- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
válasz
gorbep #62318 üzenetére
Én két hónapja szivok az első szaldó számlámmal.
05.25-én telt le az első év jött is az elszámoló számla 63eft kell fizetnem.
A villanyóra szerint 541kw túltermelésben voltam aznap.Felhívtam az mvm next-et, azt mondják az engedélyes leolvasása alapján állították ki a számlát, ami 1901kw fogyasztás és 0 termelés.
Furcsálltam a dolgot, mert 15 percenként olvassák az online órát.
A számlát szornózta és kérte, hogy küldjem el a hmke e-mail címre az eon portál és a saját fotómat az óráról.2 hét múlva újra jött a számla, hogy bekéne fizetni, megint telefonáltam.
Kolléga végignézte az előzményt és észrevette, hogy ugyan eddig és a hmke előtt is 05 hó volt az éves leolvasás, most 11-12 hó van beállítva, amit ellenőriztem is az mvm next appaban és tényleg.Mondja semmi gond, akkor majd novemberben elszámolunk.
Ezt nem fogadtam el, mert akkor minden évben májusban fizetek egy nagyot becslésre, majd az egész nyáron pufferként termelt kilówattjaimért kifizetnek novemberben 5Ft-al.
Nem ez a szaldó lényege.Azt tanácsolta, hogy forduljak panasszal a hmke oldalra, hogy korrigálják az éves leolvasást
2 hét után válasz nem jött csak a szokásos fizetési felszólítás és telefonálok.
A tanács, hogy menjek be a váci útra kérjek műszaki ügyre időpontot, mert ott hivatalból tudják korrigálni. Foglaltam időpontot 3 hét múva sorrakerülök.
Elmondom az ügyintézőnek a történetet viszem mindenről a papírt, de tájékoztat, hogy ugyan jó helyen járok, mert ez műszaki ügy és érti is a problémát, de mivel az éves leolvasási időpont módosítás érinti az mvmnext számlázását Ő nem nyúlhat bele.
Irjak e-mailt panasszal.
Ha tudtam volna, hogy ez igy megy sziget rendszert építek és az életben nem szerződök velük.
Így is megcsinálhatom, mert alkalmas rá a rendszer, de azért nagyon bosszant ez az egész és már több mint két hónapja szórakoztatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest