- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
igazad van a CRT-nek van a legszebb képe
mármint egy igazán jó minőségi síkképcsövesnek, bementem az elek*****d-be és épp futtattak 1680-as monitoron néhány játékot, hát elég trén nézett ki a CRT-hez képest, megértem h a profi gamerek CRT-n nyomják, 0ms, 100% színhűség, 100% fekete, állítható felbontás és lehet sorolni, egyetlen baja h picit szárítja a szemet
japy: ez túlzás, 8.12-es illetve az nvidia is kijavította a kezdeti hibákat, csak pár napot kellett várni
-
japy
őstag
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Brenyo #11689 üzenetére
Honnan kapsz te ennyiért ilyet?
Ennyiért egyértelműen az X2 inkább szerintem Mirrors Edge miatt meg Physx... Háááát. Enyhén túlzás emiatt venni Physx-es cuccot. Van néhány zászló benne, meg vagy két rongydarab: [link]Persze jól néz ki, de azért a teljesítménykülönbséget nem hozza be a látványbeli.
Ami még parás lehet a két kártya között, az az X2 jóval nagyobb fogyasztása. Bár ha ez nem szempont, akkor szerintem nincs nagyon kérdés, hogy melyiket inkább. -
bim
veterán
igy voltam vele én is aztán vettem egy 21"-os CRT-t és 1600x1200-on játszom azota.
és nem igénylem az AA-t.lehet nem is menne rendesen de szerintem ekkora felbontáson már felesleges 2xAA-nál több.az 1024x768 meg orditott az élsimitásért..bevallom az nv.-nél a 16xq élsimitást sima parasztvakitásnak tartom.ember legyen a talpán aki játék közben megkülönbözteti a 8x-tol..
persze ez csak az én véleményem.tudom hogy te is 1280-ban játszol igy picit te is elfogult vagy.én inkább bámulok egy pár centivel nagyobb monitort. -
Gre@T
tag
Sziasztok,
Most jött meg és már be is raktam a gépembe egy gtx260-as kártyát. Az alaplap Biostar TA790GX A2+ amibe ugye egy HD3300-as chip van integrálva. Azzal nem is volt semmi gondom, csak lassú volt, de mióta beraktam az új VGA-t a csodálatos Vista állandóan swappel, van amikor 10 percig is. Az indexelés ki van kapcsolva és 4G RAM van a gépben..
Valakinek valami ötlete?
-
Brenyo
tag
válasz
SSJPeter #11687 üzenetére
80 ból kapok ASUS 4870x2 TOP ot , ennyiért szvsz még fél év múlva sem fogok kapni... Ezért szemezek vele annyira.
Márkás , erősebb 2GPU-s ATI VS Noname 280GTX , ami pedig nagyon sokszor lassabb.
Meg bolti árat is nézve , ha esetleg megválnék tőle sokkal kevesebbet bukok rajta (ha bukok majd egyáltalán) -
válasz
TazLeacher #11677 üzenetére
Full hd-ban maxon, szűrőkkel? Szerintem az összes új játék.
De persze ezt nem állíthatom biztosra.
Brenyo:Ha a tesztek alapján neked jobb, akkor vegyél azt.
-
SSJPeter
őstag
válasz
TazLeacher #11679 üzenetére
OK végül is az nem árthat ha lenyomatom még1X-er a tesztet.
Berakom max.-ra én is. -
NFree
addikt
Nos jönnek mostmár a nagyok is [55 nm-es GeForce GTX 260 már az EVGA-tól is]
-
SSJPeter
őstag
Na itt már sokkal jobb árat írnak az 55nm-es GTX260-ra.
jer1cho:lement a teszt de az MSAA-t nem raktam rá,lényeg az?
-
-
Brenyo
tag
Kiváncsi vagyok mennyivel lesz erősebb kis felbontásban , mint a 9800GTX+
Igazábol GTA IV miatt veszem , mert a mostanival beszaggatok néha (adatlapomon a konfig) és úgyhallottam teljesen procifüggő az a játék ...
Ennél erősebb procit meg már nemtudok venni AMD ből , úgyhogy maradtam a vga cserénél -
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11664 üzenetére
Nem lehet mhz-nként belőni. . .szorzók vannak. . .pl.1404mhz felett a következő ugrás 1458mhz a shader-nél . . .az azt következő meg 1512mhz amire most pl. én is belőttem.
Ha beállítottad 750-re még az is lehet,hogy több a valós mhz de az is lehet,hogy kevesebb. -
Brenyo
tag
Sziasztok!
Hallottatok valami érdekeset erről a Pali féle 280GTX ről? Elég olcsón vesztegetik most iPon nál , fulcsállom kicsit
Mivel ref. kari ezért sztem nem lehet vele gond , nade mégis túl olcsó... -
xlitee
csendes tag
válasz
zsolt1129 #11654 üzenetére
jaja,remélem hogy ugy jo lesz!
Amugy tudja valaki hogy,most ezzel a gönc codegennel 1általán müködésre tudom birni a kártyát?
ezen van 1db fekete hatos,meg 2db 4es molex szoval akkor ha kihuzom a dvd-t meg a mobil rack-et és rárakok egy 4-4 -->6db pci átlakitot menni fog szerintetek?
köszi
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11658 üzenetére
Rivatuner --> Customize --> hardware monitoring
Nekem nem tér el semmivel, mert pontosan belőttem azokra az mhz-kre, amiket ott kiír. Mert az a mérvadó.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11656 üzenetére
Megnézted már pontosan milyen értékeken megy a tuningod?
Nyisdd meg a hardware monitoring ablakot és ott kiírja a pontos mhz-ket(ha megterheled 3D-ben),mert amit csak úgy beállítasz,hogy pl. 750mhz,ez kerekített érték. . .
Mellesleg én is kicsit feljebb húztam. . .702/1512/2484-re egyenlőre. . . -
xlitee
csendes tag
szevasztok!
Holnap jön meg az XFX GTX 260 BLACK EDITION-om,na igen kiváncsi leszek,milyen lesz a 9800gt után
Majd irok hogy milyen!Amugy x4 Phenom 9950 Black Editionnal meg 4gb 1066-os ram-al probálom,kiváncsi leszek crysis warhead-be mennyi fps lesz
-
NFree
addikt
Sziasztok , azért itt kérdezem mert itt több az okos ember 9800 gtx slí-ről szeretném megtudni megéri-e mennyire támogatják szerintetek a gamék, elvileg ha jön a gtx295 az is az sli-n alapul, vajon az ujj driverek mennyire támogatják ezt a dolgot.
-
Henk
veterán
válasz
Sziszifeca #11621 üzenetére
Azt nézd meg légyszi,hogy a vrm hány fokos a fánk közben.
Everest írja. -
SSJPeter
őstag
válasz
zsolt1129 #11633 üzenetére
Mondom egyrészt driver gondok+kevés proci. . .ez még nem végleges érték,átmeneti.
Ennek a karinak már min. 1 wolfdale kellene amúgy is.
A procim már a g92-es GTS-t sem tudta kihajtani nem,hogy ezt.Mellesleg a 30-40 nem egy eget verő különbség a 25-40 hez képest,én is beírhattam volna ennyit mert van amikor meg 50-el megy.
-
SSJPeter
őstag
Az lehet de én csak stabil tuning-ot szoktam csinálni amin használom is 24/7-be. . .pl 3DMark toplista kedvéért sosem húznám fel. . .vagy megy vele minden hiba nélkül vagy ha nem akkor lejjebb veszem.
Pl. a procimat is tudnám még sokkal feljebb is húzni ha adnék neki 1 kis +feszt de nem teszem.
-
SSJPeter
őstag
válasz
zsolt1129 #11630 üzenetére
1680x1050,DX9,Ultra High-on minden. . .az FPS most csalóka lehet,mert a win.-em majdnem másfél éves. . .és kb.1000Xer raktam fel a drivereket.
25-40FPS-el szokott menni nyílt térben,de tartok tőle "kicsit" visszafogja a régi rendszerem.
Pl. egy érdekesség
3DMark06-ban mindössze 14000pontot hoz össze,de úgy,hogy az SM2.0 pontok belőtték magukat 6200-ra már vagy fél éve nem emelkednek hiába csinálok bármit. . .a régi GTS-emmel is annyi volt ezzel is annyi. . .
Az SM3.0 pontokból ki lehet következtetni mennyi lenne reálisan az SM2.0,mert azok most úgy 7400körül voltak ha jól emléxem a proci pontjai meg 2800.
Tehát reálisan mondjuk 7800 lenne az SM2.0 pontjai.
Nagy gebasz van a driverekkel,de ha raknék rendszert az már Vista lenne és arra most nincs időm,hogy 1 új rendszerrel ismerkedjem. -
SSJPeter
őstag
Azért a túl magas órajellel is tönkre lehet ám tenni a karit.
Nem is úgy szoktam kezdeni,hogy na akkor most +150mhz kapásból.
Kicentizgetni meg most se időm se "házam" nincs.De mondom már így 666mhz-n is 76fok Crysis alatt ami nálam épp határeset.
80%-on meg már viszonylag hangos a ventije.
CPU limit is van már. . .De ne kísértsetek mert mindjárt én is jól meghúzom.
DeepDish: ventit azt rivatunerben.Szerintetek van abban valami,hogy több SP = nagyobb hőmérséklet?
-
DeepDish
őstag
Ventit hol is tudom pontosan szabalyozni es tudtok mar vmi jol beallitot erteket, amin erdemes jaratni oket?
-
SSJPeter
őstag
válasz
#00809728 #11623 üzenetére
Passz.
Linkeld össze a core clockot a shaderrel(bár a shader hamarabb ki szokott fingani). . .a memót meg próbáld ki 2300mhz körül. . .de most csak a hasmara ütöttem.
Én még nem tuningoltam az enyémet,egyenlőre de az is igaz,hogy az enyém alapból
666/1404/2300. . .mondjuk próbáld ki ezeket először. -
zsolt1129
addikt
válasz
Sziszifeca #11621 üzenetére
Ezek király értékek
-
SSJPeter
őstag
válasz
DeepDish #11618 üzenetére
Nemtom mondjuk itt.
Szerk. Megelőztél.
Mellesleg ezek kerekített értékek,majd nézd meg rivatuner-ben pontosan az mhz-ket terhelés alatt kiírja. . .
Húzva Órajel: 750 Mhz
Húzva Shader: 1525 Mhz
Húzva Memory: 1300 MHZSzerk2: Nekem sajnos már "alapon" is felmegy 81fokra,ezért nem is húzom . . .
-
DeepDish
őstag
Ez a szoros fank hol is van?
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11616 üzenetére
Akkor zsír.
És a melegedés terén,hogy állsz?
Mármint hány fokos így terhelés alatt? -
törölt tag
Szasztok!
Kicsit megtuningolnám én is a videokarimat Galaxy GTX260 (192sp) esetleg van valakinek már beállított cucca mit bír eme kártya?
Alap órajelem 576
Shader 1242
memo 999 -
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11610 üzenetére
És ez szőrös fánk stabil és artifact mentes?
Én is ki fogom próbálni mit bír de ahhoz először szeretnék 1 jobban szellőző házat.Egyébiránt ez már elég brutál tuningnak tűnik.
-
Sziszifeca
őstag
Halihó.
Na az én XFX GTX 260 XXX-emet (192sp) kiteszteltem mit bír húzásba, persze ami 100% stabil (még picit lehet tolni rajta, de arra nem volt időm):
Alap Órajel: 640 Mhz
Alap Shader: 1363 Mhz
Alap Memory: 1150 MhzHúzva Órajel: 750 Mhz
Húzva Shader: 1525 Mhz
Húzva Memory: 1300 MHZ -
SSJPeter
őstag
válasz
DeepDish #11607 üzenetére
Tényleg mindenkinek a mániája lett,hogy 216sp-s GTX260 karija legyen.
Már csak a presztízs miatt is gondolom.Mellesleg pontosan én sem néztem meg ,hogy milyen átalakítót adtak hozzá. . .így szemre HDMI-DVI de még ki se csomagoltam. . .a dobozra is csak annyi van rá írva,hogy free HDMI adapter included. . de az,hogy pontosan milyen az nincs.
-
Laraxior
titán
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #11600 üzenetére
Kína legnagyobb "ellátója" végülis... gondolom ott is csomagolnak.
Amúgy a Palit bírtokában van a Gainward, tehát a kettő ugyanaz. (nem véletlen, hogy egyforma mindig a NYÁK meg a hűtés ezeken) Galaxy már ideje elég csöves, tavaj a 8800GT-nél kezdek el hanyatlani, mert nagyon sok nem ref. kártyájuk ment tönkre, viszont az Inno3D-vel semmi gond sincs. Volt 4 éve a 6600GT botrányuk azóta nagyon rossz a hírneve, pedig sok mai gyártónál jobb szvsz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro