Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobolan
senior tag
válasz CounterBoci #150 üzenetére
Nem a paneleket nem bírja el a tető, hanem a 90 kg-os Sanyit, aki épp fél lábbal egyensúlyozik egy 30kg-os táblával. Az egész tömeg gyakorlatilag egy viszonylag kicsi ponton nyomja az 5-8 mm-es palát. Persze, hogy törik. Különben te is azt írtad, hogy te rá nem mész kívülről, akkor más miért is menjen rá?
[ Szerkesztve ]
-
dobolan
senior tag
válasz CounterBoci #152 üzenetére
Igen, osb-t szoktak. Csak egy baj van ezzel, hogy ha csúszol, akkor biztos hogy pár méterrel lentebb kötsz ki. Nekem 7 méter magasban van a tető, onnan leesni nem kellemes, főleg térkőre.
A lépésálló EPS megcsúszik alattad, és időd sincs felfogni mi történik, már le is értél.[ Szerkesztve ]
-
dobolan
senior tag
Szerintem ő arra utalt, hogy szigetelés nélkül az egész fal egy nagy hőhíd. Szóval, ha más nem változott, és penészedik a hideg sávon, akkor előtte is penészedett, csak az egész falon. A belső magas páratartalmat meg kell szüntetni, és akkor nem fog penészedni semmi. A régi házaknak pont ez a legnagyobb problémájuk. Vizesednek alulról a falak, és párologtatnak a lakótér felé. Mondjuk az igaz, hogy ezt megnövelheti egy rosszul kivitelezett szigetelés (lefojtja a kifelé párolgást), de nem az, hogy fent a koszorú egy csíkban nincs szigetelve.
-
dobolan
senior tag
Ha az ember által termelt pára gondot jelentene, minden ház penészedne. Nekem 3 rétegű ablakaim vannak, sokkal rosszabb a szigetelésük, mint a szigetelt falé. Páralecsalódás ott sincs, mert a harmatpont magasabb, mint a benti páratartalom. Pedig lélegzünk. Sőt nálunk nagyon is alacsony télen. 50% alatt van, inkább párasítani kellene.
Szigeteletlen ház esetén az egész fal hideg -betonkoszorúnál hidegebb, mert jobban vezeti a hőt, mint a tégla. A pára szigeteléssel vagy anélkül kicsapódik a hideg felületre. Ez fizika. Valószínűleg a szigeteléssel megnőtt a belső páratartalom + ha nyílászárót is cserélt, akkor a szellőzés is töredékére csökkent, és megindult a penész.
Szellőztető rendszert kell építeni, és eltűnik a penész akár van hőhíd valahol, akár nincs. A hőhíd leginkább a fűtésszámla ellensége. A penész inkább a magas páratartalom miatt van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest