Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kingpin73
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég jutottam hozzá, egy GV-R587OC-1GD (Gigabyte 5870OC 1GB GDDR5 PCIe) kártyához. Bugos a ventillátor szabályozása.Duál ventis kivitel.Az a baj, hogy bootoláskor és a rendszer feláláskor 55C fokon 21%-on szeretné felpörgeti ventiket, de azok csak állnak. Terhelés esetén 60C fokot eléri akkor végre beindulnak. Elég furcsa. Megnéztem más változatok BIOS-ait. Pld.:GV-R587SOC-1GD-nál az F3 BIOSban ezt már korrigálták. Az első kiadású GV-R587UD-1GD változatnál meg rendben van. Csak az 5870 OC-nél basz...tak kiadni egy megfelelő BIOS-t. Mindössze egyetlen értéket kéne átállítani. (Fan Settings szekció --->Fan Throttle Control Settings ---> Tmin 55-ről 21C fokra ). A 5870 SOC BIOS-át meg nem akarom ráhúzni,mert lehet hogy nem megy vele.
Sajna így a VGA idle: 55-58C fok
VGA full load : 77-81C fok nem igazán jó ez így.Mivel még nem csináltam ilyet, kérdezném, hogy ki az aki belefutott már ilyen problémába, illetve sikerült-e kijavítania és hogy csinálta.
Az eredeti BIOS-t lementettem és sikerült benne módosítanom az RBE 1.28 BIOS editorral, de próbáltam flashelni a Gigabyte Easytool VGA progival, de azt írta hogy hibás a BIOS fájl. Így nem sikerült.
Esetleg próbálkozzak az ATIflash-el vagy más szoftverrel, esetleg DOS-ból próbáljam nem tom. Tetszik a kártya és nem akarom elszúrni. Manuálisan meg nem akarom hajtani a ventillátorokat a kártyán stb....
Ebben kérném a segítségeteket.
Üdv.:
Steve
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest