Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• H13129-GSM

újonc

Neeem hiszem el :(( :(( :
    https://www.petervis.com/electronics%20guides/Nokia%203310%20Customisation/building.html

Felrajzolja a csávó a próbapaneles elektronikát - nem is a kapcsolást, hanem magát a próbapanel kialakítását - és... c$eszik bárhol is leírni a két IC típusát... meg amúgy minden mást is.
    Hát, az ellenállások közül is csak az egyik látszik, a többi nem..... én csak a két IC-t tudnám megsaccolni.. a felső... talán egy MAX232... az alsó pedig egy 74HC14.....
    :O
    MIÉRT nem bírta ez a csávó felírni az alkatrészlistát??

• H13129-GSM

újonc

Ehhm :F most olvasgatva visszafele a korábbi hozzászólásokat, ezek szerint akkor csak Win98 alól üzemeltek a programozó szoftverek?

Én abban reménykedtem, hogy WinXP alól is működne. Végülis a WinXP is 2011-es születésű, meg a Nokia 3310 is, nemde?

• H13129-GSM

újonc

Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e meg fogja-e ezt a kérdésemet valaki látni..(?) (nem tűnik túl aktívnak a fórum)

Szóval 1-2 eredeti 3310 nokiát szeretnék (amilyen alaposan csak lehet) megmoddolni (egy játék kedvéért). Leszögezném, a telefonok működnek, labortápról üzemelve nincsen semmi baj.
    Még nagyon gyerek voltam abban a korszakban... annyit tudok egyenlőre, hogy ott az akku alatt a panelen levő mérőpontokra felcsatlakozva lehetne PC-re csatlakoztatni és flashelni - most nem jut eszembe az interfész neve.... talán FBUS?
    Natív RS232 portos gépem van... de nem tudom, honnét szerezhetnék (eBay-en és AliExpress-en kívül, ha lehet, nem szeretnék 3-4 hónapot várni) adaptert!? :(
    Vagy mennyire volt bonyolult az elektronika és ez az FBUS adatátvitel? Házilag esetleg össze lehet forrasztgatni egy átalakítót relatíve könnyen beszerezhető IC-kből?
    Na meg utána jön a kérdés, hogy valahonnét letölthető-e még az alkalmas flash-elő szoftver meg a telefon szoftverének binárisai??

Ha valaki csinált anno ilyesmit, és meg vannak még neki a szoftverek, adatfájlok és doksik; és itt is van még a fórumon és meg is találja ezt a kérdésemet : tudna segíteni infókkal?
    Első sorban saját operátor-logót és csengődallamot szeretnék rá rajzolni és feltölteni, de mintha valami bejegyzésből úgy rémlene, hogy elég sok minden hack létezett a Nokia 3310-ekre, még a boot animációt is lehetett cserélni.... _állítólag_, ha valóban jól rémlik...

Új hozzászólás Aktív témák