- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Még tesztelgetem. Mert bár egyből felismeri a windows, talán a driver is, de még nem teljesen tiszta a kép. Holnap megnezem masik rendszerben.
Amúgy fizikailag sem egyszerű, mivel nincsen rajta kimenet, hatul hianyzik a pcie merevito. Ergo csak lóg a VGA a foglalatban, mert ugye bányászkártya, fekvő lapra tervezték. -
Laraxior
titán
Igen, ezt olvastam, köszi. De láttam GPU-Z képeket is neten, ahol be volt pipálva a PhysX rész. Érdekes. Én nem telepítettem semmi drivert, csak betettem a kártyát, a rendszer felismerte ugyan de csak így.
32 bites PhysX-et nem támogatja az RTX5xxx széria. Tehát Mafia 2 pl, valamelyik Batman, Mirror's Edge, tehát pár régebbi játéknak sokat segít ha nem a CPUnak kell számolnia.
Teszt is van róla, hogy elég sokat gyorsulnak. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Nem tudjátok, hogy ez miért nem támogatja a Physx-et?
-
Laraxior
titán
30Hzen ment.. Szoval vettem egy 2.1es kabelt, biztos ami biztos.

-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
1.4a hdmi kabellel menni fog a 4K@60Hz? Vagy masik kabel kellene ehhez?
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Pl.
Vannak olyan beállítások, amik nem rontják különösebben az összképet, de több képkocka fog menni másodpercenként.
De hát attól függ leginkább, hogy akarsz-e feleslegesen egy vagyont VGAra költeni.
Bár ha nem sietős, megvárod az új nVidia VGAkat. Azok ígyis-úgyis lejjebb tolják az árakat, ha marad a bányászat, ha nem.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Gari nélküli kramanc...

Gyártói gari papír, meg doboz nélkül annyit ér, mintha én rámondom az itt a vitrinben levő 8800 Ultrákra, hogy garisak még.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sőt, a KFA2-nél a gari csak a garipapíron szereplő tulajdonos nevére érvényes.
(Ezért volt vicces legariztatni a 980ti-met, aminek én a 4. tulaja voltam...) -
Laraxior
titán
Azért azt hozzátenném, hogy az üzemi hőmérséklet nem feltétlenül jelenti a 60-70°C-t. Igazából nincs is olyan, hogy üzemi hőmérséklet, hiszen a Boost annál magasabb órajelre tolja a GPU-t, minél hidegebb. (Bizonyos mértékig ugye)
Aztán meg arról nyilatkozni, vitatkozni, hogy mi az élettartama a bányász kártyáknak, még egyelőre teljesen felesleges, hiszen csak pár hónapja indult be a móka...
Az biztos, hogy az állandó nagy hőingadozás nem tesz jót a VGAnak, csakhogy itt sem hónapokról van szó.
Szóba került az nVidia G80 szériája. Lassan 10 éves, azért annak már ideje kihalni...
De pl a 4-5 éves GTX6xx szériáról még nem nagyon hallani...
Talán a GTX4xx-ről talán, de az eléggé köztudott, hogy a referencia GTX480 eléggé alulméretezett hűtéssel jött ki.Szóval egyelőre maradhatunk annyiban, hogy elég információ hiányába teljesen felesleges bármiről is vitát nyitni.
2-3 év garis bányászkártyát veszel, gari időn belül akármi történik, úgyis cserélik, vagy amit éppen csinál a gyártó, ugyanis kutya nem mondja meg, hogy azzal a VGAval mit csináltak. Különben is, mit mondanak? Nem rendeltetésszerű használat? Ugyan... nem macskát dobáltál vele, hanem gépben volt. (Olvastam már ilyet is itt fórumon, hogy majd visszadobják a gariztatásnál, hogy nem rendetetésszerű használat...
)
Szóval azért az ostobaság is utat tör magának elég hamar...
Szép estét.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Titan, vagy Titan Black is belefér talán a 90-100ezres keretbe, de az referencia. Úgyse fog sokáig élni a 250W-os TDP-vel.
Akkor inkább egy custom 980Ti, de az meg megint ugyanannyi mint másfél évvel ezelőtt.
Én 133-ért vettem az enyémet anno, látom most is ugyanannyiért kínálják.Valahogy nem bántam meg, hogy eladtam az egészet a francba. A ramok is az egekbe, a VGA is... mi jön még

-
Laraxior
titán
200EUR-ért vettem kereken a 3GB-ost. Most láttam ugyanezt 265-ért.
Adjam el? De mit veszek helyette?
Talán egy GTX980 kijön belőle, ami ugye nem új.... és sokkal nem is erősebb. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Kompenzálja is a DDR4 ára
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Nekem semmi bajom nincsen a 3GB-os 1060-al. Sőt, kifejezetten meg vagyok vele elégedve, azok után, hogy volt 980Ti-m, 1080Ti-m, 1080Ti SLi is.
Jó mondjuk éppenséggel processzor az kell alá, de egy 6/12-es Intel CPU-t már lehet kapni 10k-ért. 4GHz-en olyan bőven elég ehhez a VGAhoz mint a huzat. -
Laraxior
titán
Öszinten szolva nem merek kfa2 t meg hasonlokat venni
Miért is?

KFA2-ről csak annyit, hogy egy 450EUR-s 980Ti helyett egy 900EUR-s 1080Ti-t küldtek vissza nekem garanciából.
Ennyit a KFA2, meg hasonlókról....
-
Laraxior
titán
Ajanlott, de arra figyelj hogy a weboldal 3 ev gyartoi garit ir... De ez valojaban csak 2 ev.
...es egyedul csak az ara es a buheralhato hutes miatt ajanlott szerintem.
Legalabbis en 200€-ert vettem a 3GB-os verziot.
A GPU eleg jol birja a tuningot (2075MHz) de a hűtő nem valami combos, itt jon ki az ár...
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Én leszedtem a ventiket róla, és a bordákra tettem inkább két darab 12-es ventit. Tekintve a bordázat elég gyatra, persze ennek a pár W-nyi TDP-nek elég, de azért lehetett volna egy összetettebb, több hőcsöves alakítás is. De hát ez volt a legolcsóbb kártya, 200EUR-ért mit vár az ember.

-
Laraxior
titán
Még nem tettem rá a vizet. Megint szét kellene bontanom a rendszert, már kicsit unom. Kétszer szedtem szét mostanság, mert jelenleg nem házban van, hanem a szekrény oldalára van feltéve minden.

Újra kell csöveznem, akkor az egészet, nem biztos, hogy megéri a vesződséget.
Még nem szántam rá magam... -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Hülyeség, a 60ezres kis hurka VGAmmal hozni fogom a 6Gb-os eredményt, csak köll még egy kis átalakítás
-
Laraxior
titán
Gyárilag nincs az egyik oldalon a vramokon gap pad. Hát most kerül alá.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Hja, gyorsabb ramokkal is van szerelve, meg 6GB-os is. Esélytelen befogni egy 3GB-os példánnyal.
-
Laraxior
titán
Hát akkor meg tökmindegy. Vedd úgy, hogy emelt órajelen megy. De azért én ránéznék, hogy mit tudnak a vramok még pluszban
Bár gondolom ezt nem kell mondanom... 
-
Laraxior
titán
Rev1, vagy Rev2? Mennyin mennek gyárilag a vramok?
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
2274pont.
3GB...De lenyomom a 6GB-ost is úgyis.

Max ráteszem a vizet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Laraxior
titán
Nem igazán néztem. Nem is lényeges, mivel csak egy van belőle.

Nekem fontosabb volt a hűtés hanyagsága
Az 1080Ti-n volt kettő is.
Mondjuk ez az új HB Bridge is nagy lehúzás, egy dekával se dob többet mint a sima 6-8 évvel ezelőtti SLi hidak. -
Laraxior
titán
Akkor mi az akadálya az SLi-nek?

szerk.: Ja már látom. Ez a szaros nem támogatja az SLi-t?

Sose volt ilyen középkategóriás VGAm, nekem evidens az SLi
-
Laraxior
titán
Miért is érdekes a két VGA? Gondolom az alsó egy 1060 6GB...
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Én meg levettem a bordán levő gyári ventiket.
Kapott két 12-est, meg riser kártyával letettem az alaplap alá. A hővezető pad meg majd érkezik.
-
Laraxior
titán
Pedig szerintem tök evidens, hogy használjuk ki a kártyában levő maradék erőt is. Hiszen azt is megvettük.
Leginkább mondjuk a 980Ti-nél volt haszna dolognak, ott azért közel 50%-ot lehetett a GPUra pakolni. Vízzel meg megvolt az 50% is, simán beért a kártya egy alapórajeles 1080-at.
Azért itt is az a +200MHz a GPUra nem olyan kevés..

-
Laraxior
titán
Köszi.
2012/8600-at lőttem be neki most, annyin játszottam.
De szétszedem még egyszer, megcsinálom a ramokat aztán küldöm neki.
Jó, mert így, hogy nincs házban, olyan 55°C körül megáll a vége
szerk.: Most nézem, hogy a legolcsóbb 1060-as is 69ezer pénz. Akkor jól jártam ezzel a 206EUR-s árral

A Zotac Mini lett volna 190EUR.
-
Laraxior
titán
Mindegyik 1060-ason Samsung memóriachipek vannak? 9GHz felett van a végük?
Vagy van másféle chippel szerelt változat is?
-
Laraxior
titán
Az 1080Ti-vel nekem bekajált 6GB-ot. 2x resolution scale-al, és 4xAA-val.
Tudtam, én hogy lehet ezt lejjebb is vinni, azért matattam én már elég sokat a beállításokban.
Biztos lehet még pár csúszkát feljebb tolni, majd még körbenézek, ez így első körben kellemes meglepetés volt. Azt hittem, hogy sima 1080p-ben is gondjaink lesznek.
A hőmérséklet sem olyan vészes, bár lehet, hogy leveszem a burkolatot a VGA-ról és kap inkább két 12-es ventit.
-
Laraxior
titán
Na, tökéletesen meg vagyok elégedve a teljesítménnyel. Rosszabbra számítottam. GTA5 miatt kellett csak igazából. 1080p a monitorom, de még fel tudtam skálázni a játékot másfélszeresére, szűrők nélkül. Olyan 80-90%-os GPU kihasználtsággal fut.
2012/8600MHz egyelőre.
Meglátom mit megy feljebb. De előbb orvosolom a memória gap pad hiányát.
-
Laraxior
titán
Miért? A KFA2 VGAkon szabadon módosítható a hűtés, szétszedhető. Nincsen matrica a csavarokon.
Ezért is választottam inkább ezt. Tudom, hogy ők nem szaroznak ha gari van.
A 980Ti-met is bevették mint a huzat, pedig azon aztán elnyűttem a csavarokat. A problémáról nem is beszélve, hogy miért kellett gariztatni
Igaz nem vállalnak egyik VGAra sem 3 évet, csak kettőt, de azt tisztességgel. 980Ti helyett kaptam egy 1080Ti-t.
De a logoutomban ott van.(#16422) Raymond Ez gyári állapot. Igen, kettőn van pad, a maradékon nincsen

Mondjuk nem is oda teljesen a hűtő, mert pont ott megy el a hőcső, de azért segítene neki a thermal pad véleményem szerint.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
3GB-os verzióból mennyire érdemes megvenni a Zotac Minijét?

Semmi extra igény nincsen, nem házban lenne, ha esetleg karcsú a hűtése. FullHD-ra.
-
Laraxior
titán
Megvarom
sorozatot nezek, addig eleg az igp. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Akkor én mit mondjak a 750Ti-ről...

-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magisk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Star Citizen
- 3D nyomtatás
- Windows 11
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Prohardver app (nem hivatalos)
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Talán egy GTX980 kijön belőle, ami ugye nem új.... és sokkal nem is erősebb.