- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
r92king #37564 üzenetére
Ez alapján azt kell mondjam hogy ugyan átállítottad a venti profilt, de túl alacsonyról indul.
Amíg nem csinálod meg a pasztázást, addig fix 80%-ra kéne állítani a venti profilt, tehát vízszintes vonalat fix 80%-ra, terheléstől függetlenül.
Az a gond hogy túl nagy a tehetetlenség, az elején alacsony venti fordulat mellett amikor felszalad a hőmérséklet túlmelegszik a hűtőegység mert túl sok hőt kap túl rövid idő alatt és utána idő kell neki amíg visszahűl és rendesen eltudja szállítani az újonnan keletkező hőmennyiséget a GPU-ról, ezért pörög 1-2 percig 100%-on.
Csak hogy utána meg túlcsordul a folyamat, túl sok hőt von el és a venti profil alapján ha beesik 72 fok alá a hőmérséklet, akkor a venti fordulatot és lecsökkenti 60%-ra, ahol megint túl melegszik a GPU.Szerintem is pasztázás+pad csere megoldás, de addig is a venti fix 80%-ra.
Vagy még jobb, ha beállítod hogy 80 fokos hőmérsékletig fix 80%, felette meg szépen felkúszik 100%-ra, lineárisan, a 10 fok hőmérséklet különbség során, tehát ha 90 fok akkor legyen a ferde vonal 100%-on.Hogy csere után mi lesz, arról majd akkor kéne megint videó.
-
PROTRON
addikt
válasz
r92king #37559 üzenetére
De várjál egyedi venti profil terén a terheléstől függetlenül fix 60 %-ot is próbáltad?
Biztos vagy benne hogy AB-ben ténylegesen bekapcsoltad? nekem nem volt egyértelmű mikor aktív a custom profil.Mert elmondásod szerint eddig ingadozott, tehát amikor rákapcsoltak a ventik akkor visszahűlt kényelmes hőfokra.
-
BullKoxa
őstag
válasz
r92king #37554 üzenetére
Hello! Nekem ez a karim van csak nem a GS !!
Edte tudok rakni kepet az Msi AB!-ról. Ha addig nem találsz ra megoldást.
Nekem a Gpu 71-74 fok , Hot Spot 54-56 komoly játékokban is akár RT-vel is. Venti a kártyán max 62% mennek egyedi állítás. Mert szerintem felette már hangosak Alulfeszelés is van. 0.950v talán és játékok alatt 1980-1880Mhz-n megy a Gpu és max 380W-szippant be maga a kártya.
Régebben SilverStone Raven 3 házam volt cseréltem kb 1 hónapja nagyon jó házra Lian Lian Li Lancool III-ra. Hőfokaim nem sokat letek jobbak -
PROTRON
addikt
válasz
r92king #37554 üzenetére
Nem fut a háttérben az afterburner valami régről bent ragadt kifejezetten csendes venti profillal?
Ettől függetlenül nem árt egy paszta-pad ellenőrzés, de a csendes profil is tud ilyet okozni, nálam is hasonlóan üzemel a Tuf Ti.Ahogy kollega is írja, az afterburnerrel tudsz rákényszeríteni tettszőleges fordulatot akár fixen is, így megteheted hogy a kifejezett éhes játékokhoz beállítasz valamit, amit 1 gombnyomásra aktiválsz amikor kell.
Próbálgasd, szerintem 60% venti fordulatról tudsz majd indulni, aztán beállítani valami hangban és hőmérsékletben is tettszetőset. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó