- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
Ez nem vállalkozás. Csak és azért váltottam ezt ki, ha valaki nagyon szarozik, akkor ne kelljen mástól kunyizni. Természetesen fogok könyvelőt tartani, de előbb meg kellene keresnem az árát. Meg persze meg kellene találni. Viszont, hogy ennyire nem értenek itt sem hozzá az emberkék, az a gyanúm, hogy Ti sem szívesen adtok számlát.
-
tusi74
őstag
Nemrég óta van számlatömböm, de most kellene először élesben használni. Nem tudom pontosan, hogy kell kitölteni. Számlaképes magánszemély vagyok 0% ÁFA-val.
Kezdődik ezzel az SZJ számmal: amire én jogosult vagyok, hardver szaktanácsadás, szoftver szaktanácsadás
Ezekre az alábbi SZJ számokat találtam:
72.1 Hardver-szaktanácsadás
72.10 Hardver-szaktanácsadás
72.10.1 72.10.10 72.10.10.0 Hardver-szaktanácsadás
72.2 Szoftver-szaktanácsadás, -ellátás
72.22 Egyéb szoftver-szaktanácsadás, -ellátás
72.22.1 Egyéb szoftver-szaktanácsadás, -ellátás
Vegyünk egy elméleti példát: Valakinek segítek beállítani a hálózatát, és erre számlázni szeretnék. Akkor mit írok a számlára? Hardver szaktanácsadás, illetve azt a konkrétumot, amit aktuálisan csináltam, pl. hálózati beállítás.
A másik, akkor erre melyik SZJ számot használom? Mert ahogy számolom, csak erre a tevékenységre van 5 db.
Tegyük fel óránként számlázok. Dolgozok mondjuk 2 órát vele. Akkor mennyiségi egység: óra, mennyisége 2. Jól gondolom?
MIvel nincs ÁFA, ezért nekem ugyanannyi az összeg ÁFA-val, mint ÁFA nélkül?
És az utolsó. Ha kiállítok 20.000 Ft-ról számlát, abból hogy tudom kiszámolni, hogy mennyi járulékot kell ide-oda fizetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest