Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Üzenet az országnak
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
-
Viktoár
addikt
Na talán most jó a link.
Üdv:Viktor
-
sestertius
őstag
Üdv!
Akinek van AC vga hűtője, az talán meg tudja mondani: mennyire jó a gyári venti a hűtőn /hang, teljesítmény/? Ezt a hűtőt akarom beszerezni, de olyan "hurka" rajta a venti ránézésre, hogy szerintem vennem kellene rá két 12-es ventit...
Egyébként ha megjelent az Amazon-on is, akkor kb. szerintetek mennyi idő, míg nálunk is kapható lesz? Itt is csak most jelent meg...
Köszönet!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
regener
veterán
sziasztok,
érdeklődnék hogy egy hd3650 agp-re milyen hűtőt tegyek max 4ezer ft-ért?
A gyári hűtőn elszállt a venti és muszáj cserélnem sürgősen -
Findzs
addikt
válasz regener #4908 üzenetére
én a helyedben cserélném a ventit rajta, akár házilag valamilyen 4-5-6 cm -esre
vagy beviszed egy számtech boltba és ha szerencséd van tudnak belevaló ventit rendelni vagy van nekik készleten, vagy lerendeled netről valahonnan miután megnézted milyen kell bele
valami hasonló megy bele ha jól gondolom:
[link][ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
regener
veterán
énis gondoltam erre, de inkbb úgyvagyok vele, hogy veszek egy garis teljes új hűtőt ( Kiszemelt )
mert ezzelmég egy kicsit húzhatok is rajta, hőemelkedés nélkülcsak azért írtam ide, hogy hátha van valami ajánlat ami jobb/megfelelőbb
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
-
regener
veterán
ahogy elnézem ezekszerint énis azt veszem
bár azt még nemtudom, hogy ehez még különkell a hűtőzsír izé? az előzőhöz is nézegettem, de a pl az artic cooling paszta 1250ft oOvagy milyet vegyek hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
oké, köszöntem
-
toldy
őstag
sziasztok, ma felszereltem a gtx 460-ra egy Gelid Icy Vision rev2 tőt. Nos A kártya műkődik, a hőfokok csodásak (idle 25-26 és load 57 ). De viszint nagyon hangos, nekem van egy olyan érzésem hogy hiába okés szoftveresen a ventivezérlés, a valóságban semmi nem változik. Kipróbáltam hogy afterrel feltoltam 100%, a szoftver mindent úgy csinált ahogy korábban, ellenben a ventik nem lettek hangosabbak. van ötlet hogy mi lehet a gond? egyébként 3 eresek a ventik.
Az élet nem habostorta.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Szerintem a kártyád PWMes vezérlésű, ez a megoldás..sokan panaszkodtak arra, hogy nem szabályozható a hűtő..a megoldás a direkt vezérlés, fesszel..kösd 5Vra a ventiket, nem lesz sokkal rosszabb a hőmérséklet, de némák lesznek.
Itt volt pár beszélgetés a témában, olvasgass picit. -
toldy
őstag
Sikerült átkötni. Az idle és a load is 3-5 fokkal magasabb, de még mindig jobb mint a gyári, arról nem is beszélve hogy így már valóban halk. Azért csalódtam a gelidben, mármint hogy így kellet mókilni vele hogy jó legyen.
Egyébként köszi a segítséget.
Az élet nem habostorta.
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Ebben tudtok segíteni?
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
regener
veterán
hello all,
megvettem az L2 Pro-t és felment majdnem teljesen jól a 3650 AGP-re, csak az a baj, hogy szerintem nem illeszkedik teljesen, és 60° üresben oO
a lecserélt gyárival volt 52° üresben, ez így meglepő,
felhúzott (3D-s) órajellel majdnem 90° lesz és nemtudom, hogy mit csináljak :/ -
janika1337
tag
Sziasztok srácok!
Nagy gázban vagyok! egy MSI HD5850 Twin frozr VGA-ra szeretnék egy komolyabb hűtést... főként vízben gondolkozok és azt mondják nem fog rámenni az EK-FC5850 blokk ... nagyon szomorít a dolog... esetleg a VRM és memória hűtésre lenne valami jó ötlete valakinek?
Köszi előre is a helpet!
"Szerinted nagy dolog? Nem nagy dolog."
-
spidersoft
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek eldönteni, hogy melyik komponens a ludas:
felállás:
- Radeon HD5770 (Asus CuCore förmedvény)
- AC Accelero S1
- Sharkoon Silent 12cm/800(?)RPM venti
- egy bármilyen márkátlan szokványos ház (az 5.25-ös helyekre berakott 12cm-es betápventi, hátul kihúzóventi)
- MSI Afterburner. Semmi nincs benne elállítgatva, csak kiírja a GPU terhelést, FPS-t meg a hőfokot...Szállítás során némiképp sérült a hűtőborda: mivel a procihoz csatlakozó felületre nem tettek valami merevebb takarólapot, a blisztert egy könnyed mozdulattal beletolta valami tehetséges a hőelvonó tömbhöz, és a fura állagú, rágógumi-szerű paszta egy jelentős részét a bliszter leemelte a hűtőről... megpróbáltam visszaszerelni, elkenni a még fent maradt részt, de csak egyre több pergett le belőle... próbáltam a rég bevált módszert, de nem hígította a varrógépolaj... szóval amellett maradtam, hogy tűnjön a fenébe róla.
Megmértem a csavarok hosszát, pár századon belül vannak, így minden csavart a menet bekapásától számított ugyanannyi menet mélyen tekertem be, a NYÁK (minimális) rugalmassága miatt elégnek ítéltem ezt a pontosságot a párhuzamosságra/homogén szorításra.
Fehér, híg ebay-es hővezető paszta: a terhelés (gothic 3) indítása után pár másodperc múlva felment a hőfok 70°C környékére... kikapcs, szétszed.
Szürke paszta (Titan márkájú, nem mai gyerek, olyan "görcsös" állagú): a fenti felállás mellett, kb. ugyanannyi idő múlva 55°C. Azóta ezt használtam, de régebbi játékokkal tolva, jellemzően 65°C környékén üzemelő kártyával, ami effektdúsabb helyeken felment 70-72°C-ra.
Az újabb játékok bemelegedés után 70-75°C környékén járatják a kártyát, amit sokallok... Mondjuk a gyári CuCore hűtőjével meg az üvöltő ventijével 80-85°C volt ugyanez, de az megint más kérdés
Mérni nem nagyon tudom a különböző komponenseket, de üzem közben (mikor 70° környékét ír a a borda a ventit egy pillanatra megállítva és a lapátjai közt benyúlva úgy kézmeleg (széle nyilván hűvösebb), a kártya procival szemközti oldala sokkal melegebb. Egy játék indítása után pár másodperc alatt felmegy a hőfok a már említett 54-56°C környékére, aztán szépen lassan úgy fél óra alatt felkúszik 70-75-re, és ott marad, esetleg ha kevesebb dolog van a képernyőn akkor visszább megy valamelyest. Olyan, mintha bordáról nem menne el a meleg, de ez ellen szól, hogy a borda csak kézmeleg, 30-35 fok környékén lehet...
Load képernyőn durván két másodperc alatt visszamegy a proci hőfok 55-60°C-ra, ami viszont ellentmond a fentieknek.
Akinek tapasztalata van a fentiekkel: hol lehet a hiba? Én a hővezető pasztára gyanakszok, illetve mással nem tudom magyarázni a jelenséget meg a relatíve hűvös bordát...
Köszönöm az infót, további szép estét/napot!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz spidersoft #4931 üzenetére
Ha terül rendesen a paszta (középre fél borsónyi, összecsavarozás-szétszedés után a GPU széleire kitolódott kocka alakú pasztakeret kell látszódjon), akkor magával a hűtővel/hőcsövekkel lesz a gond..ugyanis normál esetben szinte passzívan kéne hoznia, amilyen értékeket mérsz.
-
gyalag
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SAPPHIRE HD3850 512MB GDDR3 videokártyám amin nagyon hangos a venti. Gondolom legegyszerűbb lenne kicserélni a ventit, de nem találtam hasonlót amilyen kéne.
Van valami ötletetek?Nem szeretnék 4-5k HUF-ot költeni egy másik komplett hűtőre
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Elvileg stimmel, 53x53, a GPU pozíciója nem mindegy. De találtam pár képet egy egyező kariról S1el, ez alapján nem lesz gond az L2vel sem. Azt viszont nem tudom, összehozható-e az L2 ventije a nyákkal, lehet, hogy a hozzá adott átalakítóval fix 5/7/12Vra kell majd kötnöd.
-
TechData
tag
Sziasztok
Van egy grafikus kártyám pasziv hűtéssel: ATI Sapphire HD5450
Tudtok ajánlani rá valami ventilátort ?Egyáltalán erre a kártyára lehett tenni ventilátoros hűtést? Mi a véleményetek?
LG G Flex 2 (Titan Silver)
-
replay007
tag
Sziasztok!
6870-re milyen hűtőt ajánlotok, ami bírna egy kis tuningot is?
Mi az ideáls hőmérséklet ezeknek a kariknak?Köszi előre is!
-
shootme2
aktív tag
Helló
Venni szeretnék egy 4850-es vga-t. Eddig 2 kiszemelt van az egyiken Zalman vf830 van a másikon vf900. Melyik hűt jobban és melyik a halkabb?
Üdv
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
replay007
tag
#4939-re valaki?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz replay007 #4939 üzenetére
vagy kérdezz körbe a topikjában, melyik gyári hűtők jók. egy rendes aftermarket léghűtő lehet akár 10-15k huf is, annyiért meg már lehet jobban jársz valamelyik rendes hűtős OC modellel.
trendek változtak, gyári megoldások között is van, ami nagyon jól sikerült. valamint gyáriaknál nem szokták alulméretezni a VRMhűtést, ami az aftermarket hűtők egyik nagy rákfenéje. másképp: hiába 50fokos a GPU, ha a VRM meg 120 fölé megy.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Gabor1092
tag
Hali!
Lenne egy olyan problémám hogy, hogy az XFX Radeon 6770-es videokarátyám ventillátorából letörött egy lapát. Tudnátok rá ajánlani egy jó hűtőt a gyári helyett?
Választ előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest