- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
flusze
tag
Szerintem meg van, ugyanis rövid kínlódás után (megvárni míg kikapcsol, egér megmozdít újra bekapcs még mindig nem jó az egész, monitort kézzel ki-be kapcsolni) jelenleg hiba nélkül működik! Amikor bekapcsolom a monitort lila a háttér tökéletes megvílágítással, kiírja, hogy BENQ, majd mikor windows asztal megjelenik lekapcsolja azokon a helyeken a háttérvilágítást ahogy a képen látszik! Lekopogom most jó! Na de hogy miért, arról fogalmam sincs!
-
flusze
tag
Ezt elfelejtettem!
Reggel gép bekapcs minden ok, itt hagytam, monitor kipacs mert nem csinálok épp semmit, később leülök a gép elé egér megmozdít monitor indul, és ez fogad! Neteztem egy kicsit elmentem bevásárolni, közben a monitor megint csak kikapcs mert nem csinálok semmit, hazaérek egér megmozdít minden ok! Mivel azt hittem ki volt kapcsolva a gép elindítottam a feladatkezelőt ilyenkor fekete lesz a képernyő mintha kikapcsolna majd jön a feladatkezelő, de már nem világít alul a led csak így.
Beállítottam vezérlőpultban, hogy 1 perc után ha nem csinálok semmit kapcsoljon ki a monitor, ekkor egér megmozdít monitor indul kb fél perc és újra csak ilyen lesz!
Lehetséges, hogy valami szoftveres probléma van? -
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #3090 üzenetére
Most már jó. Az volt akkor a baj.
-
athomi
veterán
válasz
gyenesmartin #3088 üzenetére
Gyanús, hogy bányászvírusod van. Ezeket próbáltad lefuttatni?
szerk.: Biztos, hogy 0% a GPU kihasználtsága?
-
gyenesmartin
őstag
Lenne egy olyan problémám a videókártyával, hogy valamiért nem megy vissza 130MHz-es órajelre. Helyette beragad 1290-en. Természetesen így jobban is melegszik.
A háttérben semmilyen program nem fut, a GPU kihasználtsága 0%. -
Whist
aktív tag
Köszi a válaszokat! Én is feleslegesnek érzem a tápcsatit, de gondoltam meghallgatom a véleményeteket
-
Azért nagyon szerencsés kártya az 1050 és az 1050Ti, mert a 60W-os fogyasztáshoz lényegesen prosztóbb hűtés is elégséges lenne, de a gyártók valószínűleg nem merik ezt meglépni, mert pusztán a külső miatt sokkal kevesebb darabot adnának el, és sokkal többet buknának a mennyiségen, mint amit meg lehet spórolni a hűtés költségén
-
Bounti
aktív tag
Én egy nem tápcsatis Asus ph-gtx1050-2g-t használok megelégedéssel, pedig ez még ráadásul aktív hűtéses is...
A procihűtést hallom, a kártyáét nem. A Gpu tweak II-ben feljebb lehet állítani a ventit, akkor persze olyan mint egy sugárhajtású röpcsi, de játekok alatt egyáltalán nem emelkedik 33%-fölé...
-
Whist
aktív tag
Egyébként a tápcsatis és a nem tápcsatis verziók közt van valamennyi különbség? Teljesítményben megéri azt a plusz pár ezer forintot?
-
MK VII
veterán
válasz
Bobó_20 #3063 üzenetére
Gratulálok.. Örülök, hogy tetszik.
Akadozás nem feltétlenül a processzorod miatt volt. Mikor elkezdődött a béta akkor semmilyen akadozás nem volt Ultrán sem nálam. Tegnap megint játszottam vele és azt vettem észre, hogy ugyan azzal a beállítással mikrolaggok és akadozások voltak. High-ra visszavettem a részletességet és akkor is.. Szóval nyakamat rá, hogy jött rá valami "javítás" vagy valami amivel sikerült játszhatatlanabbá tenni a játékot. -
Bobó_20
aktív tag
Jelentem megérkezett tegnap a kártya (Asus Strix OC), hát a hajam letettem, nagyon minőségi a cucc. Kiválóan működik a PWM-es csatlakozó a kártyán, a hozzátartozó programmal arra is lehet vezérlési profilt beállítani. Alapjáraton 30 fok, SW Battlefront 2 ULTRA(!) beállításokkal FHD-n 50-60 fps, 50 fokos GPU-val. Némi akadás volt azért, de azt betudom a processzornak. Köszönöm a többieknek az infókat, jó választás volt ez a kártya.
-
Od!3
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Egy 1050 Ti hogy teljesítene egy AMD athlon II x4 651 CPU (4 mag 3Ghz) mellett? Társaságukban lenne még 8 GB ram.
-
Kovbob
senior tag
Értem, végülis én is abban gondolkoztam inkább. A hardverapros lehetőséget csak azért nem használom ki, mert a kártyát úgy is az iponnál tudom levásárolni. Csak a zajosodás kérdése miatt merült fel bennem a vcom, de azóta észrevettem, hogy a gembird-re garancia is van, míg a vcomra nincs. Köszönöm a segítséget.
-
Kovbob
senior tag
Üdv! Meghalt a régi vga-m és most levásárolhatom az árát, így vennék egy gtx1050ti-t. A gond, hogy a monitoromon nincs digitális bemenet. Kérdésem az lenne, hogy a vcom és gembird átalakító közül melyiket lenne érdemes megvennem? A vcomról még sose halottam, de talán melette szólhat, hogy a monitorig digitális jel menne, így talán kevesebb zajt tudna felszedni, valamint, hogy olcsóbb. Vagy ne is dp-ről alakítsam át, inkább másik kimenetről? Előre is köszönöm.
-
Whist
aktív tag
Köszönöm a válaszokat urak!
Még rágódok a dolgon, de az irány már megvan akkor: jóerős platform csere 😃 -
Zolee_70
senior tag
válasz
<Lacy85> #3045 üzenetére
"VGA-nál én még olyat nem láttam, hogy nem kezeli a lap. Ha van rajta PCIe csati, akkor bármilyen kártya bele megy."
Az előző gépemben a Gigabyte alaplapban nem ment a Gigabyte GTX960, se kép se hang. Másik gépben hibátlanul ment a videókártya, egy ASUS GTX960 pedig a mai napig szépen muzsikál ugyan abban az alaplapban.
Egyszerűen nem szerették egymást. Van ilyen, megmagyarázhatatlan.
-
<Lacy85>
addikt
Ismerősömnek hasonló lapja van. Vagy a P5Q, vagy a P5K. Most hirtelen nem emlékszem.
Épp gépet épít, és még 1-2 dolog hiányzik neki. Addig fogta, és bepakolta a GTX 1070-et ebbe a lapba.
Tökéletesen megy.
VGA-nál én még olyat nem láttam, hogy nem kezeli a lap. Ha van rajta PCIe csati, akkor bármilyen kártya bele megy. -
<Lacy85>
addikt
OC sem dobna sokat.
Régi konfigomon elég sokat Diablo3-aztam. 50-60FPS-em volt, pedig 3.4-re fel volt húzva a proci.
Amikor kicseréltem a lapot, meg a procit i7-re, akkor hirtelen 100-140 FPS-em lett.
VGA csere nem volt akkor még. És ez csak egy 750Ti volt, ami jóval gyengébb, mint a 1050Ti.Meg ugye a D3 nem is egy erőmű igényes játék. Szerinted a nagyobb gépigényűeknél mi történne?
Legjobb példa a PUBG. Régi procival szó szerint játszhatatlan volt még very low-on is, annyira szaggatott.
Beállt 10 másodpercekre, nem töltődtek a textúrák, stb. Meg ilyen 30FPS volt benne átlagban.
Proci csere után 40 alá le sem ment, az átlag meg 50-60 volt.Annyira régi már az a proci, hogy nincs az a tuning, ami megmentené játékokban.
-
Chaser
legenda
yt-nak akkor higgy ha te hamisítasz rá ( :
ezer éves architektúra, eljárt felette az idő, ipc-ben agyonveri bármelyik mai gen
ettől megveheted, ha mázlid van kezelni is fogja a lap, max ha kidöglik alóla a platform úgyis másikat kell venned alá, addig meg nem csőgázon megy hanem kb 50-60%-on hasra ütve -
MK VII
veterán
Szia. Pedig nem egy világmegváltó az a proci.
Ha 1050ti vagy a későbbiekben nagyobb teljesítményű vga-kat akarsz használni akkor nem úszod meg legalább egy 4. genes i5-re váltást.
Ez a Xeonod valószínűleg olyan 20% körül benne hagy a 1050ti-ben.
Processzorigényesebb játékokban még kb. 50%-ot sem fogja elérni a vga teljesítmény.
Jobban szeretik a magas frekvenciát, 3ghz nem egy túl magas freki.
Szóval, ha komolyabban akarsz játszani újabb VGA-kkal akkor sajnos a komplett géped kell, hogy fejleszd, mert így semmi értelme egy erőseb b VGA-nak, ha a fele teljesítmény benne marad. -
Whist
aktív tag
Radeon HD7770 Ghz Edition-ről (1GB) éles váltás lenne,nem? 😃
Asus P5K
Xeon E5450@3.0Ghz
6GB DDR2 RAM
400W Chieftec táp mellé gondolnám a 1050TI verziót. -
Bobó_20
aktív tag
válasz
AllTheBest #3028 üzenetére
köszönöm mindenkinek a segítséget, végül a Strix mellett döntöttem. Egyrészt az alaplapom is Asus, másrészt a plusz PWM-es ventilátor csatlakozó miatt, így idle-ben csendesebb lesz a masina (oldallapi ventik sicc!), húzni nem hiszem, hogy fogom - egy monitoros FHD-ra szerintem elég lesz egy FX6300 mellé (sőt
). Amint megkaptam jövök még.
-
AllTheBest
őstag
válasz
Bobó_20 #3021 üzenetére
Nálam a g1 az nagyon jól teljesít, 2012mhz-ig van húzva, ramon 600mhz van pluszban, gyári ventiprofil, és mégis teljesen halk a kártya, ha kicsit visszaolvasol, akkor pont pár napja tesztelgettem, hogy mit is tud a kártya, néhány játékban +10-15fps-t ki lehet hozni a húzással és kártya közben végig halk, amit én sem gondoltam volna soha, szóval részemről +1 a g1-hez
-
MK VII
veterán
válasz
Csupingo #3019 üzenetére
Jóval erősebb...
Overwatch-ban Epic részletességgel 70-90fps-t tud ez a kártya. RX460-nal nem tudtam Epic részletességen játszani már rendesen... Az új CoD WW2 RX460-nal fullHD lowon ment 30-40-50 fps-t és állandóan ugrált..
Ezzel a kártyával Extra beállításokon fullHD-ban 70-90 fps.
Azt kell mondjam, hogy sokkal több pluszt ad ez a kártya mint amennyivel többe kerül. Nekem úgy 10 ezrembe volt a váltás, de jóval többet kaptam. Szóval le a kalappal ez előtt a kártya előtt.. -
Bobó_20
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, azóta utánaolvastam kicsit jobban...hát nem lettem magabiztosabb
Az Asus-on szimpatikus megoldás az osztott PWM jel (gondolom így működik a plusz ventilátor csatlakozó rajta), ez nagyon jól jönne, mivel két ventilátor is van a házam oldallapján (köszi 7870).
A G1-en hűtött a VRAM vezérlő és ahogy olvasgattam, teljesítménynövekedést ezeknek a húzásával lehet elérni inkább.
Majd megírom milyen döntés született, addig is, akinek van tapasztalata kérem ne tartsa magában!
-
athomi
veterán
válasz
Bobó_20 #3017 üzenetére
Mindkettő a legjobb hűtéses kártyák közé tartoznak, ventiprofilban lehet egy kis eltérés, valószínűleg a Strix ventijei - az MSI Gaming-hez hasonlóan - alacsonyabb fordulaton üzemelnek, mint a Gigabyte-é, de valószínűleg melegebb is. Teljesítményben nincs köztük különbség. A tuninglehetőség meg teljesen lutri. Ventiproblémákkal a Gigabyte GTX1050/Ti kártyái nem érintettek, ahogy a többi gyártó modelljei sem.
Elsősorban az ár alapján dönts, vagy ha fontos a kimenetek száma, akkor az is döntő lehet, a G1-en több a kimenet.
-
MK VII
veterán
válasz
Bobó_20 #3017 üzenetére
Szia...
Csak egy oldalnyit olvass vissza. Pont a G1 Gaming hűtéséról volt szó.
Asus Strix, MSI Gaming X, Gigabyte G1 Gaming. Ezek szinte egykaptafa... Mármint szinte egy és ugyan az a teljesítményük és a hűtésük. G1 Gaming szerintem és más szerint is jobb hűtéssel rendelkezik mint pl azt MSI hűtése..
A lényeg, hogy GTX1050Ti-ből az én meglátásom, hogy a G1 Gamingnek van jelenleg a legjobb hűtése és a legjobban bírja a tuningot is. -
Bobó_20
aktív tag
Sziasztok,
elsősorban tulajdonosok tapasztalata érdekelne, semmiképp sem szeretnék vallási vitát indítani.
A két kártya, ami között vacillálok:
ROG STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING
valamint
GeForce® GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G
Van lényeges különbség teljesítmény szempontjából? Melyik hűtés jobb? (Régebben sokat szidták a Windforce-t).
Driver, utility szempontból jól jönne egy összehasonlítás, vagy esetleg melyik kártyának vannak valamilyen gondjai. Teljesen meg vagyok lőve, régen volt már, hogy VGA-t vásároltam. (Egy VRAM halált halt HD7870-et váltana.)
Előre is köszönöm
-
Csupingo
veterán
Vagy másik driverrel is ki kéne próbálni, vagy hdmi-s monitor esetén a kimeneti dinamika tartományt kéne teljesre tenni az nvidia driverben, talán segít valamit. Itten van.
-
flusze
tag
Üdv.!
Gazdagabb lettem egy Gaming X-el, de van egy kis problémám! DDU-val töröltem az AMD dreivert, majd a legújabb WHQL-es drivert felraktam, minden működik, de mikor beléptem a WoT-ba fekete helyett szürkés szín van! Mit és hogyan kéne nekem beállítani? Köszi! -
Tom5
addikt
Ma elvitték a kis Strix-et.
Teljesen megvoltam elégedve vele. Szerencsére városon belül kelt el, így majd tudni fogok róla. Az utód 1060 6GB-lesz. Remélhetőleg egy Giga Xtreme Gaming.
-
koxos:8]
senior tag
Sajnos nálam a strix nem egy nagy tuningos.
1911 a GPU vége, felette jön az nvidia driver leállt szöveg.
A memória még talán elfogadható, annak 9250 körül van a vége.
Azért gpu-bán többet vártam volna egy tápcsatistól. Ennyit tudott a D5 is, memóriával volt rosszabb.
Az számít, hogy micron vagy Samsung rakok vannak a kártyán? -
hipsteR
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget! G1 lett a vége..
Kíváncsi vagyok, hogy muzsikál majd a PUBG alatt egy Ryzen 5 1600-al vegyítve.
szerk.: FHD-ba, természetesen -
válasz
hipsteR #2972 üzenetére
Nagyon sok függ a pillanatnyi árazástól, mert bármelyik kártya lehet hirtelen jobb vétel, ha a szokottnál 3-4e-rel alacsonyabb áron kapod meg. A normál árszintek mellett nekem az a véleményem, hogy a 4 Gigabyte kártya annak az esete, amikor 3 kicsi lépésből nem lesz egy nagy. 2-3e FT-tal drágábban a D5 helyett érdemes lehet OC-t venni, az OC helyett WF-et, a WF helyett G1-et. Viszont a D5 és a G1 közötti 8-9e különbség szerintem nagyon sok.
-
kolopele
nagyúr
válasz
AllTheBest #3003 üzenetére
Én sosem vártam el az Asus - tól hogy tápcsati nélkül komolyabb húzást is elviseljen, ugye még a power limit sem kitolható, de mivel 1440x900 - on mentek nem is igazán érdekelt, medium-high - on szinte minden ment 60 fps - sel. A sors fintora hogy amikor lecseréltem őket (ugye magam miatt, persze) 1060 - ra meg FHD - ra azóta ezek a lókötők a Minecrafton kívül mondhatnám semmi egyébbel nem játszanak, ahhoz meg kár lenne húzni bármennyit is
Ha ugyanazokat a beállításokat (gondolom medium) használtad mindkét kép esetében akkor az a 10 fps már valóban nem rossz.
-
AllTheBest
őstag
válasz
kolopele #3002 üzenetére
Akkor csak, hogy lásd, hogy van értelme az oc-nak, csak a te kedvedért, hogy érezd a törődést, megnéztem dishonored 2 alatt alapon és oc-val(lehetne még tovább húzni, de minek...) Bal felső sarokban látni mindent, oc nélkül 66fps, oc-val 76fps, zárt helyeken magasabbra is felmegy. Akárhogy is nézem a 10fps az már elég jelentős előrelépés, simán lehet ezeket a szarokat és meg is éri húzni, az már más dolog, hogy az ember normális oc-t vár el egy tápcsati nélküli kártyától.
-
kolopele
nagyúr
válasz
AllTheBest #3001 üzenetére
Sosem mondtam hogy szar lenne az 1050 Ti, volt belőle kettő is, egy még most is megvan, szóval nem vagyok teljesen kívülálló. Ha az probléma hogy a realitás talaján maradok vele kapcsolatosan és nem értek egyet több dologban sem akkor legyek troll. Szerintem arra való egy fórum hogy mindenki elmondja a véleményét, de lehet nem jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC Eladó!
- Powercolor Hellhound Radeon RX 7600 8GB
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest