Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
válasz crowgun #13178 üzenetére
Szia!
Meghallgattam többször is, szerintem egyértelmű, hogy a venti beleér valamibe. Ilyesmire gondolok, ami a képen is látszik, szerintem vedd ki és kézzel pörgessed őket, látni is fogod, hogy, mibe ér bele. Szerintem egyszerűen odébb kell tenni egy kábelt, vagy valami hasonló, a szerviz pont ugyanezt tenné vele.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
xPraetoriaNx
senior tag
Gyerekek ne csináljátok ezt velem, eddig azt hallgattam (olvastam) hogy mind 1060 mind 1070 terén fasza a Giga G1, jól úgy kalkulálom ki az anyagiakat hogy ilyet veszek akkor (nem 15-20-al drágább ASUS-t), erre jönnek az ilyen hibák
There is no war. Only the harvest.
-
Modst3R
senior tag
válasz xPraetoriaNx #13205 üzenetére
Se g1 se asus XDDD
MSI Gaming v EVGA FTW. Ha az utobbi hszket nézzük plusz google
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
Leon77
őstag
válasz xPraetoriaNx #13205 üzenetére
Én ilyet veszek, igaz vizezem, de egy ilyen apró összeszerelési hiba szvsz nem oszt, nem szoroz. Sokan írtak róla jót, igaz az MSI kissé jobb, de még inkább sokkal drágább (eleinte én is azt szerettem volna venni)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Modst3R
senior tag
válasz rottenbull #13211 üzenetére
Had ne én keressem ki.
-
Avicularia
veterán
válasz crowgun #13216 üzenetére
Nekem ugyanezt csinálja a giga 1070 G1, ma keazdte el, pár napos a kártya. Próbáltam a kábeleket a ventik alatt lejjebb nyomni, de nem ér bele, csak akkor rezonál be keményen, mikor felpörög a venti álló helyzetből. Egyébként nincs hang. Akkor az asus után ez is megy vissza, 30 napig vissza lehet vinni ebbe a boltba a cuccot, kérek cserét.
Ezért szeretem ezt a boltot, mert 30 napig kérdés nélkül visszaadják a pénzt, ha nem vagy a termékkel megelégedve. -
szallasi007
őstag
válasz Modst3R #13207 üzenetére
Na csak hogy az Asus védelmére kelljek, megoldottam a problémát a hőfok terén és már nincs naperőmű fillingje. Szóval nem kell a fika
ui.: EVGA ftw 80 fok nem egyedi eset. Szombatról vasárnapig nagyjából azzal töltöttem az időmet, hogy a létező összes hőfok - ventilátor hangerő, teljesítmény tesztet és videót megnézzek és elolvassak.
Igenis minden gyártónál előfordulnak kiugró értékek amiket nem tesztasztalon labor körülmények között csinálnak. Tehát MSI EVGA Palitnál is előfordul hogy rossz a kártya, cicereg vagy a ventikkel van gond és ipari hőt termelnek vagy egy traktort rejtettek el benne.
Pl.: két MSI Gaming X ugyanolyan konfigon 80% ventiprofillal 75 fok masszívan másik gépben meg ~43% venti mellett hatvan pár fokos. EVGA bekapolács után 100% ventivel megy 0 terhelés mellett majd 1 perc után beáll és még sorolhatnám. Szóval egyik gyártó sem tökéletes, talán a KFA Hall Of Fame-sek ez alól kivétel.Mondjuk ez a Giga féle traktor hang elég brutál
[ Szerkesztve ]
-
Modst3R
senior tag
válasz szallasi007 #13218 üzenetére
"Na csak hogy az Asus védelmére kelljek"
Inkább feküdj vissza XDDD
ASUS
MSI
EVGA
Innentől én többet senki helyett nem fogok képeket keresgélni most egyszer beillesztettem mindenki vagy utána jár v vegyen olcsó szart csak utána ne ittsírjon. Témát részemről lezártam. Problémás egyedek mennek ignorra
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Laraxior #13199 üzenetére
Nekem az elozo resz is tetszett! Sot, az volt a valo vilag a normal pedig a virtualis. Annyira lekotott!
Ez mar nem akkora jatekelmeny, mert hasonlo jatekmenet, de 5K-t megert! Bar meg csak alig 2 orat jatszottam vele. Konzolvilagban a heten is 5K a jatek, ha jol tudom.
#13203 lavorka: jol latom h ennyivel erosebb az i5-6600k 4.4GHz-el a 1070 h te 1440p-ben futtattad a benchmarkot, en pedig csak 1080-ben es te meg igy is jobb eredmenyt ertel el?? Na az komoly!!
(nem szabad valtani, maradj higgadt, majd a kovi procira! )
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Laraxior
titán
válasz boogie84 #13220 üzenetére
Azt hittem kolcsonozheto. 5k-t nem szánok ra hogy kiprobaljam. Nincs felesleges penzem, igy költözés előtt Elég lesz a BF1-et megvenni
De azert az előző részt kiprobalom."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
kenwood
veterán
válasz Avicularia #13217 üzenetére
Es utana ujracsomagolva eladjak a cigifustos,cicaszoros 29 napig hasznalt cuccokat ,vagy havonta tobb szazezer bukot benyelnek ?
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
LordAxwell
senior tag
-
Avicularia
veterán
válasz kenwood #13222 üzenetére
Ki vannak rakva boltba egy rakáson ezek a cuccok, újracsomagolják, átnézik hogy megvan minden és 10%-al olcsóbban ki van rakva illetve az interneten is megvehetőek. Mondjuk szerintem nem 10%-al olcsóbban kellene adniuk. De ez a bolt policy-ja és más boltok is vannak akik ugyanígy adnak 15-30-45 nap ún. öppet köp-öt (nyitott vásárlás). Más boltok meg csak az EU normákat tartják be és ugyanaz van mint otthon, csak 14 nap ha postán rendelted a terméket. Legtöbbször innen vásárlok, még ha kicsit drágább is, mert 1 hónapom van visszavinni a cuccot, ha valami gond van. 32-es QHD-s Philips monitort is innen vettem és milyen jól jött, hogy kérdés nélkül vissza lehetett vinni, mert pixelhibás volt. Otthon ez kicsit problémásabb.
Itt egy videó a kártya hangjáról. Mikor beindul, megrázza az egész házat, a videón ez nem érzékelhető. [link]
Egyébként most néztem, mert mikor beraktam csak rácsuktam a ház oldalát, nem érdekelt, hogy tud világítani, de hiába van fent a giga szoftver amiben kikapcsoltam a világítás, csak világít zölden. Ha bekapcsolom sem lehet állítani, csak ezen a zöld színen világít. Ez szoftverhiba nálam, vagy ebben is rossz? -
Modst3R
senior tag
válasz LordAxwell #13224 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Avicularia #13225 üzenetére
Én mondjuk azért "kezdek félni" (meg írtam a "ne csináljátok ezt gyerekek" kommentet is), mert úgy néz ki ez ilyen "alaphiba" Gigánál Láttam egy másik videót is ugyanerről, és az WF verzió volt (azt nem tudom, hogy 1060 vagy 1070), szóval vagy magával a ventilátorral van a gond, vagy az egész tervezéssel
Sz'al akkor marad a mérlegelés, meg a fórumok további figyelése fizuig.
There is no war. Only the harvest.
-
LordAxwell
senior tag
-
Modst3R
senior tag
válasz LordAxwell #13228 üzenetére
Erre egyébként egy 5letem van. Topicgazda úrnak szeretném felterjeszteni. Amiket össze szedtünk képeket vga-k hűtéséről leírásba v egy blogba össze szedni és leírásba belinkelni plusz esetleg tipikus túlajdonságokat mint átlag hőfok, fesz lockos v nem...sztem hasznos lenne. De majd meglátjuk. Rajtam nem múlik szívesen segítek is benne
-
LordAxwell
senior tag
válasz Modst3R #13226 üzenetére
megtaláltam szerintem semmi baj nincs ezzel a kártyával, igaz ez az 1080, de az 1070-nek is ugyan ilyen lehet. Annak meg nem maga a venti zörög hanem beleér a kábelbe, elengedte a ragasztás, vagy bármi ilyen apró hiba lehet.
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Modst3R
senior tag
válasz LordAxwell #13230 üzenetére
Hát én arra szavazok h vhol a strix és a misi közt van. De nem rossz.
Venti kábel lenne azt egy gyorskötivel szépen igényesen meg lehet csinálni. Kollégánál sajna itt a venti maga zörgött. Remélhetően garral ö is szerencsés mint az evgás kollega.
Képeket be teszem h más is lássa miről beszélünk...
G1
-
Laraxior
titán
válasz Modst3R #13231 üzenetére
Azért az EVGA és az MSi ellen mondható, hogy a vrm rész hűtése nincsen összekötve a hűtőbordával, míg a Strix és a Gigabyte-é igen.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Modst3R
senior tag
válasz Laraxior #13233 üzenetére
Ott annak a platenek adja át a hőt onnan meg kifujja a venti. Strix szintén nem hűt semmit vramok is csak félig vrmek meg a levegőbe vannak marhára nem ér hozzá a heatpipehoz XDDD Gigánál is csak a vramokal van egybe. És sztem a nagyobb hőt még mindig a gpu termeli. Aztán vrm -> vramok -> többi alkatrész.
Erdei88
Egyértelműen. Amég xtreme nem lesz rendesen a piacon addig gaming x és ftw a best buy[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Laraxior #13233 üzenetére
Nem nagyon van tapasztalatom Strix-el, de nálam a Gaming 970 és a Gaming x 1070 sem megy 70 fok fölé. Nyilván a 1070et még nem hajtottam annyit, és még csak nyár sem volt igazán, de a 970 nagyon jól bírta. Nálam befutó ez a konstrukció!
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Laraxior
titán
válasz Modst3R #13235 üzenetére
Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem lehetett rájuk egy fullcover bordás lapot rátenni, mint a másik kettőnél, csak ilyen darabokat a vramokra. Elég szépen el lehetne vezetni a hőt, vagy legalábbis eloszlatni
Na de hát ezért van annyi gyártó, van választék.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Dr. Gonzο
senior tag
Érdekes, hogy a Gainward Phoenix szériáról és a Palitról kevés szó esik ajánláskor, pedig eddig hibát nem olvastam róluk.
Palit ellen max a kevesebb gari szól. -
Laraxior
titán
válasz Modst3R #13240 üzenetére
Azért az az extra hdmi csati jó ötlet
A hűtés is jónak tűnik.Még egy zotacot keresek, mert azok is elég masszívnak tűnnek.
Mondjuk az Inno iChill hűtése is jó lehet, arra is rákeresek, mert itt már nem az a lényeg, hogy milyen ventik vannak rajta, hanem, hogy a motorháztető alatt mi van"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
Szerintetek a SuperJetstream-re felmenne a GameRock bios-a , érdemes egyáltalán ?
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Modst3R
senior tag
Ez meg nem lehet gyenge ha zotac...
-
Avicularia
veterán
Arra tudna valaki válaszolni, hogy giga G1-en megy a saját szoftverével a világítás kezelése, vagy nálam van valami azzal is? Nem reagál semmire, világít zölden és se állítani se kikapcsolni nem lehet.
-
Laraxior
titán
válasz Modst3R #13246 üzenetére
Ez vizes, ez már más kategória.
Inkább az AMP Extreme-t keresd meg szétszedve, mert én nem találok róla semmitItt van a HOF is, de egyértelműen a Zotac a nyerő, 16+3 fázis, betonstabil
[ Szerkesztve ]
-
Razi
tag
válasz Erdei88 #13237 üzenetére
Én EVGA SC-t rendeltem, vártam rá 2 hónapot, mire az EVGA közölte, hogy globális szinten nem tudja teljesíteni a rendeléseket, nem csak itthon. FTW-re rákérdeztem, azt mondták esélytelen, aztán rendeltem az MSI-től a Sea Hawk EK X-et, de nem bántam meg. Ami engem illet, szerintem nincs szignifikáns különbség két márka között, akármelyiket is nézzük, összességében 2-3% eltérés lehet kb a kártyák között. Mármint maximális tuningnál hozott plusz teljesítményre gondolok, így ami a meghatározó az a hűtés/zajszint. Mindettől függetlenül nem bántam meg az MSI Sea Hawk EK X-et. Arcoskodást félretéve eddig még nem láttam itt ph-n jobb pontszámot mint amit az MSI-m hoz. Megjegyezném, hogy egyik barátomnak múlt héten építettem egy combos kis "gamer" konfigot 1070-es kártyával, szintén MSI Sea Hawk EK X (nekem nagyon bejött), tegnap este tuningoltam neki, és már 2180mhz-nél tartunk mag órajelben, 9500mhz memória órajel és még mindig stabil, szóval le a kalappal az MSI előtt. Kegyetlenül mennek ezek a kártyák.
-
LordAxwell
senior tag
válasz Avicularia #13247 üzenetére
Nekem tegnap még hibátlanul működött az xtreme gaming giga szoftverrel.
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest