- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
válasz
DeepDish #11597 üzenetére
Érdekes dolog ez, v.melyikhez adnak, v.melyikhez meg nem.
(ez olyan opcionális tartozék) Az én GTX260 XXX-emhez adtak, és a dobozán is rajta volt a matrica, hogy "free HDMI dongle included". Viszont a nagytesóhoz (GTX280 XXX) meg nem járt..........
Az eddig látottak alapján a Zotac adja a leggazdagabb körítést. Van benne minden kábel, még 8pin átalakító is, meg teljes játék is. Az ilyen "gagyi" Palit-ról meg még a gumi dugókat is lespórolják.
-
DeepDish
őstag
Aki esetleg XFX 260 GTX-et vett, kapott hozza hdmi-dvi atalakitot? Ami a 4870-emhez jart, arrol nemigazan akar ez a ... kepet adni, kezdek ideges lenni?!
-
DeepDish
őstag
Melyik driverrel erdemes most problakozni?
-
válasz
TazLeacher #11585 üzenetére
Miért?
-
zsolt1129
addikt
válasz
TazLeacher #11583 üzenetére
Reméljük. Én csütörtökön ruháztam be egy XFX GTX 260 BE-re.63k volt. Eddig nagyon tetszik. Igaz hogy időhiány miatt még nem nagyon játszottam csak bele-bele kukkantottam némelyikbe,hogy hogyan muzsikál.
-
zsolt1129
addikt
válasz
TazLeacher #11581 üzenetére
Az bizony. Három nappal ezelött még 100 körül volt. Belehúztak rendesen
-
zsolt1129
addikt
válasz
Dark KillerX #11578 üzenetére
Persze hogy jó . Csak a 280-ast kérdezte.De tökéletes kártya ez is
NFree: Én sem gondolkodtam volna
-
Atombalu
senior tag
sziazstok!
ilyen 280 gtx kártyát szeretnék, de nem tudom melyik gyártótól vegyem, vmi ötlet ?
thx
-
Apophis
őstag
Everest ezt mutatja: [link].
-
DeepDish
őstag
1 ujabb boldog tulaj XXX 260 GTX, remelem 216 sp, tul masnapos vagyok,h megnezzem es meg nincs vege!
-
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #11563 üzenetére
Ez igaz,valóban rajta van a dobozon is a feature-ok között(most néztem meg). . .de internetes rendelésnél nem megy olyan egyszerűen a visszacsere. . .még azt persze megteheti az ember,hogy nem veszi át de azzal meg a saját idejét rabolja,hogy nem megfelelő cuccot rendelt és kezdheti előről a keresgélést.
Boltban tényleg egyszerű,meg kell nézni a dobozt.
-
Laraxior
titán
a végleges verzión úgyis rajta lesz a dobozán minden szükséges információ... ha meg nem hát meg kell kérdezni a boltban ahol veszed...vagy éppen ha Te 216ost akarsz de 192est kaptál..3 napon belül kötelesek kicserélni,mert nem olyat kaptál amit akartál
felesleges ezen lovagolni
-
Apophis
őstag
Alábbi VGA, features, első sor: 192/216 Processing Cores. Most akkor mennyi?
-
SSJPeter
őstag
Nem tudja valaki véletlenül mire való az a gomb a power bementek mellett a GTX200-as karikon?
-
ImI87
őstag
Ezt nézzétek: [link]
Ha ez megvalósul, akkor ez lesz a legnagyobb királyság.
A későbbi X58 lapokon lesz ez a chip, így össze lehet kötni bármilyen VGA-kat.
Korábban azt írták (volt hír itt a PH-n is), hogy ezzel a techológiával nincs semmilyen szarakodás, mint a SLI-vel meg a CF-fel, mindig működik.
Tehát egy GTX295 meg egy HD4870X2, és csoki...... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #11543 üzenetére
A Rage az OpenGL-t használ. De attól függetlenül, hogy Carmack azt mondta a DX10-re, hogy felesleges az új motorját telepakolta Geometry Shaderrel.
-
NFree
addikt
Én eggyetlen egy dolgot látok sajnos a nagy hardver versenyben, hogy kinek lessz előbb stb, hogy maguknak a programozóknak sem marad idejük jól megtanulni a dolgokat , s összecsapnak mindent, anno dx9 milyen sokáig jó volt, nekünk is tetszett, most meg van már minden , s 1 kezemen meg tudom számolni grafikailag melyik gamék nyűgöznek le.
-
NFree
addikt
válasz
Beowulf_1978 #11539 üzenetére
Nem oldódott meg a még problémád látom
Keldor papa
Oks de ennyiből meg felesleges vitatkozni, most én itt nem rád értem, hogy melyik karit éri megvenni merthogy így úgy az ati meg az nv. S lehet az nv is látja hogy nem kell még erőltetni dx10-től felfele a dolgokat ráér még vele. -
keIdor
titán
DX10/DX10.1-es játék akkor lenne igazán gyors, ha csak arra írnák meg a játékot. A mai megoldás, hogy opcióban lehet választani ez nem jó. Crysis pont az a játék, ahol kiderűlt, hogy 3 sor DX10 kód nincs a játékban, szóval annak semmi köze nincs hozzá! Ezért is lassú, mert a DX10 a fejlesztőknek segítene, mert könnyebb alatta programozni. Grafikailag nem tér el a kettő, csak egy DX10 only játék az gyors is lenne.
GTA 4-el meg az a baj, hogy az egy elkapkodott gagyi port, ha rendesen megírták volna, szántak volna rá 2 évet, vagy többet, lehetett volna sokkal, de sokkal jobb is, meg persze szebb is...
Egyébként meg a mai 3 nagy cég miatt tart ott a PC játékplatform ahol tart... Nvidia, AMD, Intel ez a három, de főleg az elöbbi miatt van most ez. 5-10 éve, ahol még nem volt ekkora marketing, meg sietés ott rendesen meg tudtak írni egy programot. Ma a 200W, 300W-os téglakártyák és optimalizálatlanság korát éljük.
-
Beowulf_1978
csendes tag
Ebben egyet is értünk.
Jóval előrébb tart fejlettségben a hardver, mint ahogy a szoftverek megkívánnák...gondoljunk csak bele. Az első DX9-es játékokat hasonlítsuk össze pl. a Dead Space-el...vagy a Fallout 3 is mondhattam volna. Na...kb. ennyit fejlődhetne még a DX10 mint az első DX9, és az utsó DX9 játékok között fejlődött a látvány...
-
NFree
addikt
válasz
keIdor #11537 üzenetére
Lehet a k@rva nagy válság miatt akartak bespájzolni
Más: Nem értem én ezt az egészet. Még a dx10 sincs rendesen kihasználva nemhogy dx10.1,dx 11. Kibaszott nehéz lehet rá programot írni mert a mai dx10 gamék nem sokkal mutatnak többet, mint dx9. Pl: Call of Duty 4 nagyon ott volt grafikailag szerintem, dx 10-be egyedül a cry engine mutatott valami ütősebbet , de azt is lehetett volna jobban optimalizálni.
GTA4 szerintem egy röhely ,grafikailag pedig ez ujj stb
Előbb csinálják meg rendesen a dolgokat majd aztán, jöhet ez vagy az addig meg marad a dx10
Senki és semmit nem akarok bántani ez az én véleményem -
Bluegene
addikt
nagyon jó ez is, az is, na, alig van különbség teljesítménybe(illetve havonta néhány driverrel ingadozik néhány %-ot a különbség, amit nem is érzekelhetsz, csak mérhetsz)
[link]na ezért nem emelik az órajelet, pedig rájuk férne, illetve van is bennük potenciál(hogy az atit lenyomják), gondolom az 55nm-es GT200-ast röhögve lehetne 700mhz-en is kiadni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem szidok senki. Nekem a piac érdekeit kell szem előtt tartanom. A piac érdeke a nyilt és független szabvány, márpedig az NV nem akar független szabványokat. Ez az egyetlen probléma ami jelenleg van.
Azért linkeltem, hogy lásd a driverek mindkét oldalon folyamatosan fejlődnek. A 8.12 annyit gyorsulást hozott a HD 4870-re, hogy a kari visszalopta magát a GeForce GTX 260-216 elé. Ez persze nem azt jelenti, hogy a 180-as NV driver nem ért semmit. Nagyon is sokat ért, mivel, mindkét tábor befektetés nélkül jutott plusz FPS-hez.
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem a 4870-esed gyári hibás volt mért nem gariztatad?
Én úgy vagyok vele ha ha lenne egy 4870-esem semmi kép nem cserélném le pláne GT200-ra, bár én is azt vettem és megvagyok vele elégedve de nem hiszem hogy túl sokáiga nem soká megjelenő dx10.1-es játékok miatt de most már kibírom a GT300-ig valahogy és remélem hogy nem fogy el egyhamar az erő a kártyámból.
A Physx meg nem hiszem hogy nagyon életképes lesz jó meg minden csak az a gáz hogy az nVidia támogatja egyedül éppen ezért nem fog elterjedni.
Hát igen aki külön utakon jár az nem biztos hogy végül célba is ér -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen ... a Physx játékok többsége nem képes gyorsítani a fizikát. Kb. hidegen hagyja őket, hogy van egy GeForce a gépedben, a procin fognak számolni.
A Physx-et azért erőlteti az NV, mert a CUDA-nak jót tenne, ha elterjedne a Gamer piacon. Ha nem terjed el, akkor ... hát akkor szopás van, mert nem lesz versenyképes az NV az Intel és az AMD ellen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az driverek mindkét oldalon hasonló ütemben fejlődnek. Erre példa a Guru3D GeForce GTX 295 tesztje ... van benne HD 4870 és GTX 260-216 páros is.
A Physx ezután sem lesz mérce, mert nem ipari szabvány. Prociból azért van ekkora, mert próbáljuk elkerülni a limitet. A VGA teszt lényege, hogy a kártya mit tud, nem az, hogy melyik rendszer mikor ütközik procilimitbe.
-
Đ@n!
tag
válasz
joshua7 #11524 üzenetére
Club3d Radeon HD4870-em volt vmi oc. És rögtön szar volt. Még nem is húztam 10-15 perc játék után elkezdett sakktáblázni! Egyrészt ezzel magasabb graffon tudok játszani az 1-etlen játékkal amivel most játszok GTA4 (ugye több a ram rajta) másrészt van benne physx ami haszosnak tűnik a jövőre nézve. Jah és nem száll le e tököm a "zéroterm" nevezetű szartól amit rátettek hogy az majd hűűű lehűti, csak arra nem gondoltak h hangos, mint a traktor és közbe még melegszik a szerencsétlen kari.
Szerk.: Mert nem bírom megállni, hogy ne reagáljak rá. Hardver oldalak tesztjei sose értek semmit. Ti is QX9650-el tesztelitek őket hol lesz olyan 1 mezei usernek? Mért nem írjátok le azt, hogy az új driverekkel mii a helyzet? Ki se próbáljátok a dolgokat utána, 1x leteszteltek valamit és ha akkor szarabb, akkor most is annak kell lennie. Érdekel mi lenne a helyzet 8.12VS180.xx driverekkel.
-
Đ@n!
tag
Üdv mindenkinek ma beléptem a clubba
Egy XFX GTX260 216Sp-vel. A 4870 után ez a kártya felüdülést jelent minden szempontból. Ahhoz képest, hogy ezt szidja mindenki, a másikat meg a fellegekbe emelik. Futtatam is 1 3DMark06-ot tegnap este itt az eredménye:[link]
-
SSJPeter
őstag
Lehet de én mindenesetre így szeretem beállítani.
Mellesleg így amikor kilépsz 3D-ből már egyből nem teker annyira mint az állat mert egyből csökken 5 fokot és lejjebb veszi a ventisebességet. . .máskülönben még akár fél percig is tekerne mint az állat amíg le nem hűlne mondjuk 60fok-ra. . .sztem jobb így. -
SSJPeter
őstag
Az a kérdés,hogy honnan rendelted.
Na akkor leírom pontosan.Az Európai Únió területéről rendelt áruk 1000 euró értékig vámmentesek!(hogy jön-e rá Áfa azt nem tudom,(valószínű igen)de hogy ha te mondod akkor ezek szerint az sem.
)
Viszont az USA-ból rendelt áruk 22 euró érték felett vámkötelesek!!!
Amennyiben a vám értéke nem ér el 1 bizonyos összeget akkor a vám beszedésétől eltekintenek de az Áfá-t azt rárakják.Van viszont olyan amikor nem vámkezelik a csomagot és valahogy átcsúszik,ilyenkor a posta vagy a futár kiszállítja a megrendelőnek.
Amennyiben te az USA-ból rendeltél csomagot 22 euró felett és behívtak,átnézték és 1 fillért sem fizettél se Áfá-t se Vámot (ráadásul többször is) akkor ez valami csoda a te esetedben.
De kötve hiszem. -
válasz
Sziszifeca #11513 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor a fánkkal kiteszteled, mekkora fordulat kell neki, hogy 80 fok alatt tartsa és beállítod úgy, hogy idle 40%, terhelve megy a kitesztelt %. Ha másképp szeretnéd, akkor állítsd be eszerint: [Ismét egy ventilátor vezérlés]
Sok sikert!
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #11513 üzenetére
Valamint hogyan lehet ilyen részletesen szabályozni, mint pl:
(#11495) SSJPeter üzenetében? -
Sziszifeca
őstag
-
zsolt1129
addikt
Ezt látta már valaki?
-
válasz
Sziszifeca #11505 üzenetére
Persze, hogy segítek(tünk), csak mond el mi a cél.
Ami nekem kellett, azt 2 perc alatt beállítottam, 60 fok felett 100% és kész. Neked a 260-hoz jó lesz a 60 felett 85%. Teljesen mindegy, hogy közbe esetleg miket állítasz be, mert terhelve úgyis fel fog melegedni arra a hőfokra, ahol már kell neki ez a fordulat. De próbálgasd és meglátod mi a jó neki.
Első körben próbáld meg, hogy auto-ra mész, majd a sorokat beállítod így:
40
100
48
2
a többit mondjuk 50-re (ez attól is függ, hogy mérnek a szenzorok)majd apply windows indulás, save, alkalmaz és indíts egy gamét, ettől fel kell, hogy pörögjön csontra.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #11505 üzenetére
Az ikon mostmár jó.
De a venti szabályzás nem megy. A FÁNK-al tesztelem, és nem pörög feljebb a venti.
-
keIdor
titán
Az Inno3D kiírja a dobozra és a kártyára is, hogy 55nm. Ha ezt több gyártó is megteszi majd, akkor már nem lesz zsákbamacska... meg más a kártya kinézete is, ha van lehetőség megnézésre vásárlás elött, vagy ha a dobozon rajta van a kártya képe, akkor tudni lehet már, hogy milyen fogsz a kezedben...
-
válasz
SSJPeter #11495 üzenetére
Nem sok a 60 fok, de ha akkora a terhelés, úgyis felmelegszik 70-80 fok közé, csak eközben többször szabályoz a riva, nem egyszer. Ezért írtam, hogy szerintem felesleges, mert előbb-utóbb beáll arra a hőfokra, ahhoz meg kell a fordulat, hogy ne melegedjen tovább.
Ha megfigyeled két fordulaton megy a cucc. Egy alap és egy terhelt, a kettő köztinek sok értelme nincsen.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Sziszifeca #11501 üzenetére
Tedd fel a 2.21-est!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest