Hirdetés

2020. január 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#701) sadamsa


sadamsa
(csendes tag)

Na kipróbáltam a banánosat is! nagyon fasza

(#702) lorcsi


lorcsi
(addikt)

a sultancenter honlapján nincsenek árak?

(#703) Huncsy válasza lorcsi (#702) üzenetére


Huncsy
(csendes tag)

nincsenek

(#704) harry válasza lorcsi (#702) üzenetére


harry
(veterán)

Elég nagy a választék így nehéz is lenne egy teljes listát feltolni. Amit tudok, hogy dohányok (a kisebb 50g) 500Ft körül van, a nagyobb (250g) pedig 1000-1500; legolcsóbb pipa talán 36cm és 5000Ft, de láttam egy ember-méretűt is, 50k körül. Dohánytartó 500Ft, és még rengeteg minden van, érdemes körülnéni a boltban.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#705) Thürkish


Thürkish
(csendes tag)

sziasztok!!!
lenne egy kis probléma vizipipámmal...kicsit szenes ízű a füst és sokszor le sem lehet szívni tüdőre mert olyan tömény...arra gondoltam h nem fogom megtömni annyira,a szén alá teszek kis alufólia-gombócokat és nem használom tovább a hőtartót... szerintetek ez jó ötlet? ha van vmi ötletetek a probléma megoldására légyszi írjátok már le,nagyon hálás lennék! előre is köszi....
salem aleikum :R

(#706) Jessus81 válasza Thürkish (#705) üzenetére


Jessus81
(tag)

nem kell nagyon megtömni, alufólia a szén alá jól meglyuggatva, és feölé 3 kis alufóliagombóc, hogy nem érintkezzen a szén a fóliával/dohánnyal, és sokkal jobb lesz az íze, és nem lesz tömény, meg néha fújd ki a füstöt az is segíthet

PSN: Thorpapa

(#707) dzsefi


dzsefi
(csendes tag)

korábban volt róla szó, hogy a cigarettához képest mennyire lehet káros a vízipipa. kicsit utánakeresgéltem, és azt írják az okosok, hogy kb 10-15 szál cigaretta szén-monoxid és nikotinmennyisége van egy tömésben, ami szerintem, tekintve hogy többen szívjuk és cca 1 órán át, egészen jó arány. és legalább nincs hozzáégetve a papír, ami szerintem a cigi legrosszabb része. no meg finom is :)

(#708) Thürkish


Thürkish
(csendes tag)

és ha mondjuk a cső végére szűrőt tennék akkor az is finomabbá tenné szted???
éljen a pipa!!!köszi arabok!!!!!!! :R

(#709) Zewa


Zewa
(senior tag)

Sziasztok! Huu de rég lártam erre fele! Érdekel vkit dohány? Kaptam 8 zacsit de mire elszivom addigra tönkre megy! (8*0,5kg) Főleg hogy nem is dohányzok csak nem vettem meg a jo dolgokat! Érdekel vkit? (Barna Szopcsi & Sötét KÉK Pallmall keverék!) :R
Made in dohánygyár! :P :R

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

(#710) sadamsa válasza dzsefi (#707) üzenetére


sadamsa
(csendes tag)

Hello dzsefi!
Ezt az adatot hol olvastad? mert én is megnézném!
Az jó ha igyvan viszont az én számításom szerint ugyebár a dohány tömegének 0.5% a a nikotin, ugyebár ez van irva a dobozra!
Vagyis ez anyit tesz hogy egy átlagos tömésnél (kb:8-10g) 50 mg , és én ugy tudom hogy egy átlagos doboz cigibe 21mg van kb!
Akor ez ugyebár 2.5 doboz ciginyi nikotin menyiség a én számításom szerint, de örülk ha neked van igazad!
Hol olvastad?

(#711) dzsefi


dzsefi
(csendes tag)

a csel ott van, hogy valamennyi káros anyag kicsapódik a vízben is, meg ''valami'' a csövön is. (kb mint a cigi filterje), de azt pl nem tudom, hogy a cigarettásdoboz oldalán kiírt menniység a dohányra vagy a szervezetbe kerülő füstre vonatkozik-e...

egyébként: [link] és [link]

a wikipédiás forrás szerint, egy 45 perces pipa-szeánszon 70%kal több nikotint szívsz el, mint egyetlen szál(!!!) cigaretta. tehát, kegyen durván két szál per tömés :D hmm, érdekes...

(#712) Nicky Nygaro


Nicky Nygaro
(tag)

Sziasztok! Kellene egy kis segítség.
Márciusban megyek Egyiptomba és gondoltam, hogy veszek egy vízipipát is. Érdemes egyáltalán? Olcsóbb ott annyival? Mit kell nézni a pipán, hogy igazán jó darabot válasszak ki? Nem szeretnék valami bazári sz@rral hazajönni, hanem egy tisztességes, 100%-osan pipázáshoz készült használati tárgyat szeretnék.. Köszi előre is!

(#713) Huncsy válasza Nicky Nygaro (#712) üzenetére


Huncsy
(csendes tag)

Szia!
Mindenképpen érdemesebb ott vásárolni, mint itthon! Legföképpen a légmentességre figyelj! (fogd be a kerámián a lyukakat, majd szívd, ha vákumot érzel, jó) És persze nem árt vmi jobb helyen venni!
Sok sikert a vásárláshoz! :))

(#714) Latsza válasza Nicky Nygaro (#712) üzenetére


Latsza
(aktív tag)

Húú, erre az alkalomra vártam, hogy valaki megy végre ki olyan helyre, ahol ez népszokás..!
Figyimááán, ha nagyon szépen megkérlek téged, hoznál nekem egy 2-csöves pipát (HUF-ra átszámítva 5k környékén), és lehetőleg kék tartállyal? Persze nem a te pénzeden, fizetnék érte! Meg vmi ritka dohányt is, ha van... Priviben írj majd!

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

(#715) Nicky Nygaro válasza Huncsy (#713) üzenetére


Nicky Nygaro
(tag)

Köszi! A víztartó edény tényleg jobb ha réz és nem üveg? Nekem amúgy az üveg jobban tetszik... Ill. a dohánytartónak milyennek kell lennie? Réz, cserép? Mázas vagy natúr?
Arra gondoltam egyébként, hogy először kipróbálom pár étteremben a vízipipázást, megnézem milyen eszközt kapok ott, aztán olyat keresek a bazárakban is. Az csak jó lesz már..

(#716) Nicky Nygaro


Nicky Nygaro
(tag)

A szelep mire való a vizipipán? (Ha egyáltalán az szelep) Befelé ugya nem kellene, hogy fals levegő jöjjön, túlnyomás pedig nem alakulhat ki a tartályban, amit kifele kellene, hogy kiengedjen... Nem értem..

(#717) Thyb válasza Nicky Nygaro (#715) üzenetére


Thyb
(senior tag)

A réz viztartó edény semmi képp sem lehet jobb, mert elkezd rozsdásodni.

Nekem a második pipám amit Mostar-ban vettem réz, és a cső is az amely lemegy a tartályba, pont azon filózom, hogy az ki kellene cserélnem valami másra.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#718) Latsza válasza Nicky Nygaro (#715) üzenetére


Latsza
(aktív tag)

Szvsz a tartály jobb ha üveg, főleg, ha nem homokfúvott, mert látod, hogy milyen sűrűségű füst van benne éppen. Meg mert a réz tartály egy idő után bezöldül, aztán csúnya lesz, (, mint a szobrok a parkokban) meg olyan rézkorrodálmány íze lesz esetleg :U .. A dohánytartó is legyen inkább kerámia-készítmény, és mázos mindenképpen, mert ha nincs rajta ilyen ''zománc'', akkor beszívja magába a dohányok illatát, aztán egy idő múlva rettenet büdös lesz az összekeveredett aromák szaga miatt. Még ha elmosod, akkor is.
Ez nagyon jó előregondolás, hogy kipróbálsz egy-két pipát, és akkor meglesz a tapasztalatod, hogy milyet, hol, hogyan és persze mikormerre :)) :DDD

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

(#719) Nicky Nygaro válasza Nicky Nygaro (#716) üzenetére


Nicky Nygaro
(tag)

UP!

(#720) Nicky Nygaro


Nicky Nygaro
(tag)

Azt hiszem kb. ilyen egy jó vizipipa... De szerintem Egyiptomban ilyet nem kapok... :)
[link]

(#721) boczy válasza Nicky Nygaro (#712) üzenetére


boczy
(csendes tag)

Szia!
Tavaly én is ott vettem, a 60 centis került 3csg szénnel és 6 kis doboz dohánnyal majdnem 4000-be.A boltban amikor látták, hogy a tömítettséget nézem még segítettek is, mutogatták hova milyen tömítés kell, és adták is hozzá. Kint a fixáras boltokban amúgy a 10-es szén kb 180ft-ba /5LE/, a kis dobozos dohány 75 ft-ba került /2LE/.
Amire még ügyelj, hogy amikor hozod haza, a repülőre kézipoggyászként a hosszú fémtestet nem viheted fel, úgyhogy érdemes olyan méretűt venni, aminek a teste elfér a bőröndben. A többi része mehet kézipoggyászként.

(#722) lukjani


lukjani
(újonc)

www.vizipipa.eu - online websop: http://shop.vizipipa.eu

(#723) didros


didros
(senior tag)

Sziasztok!

Ezen a német fórumon mérhetetlenül sok információ található:

[link]

Még annak is érdemes benézni, aki csak kicsit tud németül, mert rengeteg képet is mellékeltek a különböző ''setup''-okhoz ill. Shisha-tesztekhez. Nagyon hasznos!

Üdv: didros

(#724) vizipipashop


vizipipashop
(újonc)

Sziasztok!
Nézzetek be a Vizipipa WebShop-ba! A hét minden napján, átvétel akár azonnal! Az ország egész területére szállítunk! Viszonteladóknak jelentős kedvezmények!
Árainkból: 50g -os Nakhla dohányok, nagy választékban: 339FT/db.
250g -os Nakhla dohányok, nagy választékban: 1050FT/db.
Szén; 10db -os öngyulladó, HOLLAND szén: 650Ft/db.
Egyiptomi vizipipák: 4000-15000Ft -ig, 35cm-115cm-vagy nagyobb...
Szír vizipipák is nagy méretválasztékban!
Egyedi kivánságokat is teljesítünk, hívj bátran! Már 3-4 db nagy kedvezmények!

Vizipipa Shop

(#725) didros


didros
(senior tag)

Szerintetek az alufóliára oda is kell lyukakat szúrni, ahol nem érintkezik a szénnel, vagy csak a szén alatti területre? Kb. 8cm a kerámiám átmérője, így ha ráteszem a 40-es szenet, még körben 2cm-t kilóg alóla az alufólia.

(#726) Latsza válasza didros (#725) üzenetére


Latsza
(aktív tag)

Hát, nem egy jó ötlet, mert akkor hideg levegő is kerül a rendszerbe, nem lesz füstöd szvsz. Én csak a szén alatt lyuggatom ki az alufánt, ott is ahol be van mélyesztve a szénkorong alja..
De már régóta nem így csinálom a szetápot :Y :))

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

(#727) didros válasza Latsza (#726) üzenetére


didros
(senior tag)

Hanem? Neked mi vált be leginkább?

(#728) Latsza válasza didros (#727) üzenetére


Latsza
(aktív tag)

valaki itt mutatta nemrégiben ezt a gubacsos (vagy göböcsös alufóliagolyócskás) alátétes mutatványt, és azzal tényleg nem volt kozmás a füst íze.. :Y aztán még vki berakott ide egy linket egy német pipás fórumról, és ott böngészve a teamécseses megoldást kipróbáltam..azzal a módszerrel egy méglágyabb, eleinte lájti füsttel induló aztán pedig az ízetlennek tűnő aromát ízesnek érző szeánszot sikerült alkotnom..meg hát látványos is ;]

Más, honnan tudok leggyorsabban beszerezni szívócső tisztító kefét? Minden első szívás előtt sok barna por jön ki a csőből, és sokat köpködünk tőle, kellemetlen helyzet :DDD

[Szerkesztve]

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

(#729) Sipi16 válasza Latsza (#728) üzenetére


Sipi16
(senior tag)

Én is így jártam nekem elég volt az hogy átmostam a csövet vízzel.

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#730) Amonka válasza Latsza (#728) üzenetére


Amonka
(csendes tag)

Reszletezned ezt a teamecses megoldast? sajnos en nem tudok nemetul, igy hiaba is probalkozom a nemet forummal:D

(#731) Latsza válasza Amonka (#730) üzenetére


Latsza
(aktív tag)

én sem tok németül, csak nyomkodtam a linkekre aztán elémtárult ez:
[link]
csekkoljátok :))

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

(#732) didros válasza Latsza (#731) üzenetére


didros
(senior tag)

Azért azt kalkuláljátok bele, hogy ezek a ''távtartós'' megoldások (Pl. teamécses, vagy mp3.oo setupja) elsősorban kókuszhéjbriketthez vagy egyéb nagy hőfokon égő szénhez lettek kitalálva. Ha öngyulladós szénpogácsát használtok és nem jó a setup, akkor csökkentsétek a távtartó magasságát, vagy a fóliák számát!
Egy másik jó kis setup: [link]

Ez pedik a setupok gyűjtőtopikja: [link]


[Szerkesztve]

(#733) Huncsy


Huncsy
(csendes tag)

Hú, ez a mécsestartós cumesz télleg cool! sokkal finomabb! :Y

(#734) ---VuK---


---VuK---
(csendes tag)

Hali!
CSináltam egy kb 60 cm-es kétcsöves pipát szinte ingyen, kinézetre is mármár majdnem szép:D és a legszebb hogy összehasonlítva az egyiptomi pipámmal szinte nincs is különbség......sztem megéri csinálni pipát, jó dolog alkotni, de mellette javaslom egy rendes pipa beszerzését is...akit érdekel a pipa annak küldök róla képet szívesen...

(#735) didros válasza ---VuK--- (#734) üzenetére


didros
(senior tag)

Ne viccelj! Linkeld be ide a topicba a képet nyugodtan. Látni akarjuk! Én is gondolkoztam már rajta egyébként, de annyi mindent kellene hozzá vásárolni, hogy majdnem ott lennék árban, mintha veszek egy rendes pipát... :)

(#736) ---VuK---


---VuK---
(csendes tag)

http://myvip.com/images.php?uid=1493162&imageid=18592422#pic
ezlenne az...
50 Ft volt a gömb a csövek 210 Ft ba kerültek, a tálca 160 Ft a többit otthon találtam....

(#737) didros válasza ---VuK--- (#736) üzenetére


didros
(senior tag)

Egész jó! :) Látom szelepet már nem applikáltál rá. Pedig kellene. Az a gömb miből van?

(#738) ---VuK--- válasza didros (#737) üzenetére


---VuK---
(csendes tag)

kösz.....többcsöves pipán én még nem láttam szelepet....persze attól lehet h van:) egyébként nem zavaró a hiánya. a gömb hungarocell:D

(#739) Latsza válasza ---VuK--- (#736) üzenetére


Latsza
(aktív tag)

Megnéztem én is, jól néz ki, elsőre egy udvari bolond jutott eszembe a kinézetéről :DD
De nagyon kreatív vagy, grat hozzá!

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

(#740) Latsza


Latsza
(aktív tag)

Tegnap előtt öcsémmel egy zuhanycsövet applikáltunk az origi szívócső helyére, csupán abból az apropóból, hogy nagyobb távolságból lehessen bugyborékolni ( pipa a földön, ember meg fekszik az ágyában, és meg se kell mozdulnia a füstért :DDD ).
Nos, sikerült rátenni, pont rámegy a cső menete a kipufogó szájára, kicsi tömítés azért nem ártott neki.

Pro:
-Jó hosszú csőre (kicsit több mint 1méter), és mobilitásra tettünk szert édesöcsémmel, és elég látványos a megoldás
-pont rápasszol a pipára a cső egyik vége
-tökéletesen belefér a szipka a cső másik végébe
Kontra::
-A cső használt és lyukas volt, másfél évet kint rohadt az erkélyen
-így a barackos dohány füstje se volt olyan kellemes

Tanulság:
Bontatlan csővel vigyük véghez ezt a projektet :))

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

(#741) didros válasza Latsza (#740) üzenetére


didros
(senior tag)

Nem rossz... :) Azért megjegyezném, hogy egy tisztességes vizipipa alapból 1,8m hosszú, minőségi szívócsővel rendelkezik. Ami már elég is az ágyon fekve pipázáshoz. :)

(#742) Huncsy válasza ---VuK--- (#738) üzenetére


Huncsy
(csendes tag)

Baba a pipád! GRATULA! :)

(#743) Herczi


Herczi
(senior tag)

Nagyon 5letes

(#744) Mazka05


Mazka05
(őstag)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Hol tudnél valami spira csövet venni mert a gyári nekem nem jön be... ( ilyen van: [link] ) Sárkányosat akarok venni és kéket gondolom nem lesz egyszerű sőt talán lehetetlen?!:D

Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..

(#745) szugyi


szugyi
(újonc)

Láma és illúzióromboló ám mégis fontos kérdést szeretnék feltenni. Mivel kis hazánkban a vizipipázásnak nincs valami nagy hagyomány ezért apámék szerint a láma emberek ha pipázni látnak ligetben vagy közterületen elképzelhető hogy feljelentenek, mondván drogozok. Kérdésem az lenne ha ez megtörténik akkor mégis mit tehetnek a rendőrök, mi lehet a következmény, csinálhatnak e bármit is (''kiskorú vagyok''), jah és persze én csak sima mezei pipadohánnyal csinálom. Remélem tudtok erről valamicskét. Jó Sheshazast mindenkinek :)[Szerkesztve]

(#746) Latsza válasza szugyi (#745) üzenetére


Latsza
(aktív tag)

ha még nem múltál el 18, akkor simán megbüntethetnek téged, ha cigizel, ha pipázol, bár nem hiszem h a járőrök pont téged szúrnának ki egy szál cigivel a kezedben. ellenben a pipa feltűnő jelenség egy téren :D
mi már tervezzük, hogy ha jobb idő lesz, akkor közterületen kicsapjuk a tatyóból a pipuszt és egy kőpad-kőasztalnál pöfögtetünk. elvileg nem büntethetnek meg, mert ugyanúgy dohánytermékről van szó, gyakorlatilag meg fenesetudja h miről szól a fáma (értsd törvények-rendeletek) mielőtt feljelentene valaki, beszélj az illetővel, hogy mi ez, honnan ered, nincs semmilyen drog benne,stb stb. és akkor valszeg nem jelent fel, ily egyszerű. :C

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

(#747) hamoody válasza Thürkish (#523) üzenetére


hamoody
(csendes tag)

a kardamon kömény izesitésü, de finomabb, mint a füszer. :R

ha érdekel, olcsobban tudok szerezni.

(#748) hamoody válasza Mazka05 (#744) üzenetére


hamoody
(csendes tag)

a sultan centerben a keletitöl nem messze lehet nagyon jokat kapni

(#749) lorcsi válasza Latsza (#746) üzenetére


lorcsi
(addikt)

szerintem szobában -zárt térben- jobb, bent marad a füst illata

(#750) Latsza válasza lorcsi (#749) üzenetére


Latsza
(aktív tag)

Ezt a nézetet osztom én is, de a feeling kedvéért fogunk majd kicsücsülni valami nyílt placcra :)) kéne egy ilyen tömeges pipázást szervezni :DD

Értékeléseim anno: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Latsza

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.