Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz animatrix11 #7332 üzenetére

Nem értem a kérdésed.
    "akkor most hogy van ez "
    Mi hogy van? :F

A processzorok végén az M betű utal arra, h mobil verzióról van szó. De ha nem lenne ott, akkor is tudnánk, ha másból nem, a tokozásból mindenképp.
    Az E jelzésű pedig eltér ezektől. Jelen esetben a tokozása megegyezik, de néhány feature vagy hiányzik, vagy pluszban megkapta. Mint pl. az ECC ram támogatást --> ezek szerver ramok, képesek a hibás memóriacellákat kiszűrni, és "megjavítani". Ha egy ram modul elromlik, kukázhatod, de a szerverekben használatos memóriák ha elromlanak, nem kell kukázni őket, tovább használhatók, a hibás cellákat kihagyja a használatból.
    A többi E jelzésű processzor pedig már eleve más tokozású (BGA), így nem kerülünk olyan helyzetbe, mint pl. most te azzal a procival, amit nem nagyon lehet beletenni semmibe, csak abba az egy-két eszközbe, amit eredetileg is ehhez a procihoz terveztek.
    Ezért kérdeztem, h miből lett kiszedve?

El tudom képzelni, h pl. egy olyan ultrabookban, ahol a memóriát elve ráforrasztották az alaplapra, ott jól jön egy ilyen processzor, ami tud ECC ramokat kezelni, ha netán meghibásodik a ram, nem kell kukázni a gépet, hanem hibajavítás utána ram működik tovább.
    Viszont az ilyen helytakarékos gépekbe eleve BGA tokozással teszik a procikat, nem PGA-val, úgyhogy ezért nem nagyon vágom, hová gyártja az Intel ezt a procit.
    Csak egy gépet találtam aminek a specifikációi közt szerepel. (Asus X55-VD)
    De pl. Asus oldalán már csak Core i3-al szerelt X55-VD-k vannak, még a nemzetközi oldalon is..

Sajnálom, nem igazán tudom, mire lehetne felhasználni, most látok először nem BGA tokozású embedded szegmensbe tartozó processzort.

Amit találtam erről:
    Ipari felhasználású szgép (járművekbe, gépekbe szerelik fedélzeti computerként):
    ftp://data.aaeon.com.tw/download/testreport/COMP/AEC6637COM.pdf
    Aztán a MacMallon szerepel még a szerver kategóriában. MacMall egyébként Apple cuccokat forgalmaz, de a Macbookokban nem ilyen E-s processzorok vannak.

Talán némelyik gyártó ajánlatot kért ipari felhasználású szegmensbe hasonló specifikációjú processzorról, de kikötés volt, h ne BGA-s legyen, ezért lett belőle ez.
    Bár kérdés, h miért nem felet meg a sima M-re végződő testvérmodell a célra.

Annak idején a Pentium M mobil processzorok közt pl. a Pentium M760J jelzésűek ugyanazok voltak, mint a sima 760-asok, de a Sony Vaioiba 760J jelzéssel kerültek; viszont azok mentek a többi Pentium M-es notiban is.

Próbálgassátok, előbb utóbb csak elfogadja majd valamilyen noti.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés