, mint a Turing, de ugye az meg nagyon lassú, tehát olyan hardver kellene, ahol az ütemező végig tudja követni egy sugár útját mindenféle bekötési tábla nélkül. Ilyet az AMD és az NVIDIA is most csinál először.
Oka van annak, amiért se az Imagination, se az NVIDIA nem oldotta meg ezt társprocesszorral. Leírom egy mai cikkben részletesen.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Ezt a külön tokozással elképzelt traversal coprocessort szerintük mi hűtené le? Mert a NYÁK azon oldalán, ahová megálmodták a jelen képek szerint csak a hátlap van. Az nem lehet, hogy mivel itt nincsen felső műanyag (takarást vagy/és rögzítést lehetővé tévő) keret, egyszerűen a bordát alakították ki ennek megfelelően, mivel nagy, hőcsöves bordát tervezve és a 2 slotos magasságot megtartva, nem a műanyag keretre (a la RTX 2080 Ti FE vagy a műanyag alatti bordára rögzített fém keretre (a la Asus Strix), hanem a bordába süllyesztve rögzítik a ventilátorokat?
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Yutani #27553 üzenetére
Kik hol mire használták a PCB két oldalát eddig is? Mostani VGA-knál szinte mindegyiken hátlap van, akkor mire is használták volna? Talán nagyon-nagyon régen volt már olyan, hogy a másik oldalra is került VRAM például. De az nem mostanság volt. Jah meg sima RAM-oknál is bevett szokás a NYÁK (Nyomtatott áramkör, így hívják magyarul, ezt b.-nek írom) mindkét oldalát használni, de mostanában, modern VGA-kon nem nagyon használták így tudtommal. Ezért nagy szám, mert ha most a felső kategóriában ezt teszik az nagy dolgot jelent(het).
LEhet, hogy rosszul emlékszem de anno a DDR3-ról is úgy váltottak, GDDR5-re, hogy az utolsó DDR3-as VGA-k mindkét oldalán volt memória a top szegmensben. Lehet ez is egy mutató arra, hogy a DDR memóriák a végüket járják és jön valami újabb szabvány a konzumer piacra. (HBM vagy GDDR6X amit idekevertek lehet, hogy igaz csak nem épp az Ampere-vel fog jönni, csak belemosódott a pletykákba a következő utáni generáció leakje is amire volt már példa korábban.)
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Eddig is használták a PCB mindkét oldalát egyes termékeknél, de a dupla PCB egészen mást jelent. Csak hogy ugyanarra gondoljon mindenki.
Egyébként nekem a design nem áll össze ebben a formában, hogy a hátoldalon is legyen egy komolyabb IC. Egyszerűen túl vékony a hátlapi rész, hacsak nem egy pár wattot eszik mindössze a traversal coprocessor.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
félisten
válasz Yutani #27550 üzenetére
pedig a videóban is elhangzik, hogy a PCB hátulján van a coprocesszor vagy a cikkben is leírják a kétoldalú PCB-t vagy hogy mi a magyar megfelelője nem tudom.( Duble sided PCB), ahogy írja Dyingsoul ,gondolom az.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Yutani #27550 üzenetére
Én úgy értettem, hogy az a coproci lenne a túloldalán a PCB-nek. De egyébként korábban is volt róla szól, hogy két oldalú PCB-t kaphat a 3090.
-
Yutani
nagyúr
AMD nem fog hirtelen 2080Ti teljesítményt hozni RT-ben mivel nekik kb ez lesz az első RT képes kártyájuk...
Olyan könnyű megfeledkezni a konzolokról...
#27548 b: Honnan jön ez a dupla PCB? Eddig amit láttam fejtegetéseket, nem beszélt senki dupla PCB-ről, nem is jön ki a matek a hűtőt elnézve. Coreteks videójában sincs ilyesmiről szó, de beszél a traversal coprocessorról és egy lehetséges RTX gyorsítókártyáról.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
félisten
válasz szmörlock007 #27524 üzenetére
Amúgy igen, értem mit írsz , csak a méret alapján nem lehet beazonosítani a kártyák teljesítményét mert AMD nek az 5700 XT nem tartalmaz RT gyorsítót. tehát ha simán 2x szorzunk akkor még nincs meg a dedikált RT hadver 505 mm2 -n
A Turing így nézne ki durván számolva RT magok nélkül mm2 ben:
TU102 : 754 /684
TU104 : 545 /498
TU106 : 445/410Ehhez hozzá lehet számolni, hogy az új Ampere kb dupla mennyiségű RT számolót fog tartalmazni, sőt ennél többet ha igaz amit írnak. Tehát a Turing kb 10 % helyet áldozott az RT miatt , az Ampere kb 15-20 % nál fog megállni. Ha így nézzük a RDNA2 nél 505 mm2 ből levonható kb 60-70 mm2 az RT feldolgozók miatt,amennyiben hasonlóan oldják meg , mint a zöldek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz szmörlock007 #27541 üzenetére
és akkor itt jön szóba az amit írtam 2018 ban [link] és nem rég : [link]
A dupla PCB miatt lehet ez a keret megadva,. RT nélkül lehet hogy a különálló coprocesszor nem is aktív és a fogyasztás is alacsonyabb jóval.Innentől egy vagy lépés lehet az hogy különálló RT gyorsítót adjanak ki a VGA-k mellé.Mondjuk biztos, hogy az adatmozgatás kritikus tényező lenne, NV link nem tudom mennyire tudná megoldani ezt a feladatot.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
AMD nem fog hirtelen 2080Ti teljesítményt hozni RT-ben mivel nekik kb ez lesz az első RT képes kártyájuk...reálisabb a mostani RX5700X-hez egy +50%-teljesítményt várni plusz RT képességeket amit ígértek. Szerintem ez az AMD terve, nem lesz trónfosztás. Nvidia ezzel szemben ezekkel az A100-as gyorsítókkal ekkora die-al elmegy 400W-ig is. Ha tényleg megcsinálják ezt a társprocesszoros dolgot akkor jelentősen gyorsabb lehet mint az előző gen, de ha ez sem lenne elég még mindig be lehet vetni ilyen A100 méretű brutál HBM2 kártyákat. Mostanra ha jól tudom már van annyira olcsó a HBM2 hogy inkább azt kellene használniuk GDDR6 helyett..
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Muszáj az AMD-nek valami nagyot gurítani, mert még inkább lemarad. Ha csak egy RTX 2080 Ti sebességű kártyát hoznak, kb. ugyanott lennének, ahol most, vagy még lejjebb. Ez nem csodavárás (mint ahogy ezt itt egyesek imádják hangoztatni), hanem szükségszerűen elvárt teljesítményszint. Aki ezt nem érti, sajnálom.
#tarcsad
-
Dyingsoul
veterán
válasz szmörlock007 #27541 üzenetére
Minél több ilyet olvasok annál inkább hajlok a konzolok felé. Egy vagyonba fog kerülni ez a kártya. Mondanám, hogy remélem csak a 3090-be lesz ilyen de az eddigi leakelt kártyák oldalára 3080 címke volt ragasztva.
-
JóképűIdegen
tag
válasz szmörlock007 #27542 üzenetére
A 200w csak ironia volt reflaktalva az irrealis elvarasokra
Egy dolog azonban tenyleg igeretes, az hogy kicsit felkavarodik az alloviz osszel. -
szmörlock007
aktív tag
válasz JóképűIdegen #27539 üzenetére
"Mert ha ebből valami nincs meg hogy vártok kétszeres sebességet?"
Nem tudom, hogy meg lesz-e de nem látok olyan okot ami miatt ne lehetne. Max ha amd a Rop emelést elfelejti (amire volt már példa ) A 200 wattot nem tudom honnan szeded, a csúcs kari nyilván 275-300 watt lesz mindkét félnél.[ Szerkesztve ]
-
szmörlock007
aktív tag
-
nagyúr
Igen, simán lehet ez is.
(#27535) Yutani: a sebesség az kell saját maguk miatt is. Engem meglepne, ha megint a 20%-kal jobb ár / teljesítményt hoznák (kategórián belül), mint a Turinggal, mert azzal látványosan elégedetlen volt a piac.
És ahogy írtam, a GTX 280 után nem hiszem, hogy Jensen még egyszer ott akarna maradni letolt gatyával, tehát, igen, valóban az AMD-re odafigyelve is kell a sebesség, de egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert tudnak valamit."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
JóképűIdegen
tag
-
do3om
addikt
válasz Yutani #27530 üzenetére
Náluk nincs ok a csúcs karikra. Csak úgy kiadják néha, és nem számít semmi. Egy dolog igen, állva hagyja a mezőnyt. Amikor magával versenyez még akkor is dobál ki a csúcs fölé karikat, úgy tűnik csak marketingnek.Szerintem épphogy visszahozzák a befektetett árat, darabszám sem fogy belőle, de a tesztekben az első csík ott lesz az biztos magasan minden felett, csak ez számít ez óriási reklámérték.
A fogyasztás meg nem fog csökkenni, mért csökkenne ha elkölthető a megtakarítás a sebességre, nem tudom mért várják ezt egyesek. Amire gondolnak az a fogyasztás/sebesség arány, ami szerepel a tesztekben de ez még nincs.
Big navi most komolyan akkor 5000 számolóegység, 128ROP, 320 textúrázó, és 1Tb/se ram lesz rajta? Mindez 2Ghz vagy felette, a RT hardveres megoldása meg még hozzá? Mert ha ebből valami nincs meg hogy vártok kétszeres sebességet?
Az új Nv sem lesz szerintem annyira nagy szám, ha a ram is valóban ilyen 10GB körül lesz az... De semmi baj mert az AMD sem fogja ám hozni amit itt a lelkes álmodozók várnak.
Az NV ha fél valamitől az a konzol. Olyat kell hoznia ami ha esetleg árban nem is de képminőségben, sebességben megtartja a vevőkörét. E miatt tudna sokat bukni nem a Big Navi csodakártya miatt.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
FLATRONW
őstag
Akármilyen gond legyen a háttérben, most kifizetődik nekik az, hogy eddig alacsony fogyasztás mellett tudtak hozni magas teljesítményt.
Gond esetén egyszerűen van hová nyújtózkodniuk. A következő generációra pedig lesz idejük megoldani a hibákat. Főleg akkor, hacsak tényleg annyi a baj, hogy gyorsan kellett átportolni TSMC-re a terveket. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Vagy igazak azok a pletykák, hogy Samsunghoz tervezett dizájnokat portoltak gyorsan a TSMC-hez. Ez elég rossz kombináció szokott lenni, mert már a tervezésnél is nagyon számít, hogy hova viszed eleve. Ha last minute módosul ez, akkor ott szoktak lenni fogyasztási gondok. Még a Common Platform esetében is volt olyan, hogy a GloFo és a Samsung eljárása ugyan kompatibilis volt, de a végeredmény tekintetében ott lehetett jobb lapkákat gyártani, ahova eleve tervezted. Tehát ez még bérgyártón átívelő kompatibilitással is létező tényező, hát még akkor, ha a Samsung és a TSMC között nincs kompatibilitás.
-
nagyúr
Mondj egy ésszerű okot, amiért az NV az eddigi moderált fogyasztású kártyái után egy 350W-os szörnyet készül kiadni, és az az ok nem az ő általuk már ismert konkurencia új fejlesztése.
Én mondok: gondjaik vannak az új node-dal, és nem akarják kompromittálni az eredeti design targeteket.
Amit ugyanis az NVIDIA nem akar, az nem egy olyan fiaskó, mint a GTX 480 (amin ugyan röhögött a világ, viszont első lépés volt a jó irányba), hanem egy olyan, mint a GTX 280 (ami egy totális zsákutca volt, és Jensen kénytelen volt levágni 20%-ot apöcsébőlárából)."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
paprobert
őstag
Az AMD tavaly ellőtt két puskaporos hordót is. Az új node-ot és az új architektúrát is. Egy új, valóban felső kategóriás, kétszer akkora chip optimum órajeleken, ami a finomított node-nak köszönhetően magasabb lesz mint a Navi10 1800-1900 MHz közötti optimuma, elég jó teljesítményt ígér.
Ezzel szemben az Nvidia-nak még hátra van megtennie ezt a két lépést.
Abu azt vizionálja, hogy a 7nm nem előny lesz (vagy nem akkora mint várjuk) + új architektúra.
Én nem temetném ilyen könnyen a zöldeket. Ahhoz nagyon el kellene k*rni az új node-ra váltást, és jócskán félre kellene tervezni az új generációt, ami valljuk be, elég hihetetlennek hangzik.A fix 1.5 generációs előny nem tűnik el csak úgy, azt elherdálni egy CEO-kirúgás kategóriájú ballépés lenne, erősen valószínűtlen.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Yutani
nagyúr
Mondj egy ésszerű okot, amiért az NV az eddigi moderált fogyasztású kártyái után egy 350W-os szörnyet készül kiadni, és az az ok nem az ő általuk már ismert konkurencia új fejlesztése.
Egyébként meg az AMD könnyebben hoz egy 5700XT-re dupla sebességet, mint az NV a 2080Ti-ra. 4k-ban van az 5700XT és 2080Ti között 50%, ennél több kell a nagy Navinak, hogy labdába rúghasson, különben felesleges kihozni.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz JóképűIdegen #27527 üzenetére
A valóság határának átlépése a WCCFTech oldalon történt meg, én csak leírtam, mit beszélnek ott egyesek.
Tisztázzuk: Az NV tehát biztosan nem hibázhat, nem jöhet egy újabb GTX480 fiaskó (van sebesség, de elsősorban kerti grillnek ajánlják), mert az elmúlt 3 generációval úgy rávert az AMD-re, hogy csak úgy fojt lefele Dr. Su arcán az ejakulátum.
#tarcsad
-
veterán
válasz JóképűIdegen #27527 üzenetére
Poor Ampere
-
JóképűIdegen
tag
Huhh gyerekek eddig is irtam hogy kezdjuk atlepni a valosag hatarat de hogy a nagy navi mar a Titant is kettetudjatokmicsinal es az emiatt csak 3090 lesz ez brutalis
Minden pletykabol kivesszuk a legextremebb reszt es meg arra is teszunk egy lapattal, aztan mikor meg jon a csoro Amd es most tenyleg ugy nez ki hogy nem lesz miert szegyenkeznie mert ra fog tudni tenni kb 50%-ot az elozo csucskatagoriajara (5700XT) akkor csak a sapitozas megy hogy hat ez epp befogja a 2080TI-t 350W-bol..
Es ha mar talalgatunk akkor NV-nel a DXR miatt kellhet a magas TGP nem amiatt mert annyira rettegnek -
gejala
őstag
Mindegy milyen kategória, jelenleg az 5700XT az AMD leggyorsabb kártyája. Ez azért nem úgy működik, hogy gondolnak egyet, hogy na kellene valami csúcskártya, csinálunk egy kétszer gyorsabbat. Mindig az aktuálisból lehet kiindulni.
Egyébként meg a Vegat is csúcsra szánták, aztán mi lett belőle. Sőt, 2 éve még a Navit is annak várták, ami már tényleg leveri az NV-t, aztán az se jött össze. De a következő már tuti az lesz, ami egyszer s mindenkorra eltemeti poor NV-t, simán csak mindent meg kell duplázni, azt kész.[ Szerkesztve ]
-
szmörlock007
aktív tag
Jaj dehogy, félre ne érts, én csak a csúcs amd-t próbálom reálisan belőni, a csúcs nv-ről kevesebbet tudunk még nyilván, arrol max tippelni lehet. A csúcs nv szerintem is gyorsabb lesz mint a riválisa, csak szerintem kevesebbel mint eddig, de simán tévedhetek, elvégre csak találgatok . Engem közvetlenül nem érint a dolog, nem én vagyok az 1000 dolláros karik célközönsége
-
-
Alogonomus
őstag
Hát a 350W-os TBP/TGP az minden, csak nem magabiztosságot sugárzó adat az Nvidia térfeléről.
[link]
2080Ti kártya összesen fűt el hivatalosan 250W-ot, Titan pedig 280-at, miközben az érkező kártya a hírek szerint 350W-ot eszik. Mindezt úgy, hogy egy elvileg energiatakarékosabb technológiával készül már. AMD-nél meg is mutatkozott a 12nm->7nm váltás hatása anno, mert rövid időn belül a Vega kártyáknál sokkal takarékosabb és sokkal erősebb kártyákat hozhattak ki (RX5xxx), vagy Vega 64-et rögtön sokkal túlteljesítő kártyát adtak ki 5W plusz fogyasztással (VII).
Most szeptemberben az Nvidia vagy bemutat egy 2080Ti teljesítményét legalább duplázó kártyát, és akkor 7nm mellett is jogos lehet a 350W , vagy az Nvidia küzd a 7nm-rel, és kényszerűségből az Intel tuningolós útjára lépett, tehát néhány 10 százalékért elengedte a fogyasztási limitet.
AMD a 22 TFLOPS értéket a jelek szerint megtudta oldani a konzolokhoz bőven 200 W alatt, hogy a teljes konzol összfogyasztása is normális keretek között maradhasson. Őszi dVGA-kba szánt RDNA2 pedig csak még tovább "csiszolódhatott" a konzolokba leszállított termékekhez képest, plusz dVGA fogyasztási kerete is biztosan feljebb lesz tekerve a konzolokhoz képest. Minimum az 5700XT 225W-jáig.
Ezért fejtegetik sokan, hogy miután idén ősszel mindkét gyártó fő funkciókat tekintve egyezően felszerelt kártyái összevetésre kerülnek, az Nvidia egyáltalán nem a biztos győztes.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
Én se értem ez a Tflops imádatot, lehetetlen megmondani belőle, hogy egy játékban hány fps lesz, max nagyságrendileg lehet belőni.
Ez a 2x gyorsulás meg teljes őrültség, ha 50%-ot rátesznek 5700XT-re, összetehetjük a kezünket. 5700XT konkrétan 15%-al gyorsabb, mint a Vega 64. De a VII is csak 25% plusz Vega64-hez képest. Most egy 2x gyorsulás azt jelentené, hogy egyből akkorát ugranak, mint az elmúlt 5 évben összesen... Egyesek gyakorlatilag azt várják, hogy akkora különbség lesz az 5700XT és az új csúcs között, mint amennyi az 5700XT és a 290X között van.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
do3om
addikt
Vannak akiknek annyira "rövid" az esze hogy elfelejtik, hogy minden új AMD széria előtt ez megy. Abu is rárak vagy két lapáttal, mert hát ő mindig tudja mi jön ugye.
Biztos gyors lesz az új kari de ahhoz hogy duplázzák a sebességet nem csak egy két értéket kell 2x-ezni.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
félisten
csökkentek az utolsó negyedévben én úgy tudom.
szmörlock007 :
érdekesek ezek a fejtegetések,a miben az Nvidát nézitek hogy fogja behozni az AMD-t[ Szerkesztve ]
-
szmörlock007
aktív tag
Hát én is azon a véleményen vagyok, hogy most az Nvidia sem tartalékolhat, mert a csúcs rdna2 több mint a dublája lesz az rx 5700 xt-nek specifikációban (20+ tflops, meg nyilván azzal együtt minden más is nő, kérdés milyen mértékben), és ha jól skálázódik, akkor a teljesítményben is lehet a duplája, ami azért elég combos valljuk be. Ugye itt nagy kérdés, hogy mekkora lapka lesz a 3090. Ha 505mm² körül lesz mint az amd konkurense, akkor tranzisztorelőnyben nem lesz, tehát akkor érdekes lesz a játék. Ha viszont jóval nagyobb lesz (mondjuk 600+) akkor erősebb is lesz szerintem, persze nagyon nem mehetnek fölé, mert ha megint kijönnek egy 700+ mm²-es lapkával mint az rtx 2080ti-nél, az 7nm-en rohadt drága lesz.
-
Yutani
nagyúr
válasz szmörlock007 #27509 üzenetére
The information comes from Igor, who has been an incredibly reliable source of leaks in the past and we have also independently confirmed the same.
Eléggé magabiztos, hogy ez valós, máshonnan is meg lett erősítve. Ha végigolvasod a kommenteket, van, aki úgy vélekedik, hogy azért dobják a Titan nevet, mert a Big Navi ütni fogja ezt a szintet, ezért ne a Titan név veszítse el a presztízsét. Ugyanakkor van, aki még e fölé várja a Titant. De azt meg hogy, ha a flagship GPU-t elhasználják a 3090-en? Csak úgy, ha a 3090-en nem teljes értékű, viszont akkor a Titan TGP-je mekkora lesz?Érdekes ősz elé nézünk, az biztos.
#tarcsad
-
Pipó
őstag
Még mindig ez a gddr6x, ami abu szerint nem is lehet.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
félisten
Igen írja is hogy igor leakje alapján van a hír , amiről feljebb szó volt de ezek szerint a TGP 350 W nem a TDP.
A GPU TDP 230 W."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
szmörlock007
aktív tag
NVIDIA’s Flagship RTX 3090 GPU Will Have A TGP Of 350W, Complete Breakdown Leaked
Wccftech, szóval csak csínján , de sose lehet tudni. Igor is 350 wattot tippelt múltkor.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz stratova #27507 üzenetére
valószínűleg a haszon 2 lépcsőben mérhető. ugye kitapasztalták a 7nm gyártást a navira és be tudtak jelenteni valamit a 2060 kártyával úgy ahogy versengő vega 64 fölé..
-
stratova
veterán
Szóval RDNA megállt volna 3840 SP-n (30 WGP ~ 60CU) abból meg már láttunk párat (Fury, Vega 56,VII). Legalább az RDNA2-es Scarlettel meghaladták önmagukat, ha fix az 52(56) CU / 26/28 WGP és 80 blending.
Jack@l: nem állítom hogy nem volt, de nem érhette meg túlzottan. Inkább ráállhattak nagyobb haszonot hozó és nagyobb darabszámban eladható modellekre.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz stratova #27505 üzenetére
Naív vagy, bőven volt azon is haszon... (bár nem annyi mint a sokezres quadro-kon, de azért 300+ dollárt simán betippelnék)
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz JóképűIdegen #27503 üzenetére
Igazából a második nekifutás volt 7 nm-en. Ahogyan gbors is említi az, hogy belepakolnak 80 CU-t, nem feltétlenül hoz sokat a konyhára gamer kártyaként, ha nem lehet kiaknázni. AMD 2013 óta parkol a max. 4SE, 11-16CU/SE, 64 ROP kombón, csak időközben lassan eljutottak, oda hogy ezt egyre alacsonyabb kategóriában méltoztassanak prezentálni, és a legutóbbi kártyáikra már nem kell rákötni Paksot, hova tovább a maguk szintjén még notebookokban is van érdemi keresnivalójuk, ha nem késnek ennyit egy-egy kártyát még adhattak volna magasabb kategóriában. A Radeon VII pl. abszolút csak. PR célból érkezhetett, mert 800$-ért 16 GB 4096 bit HBM2-vel sok haszon nem lehetett rajta, tekintve, hogy a magas CU szám miatt magas órajele nem emelhették a fogyasztás elszállása nélkül, a 64 blending egység miatt pedig RTX 2080 ellen pozicionálhatták. Míg NV ilyen körítésért 7000$-t kérhetett el Quadro GP100-ként, csakhogy ott ők egy teljes és 128 blendinges lapkát gurítottak, majd később a GV100-ból is készítettek ilyet immáron 32 GB HBM2-vel
Nvidia éppen AMD plafonja miatt szépen ellavírozott kb. ugyanazon recept szerint kb. Maxwell óta magas órajelre kigyúrt lapkák, magas órajelű RAM, kisebb memóriabusz és asztali vonalon Tier2, Tier1-ben 64, 88, 96 blending egység, ennek megfelelően 256, 352, 384 bites busz, egy-egy lapkába egyre több SM-et pakolgatva, sokoldalúságot bővítve. Még csak a 128 ROP-os kártyát sem nagyon kellett prezentálniuk, legfeljebb méregdrágán erődemonstrációként (Titan V CEO Ed.) profi felhasználásra (Quadro GP100, GV100).
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Alogonomus #27500 üzenetére
Nem számít. Maga a sugárkövetésre készülő hardver ugyanaz. Tehát ha kimérik a teljesítményét egy Xbox Series X-en, akkor azzal lehet következtetni más paraméterezésű GPU-ra. És meglehetősen pontos lesz a tipp. Ehhez még téglák sem kellenek.
(#27494) KillerKollar: Az RDNA2-nél maga az órajel lesz a fő előrelépés. Bőven 2 GHz fölé tudnak menni. A PS5 például a belső buszhatáron van. Maguk az ALU-k működnének még 2,6 GHz-en is, de a konzol a Navi 10 buszrendszerét kapta meg, aminek 2,25 GHz körül van a határa, ezért nem kap magasabb órajelet. A PC-s RDNA2 új buszrendszert kap, mert a régi nem tud 30 WGP-nél tovább skálázódni, és ez a buszrendszer már jobban tűri a magas órajelet is. Szóval összességében az órajel ugrik meg nem pont a multiprocesszorok száma. Az csak járulékos dolog.
[ Szerkesztve ]
-
JóképűIdegen
tag
válasz KillerKollar #27494 üzenetére
Igen csak egy dolgot tartsunk szem elott, az 5700xt-vel kapcsolatban, megpedig hogy az egy kenyszer kozepkategorias kartya. Nem azert van csutkara tekerve az orajele, meg majd 250w-os fogyasztasa a 250mm²-es chipnek mert ez annyira kozepkategorianak keszult, hanem mert ennyit tudott kihozni az Amd a 7nm-bol elso korben. Ha akkor tudott volna mar 80Cu-t megfelelo kihozatallal akkor biztos kiadta volna de nem igy lett aztan majd jott a bizonyitvany magyarazas, hogy ok ezt most direkt 2K-ra terveztek( nyilvan nem nyilatkozhatjak hogy eddig ert el a tudasunk gyartastehnologia es arhitektura valtas utan) Tehat mivel az 5700XT a jelenlegi csucs ehhez nezzuk az elorelepest es bizony kellene alsohangon a +100% teljesitmeny ugras amit en marcsak uzletileg is kizartnek tartok. Inkabb egymas utani 2 szeriaban adnam ki ezt a teljesitmenyt ha mar rendelkezesre allna.
-
nagyúr
válasz KillerKollar #27497 üzenetére
Az 5700XT duplája inkább csak 35-40%-kal több, mint a 2080Ti. Duplázás pedig akkor lesz, ha nem csak a CU-kat szorozzák fel, hanem a chip többi részét is. Ha pl. a backend az NVIDIA-nál bevált 384-bites memóriabusz + 96 ROP lesz, akkor inkább csak az 5600XT duplájával lehet számolni. Az valahol 2080 Ti + 10-15%, és máris közelebb járunk a földhöz
A fentieket persze az órajelek és az IPC javulása mozgathatják ide-oda."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
X2N
őstag
válasz KillerKollar #27497 üzenetére
Az a baj hogy hiába 4X-ezed a teljesítményt, sugárkövetés teljesítményigénye miatt az sem nagy előrelépés. Papíron jól mutat. Meg aztán hogy fogják mindezt letesztelni? Sugárkövetésben akkor lesz teljesítményed ha 4+ kártyát raksz a gépbe... Anno összehasonlítottam a 980Ti-vel az RTX 2060S-t, a 2060S kb 30%-al gyorsabb Iray alatt... CUDA számokat TDP össze tudod hasonlítani...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest