Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• otps

aktív tag

válasz KillHates #23139 üzenetére

KillHates

Ha kereskedelmi tevékenység lenne a fő cél, miért használnám a gépet majd' egy évig, miért nem új, fóliás állapotban adnám tovább? :) Ha cég egy év alatt leírhatja az elektronikát, és jó áron tudom beszerezni, miért ne éljek vele?

Az Apple gépek a PC-khez képest közismerten jól tartják az árukat. Ha angolul rákeresel, sok emberben felmerült, hogy 'resale value'-re optimalizálja Apple gépbeszerzését. a jótanácsok azt írják, hogy ez esetben az alapmodellt válasszuk (alap RAM, tárhely), a bővítésért jelentős prémiumot számol az Apple, ami a későbbi eladáskor nem biztos, hogy megtérül. Én is az alapmodelleket vettem a listába.

Pár újabb érdekes, releváns adat, az Apple Certified Refurbished bolt oldaláról (ezeket a gépeket az Apple ugyanolyan garanciával adja, mint az újakat, lehet rá AppleCare-t venni):

13" MacBook Air (2015), (1.60GHz/4GB/128GB)
    Refurbished az új árhoz képest 15%-kal olcsóbb

13" MacBook Pro Retina (2015), 2.7GHz 13" (8GB/128GB)
    Refurbished az új árhoz képest 15%-kal olcsóbb

13" MacBook Pro w/ CD/DVD Drive, 2.5GHz 13" (4GB/500GB HDD)
    Refurbished az új árhoz képest 24%-kal olcsóbb

(A magam részéről az új, és nem a refurb. gép jó árú beszerzésére van lehetőségem. Magamnak, nem kereskedelem, ne is kérdezzetek erről.) Szóval visszatérve az eredeti kérdésemre? Köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés