Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai
üzenetére
Most újra előjött egyszer.
Kiiktattuk a szektor hibás HDD-t, mert az Asztal/Letöltések stb. rá mutatott, viszont fizikailag nem húztuk le róla, mert a gép egy beépített szekrényben van, amit agyrém kihúzni, hogy normálisan hozzáférjünk. De a betűjelét eltávolítottam. Ettől még használhatja a Windows? -
Gardaai
senior tag
-
Gardaai
senior tag
R7 3800X
GTX 960 (korábban RTX 2070 Super)
G.Skill 32 GB
ROG B550-F Gaming
Corsair 750W platinumAzt produkálja a gép, hogy valamikor hetekig/hónapokig semmi, aztán elkezd 5 percenként úgy lefagyni, hogy fizikai gombbal kell újra indítani a gépet.
Ezt szinte teljesen új korában is csinálta nálam, de nagyon ritkán és akkor is olyan volt ez a fagyás (ezt még nem tudta fater tesztelni), hogy a kép megállt, semmire nem reagált, viszont a hang ment tovább, sőt még ők is hallottak engem a megbeszélésen... volt hogy 30 percen keresztül befagyott képnél amíg újra nem nyomtam a gépet.
Több memória tesztet is futtattam, ami Windows alatt ment, az volt hogy megfagyott, ami boot-olós az mind végig ment többször is hibátlanul.
Próbáltam feszültségekkel mókolni. kompatibilitás módot állítani a VGA-n stb. stb. talán utóbbi valamennyit segített anno a stabilitáson amikor eltűnt egy időre a hiba, de lehet csak éppen magától eltűnt..
Ami érdekes, hogy szinte, ha nem minden esetben akkor fagy meg ha a Chrome meg van nyitva és azon böngészik.Eseménynaplót még frissen nem néztem, de korábban ez a három hiba volt benne:
6008, 41 és 27. Ebből utána nézve a 27-es ami okozója lehet, itt is beállítottam jó pár dolgot, lehet segített lehet nem.
Sajnos nem tudjuk egy konkrét teszttel reprodukálni, ezért tesztelni sem.
Kiveszem az egyik modult, megcserélem az egyik modult stb. nem működik, mert legutóbb 2 hónapig teljesen eltűnt a hiba úgy hogy csak Windowsban állítottam ilyen-olyan értékeket (pl. TdrDelay).. ez így nem egy hiteles teszt számomra.Driverek frissek (gyártó oldaláról), BIOS friss, nincs tele minden szeméttel a Windows (mielőtt vittem hozzá, teljesen 0-ról lett egy friss W10 telepítve), még debloatolva is lett, fater nem telepít semmit, mindig engem kér meg ha kell rá valami. Melegedni nem melegszik a CPU.
Az nem tudom mennyire okozhat gondot, hogy van a gépbe egy már jó pár szektor hibás HDD, ami bár nem emlékszem hogy valahogy összevan-e kötve a Windows-al (Letöltések mappa áthelyezve stb.), de hátha tapasztalt valaki hasonlót haldokló HDD-vel. Ha lehúzom megint nem mérvadó, mert így ahogy most van megint hónapokig hiba nélkül..
Most frissen újra nekiugornék a projektnek, hogy végre meglegyen a bűnös, de előtte inkább minél több infót/tapasztalatot gyűjtenék, hogy összeálljon a kép mi is lehet a gond és így hatékonyabban tudjak haladni.
Pár cikk ahol nagyon hasonló vagy ugyanilyen jelenségről írnak:
[link] [link] [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 8/256
- Beugró Gamer PC - GTX 1650 4GB - 16GB RAM - I5 4590 -128GB SSD - 500GB HDD -
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- HomeAssistant, szerver, böngészés: 3,4 GHz Pentium 6500Y, 8 / 128 GB és egyéb konfigurációk
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek összeállítása, alkatrészek + HomeAssistant
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest