- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
Pedig a DLSS az elég "AI" stuff
Szerintem azért külön kellene venni mit értünk amúgy manapság AI alatt, meg hogy mire jók az NPU-k és a Tensor Core-ok. Utóbbiak azok csak pure hw-ek s mégha kapcsolódnak is az AI-hoz, nem feltétlen csak arra lehet használni, mint amit manapság általában AI alatt értünk.
-
Sinesol
veterán
Hagyjuk már a vörösszemüveges hülyeséget, oké hogy PH agymosás, de ez már sok..
Azert van ekkora részesedése, mert egyszerűen jobb videokártyákat gyárt, ezért is piacvezető, plusz ugye innováció terén is vezet, raytracing, framegeneration, dlss, az ai felfutása az elmult években, új videocodeceket elsőként támogat, mig az AMD szinte semmit nem tud felmutatni, csak másolni próbál inkább kevesebb, mint több sikerrel, mivel egyrészt bugos/artifactos a felsálázásuk és a játékok nagy része nem támogatja és a korábbi tapasztalatok alapján nem is fogja sosem. Arról nem is beszélve, hogy még a korábbi 7000-es generációval szemben is sokszor kikap, ami azért sokat elmond arról, hogy mekkora f.stengerben ülnek gpu fejlesztést tekintve.
-
Pikari
veterán
Én is amd-t használtam egy hónappal ezelőttig, járt kb 10 db az elmúlt években a gépemben, soha nem működött egyik se tökéletesen, de aztán végülis a végére találtam egyet, aminek a driverével szó szerint minden működött (kivéve a kártya beállításai, abba nem lehetett belépni soha, mert segfaultolt
).
Ez egy w7100 volt (8gb ram, 256 bit). Nagyon szerettem.
Csak sajnos újrapasztázás során véletlenül kinyírtam, mert hordó alakban el volt görbülve a borda (gyártási hibás volt), nem vettem észre, nem ért a chip egyik felén borda hozzá a chiphez, és terhelés alatt elfüstölt a gpu.
Na ez az egy AMD kártya volt idáig, ami rendesen működött, minden, aminek futnia kellett, futott, windows és linux alatt is, és soha semelyik másik amd kártya nem tudta ezt a bravúrt.
Viszont ehelyett inkább laptopot vettem gamingre kb másfél hónapja. Először egyébként egy régebbi és egy újabb amd-t próbáltam laptopban is, hulladékok voltak, míg végül találtam egy nvidia 1060 alapú P3000 Quadro chippel szerelt laptopot, 6gb vrammal, 192 bittel.
Nem akarok túlzásokba esni, de a P3000 a ryzen igpjéhez képest kb 15x gyorsabb, a w7100hoz képest pedig programtól függően 3x-6x. Tehát ez a p3000 most nagyon nagyon sokáig velem fog maradni, feltéve, ha meg nem döglik ez is valami bagatell dolog miatt.
-
Pikari
veterán
Miért ne működnének = mert aki játszani szokott, az tudja, hogy az amd az épp aktuális divatjátékokra optimizálja a drivereket, minden más meg vagy szarul megy, vagy el sem indul. Ezért van az AMD-nek 5%os piaci részesedése a diszkrét videókártyák piacán, és nem azért, mert az nvidia egy gonosz manó, aki lefizette a forgalmazókat. Az AMD kártyáinak valódi teljesítménye és kompatibilitása kb a 10 éves nvidia kártyákéval vetekszik. A moore threads a mostani drivereivel ennél egy árnyalatnyival jobb.
-
Sinesol
veterán
Klasszikus hiba ez a szemszög, ugyanis nem csak jatek van a vilagon, ső igazabol a teljes gpu piacnak csak kis resze az, amit jatekra hasznalnak. Itt az a lenyeg, hogy vanmozgaster, van alternativa, ha nem az amcsiknak akarod teljesen kiszolgaltatni magad. Ami nem rossz dolog annak tükreben, hogy Trump szepen lesz.patta az EU-t, plusz az egesz republikanus belsőkör ingyenélő élősködőnek tarta az EU-t, igy tul sok jora azert nem szamithatunk.
A legjobb persze a sajat alternativa lenne, de amig az EU es a nemet / francia allam jelenlegi apparatusa nem takarodik el, addig nemigen lesz sajnos előrelépés.
-
Pikari
veterán
A mindent túlszárnyaló AMD APU-d kb 10 fps-t tud modernebb titlekben, és már a dx11-es játékok harmada se indul el rajta driverbugok miatt. Tudom, használtam. Szóval ha valaminél jobb az mtt, az pont az amd apuk.
Ez a videó egyébként 9 hónapos, azóta már ezeket is mind kijavították.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Gaming notebook topik
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone Air - almacsutka
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- BestBuy ruhás topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest