- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9435 üzenetére
Végülis 1 próbát megér.
Bár a problémát még midngi nem értem hogy mi okozza. -
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9430 üzenetére
Röviden annyi, hogy 1 éve használom külsőként. Másik gépben ugyan ugy mukodott mint ebben semmivel sem jobb/rosszabb ssd és hdd is. Valamikor tökéletesen megy valamikro alig moccan meg. SSD tökéletesen megy 92% de még igy is a gyári értékek felett teljesitett(samsung SSD magic prog benchmark szerint csak a random 4k read kicsit van gyári alatt a többi mind felette van. Tehát azzal nem hiszem h probléma lenne. Eléggé nyuztam csórit szoval a 92% az reális. A hdd nem tudom mitől lett 52% mivel nem tudom, hogy miért zuhant ennyire le 95-ről(ennyiről kezdtem haszn külsőként)
Két ötletem van Format vagy firmware/kábel/haldoklik hdd.
Habár müködésre birtam már rosszabb állapotút is ezért állok értetlenül előtte.
Szoval összegezve annyira nem is komplex inkább csak halmozódnak a problémák, de nem hangzik olyan hatalmasnak, viszont nagyon zavaróak.
Dell szervizben meg 100% hogy nem csinálnák meg gariból mivel kiszedtem a gyári hdd-t és azt használom külsőként és vettem bele ssd-t.
Tudtommal ilyenkor semmisé válik a gari mivel a gyári állapothoz hozzányultam. (Hülye lettem volna ssdvel rendelni 120 gb-osat beleraknak vm noname szart és elkérnek érte 40et mikor 40ért már 250eset lehet szerválni.)
Szoval nem láttam értelmét ugy rendelni mert akkor akár vehettem volna már 1 lenovo Y szériás i5 + gtx 660m-et amiből van ssd kiadás és nem orbitális felárral h dupla ár/gb.....Szerk: SSDhez találtam firmware update-et de nem tudom felrakjam-e (Samsung ssd magician felrakná&letöltené. Jelenleg azzal nicnsen bajom nem nyulnék hozzá. HDD updatenek meg utána nézek.
-
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9430 üzenetére
Épp emiatt az összetettség miatt nem tudok vele mit kezdeni mert már ne mtudom mivan vele. Nem vagyok hülye a hardverekhez sem szoftverekhez de ezzel már nem tudok mit kezdeni
Nem lehet talán, hogy BIOS gond van?(gyári van benne A09)
Szerk: A külső HDD mindig rejtély volt nekem és nem tudtam mire vélni h vmkor jó vmkor rossz.
-
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9428 üzenetére
Másik gépben is 92% és ugyan igy üzemel a külső is kb 3 hete probaltam ki másik laptopban. Mindkettő ugyanugy ment mint itt.
Mit értesz a gép hibán? Szoftveresen gondolod? -
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9426 üzenetére
Addig oké, hogy romlik és jelentkeznek rajta szektor hibák, de volt már olyan hdd ami rosszabb allapotba nvolt és jol ment. Igaz kicsit lassabban de ment. Nem igy ahogy ez "megy"
-
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9409 üzenetére
-
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9422 üzenetére
Az SSD pedig 92% és pár napja néztem akkor is ennyi volt és 1 kicsivel kevesebb adat volt irva rá.
HDD pedig ennyi volt rosszul emlékeztem az 58-ra. Azt tudtam, hogy 50 körüli érték.Mellékesen megjegyzem, hogy nem teljesen értem ezt a dolgot, hogy haldoklik, mivel testvéremnek 35%os volt legutóbb mielőtt vet ujat és neki nem csinált hasonlókat, hogy lefagyott, neki csak lassult.
Amugy ez normális, hogy 1 év alatt 52-re lezuhan a kondició? Azért csodálkozom, mert erre nagyrészt csak letöltök és tárolok dolgokat, nincs folyamatos irás alatt mintha az OS futna róla. Értetlenül állok a dolog előtt. Amikor vettem laptopot rá 1 honapra vette mssd-t bele akkor 95%os volt a hdd amit beraktam a kis dobozba és elkezdtem külsőkét használni.
Szerk: Nekem is 840esem van nem 830, csak azért emlékeztem 830ra mert ezt is németben vettem és 830 volt a kiszemelt de végülis 840 lett mert le volt árazva.
(Csak a 830 volt a fejemben mivel már a laptop előtt honapokkal hamarabb valogattam az ssd között kutatam melyik jobb megbizhatóbb stb. átnéztem vagy 100 forumot /tesztet cikket. Végül is erre jutottam, hogy vagy Samsung v Corsair.) -
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9422 üzenetére
Valószinűleg usb2ön müködik pl itt most benchmarknál normélisan üzemel ahogy láthatod.
Viszont előfordul, hogy 1mb alatt másol/olvas és marha idegesitő hogy csak ugy oldódik meg a helyzet, hogy kihuzom és ujra bedugom. Az meg már a jéghegy csúcsa, hogy lefagy 1 film nézése közben. Sima 720ps filmet akarok nézni és nem akar kötélnek állni mert rendszeresen lefagy.(Nem a filmel van a gond 100% mert 1. Ncore 2. minden filmnél) Másolás/olvasás meg valamikor jó valamikro meg nevetséges. Ez a kondició miatt lehet? Vagy inkább kábel?
Egyik ismerősöm azt ajánlotta vegyek kábelt hozzá mert neki is ugy oldotta meg ugyanazt csinálta mint nekem és neki 45% volt a kondició.
Itt 1 kép.A HDD kábele pedig: SS
[link] -
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9420 üzenetére
A cache dolgot mar nagyreszt megolddottam windowsos beallitassal nem utorrentel mert az alol elfogy memoria es lefagy. A nagyobb problema akkor jon amikor masolnek ra vagy rola v filmet neznek. 1 mar megneztem sentinellel kb 1 eve hasznalom kulsokent es 58%
Ssdt 1 eve vettem azt irta 100% es irt adatmennyiseg 11 tera
Most h szoba kerult a sentinel erdekelne mennyit bir irasilag 1 ssd atlagosan Az enyem pont 1 830as Sam semmi baja de nem tudom ez a 11 TB sok v keves v atlagosnak szamit 1 ev utan.A hdd 1 ev alatt 2 volt formazva 1 mikor vettem ssdt meg 1 system reinstallnal.
Egy formazas es toredezettseg mentesites talan segitene rajta?
Masik kabelem nincs hozza a regi hdd mas csatlakozoju. Lehet kabel baja van h meg a usb 2 sem hozza vagy az a 58% annyira siralmas h neha nem megy neha meg igen? Nem igazan ertek ezekhez. -
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9416 üzenetére
A hdd egy sim. Kis hazban ami atalakitoval van ellatva. Egyik vege usb 3 masikban nem vagyok biztos
Megnezem ha hazaerek -
Shifty01
aktív tag
válasz
szabonagyur #9414 üzenetére
Mielott ssdt vennek veszek 1 optibayt es belerakom a mostani ssdt es meglatjuk mi tortenik.
Esetleg a mostani hddm-nek a bajara tudtok valamit? A 750 gb usbrol mukodore gondolok. Gyakori hogy szinte hasznalhatatlanul lassu sot 1 filmet nem lehet megnezni rajta mert lefagy a vlc es ahol megakadt addig a pontig ismetel 1 bizonyos reszt gondolom ami bevolt toltve ramba(20-30s kb)
Vegyek uj kabelt? Formazzam le?
Vagy talan driver baja van?
Elvileg usb3 a csatlakozo es a laptop bemenete is. Megsem megy valami gyorsan...(kb mint 1 pendrive abbol isa lassu)Szerk: Mobilrol vagyok
2. Ssd pedig nekem azert lenne jo mert a mostani 120 kicsi es melleraknek 1 250eset. Video felvetelre convertalasra stb miatt nem lenne hatrany. A mostanin nem tudok csak kissebb anyaggal dolgozni kb 40 gb- vel.
A felvetelkor. Alig veszitek frame-t amikor ssdre mentem. Ssd elott hddn kb 50-60%os csokk volt fpsben. Most 50-60 al megy fraps nelkul pedig 70-90 korul.
Hdd lassu az en igenyeimnek ezert minimum sshd de ssd lenne legjobb. Ezt csak magyarazatkepp irtam -
Dell XPS
veterán
válasz
szabonagyur #9412 üzenetére
Nagyon kevés noti van ahol nem korlátozták le az interface-t az ODD-nél (sajnos), Viszont Ó az információk után vásárolna, ezért még nem tud próbálni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
szabonagyur #9409 üzenetére
Szia!
Te nézted esetleg optibay-ben az SSD meghajtót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest