Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz rootkiller #14598 üzenetére
Családban van még, az ér?
Anyával már Onepluson vagyunk.Amúgy tényleg nagy a csend, én mondjuk képelek mostanában. Illetve sikerült kb egy az egyben leváltani a Tamron optikámat egy Nikonra, szóval most boldog vagyok.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
Fkris
őstag
Én a szakváltáson gondolkodom, turizmus-vendéglátásrol át gazdasági infóra.
Nagyobb benne a fantázia, csak a matek nem megy annyira
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Fkris
őstag
válasz rootkiller #14609 üzenetére
Ijjáá, érettségin összekapartam egy hármast, ennek lassan 2éve.Azota stat 1 a legnagyobb "matekozásom".
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
twine
veterán
Én az új "projektemen" pörögtem az utóbbi egy hónapban, aminek része volt a múltkori síelős infó gyűjtés is...
De ma végre realizálódott:
DJI Phantom 4 in dö házEgyelőre még "félek" tőle...a szop-ver-t próbálom átlátni! Túl nagy, túl gyorsan pörögnek a propellerek, és ami fontos, túl drága (nekem) hogy csak úgy egy pillanat alatt elrepüljön a picsába, vagy leesen oszt dobhatom a szemétre....
Úgyhogy holnap a focipályán alacsony próba röptetés, és ismerkedés....Viszont videósként ebben láttam az előrelépés lehetőségét....4K/30frame, 1080/120frame, gimbal, műholdas "programozott" irányítás, a képernyőn kijelölt "bármi" követése, 2-3 km távolságból(gyári spec. szerint 5km) 720p élőkép....lesz×p, kiny@l
Reméljük némi pénzt is hoz majd a házhoz, mert elsősorban azért vettem...játéknak túl drága nekem...
Egyelőre egy-két hónap tanulási idő...
Aztán meglátjuk....Szerk:
Kicsit erősnek érzem a kontrasztot, mert eddig még csak ilyenem volt[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Jut eszembe,,,kezemet felraktam,,,
Én még Nexus5-el küzdökMOst épp arra vagyok nagyon kíváncsi, hogyan fog együtt működni a Phantom-al, mert mindenki az almás eszközöket ajánlja hozzá... :/ Holnap kiderül...ha nem az igazi a dolog, el kell mennem egy ipad mini2 cellular-ért! Itthon működőképesnek tűnik az N5, de majd repülés közben terepen derül ez ki...
Örülnék, ha meg tudna lepni az N5, hogy nyerjek anyagilag egy kis időt....semmi kedvem még ehhez a kiadáshoz is -
twine
veterán
válasz randras_83 #14613 üzenetére
Szigetmonostor focipálya
De egyelőre még, ha meg nem sértelek, egyedül állnék neki a "pilótaképzésnek", mert komolyan zabszem van a seggemben...
Asszonynak is mondtam, hogy jöhetnek holnap, de tőlem minimum 30m-re, hogy ne kelljen kérdésekre válaszolnom a gyereknek, vagy ilyesmi, mert a gépre szeretnék koncentrálni...Viszont remélem pár nap alatt átlátom a cuccost, és utána örömmel látnálak a környéken bedobunk pár sört a csomagtartóba, keresünk valami szép területet, oszt "hobbizgatunk"
Sőt kimondottan megköszönném, mert jól is jönne pár jól sikerült kép a gépről a természetben...
-
randras_83
addikt
-
twine
veterán
válasz randras_83 #14615 üzenetére
Ohhh..nehogy félre érts....szeretnélek személyesen megismerni Oszt ezért érezném magam szarul, hogy a masinát birizgálom, miközben végre ott vagy valahol a környékemen
-
-
twine
veterán
válasz randras_83 #14617 üzenetére
-
LógaGéza
veterán
Nekem is megvan még, igaz csak a fiókba... Már megjöttek az alkatrészek, csak nem volt még nagyon kedvem összerakni... Mondjuk időm az lenne, mert még mindig táppénzen vagyok, csak épp leköt a Dr House újranézése
Nagyon agyalok, hogy be kéne költözni a Nagy Faluba, csak mindenki le akar róla beszélni, mert nehéz a megélhetés, sok az albérlet stbstb... Gondolom itt többen laknak azon a környéken, nektek mi a véleményetek erről?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Pont ma voltam melózni (igaz maszek), és nem olyan mint régen... Piszokhamar elfáradok, tetőre szenvedés kimászni, nem birok fordulni derékből, ilyenek... De legalább már birok emelni kisebb dolgokat (napi meló volt F15-ös Martin hangfalakat pakolni, azt még hanyagolnom kell kicsit) és hapcizni úgy, hogy nem lesz könnyes a szemem
randras_83
Egyszerű falusi paraszt vagyok (Békés megye - Okány), még szüleimmel élek, de ezen nagyon gyorsan akarok változtatni... Nemsoká 25 vagyok, és most nagyon pofáraejtett az a dolog, hogy semmi olyat nem tettem még le az asztalra, ami nem esett volna nem soká le...
Igazából először a megélhetés legyen biztos valamilyen szinten, utána jöhet pont az amire gondoltál"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vacs
veterán
Jelen, nekem Nexus 5 van.
Pár hét múlva lesz 3 éves, de nem akarom eladni, most 7.1-es Nitrogen OS van rajta, és kifejezetten gyors, stabil (de már Pzoley is készíti a saját 7.1-ét)!(^)(>.<)(^)
-
twine
veterán
válasz randras_83 #14624 üzenetére
Valóban nem szeretném "tvájnolni"....pont ezért bevallom, kicsit feszít is az érzés, és kevésbé tudtam az első 2 napban átadni magam az örömnek, hogy végre magaménak tudhatom a "drááágaszágot"...
És itt most nem arról van szó, hogy olyan értékkel játszom, amitől a világgazdaság omlik össze, ha kinyírom...
3-4 milliós kamerákkal szaladgálok a vállamon sokszor, a napi munkaeszközöm is 1,2 a melóban, oszt mindegyiket pont leszarom,semmiféle para nincs, mert az "itt van a kezemben", és nem 100+ m. magasan NA ez a feszület egyelőre számomra....Hozzá kell szoknom az érzéshez, hogy bízzak a gépben, és engedjem szabadon a fantáziám, mert a vas engedi...Szóval a lényeg...: EZ valami kurva jóóóóóóóó
Eddig csak 2X reptettem a madárkát, és ugye csak a repüléssel foglalkoztam...a video képminőségével egy percet sem...Ennek tükrében "nézd" az 1080p videóból csippentett képkockát...
Bazzz...cca. 60Mbps minőségben rögzítí a videókat, és egyszerűen leszopom magam, hogy annyira stabilan áll agépkép, hogy az elmondhatatlan...Szóval ezek a képek, inkább csak az érzést közvetítik, a minőséget semmiképp....de hidd el, álejtős a minőség amit tapasztalok
Ezek "csak" 30m-en készült videó képkockák,(papíron/szoftveresen 500m-nél van korlátozva a gép) mert piszkos nagy volt a szél, nem mertem magasabbra engedni...
Be is paráztam mikor ki akartam próbálni az automatikus hazatérés funkciót, azt meg 50m-re állítottam még itthon, mert azt mondták az okosok, hogy az a biztonságos, ha valamiért pánikban vissza kell rendelni a gépet...
Szóval repültem kb. 15m-en tőlem kb. 200 m.-re, mondom gyere haza...ez meg körbenézett, oszt megindult fölfelé 50-re akkora szélben, hogy.......de megküzdött vele, tényleg nagyon jó a vas...
MAx. 300m.-re engedtem el magamtól a kukoricás fölött, de ott már alig látni a gépet,,viszont a 720p élőkép tökéletes volt...
Kell gyűjteni az önbizalmat, hogy elengedjem 1,5-2km-re ha úgy adódik....Hosszú lettem ismét....Bocs...de tényleg nagyon "kivagyok" ettől a technikától...(pozitív értelemben) Asszem nekem most itt tört ismét elő a kockaságom, mert a pc, meg társai, már egy ideje nem állítják fel...
Ez a kis masina viszont eléggé....csak vágyom már rá, hogy rutinból nyomjam a vezérlést, és fejből menjen a kezelő felület...Ezt viszont hátráltatja most az időjárás, és az 1db aksi (21-22) perc repülés...
Kell még 2 aksi, ami megint egy vagyon....
na tényleg befejeztem....
Bocs mindenkitől
[ Szerkesztve ]
-
Scooter74
őstag
válasz randras_83 #14629 üzenetére
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
twine
veterán
válasz Scooter74 #14628 üzenetére
Úgy-úgy ahogy Bandi bácsi megmon'ta,,,
F3lcsút0t kerülöm...nincs ott semmi látnivaló,felhívom a saját figyelmemet, hogy kérem oszoljakAm. meg kamerával már szocializálódtam, soha nem volt még problémám emberekkel...Bármilyen "tömött" uszodában, vagy egyéb hasonló helyen, nyíltan, sokszor szinte már "tüntetve" kamerázok,(fontos, mert a sunyiskodás még jobban feltűnik az embereknek) de mindig úgy, hogy különös figyelmet fordítok arra, hogy soha senki ne találjon fogást rajtam...(hogy pld.miért a csaja seggét kamerázom) Figyelek arra, hoyg egyértelműen lássa a legegyszerűbb ember is, hogy csak a saját témámat(pld. gyerek) rögzítem, ha pedig a környezetről kellenek képek, azt pedig próbálom úgy intézni, hogy minél kevesebb ember legyen a képen, és ők sem "kényelmetlen" helyzetben...(pld, egy szétdobott lábú fürdőruhás tevepata előtt nem állok meg egy svenkre , mert borítékolható a konfliktus)
"Drone jogszabályoknak"már próbáltam utána olvasni:
Részemről ez a lényeges:
"Ami a kizárólag magáncélú – hobbi célú – felhasználást illeti, külön hatósági engedély beszerzését pillanatnyilag nem igényli."Én természetesen hobbi céllal röptetek, a saját szórakoztatásomra, az adott pillanatban!
Hogy egy-két héttel később a felvételekből vágott anyag lesz, és azt nekem honorálja valaki, ahhoz az Airügyi F3lügyeletnek már semmi köze...
De, miután az erdőn/mezőn megtanultam kezelni a cuccot, a következő lépés a promo anyagok gyártása...ezeken biztos lesznek o'jjektumok! Itt tervezem, hogy előtte megkeresem az adott épület/helyszín üzemeltetőjét az engedély miatt, hogy nyugodtan dolgozhassak, nem akarom gerillában nyomni,...
Bár, hozzáteszem, a nagyobb projekteken kívül szvsz. Magyarországon mindenki úgy nyomja...
Valszeg nekem is lesz ilyen, de ahol tehetem, szeretném tisztán intézni, probléma mentesen...
Ha meg már, (adja a jó isten) odáig jutok, hogy valóban pénzt keres nekem az eszköz..akkor nagy valószínűséggel a megrendelő "területén" dolgozunk úgyis....Tegnap este Gödöllőn melóztam, Fóton keresztül mentem...Be is ugrott az első tanuló pálya, a fóti Római katolikus templom
Keci nagy, igazán mutatós o'jjektum, egész közel van hozzám, és éjszakai is faja világítása van...tökéletes tanuló pálya...
Meglátjuk, hogy állnak a plébánián az ötletemhez...
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
EZ a hullaszag most már tényleg felháborító...én meg még csak szúrtam rajta egyet a regényeimmel...
Próbálom jóvá tenni bűnömet"Vulgár" On:
Komolyan lesz0p6tna egy ilyen profi twerker bögre a cunijával...kíváncsi lennék egy kényelmes kanapén ücsörögve, hogyan tudna kiszolgálni, ha beveti a profizmusát...
"Vulgár Off"[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz randras_83 #14633 üzenetére
Respect
Merre jártál?Egy szösszenet a harmadik repülésből...(még mindig kamera beállítás nélkül, ködös párás időben vasárnap...)
Ami nincs a felvételen... Nagy feeling volt a szomszéd utcából haver háza előtt állva hazaküldeni a madarat, pár méterrel az út fölött... Aztán be a kertbe, a ház elé,,, és benéztem a konyhai üveg portálon, hogy what's up otthon ezt már bőven csak elő képpel, hiszen a gépet nem láttam... Aztán vissza hozzánk... élvezem nagyon... Csak tudnék többet repülni eddig 3x volt a levegőben....
Ja, persze mindezt olyan darabos mozgatással, hogy szégyen volt visszanézni... de hát valahol el kell kezdeni...[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz mukisrác #14635 üzenetére
Igen, ahogy mondod: kamerát vertikálisan -90,+30° között tudom vezérelni, horizontálisan pedig a drónt kell forgatnom....mindkét mozgást rendkívül finoman lehet kivitelezni,illetve tőlem függő sebességgel a vezérlő analóg tekerőinek, és karjainak köszönhetően...(ez persze még sehol nem látszik a felvételeimen )
De állítható a karakterisztikája az összes ilyen funkciónak...(#14636) randras_83:
Szerelmes? Nocsak!? Voltak mindenre hajlandó hostess kislányok?
Vagy a DJI kerített téged is hatalmába?
Videók miatt már nem akarok magyarázkodni, de ugye ez még mindig csak úgy készült, hogy koncepció nélkül egymás után szórtam a vállalhatóbb minőségű jeleneteket, ahol kevésbé dominál a szürke égbolt...
Nézegetem a szűrőket...: Kellene venni legalább egy polarizációst, és egy ND szűrőt a géphez....
Persze előtte illene megtanulni értelmes felvételt készíteni a kamerával, mert azért egyszer kétszer már próbálkoztam 'tekergetni' pld. az "expozíciót ", és hát fergeteges minőségre képes a gyári lencse is....
De látva a szűrős videókat, vágyat érzek a maximális képminőségre[ Szerkesztve ]
-
Fkris
őstag
Lehet megyek csontkovácsnak
-
twine
veterán
LOooooáááL mit találtam...lapozgattama youtube beállításaimat, és rátaláltam egy 1000éves felvételemre...
Ja nem is , "csak" 11évesEgyszer beszélgettünk itt Forma1-ről, hogy nem jól van összerakva a világ,mert én pld. lesz@rom, 'oszt mégis szabadon jártam keltem a paddock-ban is akár....aki meg levizeli a bokáját tőle, "az" meg sokszor be sem jut...
Na szóval egy 11 évvel ezelőtti őrültködés meló után haverommal...
A videó egy véletlen maradék...a minőségéért, a hibás angolért, és úgy mindenért elnézést.... (nem is volt publikus.... )
De nagyon vigyorogtam, most hogy visszanéztem...Szerk:
Szegény primera mit kapott haver alatt....meg mondjuk az összes gépe csapágyasra lett hajtva, ahogy vissztekintek a múltba....
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Új repülés a városban...
-
twine
veterán
válasz randras_83 #14645 üzenetére
Hajrá-hajrá Most jelent meg a Phantom 4 pro!
Még több nyalánksággal...már minden(!) irányban szenzorok, nem csak előre meg lefelé...Módosított kamera,100Mbps videosávszél...lesz0p-kiny@l...De azért megmondom, amíg a levegőben repült a város fölött, volt gyomorideg gazdagon...
Inkább csak a nyersanyag visszanézésénél tudtam magam igazán átadni az élménynek... -
gzbotii
nagyúr
Na mi a helyzet puhányok?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest