-
LOGOUT.hu
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
warning19
csendes tag
válasz kovik1989 #7641 üzenetére
A Froniusban a ventilátor zúg. Nekünk a padlás feljáróban van, másik oldalon az előszoba, soha nem hallottam még a lakásban zúgni, még a nyári nagy melegekben sem.
Ott mellette állva természetesen lehet hallani, nekem olyan mint egy nagyobb pc ventilátor hang. Igaz nem vagyok vájt fülű, biztos van akit zavarna, de a lakásban nem hinném, hogy már hallaná.
A passzív hűtésű inverter nem zúg, ha jól tudom pl. a Growatt, Solaredge is ilyen. -
kardkovacsi
senior tag
válasz kovik1989 #7641 üzenetére
"Trump-ot lehet vége is lesz a Huawei-es mizériának" - ez nem Trump függő, Kína váltott stratégiát, bejelentkezett az ellenpólusnak.
Nekem is a garázsban van a Fronius inverter és nem hallani belőle semmit zárt ajtó mellett a másik helyiségben. Alapvetően nem rázza a falat, nem rezeg így nem adja át a zajt a falnak. Amúgy is ha kinyitom az ajtót a kazánnak nagyobb búgása van ha megy mint az inverternek. Szóval nem olyan vészes. Mondjuk egy előszobába nem tenném, de egy garázsban teljesen jól elvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hogwarts Legacy teszt
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Flair Signature
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER