Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HZoli87

veterán

válasz pete_21 #3755 üzenetére

Ha a dokumentum védelem aktív, akkor a fájlok ellenőrzése (Microsoft Office-dokumentumok és Internet Explorer által letöltött Microsoft ActiveX összetevők) még a megnyitásuk előtt megtörténik (valós időben). Bekapcsolt állapotban csökkenheti a számítógép teljesítményét, ezért van gyárilag kikapcsolva. Megnyitáskor így is úgy is ellenőrzi. Én utólag mindig bekapcsolom, eddig nem vettem észre negatív hatását. 5-ös verziónál ugyanígy működik, ott is inaktív gyárilag.

Cserélhető adathordozók védelmét utólag bekapcsolod, akkor nem fogod tudni használni ezeket az eszközöket (CD/DVD/Blu-ray, USB-kulcs, USB-meghajtó, FireWire), mindaddig míg kivételeket nem hozol létre. Ez rendszergazdáknak lehet fontos, mert így könnyen letilthatják, hogy illetéktelen eszköz ne tudjon csatlakozni a géphez. Ez maradhat kikapcsolt állapotban szerintem. További beállítások között még konfigurálhatod, hogy mi történjen ezek csatlakoztatásakor (mindig kérdezzen vagy automatikusan ellenőrizze a meghajtót, esetleg ne csináljon semmit). Gyárilag minden alkalommal megkérdez.

HIPS-re én az automata módot javaslom, tanuló módnak akkor látom értelmét, ha a 2 hét letelte után az interaktív módot szeretnéd használni, így elkerülvén a rengeteg megválaszolandó kérdést.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés