Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• freddyke

tag

válasz strish. #2203 üzenetére

Csatlakozom az előttem szólóhoz, több napi folyamatos futtatáshoz nem célszerű notebook.. Macerás lesz az akksi töltése, vagy ha rajta tartod a töltőn/gyakran rátöltesz rövid lesz az akksi élettartama..

• sssent

senior tag

Olyan 200 körül kéne vmi sulinetes akármi.
    Amire kéne: több napon keresztül számoló- és rajzolóprogik folyamatos futásához.

Nem árt számolni azzal, hogy a 24/7-es használat ebben az árkategóriában fokozott kockázatot jelent a vas élettartamára.

- megéri core duo-ért fizetni többet, vagy egy turion-ért, átlagos felhasználóként nem elég egy amd sempron 1600-as órajellel?
    Egyelőre nem sok minden használja ki a két magot, de még egyetlen magot használva is erősebbek az újabb CPU-k. És előbb-utóbb csak követik a lépést a sw-gyártók is. Ha tényleg sok CPU-igényes alkalmazást futtatsz, akkor nyilván jobb, ha gyorsabbat veszel.

- mennyire tud kiidegelni egy rosszabb videokártya, vagy egyáltalán, mi az, ami semmiképp nem jó? (pl. olyat hallottam, h ati nem remekel notiknál...)
    Ha nem akarsz 3D-s számításokat végeztetni, akkor semennyire nem fog idegesíteni. Az integrált VRAM-ot használók kicsit elvesznek a rendszermemória sávszélességéből, de nem egetrengető a különbség. (Az ATI remekeléséről gondolom egy GefGo akármit használó fusi-acer-akármi tulajtól hallottál. Talán említette azt is, hogy hülye sznob, aki ~400K-ért vesz gépet, ráadásul dzsíforc sokezer helyett GMA900-al :( )

- időm van annyi, mint a szemét, nem szükséges,h 5400-as legyen a merevlemez, de ez vajon ideiglenes fájlok írásánál érezhető különbség? (4800-hoz)
    Bármilyen memóriaigényes alkalmazásnál elfogy a memória, és megáll az élet. Na jó, ez kicsit túlzás, de a különbség érezhető 5400/4200 között.

Az alapján amit eddig írtál, nekem nem világos, hogy miért akarsz notebookot venni. Tényleg trendi, de biztos ez kell neked?

• shteer

titán

több napon keresztül számoló- és rajzolóprogik folyamatos futásához

ehhez szevsz dualcore (coreduo, turion x2) vagy dothan magos pentium

én egyelőre csak azt tudom javasolni amit én is vettem... prociban nagyon ott van, nagyon szép a kijelzője, nem melegszik, jó író és 5400-as vinyó van benne... ASUS A6m-Q024 - 222k sulinetben

Aktív témák