- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
10800 - 10701
20736 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
Egyértelmű meddig tart az Xbox, nem igazán tudom, mi lehet rajta vita tárgya. Mint írtam ott a honlap, látod, mi tartozik alá, ehhez azért nem kell filozófiai mélységekbe lemenni.

100%, hogy hülyeség mindkét összeg. Mindkét félnek van egy célja a témában és ahhoz gyártja az adatokat, ahogy tetszik.
-
ρσгτσ
addikt
Te írtad azt, hogy a CoD (PS -en) értékesebb, mint az Xbox. Ennek gondolom része az, hogy meghatározzuk mettől meddig tart az Xbox. Ami teljesen elméleti téma, mert nagyjából lehetetlen.
Egyébként a 14-16 milliárdos kalkulációval szerintem sincs probléma. Csak félreértés áldozata lett a téma. Vagyis úgy tűnik elég esetlen módon lett megfogalmazva.
Az addig oké, hogy a Sony -nak ez éves szinten másfél milliárdot jelent. A fenti viszont valószínű arra utal, hogy olyan hatások, mint:
a.) Xbox - CoD kizárólagosság,b.) vagy hogy első napon bekerül a CoD a Game Pass -ba,
sokkal nagyobb veszteséggel járna a Sony számára, mint szimplán a játékból eredő bevétel. Tehát lehet azt mondani, hogy az éves játékból származó bevételek csak kis része annak, amit bukhat ezzel a PlayStation.Figyelembe veszi azt is, hogy lesznek olyanok, akik ezért nem vesznek PS -t és előfizetést. Ez pedig nyilván becsült adat, mert mi más lenne. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a két fenti eset nagyobb veszteséggel fog járni, mint az a másfél milliárd.
Persze ettől még lehet hülyeség ez a két összeg, mert ezt innen nehéz lenne megbecsülni. De az tény, hogy a játékból származó bevétel csak egy része ennek az egésznek. Meg azért valószínű az sem veszne el teljesen.
Szerk.:
Bár az ingyenes részét nem igazán érinti a Game Pass. Szóval az abból származó mikrotranzakciókat sem. Kivéve, ha lesznek exkluzív Xbox tartalmak. -
hombre[EU]
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Most is van. Most érted, ha ennek a teljes értékét elszámolják, mint ahogy az Xbox is elszámolta a Halo 5 bundle árát a Halo 5 nyitáshoz...

-
opr
nagyúr
-
ρσгτσ
addikt
Ez az amit én nehezen tudok elképzelni pénzügyi oldalról. Főleg úgy, hogy az Xbox jelenléte sokkal aktívabb lett az utóbbi években. Boltokban, támogatói szerződésekkel, reklámokkal, promókkal.
De hát nyilván nem is kell elképzelnem, mert az AB felvásárlást SEM termelte ki az Xbox részleg. Valószínű ez így van más finanszírozással és korábbi felvásárlásnál is így volt.
Szerk.:
Én pénzügyi oldalról értettem a kérdést, mert ugye bevételről volt szó feljebb. -
Bad Pritt
félisten
Baromi egyszerű pedig, nézd meg, mi minden van az xbox.com alatt, az tartozik az Xboxhoz. GP neve is hivatalos Xbox Game Pass, ezért szerintem elég egyértelmű, hogy melyik része melyiknek és mi a fő brand.
És amúgy nem is mossák össze semmivel, szóval a Microsoft egyéb termékeihez, licenszeihez nincsenek kapcsolva Xbox termékek és szolgáltatások, mint mondjuk Windows 11-hez Forza Horizon 5, GPU-hoz Office 365, vagy bármi hasonló.
-
ρσгτσ
addikt
Számomra az sem teljesen egyértelmű, hogy az Xbox része a Game Pass, vagy Game Pass része az Xbox. Ez így lehet hülyén hangzik, de szerintem ez finanszírozási és egyéb oldalról sem mindegy.
Én azt gyanítom, hogy ők pénzügyi oldalról nézve az utolsó felől közelítik meg. Ez megmagyarázná, hogy azt mondják nyereséges volt már az 1 dolláros és az sok ajándékozós előfizetéssel együtt is.
Meg aztán szerintem nagyon el vannak mosódva a határok a felhasználás módjai között. Így nincs is nagyon különválasztva az, hogy te hol használod az előfizetést, cloud -ot. Sőt, még a Microsoft is többször kérdezte a játékosokat a felhasználói szokásokról. Pl. insider -ben is.
Eleve, aki mondjuk használja PC -n, de felugrik az account -tal 10 percre konzolozni, akkor az már konzolos is lehet. Vagy amikor én olyan időszakomban voltam, hogy többet ment a telefon/TV cloud, mint a konzol, akkor azt hogy veszik?
Meg nekem például előbb volt előfizetésem, mint konzolom.
Vagy azt mondjátok, hogy a Game Pass, a cloud és minden szarság fenntartását beteszik az Xbox részleg alá és úgy nyereséges ez az egész?
Szerk.:
Meg konvertálós, kiskapuzós, olcsón vásárlás tételeket is ide lehet venni. Abba most ne menjünk megint bele, hogy ez hány százaléka lehet.
Mert ettől függetlenül is érdekes kérdés. Akkor is, ha mondjuk csak 10-20 százalék. -
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Én azért nem gondolom, hogy ez olyan nehéz.
Az Xbox egy platform két fő storefronttal (konzol és WinStore), két kiadóval, előfizetéses szolgáltatással, minimális egyéb jelenléttel. A Game Pass-t nem igazán lehet leválasztani róluk, tekintve, hogy jelenleg az az egyetlen igazi értéke a branch-nak. 
-
ρσгτσ
addikt
-
Bad Pritt
félisten
Mármint a Minecraft-ra gondolsz?
Csak mert nincs más, ami elérhető lenne tőlük más platformokra és érdemben pénzt termelne nekik.De kérdezek egy költőit, kicsit kapcsolódva a pár nappal ezelőtti szájkaratére, úgyse tudjuk rá a választ: vajon a különböző előfizetési szolgáltatások értékét miként számolták el ebben a 16 milliárdban? Megnézték számlák alapján, hogy ténylegesen a felhasználók mennyit fizettek a Goldért, GP for PC-ért, GPU-ért és összeadogatták, vagy szimplán lehúztak egy riportot, megnézték az előfizetői számokat, beszorozták a havi díjakkal és összeadták végül? Csak mert ha tényleg jelentős a trükközők meg home-olók meg családozók mennyisége, akkor a játékosok jelentős része meg se jelenne a statisztikákban meg jelentésekben.
-
ρσгτσ
addikt
Ehhez először azt kellene meghatározni, hogy kinek mit jelent az Xbox. Mert lehetne azt mondani, hogy egy konzolos cég stúdiókkal. Ez esetben nyilvánvaló, hogy nincs túl nagy értéke.
Csak itt ugye a kapcsolódó tételek is jelen vannak, mint a Game Pass, ami több platformos dolog, a szerverek (plusz azok fenntartása), és ezzel együtt a cloud, K+F.
Én nem tartom túl valószínűnek, hogy minden tételt külön lehet választani, ami összefügg a Microsoft és az Xbox között. Sőt, már ez is nevetségesen hangzik, ahogy leírtam.

-
törölt tag
-
Bad Pritt
félisten
-
ρσгτσ
addikt
Naná, a bevétel nagyon fontos. Ahogy a nyereség is.
Ugyanakkor még azt is nehéz lenne meghatározni, hogy hol ér véget a Microsoft feje és hol kezdődik az Xbox segge.
Ami ebben az Xbox -ban és a kapcsolódó szolgálatásokban benne van, valószínű jóval több, mint az egész AB úgy ahogy van. Természetesen AB felvásárlás nélkül értem.Ezért szoktam azon röhögni, amikor valaki arról beszél, hogy az Xbox -ot eladják. Azt mondjuk nem teljesen értem hogyan képzelik el, amikor önállóan sehogy sem lenne működőképes. Legalábbis a jelenlegi formájához képest.
Nem nagyon lenne mit eladni. Max. megszüntetni a konzolos részleget. Részben.
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Te azt mondod, hogy a PlayStationnek annyi, ha ez a felvásárlás megtörténik és ennek nincs semmi alapja. Továbbra is egy rendkívül erős platform marad, óriási hardveres jelenléttel, jól működő és folyamatosan bővülő first-party stúdiókkal, állandó megjelenésekkel, versenyképes előfizetéses szolgáltatással.
-
ρσгτσ
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
Szóval úgy gondolod hogy ettől majd a Sony hátradől ès nem csinál semmit?
Egy haldokló/vegetáló Xbox-szal szemben rengeteg remek játèkot adott ki az előző generációra.
Egy agresszív visszacsapni kèsz Xbox-szal szemben nehezen tudom elkèpzelni hogy ne forduljon a Sony vásárlóbarát irányba + mèg minősèg is megmarad.
-
ProEvoFan
nagyúr
-
opr
nagyúr
Pontosan. És 10 év az lófasz ebben az iparban.
Tegyük fel, hogy valaki (akárki) rendelkezik korlátlan pénzzel és úgy dönt, hogy nekimegy a CoD-nak.
Na, onnantól alsó hangon 5 év és 100 millió dollár, amíg eljutunk az első kiadott játékig, amivel meg lehet próbálni kihalászni egy kis szelet a CoD vitorlából. Ha bejön, ok, akkor a következő bő 10 év tud arról szólni, hogy csinálunk még 4 csapatot, és a'la Activision, ezeket forgatva minden évben kiadunk egy új verziót. Ezek amúgy cefet optimista becslések.
Ha az első fecske nem jön be, vagy nem eléggé, akkor issza kell ülni a tervezőasztalhoz, még 3-5 év, mire jöhet a következő próba.Reálisan nézve a CoD-nak valós alternatívát nyújtani az 10 év és dollármilliárdok elköltése. És így sincs rá garancia, hogy sikerül.
A sony helyében ennek ellenére én mostanra már két éve dolgoznék ezen, mert sarokba vannak szorítva. De még úgy is. 10 év az lószar egy olyan iparágban, ahol 5-8 éves fejlesztési ciklusokról beszélgetünk. Plusz a fenti beszélgetés megmutatja, hogy milyen 10 év lett volna az a 10 év. Olyan szinten alárendelt viszony, hogy ihaj.Erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy az MS-nek ebben az ügyben ezerszer jobb a PR-ja.
-
Bad Pritt
félisten
Remélem azért lassan körvonalazódik a legvérmesebb végletekben gondolkodó emberek fejében is, hogy itt nem jó és rossz küzd, hanem
rossz és rosszolyan üzleti érdekek mentén kéne kompromisszumra jutnia a két félnek, ami az elmúlt másfél évből kiindulva nem igazán találkoznak.
Kiemelnék két adatot, csak hogy ne vesszen el és lássa mindenki, miről szól a sztori:
- #10769: Xbox revenue 2022-ben: 16.23 milliárd;
- #10755: CoD-hoz köthető költések 2021-ben PS-en: 13.9 vagy 15.9 milliárd.
A CoD PlayStation konzolon annyit ér, mint tokkal-vonóval az Xbox platform. Ha minden adatot megnézünk, amit az elmúlt évben kiadtak, akkor az látszik, hogy az Xbox ezzel az akvizícióval sereghajtóból piacvezető lenne minden lényeges területen a konzolok között és kiemelkedő piacformáló erővel rendelkezne, arra meg történelmi példák vannak, milyen az, amikor a Microsoft határozza meg az adott piacot.
Ami viszont pozitív felőlük, hogy láthatóan erős a kompromisszumkészség bennük, a fenti e-mail alapján csicska 5 évet akartak eredetileg adni a Sony-nak, most meg ott tartunk, hogy szórják a 10 éves szerződéseket még a szomszéd néninek is. Az megint más kérdés, hogy mi lesz a 10 év után... -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
-
opr
nagyúr
Boxnal az alapbol multiplatform SDK miatt nem sok ertelmet latom en sem, PS-nel viszont tetszik, mert kifacsarjak a vasbol a mindent, megmutatjak, mit lehet kihozni belole, ha szo szerint semmi mas nem szamit. Ilyen techdemo jelleggel szeretem oket, na. Mondjuk cserebe utana mas platformra portolni oket brutal szopas, de ez ilyen.
Oszinten szolva nekem az ugy tudna tetszeni, hogy megjelenik az ex cim, aztan utana ~2 evvel PC, utana ~1 evvel konkurens konzolra is kijon, felteve, hogy ez nem boritana azt, hogy eredetileg ugy fejlesztjuk, hogy kizarolag a konzol erdekel, aztan a portolassal meg lesz ami lesz.re: szerk:
Ember, a microsoftrol beszelunk. Az egesz ceg az exkluzivitasbol meg a monopolhelyzetbol el. Azt elhiszem, hogy tiszta szivbol utaljak ugyanezt minden olyan piacon, ahol ugyanez ellenuk dolgozik. Egeszen addig, amig nem nekik dolgozik, utana valahogy mindig megszeretik.
-
törölt tag
Nem mondtam hogy elhiszem, de örülnèk neki.
Sose kedveltem hogy XY játékkal csak akkor játszhatok ha megveszem az adot konzolt, mert így lènyegèben nem èn választom meg hogy hol ès hogyan játszhatok az adott játékkal.
Szerk.
Akár mèg az is lehet hogy tènyleg így gondolja, ès megvan a felhatalmazása arra is hogy megtegye, de ugye nem teheti meg hisz azzal azonnal kiesnènek a piacról hisz az exkluzívok határozzák meg a versenyt. -
opr
nagyúr
-
opr
nagyúr
Huh, nagyon durva. Ok, nincs mas valasztasom, elhiszem, de akkor is nagyon fura ez nekem. Mi a franc kerult a HFW-n ennyibe?!

Mondom ezt en, ugy, hogy amugy nekem (meg az egesz csaladnak is) nagyon bejott. De azert... Egy tlou2-ben ertem, mi ennyi. A rohadt sok motion capture, a hihetetlen reszletesseg, ahogy az egesz meg van csinalva, ps4-bol szo szerint az utolso bit is ki van facsarva, stb. Tokeletesen ertheto ez a szam, meg talan alacsony is nekem.
De egy HZD? Ahol Aloy haja egy teljesen kulon entitaskent ugral random butan ossze-vissza? Ahol a modellek mozgasa, az AI, a grafika, stb egyszeruen nagyon nem tlou szinvonal? Raadasul ugy, hogy kevesebb ideig is keszult? Hat hogy a retekbe?Marmint, ne ertsetek felre, mindketto kivalo jatek, es mindketto boven az atlag AAA szinvonal felett van szerintem, egy centet nem sajnalok en egyiktol sem, csak ugy gondoltam, joval nagyobb lesz kozottuk a differencia.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
ProEvoFan
nagyúr
-
törölt tag
-
NyMRooD
addikt
-
negyven2
nagyúr
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Elnézve az elmúlt napok eseményeit a Sony és az FTC nem igazán áll a helyzet magaslatán. Azt gondoltam azért, hogy ennél sokkal felkészültebb, jól felépített módon próbálják védeni az álláspontjukat... Persze ennek még mindig bármi lehet a vége, de nem csinálják túl jól.
A legjobb egyébként Robin Lee volt.
Miközben Nadella Biden -nel röhögcsélt az indiai mókában. Aki elnökként azt sem tudja merre van arccal, és véletlenül nem a saját himnuszánál dobta mellre a kezét.
Vicces mostanában ez az amerikai körkép.
-
negyven2
nagyúr
The court has pulled all its exhibits after the Sony redaction mess
"It looks like Sony redacted the documents with a pen and when you scan them in it’s easy to see the redactions."
- Horizon Forbidden West apparently cost $212 million over five years with 300 employees
- 1 million gamers play nothing but Call of Duty
- Sony says only one more Call of Duty game was guaranteed to come to PlayStation
-
ρσгτσ
addikt
-
sp8787
addikt
-
hombre[EU]
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
opr
nagyúr
Tlou2: Siman el tudom hinni.
HFW: Rohadtul meglepne. Ok, 5 evig keszult, de... Raklap assetet, kodot, logikat, mar elkeszult tool-okat, stb fel tudtak hasznalni az elozo jatekbol, illetve a Guerilla a ND-hoz kepest lofutty meretu csapat. Ez a ket szam olyan szinten nincs aranyban, hogy az nem igaz. Itt valaminek szaga van, es raadasul eros... -
ρσгτσ
addikt
Microsoft's buyout consideration list included 100+ game devs: Bungie, CD Projekt, FromSoftware
Ez meg a néhány évvel későbbi terv, vagy elmélkedés volt.
-
törölt tag
Just revealed Bobby Kotick and Nintendo have had active talks about the next-generation Nintendo console
Also says that apparently Next-Gen Nintendo console is close to Gen 8 power (PlayStation 4 / Xbox One)
-
negyven2
nagyúr
A Square volt az. Állítólag a Sega esetében is voltak tárgyalások, de igazából velük a kezdettektől fogva együttműködtek. Eleve a Dreamcast-en egy Windows CE-n alapuló rendszer futott, és aztán amikor 2001-ben kiszállt a Sega a konzolos hardver piacról, akkor az egyik legfőbb partnerük az MS lett.
-
törölt tag
According to Redacted Playstation Documents
The Last of Us 2 costed $220
Horizon Forbidden West Cost $212 Million
To make, Without marketing.
-
homerhamm
veterán
-
törölt tag
-
homerhamm
veterán
-
törölt tag
-
negyven2
nagyúr
Mármint, hogy meg akarták őket venni, vagy azért mert nem vették őket még végül?
Anno az Xbox indulásakor voltak tárgyalások, de minden alkalommal amikor találkoztak akkor többet és többet követeltek (ha jól emlékszem akkor először $500 millió lett volna az ára, aztán a következő találkozókon már azt mondta a Square, hogy átbeszéltük és inkább $1 milliárdot kérünk, amibe még belement volna az MS, de az azt követőn azt mondták az MS-nek, hogy akkor inkább legyen $2 millárd... ebbe már nem ment bele az MS...
-
törölt tag
Bobby Kotick just confirmed that if the court proceeds and grants the Preliminary Injunction the Activision board will walk from the deal.
-
homerhamm
veterán
-
törölt tag
Microsoft considered buying Square Enix back in 2019 to add Final Fantasy and more to Xbox, prior to the launch of Xbox Series X|S
Lehet emiatt durcizott be a Square.
-
hombre[EU]
nagyúr
-
Moby
veterán
-
törölt tag
-
Moby
veterán
Amit az MS azonnal be tudna zárni, az a GPU konvertálás. Az gyakorlatilag máig úgy tűnik, mint egy rendszerhiba, miközben az a komunnikáció, hogy nem az. Egy biztos, "természetellenesen" működik. Ha nekik ez annyira fontos, bezárják, Az ilyen Argentin/Török vásárlást már nehezebb ügy lefogni. Nem lehetetlen, de eléggé felforgatná a rendszerüket, lévén nincs régiókorlátozás.
-
NyMRooD
addikt
A Netflix csak akkor zárta be amikor nagyon lecsökkent a növekedési szám és most megpróbálja a "potyázókat" becsábítani, mert potenciális előfizetőnek látja őket. Szerintem éppen ez van most az MS-nél is, szépen növekednek a számok, így a "potyázók" kizárására most még nincs szükség, de ehhez az is kell, hogy ezeknek az embereknek az aránya ne legyen túl nagy.
#10729: Igen, én is csak ennyit mondok, hogy ennek előbb utóbb vége lesz, szóval ne a trükközös árral számoljunk, hanem az eredetivel.
-
Moby
veterán
De mondjuk azt, hogy sokkal többen rendes áron fizetnek elő, mert igazából semmi nem múlik ezen. Abban egyetértünk, hogy előbb vagy utóbb, de a GPU konvertálás, és minden más kiskapu be lesz zárva.
-
Moby
veterán
A netflix is sok év után zárta be, miután a covid lezárások visszavonása lenullázta a bankszámlájukat. Nyilván évekig tudtak róla, de ment a szekér, nem számított. Majd ha az MS-nek is eléggé fog fájni (ha lesz ilyen valaha), majd bezárja ő is. Addig meg csak a találgatás megy, de felesleges tényként tálalni valamit, amit érvekkel alátámasztani sem lehet, sem adatokkal, sem semmivel.
-
NyMRooD
addikt
Ha túl sokan lennének akik vissza élnek vele akkor valamit lépnie kellene, vagy csökkentenie a gpu árát és utána bezárni a kiskaput ha elég embert átterelt vagy fokozatosan eltolni az 1:1-es váltási arányt pl arra az arányra amit akkor számol ha van gpu-d és úgy aktiválsz rá goldot. Ezek helyett emeli a szolgáltatás árát ami nekem szintén azt súgja, hogy a túlnyomó többség rendes előfizető és ~100 milliárdot költ el felvásárlásokra ami megint csak nem tenne meg, hogy ha azt látná, hogy ~4000 ft-ért senkinek sem kell csak ~1000 ft-ért.
ProEvoFan: Pontosan, nem magyarországból kell kiindulni, de szerintem a többség itt sem tud a kiskapuról.
-
ProEvoFan
nagyúr
Ismerőseim körében mindenki mindent (is) megoszt.
Ez van.Hazánk a "megoldjuk okosban" kemény magja.
...de hogy külföldön mennyien csinálják ezt, az jó kérdés. Bár lehet az "olcsó" kulcsos oldalak (eneba, stb...) népszerűsége megmutatja, hogy nem kevesen. Ezzel azt akarom mondani, hogy sokan tájékozottak lehetnek. -
ρσгτσ
addikt
Microsoft nem biztos, hogy bezárná a kiskaput akkor sem, ha ezt sokan csinálják. Mert azért nem tarolja le a piacot az előfizetők száma. Így meg lehet nagyobb veszteséggel járna számára, ha nem lenne kedvezményes opció.
De ez is csak találgatás, ahogy a többi is. Az biztos, hogy ez létezik és ennek örülni kell.
-
NyMRooD
addikt
Az, hogy még létezik a kiskapu a bizonyíték arra, hogy a többség nem így használja. Ha a többség vagy legalább jelentős része az előfizetőknek így használná az MS bezárta volna ezt a lehetőséget ahogy a Netflix. Egyébként a nagy többség a Netflixnél sem használta ki, csak mondom. Ha pedig már streaming szolgáltató, USA-ban ha jól tudom 100+ millió amazon prime előfizető van de többségük nem is tud az “ingyen” streamingről, ennyire nem tudatos egy átlag felhasználó.
-
ρσгτσ
addikt
Én semmi ilyesmit nem feltételezek. Csak azt írtam, hogy az általános vásárlói tudatosság nem létezik. Vagy csak részben ilyen oldalakkal, mint például az árukereső. De az, hogy az előfizetők többsége innen-onna beszerzi a kódokat, aztán konvertálgat, az szerintem túlzás. Az is, hogy bizalmat szavaz például egy hardverapro.hu -s hirdetésnek.
És bizony sok ember képességeit meghaladja ez a kiskapuzás. Nem beszélve arról, hogy van egy csomó olyan oldal, hirdetés, ahol valójában nem kódokat, előfizetést árulnak, hanem account megosztást.
Az, hogy egy online filmes hozzáférést hány ember használ én teljesen más témának tartom. Mivel rengeteg dolog van, ami így működik.
Én sem tudtam anno, hogy lehet kiskapuzni. Ezért akár lehet hülyének is nézni.
Ráadásul az én környezetemben senki nem hívta fel rá a figyelmem. Sőt, igazából nem is téma a gamer élet vagy a konzolozás. Most akkor mondjam azt, hogy ebből kiindulva senki használ kiskaput? 
Mert ez pont annyira nem lenne igaz, mint azt mondani, hogy szinte mindenki használja. Az igazság pedig az, hogy beszélhetünk még róla napokig, de senkinek nincs lövése sem arról, hogy milyen arányok vannak.
Én csak azt említettem, hogy a többség említése nagyobb vásárlói tudatosságot is jelent.
-
KKaresz45
senior tag
-
Moby
veterán
>De ez egy teljesen más téma. Hiszen az mondható normálisnak, és általános dolognak, hogy máshol belépve is eléred ugyanazokat a tartalmakat.
Dehogy normális
Az emberek pontosan tudták/tudják ott is, hogy tömegesen használják ki a kiskaput, és összeálltak szomszédok, ismerősök egy előfizetésre. Ezt zárta be a netflix, nem a több eszközt. Az megy most is. Ők is arról beszélnek, hogy becsléseik szerint 100 millió _háztartás_ osztja meg az előfizetését, nem arról, hogy hányan használják több eszközről.
Ja, ott is az ismerőseim nagy része szintén kúrogatta a rendszert. Ott is mindenki olvasta valahol, hogy ez működik. Van egy ilyen általános tévhit, hogy csak a fakenews/randombaromság jut el az emberekhez, az olyan infók, amivel pénzt tud spórolni, nem. A GPU előfizetésnél ugyanez a helyzet. Mindenkinek a konzolozik van legalább egy olyan facebook ismerőse, aki előbb-utóbb meg fogja kérdezni, hogy "te még teljes áron veszed a gamepasst? Hülyevagy?" És ahogy itt a hardverapró, ott is tele van olyan hirdetésekkel, hogy "gamepass olcsón, megcsináljuk neked". Ugyanígy terjedt el a netflix buli, meg az összes többi. -
ρσгτσ
addikt
De ez egy teljesen más téma. Hiszen az mondható normálisnak, és általános dolognak, hogy máshol belépve is eléred ugyanazokat a tartalmakat. Akár fizetsz érte, akár nem. Vagy korlátlan, vagy korlátozott módon. Pl. telefonnál is account -hoz kötve.
Az már egy teljesen más téma, hogy egy ilyen előfizetést olcsóbban szerezz be. Mert arra rá is kell keresni, aztán értelmezni és kutatni kell. Ehhez marhára tudatos vásárlónak kell lenni, és azért az alapvetés sok embernél, hogy amiről nem tud, miért keresne rá?
Mert egyébként tök jó, hogy van egy árukereső, ami erősíti a tudatosságot (nagyrészt), de amúgy ismeretlen oldalakkal, mint például az Eneba miért foglalkozna az ember?
Meg amúgy az igazi kiskapu nem is az olcsóbb vásárlás, hanem a konvertálás. Ahhoz meg aztán végképp tudatosság kell.
Szerk.:
Én alapvetően tudatos vásárlónak tartom magam, mert például amikor hűtőt, turmixgépet vagy egyebeket nézek, akkor napokat töltök el azzal, hogy információkat szerezzek és megfelelő döntést hozzak. Eléggé beleásom magam a témába. Már ez sem kifejezetten normális, amit én csinálok.Ugyanakkor képtelen lennék ezt az élet minden területén, állandó jelleggel alkalmazni. Tehát én is hozok olyan döntéseket, amik nem tudatosak.
Én azért fizettem anno teljes árat az Game Pass előfizetésre, mert eszembe sem jutott, hogy lehet kiskapu. Akkoriban, amikor még nem voltam a fórum tagja az meghaladta volna a képességeimet, hogy konvertáljak meg variáljak a különböző beszerzési forrásokkal és előfizetési típusokkal.
-
Farkassacred
őstag
-
Moby
veterán
Ez nem függ össze a tudatossággal, inkább csak a pénztárcával. Ha csak a netflix esetét vesszük mintának, az emberek tömegesen ott kúrogatják a rendszereket, ahol érik.
-
ρσгτσ
addikt
Nyilván az ember saját környezetében jellemző lehet, hogy hasonlóan kihasználják a kiskapukat.
Viszont ebből én semmilyen következtetést nem vonnék le. Azt mondani, hogy az emberek többsége ezt biztosan kihasználja nagyjából azt is jelenti, hogy az emberek többsége körültekintő és tudatos vásárló. Ami marhára nem igaz.

Szóval értem én, hogy a saját környezetéből mindenki tud hozni egy mini statisztikát, de ez esetekben csak konkrét adatok nélküli vélemények "feszülhetnek" egymáshoz.
Én ezzel együtt is nehezen tudom elképzelni, hogy az emberek többsége tudatos vásárló, előfizető. Még ezen a területen sem jellemző. Szerintem.
-
ProEvoFan
nagyúr
-
Moby
veterán
-
NyMRooD
addikt
Úgy értettem, hogy ha a Moby általánosítása igaz és a többség trükközik akkor semmi értelme az MS-nek 4k+-ért adni, mind1lenne ha annyiért adnák amennyi trükközve, de nem így van és most is emelnek rajta ami éppen az ellenkezőjét bizonyítja. Illetve ugyan ezen logika mentén eddig még valószínűleg azért nem lett kiiktatva a trükközés mert arányaiban kevesen csinálják.
-
törölt tag
-
NyMRooD
addikt
-
consono
nagyúr
-
NyMRooD
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Jah hát persze, nincs erre semmilyen statisztikám. Ezért is írtam, hogy "szerintem". Ilyen oldalakkal meg szerintem az emberek nem foglalkoznak, mint a Gamivo vagy az Eneba. Még ezen az oldalon is sokszor megkérdezik, hogy megbízható oldal -e. Pedig van kereső.
Én anno a hardverapro.hu -n szereztem be a 3 éves előfizetést az egyik ajánlott fórumtárstól.
-
Moby
veterán
Oké. Akkor ismerek uszkve 100 embert, aki nem így veszi, és egyet, aki régen így vezte, de már ő sem

A többséget ebben továbbra sem találom. Nincs erre releváns adat. De ha megnézem gamivon vagy enebán a sellerek tranzakciószámait, ott azért brutkó értêkek vannak, és ezek csepp a tengerben/seller. A facebook/twitter/reddit világában nekem mindig fura elképzelés, hogy bármilyen pénztárcát keményen érintő info ne jutna el széles tömegekhez. Csak a laposföld. -
ρσгτσ
addikt
Én amíg nem regisztráltam ide, addig a teljes árat fizettem.
Szerintem az emberek többsége egyáltalán nincs ezzel tisztában. Nem követi az ilyen infókat és nem is keres rá, hiszen nincs képben. Nem gondolja, hogy ezt olcsóbban is meg lehet úszni, mert előfizetéseknél nem feltétlen jellemző, ha a szolgáltató nem hívja fel rá a figyelmet.Az ilyen fórumoknak hála én is sok pénzt spóroltam. Nagy előnye van, hogy ide feljár az ember.
-
Moby
veterán
-
ρσгτσ
addikt
Mondjuk indie játékoknál sok kisebb stúdió azért profitálhat is abból, hogy ilyen cégek léteznek. Pl. ID@Xbox program keretein belül pénzügyi és háttértámogatással. Szóval azért azt gondolom, hogy ennél kicsit árnyaltabb a téma.
Innen meg aztán nehéz megállapítani, hogy egy előfizetéses szolgáltatás számukra hátrány vagy előny. Mellesleg nem mindegyik landol előfizetésben, de azért kapnak támogatást.
-
törölt tag
Squarenek rohadtúl bejött hogy már 2-3 ève bent van az Outriders.
A PCF a mai napig nem látott belőle pènzt, a Microsoft meg a SE-nek fizetett. -
hombre[EU]
nagyúr
-
törölt tag
-
NyMRooD
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
10800 - 10701
20736 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Samsung kuponkunyeráló
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 4
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Logitech MX Master 3S for MAC
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest