- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
-
zolisx4
őstag
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
F e Z o #4789 üzenetére
Több terméken megyek végig egy komponensnél általában addig ,míg meg nem találom azt a terméket amire azt mondom ,na ez megérte az árát ,
" fikázol, minden szar, ami nem Neked van"
Ha ez igaz lenne ,akkor király lenne a Ventus is ,nem?
Lehetne már három is...Írtam a legelején ,finnyás vagyok videokártya terén ,meg úgy mindenre hardver szempontból ,soha nem céloztam meg az alsó kategóriát mert ott tudom mit adnak el ,és miért annyi ,senki sem hülye (átmentem már mindenen)...
Nem tettem szert általában a "csúcs" kategóriákra sem egy-két hobbim kivételével ,de azért mindig tudatosan próbáltam/próbálom nem a legalja kategóriát besajtolni szeretett gépeimbe ,amiket kezdtetek óta én rakok össze magamnak és a családnak ,így a szívemhez is közelebb állnak ,meg nem is azért épít az ember hogy egy roncshalmaz legyen a végeredmény ,ha valamit készítünk próbáljuk normálisan befejezni ahogyan azt kell.
Nyilván minden Kínában készül ,de ott is meg vannak a kategóriák mint mindenhol ,és a jobbik részlegen azért egy-két japán alkatrész is rá kerül a terítékre ami a jobbik eset.14 napos elállás van általában a jobbik helyeken ,én is ott szoktam vásárolni ,ha vlmi nem klappol vagy ha nem tetszik vissza lehet vinni ,és nincs veszve semmi max. csak tapasztalatot szerzel amit aztán elmesélsz.
A jó terméket meg nyilván megtartja az ember ,és nem áll neki fikázni a világba ,meg nem is azért szaladgál fel-le mint egy hülye gyerek ,hidd el ez nem csak happy és boldogság ,egy számodra nem tetsző alkatrész amiért több százezreket fizettél eléggé stresszes helyzetbe tudja hozni az embert ,egészségügyileg sem tesz jót.Másik meg ,van olyan hogy neked a "szürke pulóver tetszik míg én nem venném fel csak a fehéret ,érted?
Amit én vissza viszek ,más boldogan használja 3 évig ,mert nem stresszel rá ,nem is annyira érdekli ,menjen azt "jóvan" ,még ha le is fagy naponta 2x az semmi. -
mert_csokis
senior tag
válasz
F e Z o #4639 üzenetére
Valószínűleg nem a fan stop miatt vette. Inkább tartom parasztvakításnak, mint valóban szükséges dolognak. Elmondhatják, hogy igen, az ő kártyájuk is tudja ezt a feature-t.
Hűha...
Tekintve, hogy alapon is gyakorlatilag hangtalan a kártya.
A 2x8 pin megléte pedig csak azt igazolja, hogy a gyártó engedi kifutni a GPU-t. Nem lesz gátló tényező az áramellátás.
Fentebb láthattad, hogy a board power 300W-ig van maximalizálva, ami nem gyenge.
Tuning? Hova, minek?
Amikor így is gyakorlatilag határon mennek ezek a kártyák. Semmi értelme tovább kínozni őket azért a néhány fps-ért.
Soha nem értettem ezt a tuning fétist. Főleg ilyen szinten nem. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
F e Z o #4639 üzenetére
A minőség és a tartalék soha nem felesleges.
Most vagy a venti ,vagy a kártya élettartamát védet ,ilyenkor az a kérdés...
Ha használod a fan stop ot akkor a ventiket óvod ,viszont a kártya és az egész rendszer sokkal melegebb lesz tőle és a teljesítmény is csökken.
Vagy használod az "OC" módot ,amivel nem a ventiket hanem az egész kártya élettartamát óvod ,miközben a hőmérsékletek is sokkal jobbak a gépben és a kártya teljesítménye is jobb...Vágenzi?
Am meg egy fan stop bekapcsolásával lehet hogy a ventik még hamarabb mennek tönkre a ki-be kapcsolástól ,miközben ha forognak sem hallani őket.
-
-
Laraxior
titán
válasz
F e Z o #3990 üzenetére
650-es Corsairem volt kb 10 évig. Ehh, mondom lecserélem. Nagyobb nem kell, de aztán mondom, sose lehet tudni. Lett 850es EVGA. (Mellesleg még mindig üzemel, Szóval nem azért lett lecserélve, mert gond lett volna vele. Teszteknél simán azt használom)
Nah, mondom ez már elég lesz mindenre (is).
Vettem egy 1080Ti-t, mert ugye a 980Ti meghalt... erre visszaküldtek helyette, egy másik 1080Ti-t. Mondom sem kellett, hogy mindjárt nem lett elég a 850-es táp
De a Ti-k mentek, a táp megmaradt. -
válasz
F e Z o #3548 üzenetére
Mehet, de pl. a Battlefield 5 multinál lesznek gondjai. Nálam egy Asus Dual OC-s RTX 2070-es kártya mellett, 1440-es monitorral, 16 Gb RAM-al, volt egy i7 4790-es proci, és ilyen csúfságokat produkált: [link] [link]
Ahhoz a játékhoz már kevés volt, és amint lecseréltem egy i7 9700-esre, rögtön más lett a leányzó fekvése. -
tibaimp
nagyúr
válasz
F e Z o #3271 üzenetére
F e Z o: Köszi az infót! Amúgy tényleg nincs kitolva a power limit, nem tuningolok, jó ez így nekem, csak fura volt. A Shadow of Tomb Raider volt a játék amúgy, még valahol a screenshot is meglesz, ahol a AB írja a pontos MHz-et. Mondjuk akkor is fura, hogy ott meg engedte a rendszer.
perfegor17: azért írtam, mert én is csípem ezt a karit. Évek óta, pontosabban a 8800GTX elfüstölése óta átpártoltam az amd oldalra, rendre 5870, 7970, 290x, most vissza, de nem bántam meg
pendre54: nem piszkálom, de köszi a tippet, így jó ahogy van. VGA tutning, alulfeszelés nem az én világom.
-
Casillero
tag
válasz
F e Z o #3217 üzenetére
Hogy kell csinálni ezt az alulfesz tuningot? Ma ráértem tesztelgetni. Szabadjára engedtem a tdp-t, csak ezt. Semmi más emelés. 114%. 3DMark stress test: 81 fok GPU 78% venti. Ez a 2 venti nem tudja lehűteni a kártyát. Lehet a hűtőbordák sem elegek. Ja és a zaj, mintha szélvihar lenne a gépházban. Kb 60% felett nyomja el a házventik zaját. Z9 Neo ház 5 ventivel.
Azért megemelve FH4 Ultrán 4K tv-n 59 fps. -
tibaimp
nagyúr
válasz
F e Z o #3171 üzenetére
OK, igazad van, de én így szeretem, túllőni a táppal.
Egyszer volt, és ha rajtam múlik soha nem is lesz még egyszer, hogy táphiba miatt szállt az egész gépem (P3-as korszak, nem mostanában volt), azóta 4-5 évente tápcsere és túlméretezve és minőségi táp. Számomra ez a tuti recept. Persze mindenki maga tudja! -
attak79
tag
válasz
F e Z o #1496 üzenetére
Gigabyte gaming oc white.
Frissítettem a hwinfót,most nincs elszürkülve az a sor,és megint kijött 218 watt, nyomtam egy kis ac unity-t.
De nem értem hogy fogyaszthat ennyit,amikor a tdp-je 175 watt,ha jól tudom...
Sőt,azt sem értem,hogy lehet 1950 a gpu órajel,amikor 1740 lenne hivatalosan oc módban... -
törölt tag
válasz
F e Z o #1254 üzenetére
a softwares vezérlés csak akkor indul el ha fut a programja. ami amúgy sem tökéletes, pl sajnos a manualra állítva ez a része csak azon hajtja a ventiket amire beállítod nem tekeri fel ha kellene többre. a user define egy kalap szar. ha ott ki grafikonozod hogy alapon is 1000 en pörögjön marad egy csík a 0 ra is és a venti ugrál 1 mp-ént 0 és 1000 között alapon. ez vagy bug vagy trehány programozás.
a másik amikor a 960 at megvettem pár éve rögtön volt hozzá a maxvell és az első napokban be is lőttem ezt a beállítást és még a port se fujtam le róla vagy 3 évig. ment, dolgozott hiba nélkül kellemes hőmérsékletekkel.
lusta 52 éves vén róka vagyok, nekem kényelmesebb lenne a bios és ha újra kell dobni a winfost nem kellene megint egy napot a gpu tweaker 2 vel szopni hogy a régi már rég elfelejtett opciók újra dolgozzanak hanem biosból a beindulástól a kártya magának vezérli amíg csak él és nincs több gond vele.
kényelmi szempont a hipochonder aggodalmakkala másik a mérnökök megálmodták hogy a ventik el se induljanak amíg a kártya majd 50 fokon nem muzsikál.
nekem ez nem pálya.én úgy érzem jobban kímélem folyamatosan szellőztetve van mint ha csak akkor indul el a venti rajta ha már rendesen meleg.
-
PsycHo88
senior tag
válasz
F e Z o #1184 üzenetére
Próbáltam hátra rakni , ott pár fokkal melegebb :S , felül meg nem fér el az alaplap bordájától .
Így a legjobb hogy elől van .
Szóval a 2070
Az első Zotac kártyám , eddig mindig is EVGA kártyáim voltak , minőségben nem érzem hogy rosszabb lenne ez az Zotac Apm Extreme core , Már a Dobozán is lehet érezni hogy egy minőségi kártya ! Fém Backplate nagy hűtőbordák és szép nagy 3 méretes veni
Amitől le esett az állam az a kártya mérete HATALMAS régen volt hd 5970-em azt hittem nincs nagyobb kártya
DE VAN
.
A kártya nagyon halk terhelés alatt is , max nekem 60 fok-ig megy fel , lehet hogy közre játszik a házban lévő első 12cm-es venti közvetlen a kártyára fújja a friss levegőt .
Ami még érdekes lehet vagyis nekem az volt , mert még ilyet nem láttam , az a kártya venti szabájzása .
Windowsba ugye nem mennek a ventik ez még nem is fura mert az előző EVGA 1060-om is ilyen volt .
Na de játékban is valamikor csak 1 venti megy valamikor 2-ő nagyon ritka amikor mind a 3 megy ,A teljesítményben nem tudom mihez hasonlítani mert a 1060 az nem egy kategória .
írjátok le nekem hogy milyen progival teszteljek és hogyan mert nem tesztelgettem még soha .
Csak játszom amikor van időm
-
Źşë'
addikt
válasz
F e Z o #1045 üzenetére
azt azért nem mondanám h optimalizálatlan (sőőt), gyengébb gépeken se fut rosszul, ellenben a 4. rész portjával, ami megjelenéskor eléggé botrányos volt pont ez miatt - amúgy gta5 esetében max payne 3 csapata oldotta meg a portolást, és még kaptunk egy rahedli plusz gfx opciót amitől (ugye szubjektív, de megjelenéskor csak tátottam a szám a steames screeneken ami 1:1ben visszaadta a minőséget) elég szép lett a játék a konzolos verzióhoz képest
ott az a rizsa kevés alá, eleve alacsony frekin megy a proci (egy intelhez képest), és pont ez miatt jobb az intel, jobban megtekeri a vgakat, csak nézni kell teszteket, ha az a célod hogy magas fpsekkel játssz akkor intel, ha meg takarékosság akkor amd
-
csaba951
veterán
OK, tehát kompromisszummal megoldható.
Személy szerint nem akarom megkötni azt a kompromisszumot ami ezzel jár. Elfogadom a 1080p-s felbontást. Nem kell bajlódnom az esetleges driver problémákkal. Meg kényelmes, hogy azonnal (2s-en belül) van TV. Van Youtube/Twich számítógép nélkül is. Passzív, egyáltalán nincs ventilátor hang. Műsor rögzítés is megoldott. Atomkirály a távirányító.
-
tipuka
addikt
-
Peddy789
őstag
Nem valoszinu
https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3386-nvidias-secret-gpu-tu106-400-vs-400a-2070-xc-ultra-review
Nvidia valogatja a chipeket, es a factory overclock verziok fizikailag tobbet birnak elvileg, illetve ebben a tesztben gyakorlatilag is. -
tibaimp
nagyúr
Az oldal egyértelműen nem írja a heatpipe meglétét, míg a másiknál igen! Illetve a saját kártyám esetében látszik a heatpipe, ahogy fentebb a képen is, vagy az oldalon. Persze attól még a Windforce-os is fasza, az tuti, csak én olyan helyzetben voltam, hogy kb. 1000Ft volt a különbség a két kártya között, azért döntöttem a Gaming mellett.
"WINDFORCE 3X Cooling System with alternate spinning fans"
"WINDFORCE 3X Cooling System with alternate spinning fans 4 Copper Heat Pipes direct touch GPU"
így írja!
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% számlával! GIGABYTE RTX 4090 Aorus Xtreme WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE RX 5600XT 6GB GDDR6
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Triple Fan OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max